pupje en tegelijk 1jarig hondje kopen????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rebeccarebecca

honden foto van rebecca

Toen ik voor de eerste keer kennis mocht maken met de mama van onze toekomstige pup (golden retriever), zagen we ook een cocker spaniel zitten, van 8 maanden. Het was een super grappig beestje dat zo blij was met de aandacht van mijn 2 kinderen. Het klikte direct... Ik was op slag verliefd op deze hond. De eigenaar vertelde achteraf dat hij deze hond wil weg doen daar hij er echt geen tijd voor heeft (hij heeft nog 3 andere honden waar hij wedstrijden jacht meedoet). Deze hond had hij als puppy genomen van een vriend met dezelfde instelling; jagen. Maar door omstandigheden is dat er niet van gekomen. 
Nu is onze pup geboren en we hebben haar al ontmoet, een geweldig lieve blonde knuffelbeer. 
Maar nog steeds zit dat andere hondje in mijn hoofd. Ook mijn man is er helemaal gek van. Ze kent de basiscommando's, blaft niet en slaapt in een kennel buiten. 
Langs de ene kant wil ik ENORM graag mijn kleine pup, haar oudere zus woont bij een vriendin... Maar langs de andere kant krijg ik het andere hondje maar niet uit mijn hoofd! Ik wil haar ook zo graag!! 
Wat moet ik doen? Is het doenbaar om 2 honden (pup en 1jarige) SAMEN aan te kopen en op te voeden? Ik sta in het onderwijs, heb dus veel vakantie en ze moeten niet hele dagen alleen thuis zijn. We hebben plaats (omheinde tuin van 770m²)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pupje en tegelijk 1jarig hondje kopen????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

De cocker is ook van de fokker waar je pup vandaan komt? Zo ja, zou ik daar eens mee overleggen wat er mogelijk. Neem aan dat de cocker de basis in ieder geval kent? Kan vanaf hier wel zeggen of het wel of niet haalbaar is, maar dat is maar gokken.

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp

honden foto van Koen Verwimp

Hebben jullie al ervaring met honden ?  Want ik hoor daar het woord "jagen" en dan moet ik al direct beginnen te denken aan een werklijn.

honden page profiel rebeccarebecca

honden foto van rebecca

Het is inderdaad een cocker van een werklijn, dus niet zo'n sierlijk ding als de tekenfilm. Ook de Golden Retriever is van een werklijn. Het zullen dus 2 heel actieve beestjes zijn, maar ik woon aan verschillende bossen en ik plan ook om naar de hondenschool te gaan (met beide hondjes). De cocker spaniel kent zit, lig, blijf. Het enige waar nog op gewerkt moet worden is het terugkomen bij loslopen (hij heeft nogal een fijne neus...). Omdat de eigenaar niet de tijd heeft, is hier nog niet aangewerkt. Maar de basiscommando's kent zij wel, ondanks de korte tijd ze er mee bezig zijn geweest. 
De honden zitten allebei bij dezelfde fokker. 
Ik heb als puber een hond gehad (Golden Retriever), ik heb geregeld een hond op logé...

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp

honden foto van Koen Verwimp

Dan zou ik eerlijk gezegd voor 1 hond gaan. 1 pup en 1 puber beiden uit een werklijn , is heel moeilijk om  hen de tijd te geven, die ze nodig hebben. Mag ik nog eens iets vragen? Heb jij de ouders gezien van de nest van die Golden? Vanwaar komen ze?

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Tsja, moeilijke situatie. Ik begrijp je punt, maar denk dat ik het zelf niet zou doen.

Je schrijft op je profiel dat de Golden je eerste eigen hond wordt, wat dus al heel spannend is. Zeker als het een hond uit een werklijn is, zul je daar flink wat mee moeten gaan ondernemen. Die honden leren extreem snel en leren dus óók snel negatieve dingen aan. De Cocker is pas een jaar oud en dus nog vol aan het puberen; ik weet niet hoe goed de basis van die hond precies geweest is, maar ga er maar vanuit dat je er sowieso nog flink wat werk mee zal hebben. Een puberende hond, ook nog eens een herplaatser én een pup op hetzelfde tijdstip? Nee, ik zou het risico niet durven nemen, denk ik.

Of het onmogelijk is, weet ik niet. Zou je in de eerste máánden praktisch continue toezicht kunnen houden; ze beide trainen, bekend maken met jullie normen en waarden én je hebt iemand die je daarbij kan helpen, dan is het mogelijkerwijs nog een optie. Maar ik zou het je niet adviseren, ik denk dat er enorm veel energie en werk in gaat zitten om dit op de juiste manier te begeleiden en het brengt sowieso risico's met zich mee. Je moet dus goed afwegen of je denkt dat jullie alles in goede banen zouden kunnen leiden en daarin ook heel realistisch tegenover jezelf zijn.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Het lijkt mij alsof je je beslissing al gemaakt hebt :-)

Het is een heel lastige kwestie. Ik snap dat je de cocker ook graag wil adopteren maar hou ik je achterhoofd dat het nog een jonge hond is die je dan bij je pup zet. 
Een hond die ook in een nieuwe situatie komt en die zoals je zegt nog niet "perfect" is opgevoed kan ook nadelig werken op de pup.
Ze zou de minder goeie gewoontes van de Cocker kunnen overnemen, zoals het loslopen bvb.
De reden dat James nu met zijn 7 maanden zo goed kan loslopen is omdat Marcel het goed kan. Doet het gewoon achterna! 

Ik raad altijd af om 2 pups tegelijkertijd te nemen. En eigenlijk is dit een zelfde situatie.
Het enige verschil tussen de twee honden is dat de ene al zindelijk is en iets langer kan gaan wandelen.

Dus nu moet je gaan denken, heb je genoeg tijd om er dubbel zo vaak als met 1 pup op uit te trekken om de oudste te leren loslopen? En wil je het risico lopen dat de pup de gewoontes van de oudere hond over neemt?

Hou ook in je achterhoofd dat 2 honden meteen een stuk duurder worden dan 1 hond (alles moet dubbel gekocht worden, etensbakken, benches, lijnen, halsbanden, voer, inentingen, speelgoed,...)

honden page profiel rebeccarebecca

honden foto van rebecca

Wauw! Bedankt voor alle snelle tips! Het brengt toch wat meer duidelijkheid in mijn twijfelachtige brein! De fokker is een steengoeie in West-Vlaanderen, ik vertrouw hem volledig. Uit de vorige nest heeft een vriendin een teefje genomen en zij is heel trouw! De mama heb ik gezien, de vader niet, want die komt van ergens anders...

Welke hond zouden jullie nemen? De kleine pup waar ik voor kwam. Die ik volledig zindelijk maak, waar ik niet direct mee kan gaan wandelen, maar waar ik van weet dat het super goed gaat klikken, de halfzus van mijn vriendin is mijn voorbeeld... Zo'n leuke spring in't veld!
Of de gekke puber die rond mijn kinderen hing en die zo blij was met onze aandacht. Zij is zindelijk maar loopt momenteel nog te snel weg als ze in het bos is... Dit zal zeker af te leren zijn, mits de juiste training op de hondenschool...

Wéér een vraag ik weet het, maar 't blijft me dus vasthouden...

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ik zou voor de pup gaan.. Het is je eerste hond en om dan direct in de puberteit te vallen. Bovendien, de pup was er eerder die jouw aandacht en liefde won..

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

ik zou voor de pup gaan :-)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik begrijp dat dit verschrikkelijk moeilijk ligt!Zou het zelf ook niet zo weten :-).wordt soms ook heel erg verliefd op een hondje, maar tegelijkertijd weet ik dat ik als eerste hond een pupje wil :-).

En soms zou het mij ook niet uitmaken om een hond te nemen die ik zo bijzonder vind ;-) .Volg jouw hart, maar denk er ook goed over na aan wat je 1 van deze honden te bieden hebt en wat je zelf heel graag wilt.

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

volg je gevoel. Als dat uitgaat naar beide dan zal dat ook best goedkomen hoor. wel een hoop werk maar ach ik zou er ook niet eentje kunnen laten zitten.

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Als je er echt 1 zou moeten kiezen zou ik zeker voor de cocker gaan. 
Soms komt er iets op je pad op het juiste moment en als jullie allen die klik voelden, ja zeker, de cocker. Weet je, je kwam niet voor die hond dus stonden jullie er in die zin niet voor open en als dan zoiets gebeurt die klik, ja, dan zou ik denken, dit is niet voor niets. Dit is DE hond, ONZE hond. 
Een pup opvoeden is ongelooflijk veel werk (vond ik). Maar als je je daarvan bewust bent en je hebt het ervoor over, tja, dan allebei. 
Maar in eerste instantie zeker de cocker! Succes met het maken van jullie keuze!  Spannend hoor!

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik zou ook voor de cocker gaan.
De klik met je familie was er, jullie vinden haar duidelijk leuk.
Het loslopen kan je aanleren, dat is niet zo moeilijk maar je moet er wel geduld voor hebben.
En het al langer kunnen gaan wandelen zou voor mij een absoluut pluspunt zijn, net als het al zindelijk zijn en al wat alleen kunnen blijven. Voor een pup moet je veel laten. 't Is veel werk.
En plus een  volwassen hond kan echt in je voordeel werken moest je uit een volgend nest nog een pup nemen.
Mijn jongste heeft zoveel geleerd van de oudere honden! Leren apporteren, leren zwemmen, leren loslopen, leren aan de lijn lopen, alles ging gemakkelijker omdat ik veel tijd heb gestopt in de eerste.
Ik zou er zeker met de fokker over spreken. Misschien kunnen jullie wat meer tijd met de Cocker spenderen voor jullie een beslissing nemen.

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Ik zou ook voor de cocker gaan. Overduidelijk een klik en hij heeft al ieders hart gestolen. De pup vergelijk je nu met de leuke hond van iemand anders, halfzusje ofzo? Wie zegt dat jouw pup ook zo gaat worden? En een echte klik is er nog niet dus... ook al zou ze aan al je verwachtingen voldoen

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Als jij zelf het gevoel hebt dit aan te kunnen en ook je man en kinderen staan achter die beslissing, dan lijkt het mij wel te doen. Ik denk dat jullie dit zelf het beste kunnen inschatten. Toen wij Pebbles een paar maanden hadden wilden wij er graag eentje bij, en dat werd ons ook afgeraden, maar ik zag meer voordelen dan nadelen. Net op dat moment zocht de fokster van Pebbles een nieuwe thuis voor een van haar honden, en nu woont Indy dus ook bij ons. Indy was wel al 3 jaar, dus ik heb geen 2 pups, maar net door dat keeftijdsverschil had ik in het begin mijn handen vol, omdat Pebbles nog heel druk was en Indy al veel rustiger, ik moest Pebbles constant aanmanen Indy ook eens met rust te laten. Maar al bij al is dat heel goed meegevallen. Nu moet ik er wel bijzeggen dat ik hondjes heb met een vrij makkelijk karakter, ik ken de karakters van een cocker en een golden niet zo, maar jij waarschijnlijk wel, dus volg gewoon je gevoel. En laat zeker nog een keer weten wat je beslist hebt!

honden page profiel GitteGitte

honden foto van Gitte

Moeilijke keuze maar volgens mij heb je hem al gemaakt... Je vertelt hoe leuk die één-jarige hond is. Tja zeker leuk, ook zit de goldie lang in de pubertijd kan ik je wel vertellen... Bij een cocker weet ik het niet maar zeker is dat het klikt en ik denkt dat het makkelijker is om met haar wat te beginnen.

Maar volg je hart!

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

volgens mij is het heel duidelijk voor welke hond je moet gaan; degene die je nu niet uit je hoofd krijgt :-)

Je hebt duidelijk een klik met die hond, en ik vind het knap dat je deze hond een leuke thuis wil bieden en hem geven wat hij verdient, je bent dan zijn 3e eigenaar dus alleen maar super als dat meteen iemand is die zo'n klik met hem heeft, ik denk dat hij het beter bij jou gaat hebben dan bij de fokker die hem weg wil doen.

Ik snap wel dat het lastig is als je je zinnen had gezet op een pup, maar eerlijk gezegd, die pup is nu nog een pup waar je geen klik mee hebt. Waarom niet binnen een jaar of twee jaar opnieuw voor een pup gaan, misschien zelfs van dezelfde fokker. Dan heb je tegen dan je golden, en een stabiele cocker :-)
Het is niet dat je nooit meer een pup kan nemen als je deze kans niet grijpt, maar de cocker gaat dan weg zijn.

honden page profiel Veerle en Nana en GinnyVeerle en Nana en Ginny

honden foto van Veerle en Nana en Ginny

Hallo , ik heb een Golden Retriever pup van 11 maanden oud en een shih tzu pup van 4 maanden erbij genomen , geen problemen ermee , heel tof zelfs zo samen en ze leren allebei van elkaar en leren intussen beiden de commando's , als je hart ja zegt voor 2 waarom dan niet hé , ga op je gevoel af en je zal de juiste beslissing wel nemen. Veel succes ermee , wij zijn alleszins enorm blij met onze 2 puppys

honden page profiel mariska & leska,chicka,roykemariska & leska,chicka,royke

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

als ik jou was zou ik gewoon op je gevoel af gaan dan komt het meestal wel goed

honden page profiel rebeccarebecca

honden foto van rebecca

Alle tips zijn even goedbedoeld neergeschreven en hebben ons extra aan het denken gezet, het was een goed idee om deze vraag te stellen aan ieder van jullie. De tijd dringt, over 12 dagen mogen we onze pup gaan halen. Tot die tijd is het dus wikken en wegen, nadenken, beslissen en terug nadenken en weer beslissen.
Morgen brengt misschien licht in de duisternis, we gaan nog 1 keer naar de honden kijken. Ik ga het "probleem" aankaarten bij de fokker,hij zal me goed begeleiden bij de juiste keuze. 
Jammer genoeg zal ik ze niet beide kunnen nemen als ik ze alletwee de volle prijs moet betalen. Maar ik hoop dat we een goede deal zullen kunnen sluiten, wie weet. 
Ik had echt niet gedacht dat dit zo'n tweestrijd zou worden... pff. We zullen er nog een nachtje over slapen...

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Moeilijke keuze hoor! Maar je moet je hart volgen...
Ik heb zelf een cocker uit een werklijn en ze is super leuk. We hebben 3 cursus met haar gedaan en ze luistert heel goed, kan goed los lopen. Vaak zijn de cockerspaniël uit de werklijn meer baas gericht dan de showlijn. Ze zijn geselecteerd en gefokt om samen met de baas te werken! Dus als je er voor kies ga dan samen cursussen volgen en je hebt een vriend voor het leven. Laat ons even weten wat je doet en nogmaals volg je hart...

honden page profiel rebeccarebecca

honden foto van rebecca

Na een laatste pre-bezoekje aan de fokker voor de kleine pup nogmaals te zien, weer het cockertje gestreeld. Mijn hart ging sneller slaan wanneer ik haar zag. 
Heb mijn "probleem" met de fokker besproken en het kan haalbaar zijn, maar het zal veel energie vragen...

Hartverscheurende keuze dus...

Tot ik de volgende dag een sms kreeg... Ik mag het hondje een maand op proef nemen en zien hoe het gaat met 2 honden.... 

Om een lang verhaal kort te maken: Locca ligt nu in haar mand en is uitgeteld na een eerste, speelse dag in onze tuin. Gewandeld, gezwommen, gespeeld, geknuffeld...  Volgende week komt onze kleine Maya erbij, dus deze week kunnen we wennen aan elkaar... We zullen zien!

honden page profiel rebeccarebecca

honden foto van rebecca

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Het is een knapperd! wel spannend! Onze Wifi is nu een jaar, en nu pas kan ik zeggen, ze is klaar voor een vriendje. ervoor had ik hoofdpijn gekregen denk ik, chronische hoofdpijn. Ik weet natuurlijk ook niet hoe Locca het bij jullie doet. ben benieuwd, het is in alle geval een heel engagement! succes!

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Oh, wat leuk, het cockertje is dus al bij jullie! En zo te horen is het vandaag al heel goed gegaan. Heel fijn ook van de fokker dat hij dit heeft voorgesteld, en een maand op proef...ik durf wedden dat je hem (of haar) nu al niet meer wil missen, zo ging het hier tenminste met Indy, je gaat zo snel van ze houden...Ik hoop echt voor jullie dat het allemaal goed gaat, en met de pup er volgende week ook nog bij ga je je deze vakantie zeker niet vervelen! Veel plezier met je pups, geniet ervan!

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Wat ontzettend goed nieuws en wat is ze een beauty!!!! Wat een fijne fokker die aanbied om haar een maand op proef mee te geven! ;-) Zo te horen hebben jullie een geweldige eerste dag gehad en spannend dat er over een week de pup bijkomt. Het zal wel ontzettend zwaar worden maar over een tijdje zal vast alles heel gewoon zijn.

Geniet er van en hou ons op de hoogte van hoe het gaat!

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Wat een mooierd! Ik hoop dat het met 2 hondjes allemaal goed gaat en dat ze beide bij jullie mogen blijven ;-)

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Super leuk!!
En super dat Locca al bij jullie is, kan ze inderdaad vast wennen en de luchtjes van de jullie kleine pupsel kent ze ook al, gaat vast helemaal goed komen!!
Buiten dat slapen puppies ook nog veel dus Locca krijgt aandacht en begeleiding genoeg zo.

Heel veel geluk en plezier gewenst!!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Als je er zelf al over nagedacht hebt en toch ook een en ander wat niet zo fijn kan zijn voorbij hebt laten komen... Als je denkt dat je het aankan... En als je met je man op eenzelfde lijn staat i.v.m. 2 honden in huis denk ik dat het zeker kan.

Wees wel realistisch. 2 honden... dan dient er aan 2 honden evenveel aandacht gegeven te worden. Niet eentje van de 2 zomaar erbij.

Als jullie graag bepaalde vakanties hebben... Soms is het moeilijker om op de gekozen bestemming bv een huisje te huren waar meer dan één hond mag. Heel vaak lees je "max 1 huisdier"... Ik ken mensen die heel blij waren dat hun 2 aangeschafte honden samen opgroeiden en zoveel aan elkaar hadden... Maar eens de honden 10 waren was er dubbele angst voor het verlies van één van de twee.

Als het bij dezelfde fokker is zul je zeker de kans hebben om voldoende vragen te stellen... en ook om, als je pupje er oud genoeg voor is te zien hoe de 2 honden het wel of niet met elkaar kunnen vinden...

Ga niet over één nacht ijs... Maar als je goed alles overweegt en bespreekt... dan kun je je keuze maken en er dan ook voor gaan.

Vergeet ook niet dat zelfs als je veel vrij bent... de eerste tijd voor een pup heel belangrijk is en dat ze niet lang alleen gelaten wordt.


Wat jullie omheinde tuin betreft... Heerlijk voor zo 2 honden. Al hoop ik niet dat hun enige bezigheid zal zijn "naar voorbijgangers blaffen" zoals heel wat honden die ik in mijn buurt zie. Want zo gauw ze er een gewoonte van maken om dat met z'n tweeen te doen maakt de ene de andere nog meer opgejaagd.
Wat je ook beslist. Succes met waar je voor kiest, het ene hondje of het andere,... of allebei.

Sta er wel even bij stil of het kiezen voor een pup en het achteraf... vallen voor een andere hond een bijzondere eenmalige gebeurtenis is en dat het niet een gevolg is van onstandvastigheid... Eens gekozen, moet je gaan waarvoor je gekozen hebt, vind ik.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pupje en tegelijk 1jarig hondje kopen????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: mijn hond is net gebeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^