Op vakantie Italië - hondenpension? HELP!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariekeMarieke

Hallo,

Wij gaan op vakantie naar Italië, normaal gingen we onze hond van 9-10maand meenemen, maar we hebben gehoord van kenissen dat ze in Italië niet zo hondvriendelijk zijn, met name dus dat honden bijna nergens binnenmogen. Aangezien we wel wat willen bezoeken is dit dus een probleem.. Weet iemand een goed hondenpension of waar we onze hond veilig kunnen laten terwijl we op vakantie zijn? Regio Oost-Vlaanderen(dendermonde)..

Of als iemand hier ons wilt helpen, het is voor in de maand juli (een week ongeveer). Het is een bruin labradorteefje, zeer actief, maar wel zeer vriendelijk en braaf. Gaat graag wandelen, maar is zeer enthousiast en sterk en is het trekken nog niet helemaal afgeleerd..

DRINGEND!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Op vakantie Italië - hondenpension? HELP!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ElsEls

honden foto van Els

Ik zou op Internet kijken, keus genoeg volgens mij.
Succes

honden page profiel MariekeMarieke

Zijn we al aan het doen, maar willen gewoon echt iets betrouwbaar vinden en misschien dat hier mensen zijn die een goed hondenpension weten zijn, daarom dat ik het hierop vraag.grts

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Ben benieuwd of je uberhaubt nog wat vind nu.

honden page profiel MariekeMarieke

" Ben benieuwd of je uberhaubt nog wat vind nu. "

Hoezo?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bijna alles is volgeboekt. hoogseizoen zekers.

misschien uit logeren bij vrienden kennissen ? ik woon in het hoge Noorden van nederland, zou voor je willen inspringen, maar veels te ver.

toch snel een oplossing vinden, anders kan de hond toch beter mee, maar.... het is inderdaad zo dat in Italie je hond bijna nergens mee naar binnen kan, dan om en om. :-D

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Nou, in Nederland zitten de dierenpensions vol in de zomervakantie, dan moet je al  in januari al boeken...
Weet niet hoe het in Vlaanderen is.

Misschien maak je je vraag wat duidelijker als je vermeldt wanneer je onderdak zoekt en wat voor hond je hebt.  Misschien is er wel iemand die de hond in huis wil nemen.

honden page profiel MariekeMarieke

" Nou, in Nederland zitten de dierenpensions vol in de zomervakantie, dan moet je al  in januari al boeken...
Weet niet hoe het in Vlaanderen is.

Misschien maak je je vraag wat duidelijker als je vermeldt wanneer je onderdak zoekt en wat voor hond je hebt.  Misschien is er wel iemand die de hond in huis wil nemen. "
Ik heb mijn vraag wat duidelijker gemaakt :-)

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

onze hond gaat ook mee naar italie op vakantie, je moet wel een muilband bij hebben als het om grote honden gaat, onze andere honden gaan ook naar een pension alleen onze newfy gaat mee, ben benieuwd als je zegt dat ze nergens binnen mag.vanwaar van oost vlaanderen ben je want oost vlaanderen is groot natuurlijk; mijn hondjes gingen altijd naar sluiskil , niet zo ver van assenede en zelzate en ze zitten daar heel goed, ze zijn er jaren naar toe geweest. ik zou me wel niet zo snel laten afschrikken wat de ene mens vind denk een ander er anders over. naar welk regio ga je , wij gaan naar umbrie

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is beter. ;-)


labrador, geweldig, en ook nog mooi heel jong, maar nogmaals je woont te ver, ik woon bij winschoten, hoog nederland.

zou toch kiezen voor kennissen vrienden familie. een kennel in juli die zitten overal vol, en een jonge hond alleen daar naar toe laten gaan ? zou ik zelf niet doen.

honden page profiel MariekeMarieke

" onze hond gaat ook mee naar italie op vakantie, je moet wel een muilband bij hebben als het om grote honden gaat, onze andere honden gaan ook naar een pension alleen onze newfy gaat mee, ben benieuwd als je zegt dat ze nergens binnen mag.vanwaar van oost vlaanderen ben je want oost vlaanderen is groot natuurlijk; mijn hondjes gingen altijd naar sluiskil , niet zo ver van assenede en zelzate en ze zitten daar heel goed, ze zijn er jaren naar toe geweest. ik zou me wel niet zo snel laten afschrikken wat de ene mens vind denk een ander er anders over. naar welk regio ga je , wij gaan naar umbrie "

het is een labrador van 9-10maand oud, maar is niet heel groot. Wel kenissen van mijn ouders hebben dit verteld dat zij in vele bezoekplaatsen niet binnen mochten. Ik ben van Dendermonde :-) 
Wij gaan naar pistoia, weet niet of het juist geschreven is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

altijd onze newfy,s mee genomen, overal ook italie, zelf hebben we er geen nadelen van ondervonden, je hebt een logeer adres, je bent toch meestal met zijn tweetjes, okee het is wel eens lastig als je wat wilt bezichtigen met zijn tweetjes, maar wij zelf vonden dat geen enkel probleem, en wij hebben nimmer een muilkorf gebod gekeregen, wel hadden we er een bij ons.

zolang je je hond aan een meter lijn houdt, is er geen probleem. lange lijn wel. een keuze die je maakt, mee nemen beperkt altijd wat vrijheid, maar dat is een keuze.

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

bij ons is het ook een newfy van 60kg, wij gaan veel wandelen met haar en zitten in een studio, voor het eten halen we afhaal en eten we thuis, daarna gaan we ook nog 1 week naar frankrijk, daar is het wel op hotel, ben benieuwd, alleen om te eten mag ze niet binnen maar we eten dan in 2 schiften zodat ze niet alleen zit.in sluiskil is het bij van de velde , ja kan altijd eens kijken maar ik zou ze toch meenemen en zien hoe het gaat, om iets te eten of te drinken kan je altijd nog op een terras gaan zitten. welke week ga je? wij gaan vanaf 12 juli , als het daarvoor is mag ze wel naar hier komen

honden page profiel MariekeMarieke

" bij ons is het ook een newfy van 60kg, wij gaan veel wandelen met haar en zitten in een studio, voor het eten halen we afhaal en eten we thuis, daarna gaan we ook nog 1 week naar frankrijk, daar is het wel op hotel, ben benieuwd, alleen om te eten mag ze niet binnen maar we eten dan in 2 schiften zodat ze niet alleen zit.in sluiskil is het bij van de velde , ja kan altijd eens kijken maar ik zou ze toch meenemen en zien hoe het gaat, om iets te eten of te drinken kan je altijd nog op een terras gaan zitten. welke week ga je? wij gaan vanaf 12 juli , als het daarvoor is mag ze wel naar hier komen "
Op 12juli zijn we al op vakantie..

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

dan kan ze helaas ook niet bij ons

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Dit is een SUPER dierenhotel.
http://www.dierenhotelmarijke.nl/

honden page profiel Beau0504Beau0504

honden foto van Beau0504

Mijn oom en tante zijn in de meivakantie naar Italie geweest. Ze hebben de hond gewoon overal mee naartoe genomen, niks geen verplichte muilkorf. ze konden gewoon met de hond op terrasjes zitten enz. Mocht zelfs in het zwembad (ze zaten in een privé villa, dat wel). Ik zou hem gewoon mee nemen hoor, misschien mag je niet overal naar binnen, maar er zijn genoeg andere leuke dingen te bedenken toch en hij kan toch ook best een paar uurtjes alleen blijven?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De laatste jaren is Italie zeer hondvriendelijk geworden. Er zijn zelfs speciale stukken strand waar honden los mogen. Misschien kun je het Italiaans Verkeersburo mailen en hen je vragen voorleggen. Toscane en Umbrie zijn veel hondvriendelijker dan jaren geleden. Maar of dat overal zo is, kan ik niet zeggen. Het Verkeersburo kan je wel vertellen waar je het beste met je hond naar toe kunt. Meestal worden honden op een terras wel toegestaan. Volgens mij is het wel verplicht een muilkorf bij je te hebben. Om problemen te voorkomen, zou ik wel een muilkorf meenemen, ook al wordt het bijna nooit gevraagd, je weet maar nooit.

honden page profiel Beau0504Beau0504

honden foto van Beau0504

" De laatste jaren is Italie zeer hondvriendelijk geworden. Er zijn zelfs speciale stukken strand waar honden los mogen. Misschien kun je het Italiaans Verkeersburo mailen en hen je vragen voorleggen. Toscane en Umbrie zijn veel hondvriendelijker dan jaren geleden. Maar of dat overal zo is, kan ik niet zeggen. Het Verkeersburo kan je wel vertellen waar je het beste met je hond naar toe kunt. Meestal worden honden op een terras wel toegestaan. Volgens mij is het wel verplicht een muilkorf bij je te hebben. Om problemen te voorkomen, zou ik wel een muilkorf meenemen, ook al wordt het bijna nooit gevraagd, je weet maar nooit. "

De oom en tante waar ik het over had zaten inderdaad in toscane.

honden page profiel AmberAmber 3 doggies

We hebben onze hond dit jaar in Dendermonde bij de mensen van Goljac laten verblijven. Voor de eerste én de laatste keer!
Zoveel mogelijk kleine hokjes in een oude schuur gemaakt. Hondenwelzijn is hier ondergeschikt. Het moet zoveel mogelijk geld opbrengen. Onze trouwe viervoeter is er heel fel vermagerd uitgekomen (en onze hond is een sociaal dier, dat bijna alles eet!). Met bovendien nog een kwetsuur net onder zijn oog.
Ga er eerst eens kijken vooraleer je er je hond naartoe brengt. Laat je niet overtuigen door de mooi entree (mooi hekken, mooie koer, alles heel netjes). Vraag om de hokken te mogen zien!
Ik zit echt met een schuldgevoel dat ik onze hond daar heb laten verblijven terwijl wij genoten van ons verlof.

honden page profiel MariekeMarieke

" We hebben onze hond dit jaar in Dendermonde bij de mensen van Goljac laten verblijven. Voor de eerste én de laatste keer!
Zoveel mogelijk kleine hokjes in een oude schuur gemaakt. Hondenwelzijn is hier ondergeschikt. Het moet zoveel mogelijk geld opbrengen. Onze trouwe viervoeter is er heel fel vermagerd uitgekomen (en onze hond is een sociaal dier, dat bijna alles eet!). Met bovendien nog een kwetsuur net onder zijn oog.
Ga er eerst eens kijken vooraleer je er je hond naartoe brengt. Laat je niet overtuigen door de mooi entree (mooi hekken, mooie koer, alles heel netjes). Vraag om de hokken te mogen zien!
Ik zit echt met een schuldgevoel dat ik onze hond daar heb laten verblijven terwijl wij genoten van ons verlof. "


Super dat je dit verteld! We hadden inderdaad goljac ontdekt toen we een hondenopvang zochten en zijn daar gaan kijken, maar aangezien ze nog geen jaar is vonden we het toch wat riskant en uiteindelijk hebben we een oplossing gevonden, namelijk dat ze bij familie terecht kon die ook een hond hebben.
Nu aangezien je naar goljac gegaan bent denk ik dat je wel redelijk in de buurt woont van mij, als je ooit nog eens opvang zoekt voor je hond, hij/zij mag altijd bij ons komen! Onze hond is ook zeer sociaal en enthousiast naar andere honden :-)

honden page profiel AmberAmber

Heel tof dat je dit aanbiedt, maar volgende keer mag onze viervoeter in zijn vertrouwde omgeving (héél grote ren) blijven, en gaat iemand van de familie hem iedere dag komen vertroetelen en spelen. 
Ondertussen heeft onze hond - ondanks de temperaturen boven 30° - nog nooit zoveel gegeten. Het doet ons goed om hem weer te zien "heropleven".

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+ 2 doggies

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Wij mochten met Casper in italië bijna alles... Enige nadeel nu is de warmte...

honden page profiel MariekeMarieke

Even een evaluatie :-)

We hebben onze hond uiteindelijk toch maar niet meegenomen, waar we achteraf enorm blij mee waren want onze hond zou de warmte niet hebben kunnen verdragen Ö en in de stadjes was ook enorm veel volk, maar echt enorm!
Uiteindelijk hebben we toch opvang gevonden, namelijk bij familie :-).
Ze hebben zelf ook een hond en onze hond heeft zich geweldig geamuseerd.
Zo weten we nu ook dat onze hond super sociaal is naar andere honden, ze ziet bijna elke hond aan als speelkameraadje :-) geweldig!

honden page profiel MariekeMarieke

" Wij mochten met Casper in italië bijna alles... Enige nadeel nu is de warmte... "


Dat is wel super! We hebben ook ontdekt dat moesten we ze meegenomen hebben dat het inderdaad geen enkel probleem zou geweest zijn, wel sommige dingen waar we dan niet zouden in mogen maar de periode dat wij in Italië zaten was het rond de 35-40°C en ze is donker van vacht en hier in België is het al vermoeiend dus we waren blij dat we ze niet mee hadden met die warmte, alhoewel het wel een super leerschool zou zijn geweest voor haar ivm met goed luisteren en wennen aan echt drukke steden enzovoort
Maar de volgende keer gaat ze waarschijnlijk zeker mee :-)

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 2 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

wij zijn ook net terug uit italie en zitten nu in de franse alpen, hier heeft lady de tijd van haar leven , het is hier ook minder warm we zitten op 2000m, hier verblijft ze gratis en het is een 4 sterren hotel en in italie moesten we 40euro betalen, hebben elke dag heel de studio opgekuist en bij het weggaan nog reclamaties gekregen omdat lady ruifde , wat wil je bij zo'n hitte, volgend jaar nemen we een thuis zitter kan ze lekker thuis blijven en daar spelen et de andere honden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Op vakantie Italië - hondenpension? HELP!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Allergie en nog meer allergieën
^