Cosmic verteld: Fiets-avontuur

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hallo hallo, allemaal..
't Vrouwtje is druk bezig met een chocoladereep op eten, dus dat geeft mij de gelegenheid om even de laptop in te pikken.. Ik heb namelijk iets heel belangrijks te vertellen, want wat mij vandaag weer overkomen is.. Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen..

Eerst ging 't vrouwtje een paar uurtjes weg. Stom hoor. Maar gelukkig waren we van te voren wel naar de duinen geweest waar ik los mocht lopen en heel goed geluisterd heb! Dus ik en Punk zaten thuis op haar te wachten, en EINDELIJK kwam ze thuis. We hebben met z'n drieën een rondje gelopen en toen moest Punk terug naar binnen en ik niet. Ik vond het een beetje raar maar wel heel erg leuk, hihi, eventjes alleen aandacht! Maar vervolgens gaat 't vrouwtje naar beneden de berging in en komt ze terug met een raar stalen.. paard! Het leek wel een paard! Ik vond het maar een eng ding hoor, het draait en het maakt geluid. Getsie. Vrouwtje zei dat het een fiets is.

Eerst moest ik er op de parkeerplaats naast lopen. Fiets, vrouwtje, en dan ik. Kreeg steeds snoepjes van het vrouwtje dus dat was wel leuk. Toen ging het vrouwtje naar de andere kant en moest ik naast het enge fiets-ding lopen. Dat vond ik al niet zo leuk, hoor. Af en toe ging ze er op steppen, dat vond ik niet erg, ik vind het fiets-ding gewoon stom, maar met maakt me niet uit of zij loopt of fietst of stept. Nou, na een tijdje ging ze OP die fiets zitten! Helemaal schudden en zo met dat stuur omdat ik haar uit balans trok of zo, ja, die is gek, ik ga echt niet dicht bij die fiets staan, straks valt ze bovenop me of zo! 

Nou en daar gingen we hoor. Vrouwtje fietsen, met die benen zo rond, ik er naast. Ik zat aan mijn politielijn, die is best lang, dus daar maakte ik dan ook gebruik van, ik liep zo vér als ik kon van die fiets vandaan, ik hing zelfs tegen waardoor heel mijn tuig scheef ging! Maar vrouwtje deed alsof ze niks zag, zat gezellig tegen me te kletsen en te fietsen en ze zei steeds dat ik een grote meid was en niet bang hoefde te zijn van het fiets-ding. We hebben een rondje om de flat gefietst en toen waren we weer terug en mocht ik nog even op het grasveldje voor de flat spelen met de platte bever om te ontspannen, want pfff, die stomme fiets zeg.. 

Ik wil jullie dus bij deze waarschuwen. Als je vrouwtje of baasje een "leuk nieuwe idee" heeft om te proberen - TRAP ER NIET IN! Voor je het weet moet je naast zo'n enge fiets wandelen en dat is helemáál niet leuk! Vrouwtje zegt dat we nu regelmatig gaan oefenen, nou pff, dat doet ze dan maar alleen, ik ga mooi niet meer mee! En in haar eentje heeft ze ook genoeg te oefenen, ze zei dat ze zelf óók bijna nooit fietst en het zag er ook niet heel erg gladjes uit moet ik zeggen!

Oh, de chocoladereep is op en vrouwtje zegt dat het bijna etenstijd is dus ik ga vast bij mijn bak zitten wachten, dit wil ik natuurlijk niet missen! Tot de volgende keer en onthoud - NIET meelopen als je naast een fiets moet wandelen! Als we allemaal in staking gaan hoeven we het misschien niet meer te doen!

Pootje van Cosmic!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cosmic verteld: Fiets-avontuur" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Hahaha, Ginny was het tegenovergestelde, die vond de fiets prachtig en snuffelde direct even aan zijn stalen achterste (achterlicht = honden derrière, blijkbaar... O-)). In het begin een beetje eng, maar oh wat ging het baasje ineens hard, dat is gááf ;-)

Nu moet ik wel zeggen dat ik Ginny nooit rustig heb leren kennismaken, en de eerste keren hebben we in het bos gefietst. Fiets aan de hand mee, en ging er pas op toen Ginny los mee kon rennen. Vond ze volgens mij wel zo relaxed, kon ze zelf even de afstand bepalen. Inmiddels is fietsen hobby nr. 1!

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Het bos is hier helaas te ver om te lopen (behalve het Wandelbos, maar da's drukker dan de straat hier, haha). Cosmic kan helaas niet (overal) los, Punk liep inderdaad wel altijd gewoon los. Ach, hopelijk gaat ze het nog leuk vinden.. O-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna, Jamie & AylinTamara - Abby, Anna, Jamie & Aylingoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin

Oooooh jouw vrouwtje ook al?!!! De mijne is ook gek in haar hoofd hoor... Wij gingen ook met dat ding, rondjes om het plein voor mijn territorium. 

Gaat ze de hele tijd scheef fietsen zodat ik onder die ronde dingen kom!! Niet normaal, levensgevaarlijk. Zegt ze tegen mij dat ik recht moet lopen. Leer recht fietsen!!

En dan ben ik eindelijk lekker op weg, heeeeerlijk rennen, gaat het vrouwtje tegen me in hangen! Arghhhh, zo komen we nergens.. Dus toen ben ik maar stil gaan staan en gingen we naar huis.


Ik snap jou, Mikkie. Wat een drama, die mensen.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Kunnen die ronde dingen SCHUIN!? Inderdaad Odi, wat jij zegt, LEVENSGEVAARLIJK! Die ronde dingen heb ik nog niet eens zo goed bekeken, ik vind die dingen waar ze haar voeten op zet eng, die draaien rond en maken soms een tik geluidje en dan wil ik heel hard wegrennen waardoor 't vrouwtje weer met haar stuur gaat slingeren, dood eng! Ik kan niet stil gaan staan want ik weeg niet zo veel en 't vrouwtje trekt me gewoon zonder pardon mee! Ook als ik even ergens aan wil snuffelen of goeiendag tegen een andere hond wil zeggen!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Ja das ook nog wel een 'tip' (al ben ik geen expert hoor, het is echt trial and error hier =')); vanaf het begin roep ik 'bocht!' zodra ik het wiel voor Ginny moet gaan draaien. Daar speelt ze nu keurig op in ;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik sleur Cosmic achter me aan, dus ze ziet ruim van te voren dat ik een bocht ga nemen. Da's dan weer een voordeel. Ze loopt niet naast mijn voeten/voorwiel maar naast het achterwiel.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Kijk daar zit hem het verschil - Hier sleurt Ginny mij nog wel eens achter zich aan. Oudduitse Herder x trekpaard, wij schieten hier vaak genoeg wielrenners voorbij O-)

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Hier sleurt Ginny mij nog wel eens achter zich aan. Oudduitse Herder x trekpaard, wij schieten hier vaak genoeg wielrenners voorbij  O-) "

de nieuwste vorm van doping...? laat de UCI het maar niet horen ;-)

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Myra hier! Fietsen is juist super leuk echt je moet doorgaan Cosmic! Ik ga altijd eerst 1 minuut me baasje trekken, tot t baasje zegt dat ik netjes moet naast lopen oke nou voorruit mr weer( anders gaan we niet nr t park en daar is het juist zo leuk! ) Weetje wat ik laatst moest doen naast de skeelers! Nou dat was dus 1x en nooit meer wat een lawaai en ik snap er helemaal niks van opeens valt mijn baasje zo wat als ik een beetje trek, ik snap er niks van... Nou ja baasje gaat mr lekker alleen skeeleren in  ga NOOIT  meer mee :p

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Shadow; joh, gewoon rustig meehobbelen, je komt nog eens ergens nieuw!
Spot; rennuh trekkuh en als je het baasje nu maar genoeg scheef blijft trekken mag je vanzelf voor de fiets sleuren 

@ginny; jammer dat het illegaal is maar bike joring zou ook wel wat zijn voor Ginny ;-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hier ook zo'n zotte baas...., die duffe Misty gaat altijd braaf naast de fiets met haar op pad, loopt keurig naast en er moet wel iets geks gebeuren wil die sufkop in de ankers gaan of op zij schieten ;-)

Dus dacht het baasje dat ze met mij ook wel vast een beetje kon gaan oefenen.
Ik ben eigenlijk nog te jong, maar één keer in de week een rondje om het pleintje achter het huis vond ze wel kunnen om te oefenen ;-)...., nou...., ik dacht het niet...., ik ben toch niet gek O-)

Tijdens het lopen met de fiets (en snoepjes) deed ik heel braaf mijn best...., de fiets van de baas is ook niet eng of zo...., hartstikke mooi en nieuw.
Dus baas op het zadel-ding en peddelen met haar voeten.

Nou..., toen vond ik het wel mooi geweest, kom nou, als ze weer met de fiets op pad gaat, dan neemt ze Misty maar mee...., ik ben tot 'gevaarlijk vervoer' bestempeld...., ik ging alle kanten op, het liefst met 4 poten tegelijk in de lucht...., en volgens mij heb ik ook iets van een husky in mij...., want ik blijk super sterk te zijn ook al ben ik maar een mager sprietje :-D

Dus voorlopig hoef ik niet meer...., baasje heeft gezegd dat we ons eerst maar eens blijven concentreren op netjes naast haar been lopen...., dat kan ik ondertussen wel...., maar zo af en toe moet ik huppelen en stuiteren...., daar kan ik niets aan doen O-), dus voor mij staat de fiets voorlopig nog in de garage ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cosmic verteld: Fiets-avontuur" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Amstaff Moon 10,5 weken oud
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^