Sasha zou een xTervuerense zijn. Wat al gezegd, al de Belgische Herdershonden staan er om bekend dat ze nerveus zijn. Sasha kan soms ook springerig reageren, anderzijds is het echt een held op sokken.
De kwestie van alleen blijven hangt eigenlijk van de voorgeschiedenis af. De reden dat Sasha destijds werd afgestaan was o.a. dat ze niet alleen kon blijven. Maar ze had dat dan ook nooit geleerd. Eens bij ons, wij een bench aangeschaft en op een half jaar was de verlatingsangst volledig van de baan. Sasha was wel pas 13 maanden toen ze uit het asiel kwam.
Tervuerenaers zijn heel gevoelige honden, meestal zijn mensen geneigd herders hard aan te pakken, ze hebben het echt niet nodig, ze willen graag je een plezier doen, 'het goed doen'. Maar dat geldt voor zover ik weet voor alle herders.
Soms hebben ze de neiging tot angstbijten - het eerste dat onze da zei toen hij hoorde dat we een halve Tervuerenaer in huis hadden gehaald was 'weer een angstbijter', hij heeft zijn woorden moeten opeten, Sasha is absoluut geen happer.
Katten of niet, dat is opvoeding, als de hond in het verleden is geleerd achter de honden aan te zitten zal hij er weer achter gaan, maar dat heeft niets met het ras te maken. Wij hebben een kat en Sasha en dat gaat - na een gewenningsperiode voor beide, kat was geen honden gewent - goed. Ze zeggen elkaar 's morgens dag en liggen naast elkaar te zonnen in de tuin. Ik durf ze gerust alleen samen in de tuin laten, er gebeurd niets.
Wat hondensport betreft, 9 jaar is niet meer zo heel jong, hangt sterk af hoe goed de hond nog te been is. Maar over het algemeen gehoorzaamheid, pakwerk, agility dat soort dingen vinden ze meestal leuk en gewoon heerlijk lange wandelingen natuurlijk.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tervuerense herder" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Sasha is dan ook een dot van een hond vind ik ! En ze heeft de beste baasjes gekregen die ze maar kon wensen ! Ik blijf er steeds bij dat het wisselwerking is tussen hond en nieuwe baasjes, breng je het geduld en de liefde op, kan je ze veel aanleren. Zelfs een hond van 9jr, want Juul is een slimmerd !
Hij is nog goed te been hoor, maakt steeds lange wandelingen. Daar waar zijn hokmaatje Rena het niet altijd zo gemakkelijk haalt en nochtans is zij jonger. Juul'tjes conditie lijkt me prima.
Had daarstraks nog op je gereageerd, maar die reactie is verdwenen zie ik. Het forumspook?
Wat ik wilde zeggen:
Bloos
Ik ben destijds wel naar Sasha gaan kijken net omdat ze xTervuerense was. Ik heb zulke goede herinneringen aan onze Groenendaeler vroeger, wilde weer zulk karakter en schijnbaar hebben we dat dus gevonden. Dus een evenwichtige Tervuerenaer of Groenendaeler of Laekense, het zijn prachthonden, stoer, met een klein hartje, aanhankelijk, sportief, lief voor hun mensen, groot of klein. Natuurlijk zijn er andere, maar of dat aan het ras ligt of aan de manier waarop ze zijn gehanteerd. Dan denk eerder het tweede. Het blijft mijn favoriete ras.
Ik heb als kind een Tervueren gekend bij erg goede kennissen. Eigenlijk vond ik het bijna een droomhond... het was een teefje, erg stabiel in karakter, helemaal geen nervositeit integendeel. Woonde in een gezin met nog heel wat andere dieren (van papegaai, vogels, paarden in aanliggende wei...). De hond was een voorbeeld van gehoorzaamheid (baasje ging er ook mee op cursus en voedde consequent op). De hond kon perfect alleen thuisblijven.
In mijn hondenschool zie ik erg regelmatig Tervuerens passeren waarvan een aantal erg sociaal en spontaan ook contact leggen met andere honden, mensen... Ik krijg zeker geen negatieve indrukken. Een enkeling is inderdaad wat nerveuzer van aard.
Niet het ras te snel over één kam scheren, omdat er eentje met een probleem tussen zit. zoals dat voor alle rassen telt...
Ben benieuwd voor morgen!
Ik heb dan wel geen tervuerense maar een groenendaeler. Ze is. Nu pas 1 jaar. Echt een dier met karakter. Ze is erg terughoudend naar vreemden als ze direkt contact zoeken, anders niet. Wat nerveus bij onbekende dingen maar bij bekend zeker niet. Een dier die rustige maar duidelijke aanpak npdig heeft. Verharen tot nu toe oke, niet overdreven veel.
Maar ken ook zeker tervuerense en groenendaelers die heel open zijn voor mensen en dingen. Wij hebben er geen moeite mee dat ze zo is, hoort ook bij het ras.
Ik denk wel dat je juist bij zo' n eerste ontmoeting veel kan zien aan ze. Dan is er veel spanning van nieuw en onbekend ook bij de hond. Een dan al aaardig open en geen schrikachtige reactie is in mijn ogen al heel positief.
En ? Hoe is het gelopen?
Hij komt bij ons wonen! Maandag worden we gebeld, met wanneer we hem op kunnen halen. Ivm mijn operatie maandag hem niet gelijk meegenomen, anders zou hij maandag de hele dag alleen zitten en we konden geen oppas vinden!
Dus mijn man gaat hem donderdag of vrijdag ophalen, ligt eraan wat het fijnst is voor het asiel.
Hij is zo super lief! Ik open vandaag nog wel een topic met foto's en het hele verhaal'
Ooh spannend! Leuk hoor!
Plaats je hier de link van t nieuwe topic.. kunnen we weer volgen
Goed nieuws!
Ooh leuk!!!
http://www.hondenpage.com/hondenforum/161739/juul-komt-naar-ons!.php
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tervuerense herder" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?