Herplaatser, gedragsproblemen help!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarliMarli

Beste allemaal.

6 weken geleden hebben ik en mijn vriend onze kleine Faro opgehaald. Faro is een herplaatser, een kleine mix uit Spanje. Vooraf hebben we lang nagedacht over hoe we elk probleem zouden gaan tackelen maar de problemen die we nu hebben zijn veeeel groter dan we ooit hadden kunnen bedenken.

Mijn vriend en ik zijn onervaren hondenbezitters, Faro is onze eerste hond en we hebben haar uitgekozen omdat ze erg sociaal zou zijn naar andere honden, lief en mensgericht was.
Helaas hebben we haar nog nooit zo mogen zien. Ja- ze is wel lief naar de meeste mensen maar het sociale gedeelte ontbreekt volledig. 

- ze blaft, gromt en haalt uit naar alle andere honden, van een afstand gaat het wel maar alleen als de andere hond voor ons loopt en ook niet altijd. Afleiden met snoepjes is niet echt mogelijk omdat ze zo gefixeerd is, als we gewoon rustig proberen door te lopen hangt ze zichzelf op en blijft continue achterom kijken ook al zijn we 200m. verder! Dit is natuurlijk aan de lijn zo, maar ook als ze los is (bijv. op het strand) stormt ze op andere honden af om rent er blaffend rondjes omheen....  Soms snuffelt ze wel aan de andere hond maar bij haar mag helemaal niks.

dit is voor ons echt een groot probleem omdat we geen idee hebben hoe we het het beste aan kunnen pakken en hoe we haar opnieuw moeten socialiseren eigenlijk. Ik heb het idee dat alleen een andere hond haar kan helpen omdat ik, als mens,  haar niet kan vertellen hoe zij moet communiceren met soortgenoten. Mensen raden ons aan om gedragstherapie te doen (de cursusleidster van onze hondenschool lijkt dat ook beter), maar financieel gezien is dat gewoonweg niet mogelijk dus we hopen dat er een andere oplossing is. 

Is het mogelijk voor beginnende hondeneigenaren zo'n moeilijke taak te volbrengen of is het voor Faro beter om naar een ervaren persoon te gaan waar wellicht een rolmodel heeft om zich aan op te trekken. We willen de beste keuze voor haar maken en niet aan onszelf denken, alleen: wat is het beste voor Faro..

Alvast heel erg bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Herplaatser, gedragsproblemen help!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel NicolineNicoline

honden foto van Nicoline

Kun je wat meer vertellen over Faro? Kruising ras, leeftijd, wat weet je nog meer van hem? Er zijn hier genoeg mensen met herplaatsers, dus je zal genoeg info moeten kunnen krijgen! Niets is onmogelijk hoor, geduld en volhouden!  Alvast een upje voor jou! ;-)

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Naar mensen is ze wel sociaal begrijp ik he, dat is geen probleem of wel? 
En als je hond zo doet, best aan de lijn houden. Niet elke hond zal het zo goed opnemen dat er naar hem geblaft en gegromd wordt, en het laatste wat we willen zijn ongelukken. Probeer zelf ook rustig te blijven als je een andere hond ziet toekomen, dat straal je uit naar je hond en dat kan al een beetje helpen. Verder zou ik je hond corrigeren als hij zo begint te doen. Het lijkt meer op angstagressie, omdat zij wel wil snuffelen maar omgekeerd mag niet en omdat het op een afstand beter gaat dan dichtbij. Heb je kennissen/vrienden/familie in de buurt wonen met een sociale hond?  Dan kan je proberen samen te gaan wandelen.

honden page profiel MarliMarli

Ze is een kleine mix, iets in de richting van kooiker x chihuahua x jack russel. Ze is nu bijna 1,5 jaar en heeft voor ons 1,5 maand in een opvang gezeten (ACE/SHIN) en daarvoor in een dodingsstation. Omdat ze zich in de opvang goed gedroeg (kennelijk) gingen wij ervan uit dat ze het er mentaal goed vanaf had gebracht. De medewerkers van ACE zeiden ook allemaal dat ze zo lief was, en gewoon geschikt als eerste hond :(

honden page profiel MarliMarli

Ja, we hebben dat laatst geprobeerd met 2 lieve honden van een vriend van ons. De ontmoeting was in hun tuin en ze blafte ook niet maar negeerde de honden compleet. Ze zocht helemaal geen contact en stormde gewoon langs hen heen, na een tijdje ging het wel ietsjes beter maar ze was voornamelijk met zichzelf bezig/ de andere aan het negeren. Het hele rustig blijven gaat ons aardig af en we proberen haar ook een veilig gevoel te geven door rustig naar haar te zitten met losse lijn, geen spanning maar het mag allemaal niet baten lijkt wel!

honden page profiel bassiebassie

" Verder zou ik je hond corrigeren als hij zo begint te doen. Het lijkt meer op angstagressie, omdat zij wel wil snuffelen maar omgekeerd mag niet en omdat het op een afstand beter gaat dan dichtbij. "

Het grote nadeel van internet is dat je ook hele slechte adviezen kunt krijgen. Daar is bovenstaande wel een heel goed voorbeeld van!

Ik heb maar 1 advies en ook het enige juiste advies. Maak een afspraak met een goede gt! Als dat finincieel niet mogelijk is dan had je geen hond moeten nemen. Een bezoekje aan de dierenarts vanwege verwondingen is al snel een heel stuk duurder.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Mag ik dan vragen wat er verkeerd is aan mijn advies? Want als ik verkeerd advies geef, wil ik graag weten wat ik verkeerd doe. Wil ook graag bijleren natuurlijk..

honden page profiel bassiebassie

Corrigeren en angst zijn 2 dingen die absoluut niet samen gaan!

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Wat raad je dan aan, belonen? Troosten? Want dat mag je zeker niet doen, want dan ga je dat gevoel juist nog meer naar boven brengen, zeggen dat het wel goed is dat ze zo angstig is enzo. Ze moet inderdaad op zulke momenten goede ervaringen binnenkrijgen, zeker en vast, maar je kan haar toch niet belonen wanneer ze aan het grommen is naar een andere hond of wel? Op de momenten dat ze gromt moet er gecorrigeerd worden. Doet ze het goed, en gromt ze niet en snuffelt DAN is het beloningstijd!

honden page profiel bassiebassie

Wie zegt dat het angst is? Dat weet je om te beginnen niet uit het bovenstaande. Maar stel dat het angst is, wat is er dan mis met troosten? De angst zal dan sowieso minder worden. De hond zal op het moment dat de angst minder wordt ook weer beter open staan voor leren. En welk gedrag zou je aan het belonen zijn? Het bij je zijn? Lijkt mij niets mis mee. Nee je hoeft het grommen niet te belonen, maar je kunt veel beter zorgen dat de angst minder wordt waardoor het grommen vanzelf stopt. Bijvoorbeeld door de afstand te vergroten. En als ze stopt met grommen dan belonen. Daarnaast kun je de hond leren dat hij niets met de andere honden hoeft te doen. Dus gewoon leren dat weglopen ook een optie is. En als er een andere hond op af komt zelf die hond wegsturen. Zo leert je hond dat jij het oplost.

Allemaal dingen die je kunt doen bij angst. Maar in dit geval weten we niet of het angst is, dus een gt is de enige oplossing!

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Ben het helemaal met Bassie eens. Angst moet je nooit corrigeren. Ook als ze uitvalt uit angst...nooit corrigeren. Als je hond gromt/blaft omdat ze het eng vind en je gaat de hond corrigeren dan slaan ze de volgende keren de waarschuwingen ,dus het grommen/blaffen, over en gaan ze gelijk in de aanval. 

Troosten vind ik ook niet de juiste weg maar je moet je hond hierin begeleiden. Je hond leren dat er niets is om bang voor te zijn dmv afstand vergroten en positieve ervaringen op te doen.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

Er zijn veel honden die problemen hebben met soortgenoten, vooral aan de lijn.

Dat je hond uiteindelijk (los) nog snuffelt aan andere honden dat geeft me veel hoop dat het nog niet te ernstig is.

Toen we Tosca uit het asiel haalden, haalde hij ook uit naar andere honden die we tegenkwamen aan de lijn.
We zijn kort daarna gestart op de hondenschool waar hij in het begin doodsbang was, niet meer durven bewegen als een hond in de buurt kwam en uithalen wanneer hij te dichtbij kwam.
Ik herken bij jou hond hetzelfde. Ze is heel onzeker en laat daarom angstagressie zien.
Bij Tosca is dit elke les beter en beter gegaan, hij was daar omringd door honden dus hij had geen andere keus dan ze vroeg of laat te accepteren. Hij merkte ook dat ze hem geen kwaad deden. Na enkele weken durfde hij in de speelweide contact maken met andere honden. Je zag duidelijk dat hij geen enkele sociale skills had, maar hij is nu vriendelijk naar elke hond.

Aan de lijn is het nog steeds wat moeilijker, het is sowieso niet aan te raden om honden aan de lijn kennis te laten maken met elkaar. Hij fixeert nog wel en raakt helemaal gespannen, maar daar stopt het.

Zou het een optie zijn om ook naar een hondenschool in je buurt te gaan? Zeker omdat het jullie eerst hond is zouden jullie er ook heel veel kunnen leren. De basis, maar ook hoe je om moet gaan met onzekere honden.

Geef zeker nog niet meteen op, jullie hond is zeker nog te helpen.

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp

honden foto van Koen Verwimp

Zoek iemand die een volwassen stabiele hond heeft ( of meerdere) en een tuin, vraag of je er wekelijks eens naartoe kan gaan en laat ze dan maar gewoon samen los in de tuin. Hier heb ik al heel mooie resultaten van gezien.

honden page profiel MarliMarli

Bedankt voor het advies allemaal!
Met de hondenschool zijn we inderdaad meteen gestart dat doen we dus nu al 6 weken en de honden daar 'kent' ze dus ook wel. Soms gaat het goed en speelt ze wel eens met de een van de kleine puppies (cocker spaniel en teckel) maar mocht er een andere 'vreemde' hond even langs het veld lopen o.i.d. dan begint ze weer. We proberen positief te blijven en de nieuwe tactiek is nu i.p.v. 'uit de situatie' gewoon juist naar 'het gevaar' toelopen. Is dat een betere manier denken jullie?

honden page profiel InaIna 2 doggies

honden foto van Ina

Ik denk wel dat het ook door onervaren hondeneigenaren te verhelpen is.....als je maar naar de goede richting wordt geholpen. Als ik het zo lees dan denk ik dat het angst is van je hond.
Je schrijft dat je je hond met iets lekkers niet af kan leiden. Maar wanneer ga je je hond afleiden? Pas als je hond aan het fixeren/uitvallen is of er voor al? Het is belangrijk dat je het al gaat doen voordat je hond zo gaat fixeren op de andere hond...dus eigenlijk proberen te voorkomen. Dus zodra je een andere hond ziet aankomen (je hondje moet ze ook even gezien hebben) dan pak je gelijk het lekkers of leuks erbij en ga d'r dan afleiden en eventueel de afstand vergroten.

Corrigeren zou ik zeker niet doen...want als het gedrag uit angst voorkomt ga je het alleen maar erger maken en maak je andere honden nog negatiever het moet juist positief worden.

Ik denk dat de ervaring met de honden van vrienden van jullie juist goed is. Het kan heel goed zijn dat ze de honden negeerde omdat ze het eng vind. Als zij verder niet uitviel naar die honden en die andere honden zijn heel rustig dan zou ik dat zeker vaker gaan doen om te kijken of je hond toenadering gaat zoeken. Misschien kunnen jullie ook 's lekker gaan wandelen met zijn allen.

Edit: wat betreft een gedragstherapeut inschakelen. Ik denk ook dat dat een goed idee is, maar ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken maar het hoeft vaak echt niet heel duur te zijn. Ga is rondbellen naar verschillende GT's om te kijken wat het kost. Er zijn mensen die zich GT noemen en die een fortuin vragen terwijl een geschoolde GT misschien helemaal niet zo duur is.  http://www.doggo.nl/artikelen/opvoeding-van-een-hond/hoe-vind-ik-een-goede-gedragstherapeut.php

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik heb laatst nog hondjes overgebracht voor SHIN ACE . Fabienne de verantwoordelijk heeft me altijd gezegd dat ze ook hondjes terugkrijgen  met teveel problemen of als baasje ze niet meer moeten.. Dus ze nemen hem terug als ge het vraagt. Kan hij naar een andere thuis ......of niet. Ik vind het tof dat ge een herplaatser wou nemen, geef het nog even geduld en als het niet gaat, terug naar Shin Ace ! dit mag hard klinken maar omdat jullie goed wilden doen, mogen jullie niet je verder leven met een probleemhond blijven zitten., en daardoor jullie leven laten verknallen.
Moest je geen gehoor vinden bij Shin Ace belgie dan wil ik altijd mee helpen om Fabienne te contacteren. 
Zucht.....je brengt hondjes over met rugzakjes.....soms lukt het niet . Vind dit zo erg voor de dieren. 
Veel moed en ik ga duimen .

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp 1 doggies

honden foto van Koen Verwimp

" Bedankt voor het advies allemaal!
Met de hondenschool zijn we inderdaad meteen gestart dat doen we dus nu al 6 weken en de honden daar 'kent' ze dus ook wel. Soms gaat het goed en speelt ze wel eens met de een van de kleine puppies (cocker spaniel en teckel) maar mocht er een andere 'vreemde' hond even langs het veld lopen o.i.d. dan begint ze weer. We proberen positief te blijven en de nieuwe tactiek is nu i.p.v. 'uit de situatie' gewoon juist naar 'het gevaar' toelopen. Is dat een betere manier denken jullie? "
Het is idd zo dat je niet mag weglopen van elke situatie die voor jouw hond stress kan betekenen. Maar je moet dit wel rustig aan doen, en ook vooral letten op jouw lichaamshouding. Als jouw hond ziet dat jij zenuwachtig en gespannen bent, gaat hij ook niet rustig worden. Dus : rustig aan opbouwen en zeker niet te lang aan 1 stuk door. Altijd trachten te eindigen met een positieve noot, al is het maar een paar seconden. Dit is zeer belangrijk.  En geduld, veel geduld en dan kom je er wel. ;-)

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

" Bedankt voor het advies allemaal!
Met de hondenschool zijn we inderdaad meteen gestart dat doen we dus nu al 6 weken en de honden daar 'kent' ze dus ook wel. Soms gaat het goed en speelt ze wel eens met de een van de kleine puppies (cocker spaniel en teckel) maar mocht er een andere 'vreemde' hond even langs het veld lopen o.i.d. dan begint ze weer. We proberen positief te blijven en de nieuwe tactiek is nu i.p.v. 'uit de situatie' gewoon juist naar 'het gevaar' toelopen. Is dat een betere manier denken jullie? "

Naar het gevaar toelopen zou ik niet doen...omdat je nooit weet hoe andere honden reageren.  Dit noemen ze "flooding" maar dat kan je eigenlijk alleen toepassen als het geen levende wezens betreft.

Even een voorbeeldje...een hondje durft niet over een brug te lopen, je hebt hem een paar keer over de brug gedragen om te laten zien dat er niets aan de hand is,  met een speeltje of iets lekkers geprobeerd te lokken maar het lukt nog steeds niet, dan kan je flooding toepassen door je hond bijvoorbeeld halverwege de brug neer te zetten en hem de rest te laten lopen.  Ik ben daar niet echt een voorstander van maar soms kan het niet anders en moeten ze even die drempel over geholpen worden.

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Koen zijn advies vind ik ook erg goed.
Waar woon je? Misschien zijn er mensen op dit forum met stabiele/rustige honden die je kunnen helpen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 2 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Voor zulk soort honden heb je als beginnende hondenbaas best een lange adem en heel, héél veel geduld nodig. En, wat ik zelf heb ervaren, ook heel goed naar jezelf kijken. Honden voelen je héél goed aan, je hoeft maar een heel klein beetje gespannen te zijn, waarvan je zelf denkt dat je het goed verbergt, en de hond pikt het feilloos op en reageert daar ook direct op.

Straffen bij angst zou ik ook zeker afraden. Onze hond is behoorlijk onzeker en bij vlagen heel bang, als ik boos op haar word ben ik nóg verder van huis. Door alles op haar tempo te doen maar haar niet de leiding te geven zijn we weer heel wat stapjes vooruit gegaan. 
Soms ook weer wat stapjes terug, maar ik kan nu zeggen dat het best goed gaat. Maar we zijn er al wel bijna 2 jaar mee bezig (en nog lang niet klaar).

Wat zegt de stichting hier eigenlijk over? Vaak kunnen zij ook wel goed advies geven over wat te doen in bepaalde situaties.

honden page profiel KirstenKirsten

honden foto van Kirsten

Onze Jack Russell kan ook heel er gaan blaffen als hij een anderen hond ziet en als hij los loopt loopt hij heel snelm langs een hond of gaat rustig kijken als de hond rustig is ( hij is laatst trouwens wel uit gevallen los tegen een teckel.

Bij hem is het onstaan door angst, toen hij bij ons kwam en er kwam een anderen hond aan ging hij achter of tegen mij aan zitten en hij is aan gevallen dus misschien dat zij geen leuke ervaringen heeft gehad.

En een dodestation is ook echt verschikkelijk voor een hond daar maken ze verschikkelijke dingen mee.

Wij hebben ook een hond uit Spanje die heeft ook in een dodestation gezeten.

Hij is wel heel erg sociaalen is gek op anderen honden hij wordt vaak heel erg blij als hij anderen honden of mensen ziet er wil elke hond vrolijk begroeten en als een hond gaat grommen gaat hij gelijk op zijn rug liggen.

Hij heeft wel anderen angste paarden koeien vreemden dingen op de weg!

Ik zou vooral rustig blijven en kijken of je hem leuke dingen kan laten mee maken met anderen honden.

Waar woon je?

honden page profiel MarliMarli

" Wat zegt de stichting hier eigenlijk over? Vaak kunnen zij ook wel goed advies geven over wat te doen in bepaalde situaties. "

Nogmaals bedankt iedereen!
De stichting hebben we geinformeerd en die raadde ook een gedragstherapeut aan, ook omdat de problemen niet alleen de angstagressie betreffen maar ook verlatingsangst (we hebben het opgebouwd maar nog regelmatig kun je niet eens normaal naar de wc zonder dat ze in paniek raakt), bijten in je been/schoen/boodschappentas tijdens het lopen (dit corrigeren we meteen), jagen op katten en alle vogels (ook correctie) maar het is al met al dus heel erg zwaar en intensief voor beginners en het rustig blijven en niet gefrustreerd raken gaat steeds moeizamer.. :(

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Ben het helemaal met Bassie eens. Angst moet je nooit corrigeren. Ook als ze uitvalt uit angst...nooit corrigeren. Als je hond gromt/blaft omdat ze het eng vind en je gaat de hond corrigeren dan slaan ze de volgende keren de waarschuwingen ,dus het grommen/blaffen, over en gaan ze gelijk in de aanval. 

Troosten vind ik ook niet de juiste weg maar je moet je hond hierin begeleiden. Je hond leren dat er niets is om bang voor te zijn dmv afstand vergroten en positieve ervaringen op te doen. "

Ben het wel met je eens eigenlijk, corrigeren is niet het verstandigste. Beter het gedrag negeren dan? En uit de weg gaan en eerst het gewenste gedrag geleidelijk aan opbouwen met een vertrouwde hond? Ben vandaag zelf een beetje in de war met alles merk ik.. heb hier te veel aan mijn hoofd met mijn eigen hond nu. Dus ik kan beter stoppen met anderen raad te geven, is een goede manier om mij wat bezig te houden en niet te veel na te denken, maar ik merk dat ik helemaal in de war ben en verkeerde dingen zeg. Dus vergeet dat corrigeren inderdaad!

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

"
Ben het wel met je eens eigenlijk, corrigeren is niet het verstandigste. Beter het gedrag negeren dan? En uit de weg gaan en eerst het gewenste gedrag geleidelijk aan opbouwen met een vertrouwde hond? Ben vandaag zelf een beetje in de war met alles merk ik.. heb hier te veel aan mijn hoofd met mijn eigen hond nu. Dus ik kan beter stoppen met anderen raad te geven, is een goede manier om mij wat bezig te houden en niet te veel na te denken, maar ik merk dat ik helemaal in de war ben en verkeerde dingen zeg. Dus vergeet dat corrigeren inderdaad! "
Tof van je om je reactie recht te trekken ;-).
Ik heb je topic gelezen, ik kan je geen advies geven want ik heb er geen ervaring mee. Maar ik hoop dat je hondje snel beter wordt!!

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Ten eerste,heel mooi dat jullie een Spaanse een kans geven,anders was het blijkbaar anders afgelopen! :'(

Een hond in huis halen is hoe dan ook een grote beslissing en moet je 100 % achter staan,tijd voor hebben en tijd voor maken.
Een hond in het gezin,daarmee veranderd alles,het dagelijks leven maar ook sociale bezigheden en vakanties,is niet meer zoals het was zonder hond.
Er is nu eenmaal de verantwoordelijkheid om een levend wezen,afhankelijk van ons.
Maar wanneer een hond een rugzak heeft,al het 1 en ander heeft meegemaakt,wat hem heeft gemaakt tot wat ie is,wordt het verhaal net even iets anders!
Een buitenlander heeft een hele andere basis,start gehad dan een pup van een goede fokker,waar de hygiëne,verzorging
veiligheid,socialisatie,zindelijkheid en leren hoe je je hoort te gedragen,hoog staat.
Het is dus ook verstandig om op net een andere manier naar een buitenlander te kijken en om te gaan,met heel veel geduld,positiviteit,rust en regelmaat.
Zorgen voor een goede basis dus,is erg belangrijk,zo ook niet te hoge verwachtingen hebben.

Geef je hond de tijd om echt zn draai te vinden,zich veilig en vertrouwd,thuis,te voelen!
Probeer dingen positief te maken,pak het aan met rust,niets dwingen en niet fysiek of hard verbaal straffen!
Een GT erbij laten komen is geen slecht idee!
Misschien dat er hier wat advies gegeven kan worden,welke GT enzo,dat wil nl ook wel eens verschillen!

Misschien is het goed om je wat te gaan inlezen over de hondentaal en gedrag,zo worden dingen misschien wat duidelijker,ga gedrag herkennen bij je hond en kun je daar op een bepaalde manier mee omgaan,op reageren!
Ik las nl het stukje van de ontmoeting met honden bij andere mensen thuis..dat je hond de andere honden negeerde etc..
Dat negeren en alleen met zichzelf bezig zijn kan ook iets betekenen!
Het kan betekenen dat ze juist de rust uitstraalt en daarmee wil zeggen tegen de ander dat ze "geen gevaar is",of om zichzelf te kalmeren in zo'n situatie.
Dus dan is het niet dat er niets gebeurd en dat het niet mocht baten maar dat is haar manier van ermee omgaan en reageren!
Heel belangrijk is weer,geduld,heel veel geduld!
Misschien deze oefening met die andere honden,vaker doen,dan wordt het steeds makkelijker!
Alles kost in dit geval veel tijd en oefening,alles in stappen aanpakken!
Dit is een hond met een rugzak,dat gaat allemaal anders en is nu eenmaal een "langdurig project",hopelijk met goede resultaten maar het kan ook zijn dat dit het is,dit is de hond met zijn eigen verhaal,eigen gevormd karakter en manier van omgaan met en reageren op situaties!
Dat is het bijkomende aspect van een buitenlandse hond en dat moet je aan willen gaan,dingen voor over hebben,heel veel mee aan de slag dus veel tijd in willen steken gedurende een lange periode,daar moet je dus echt 100% achter staan!
;-)

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

"
Nogmaals bedankt iedereen!
De stichting hebben we geinformeerd en die raadde ook een gedragstherapeut aan, ook omdat de problemen niet alleen de angstagressie betreffen maar ook verlatingsangst (we hebben het opgebouwd maar nog regelmatig kun je niet eens normaal naar de wc zonder dat ze in paniek raakt), bijten in je been/schoen/boodschappentas tijdens het lopen (dit corrigeren we meteen), jagen op katten en alle vogels (ook correctie) maar het is al met al dus heel erg zwaar en intensief voor beginners en het rustig blijven en niet gefrustreerd raken gaat steeds moeizamer.. :( "

Geef je hond even wat te doen als je naar de wc gaat zodat ze even bezig is en daardoor niet in paniek raakt. Als zij nog lekker bezig is en jij komt terug van de wc dan zal ze vertrouwen gaan krijgen dat je terugkomt.
Bijten in je been/schoen/boodschappentas...probeer is stil te gaan staan als ze dat gaat doen. Als ze dan loslaat kan je d'r laten weten dat dat goed is. Je kan d'r ook een alternatief geven dat ze kan dragen...een flostouw, balletje o.i.d.

Jagen op katten en vogels etc. zou ik niet corrigeren maar juist ombuigen. Haal d'r aandacht naar je toe en beloon voor die aandacht.
Jagen is namelijk zelfbelonend. Als de kat wegloopt en de vogel wegvliegt dan heeft je hond dat mooi voor elkaar gekregen en is dus belonend. 

Ik lees vooral dat je corrigeert, maar waarom probeer je je hond niet juist te leren wat je wel wilt ipv je hond te laten weten wat je niet wilt.
Probeer zoveel mogelijk ongewenst gedrag om te buigen naar gewenst gedrag en beloon haar daar voor. Dat is veel positiever, heel goed voor de band tussen jullie en goed voor het zelfvertrouwen van je hond.  Al het gedrag waarvoor je beloont (let op:ook het zelfbelonend gedrag ) zal de hond vaker gaan laten zien en het gedrag wat niet wordt beloond zal af gaan zwakken.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" De stichting hebben we geinformeerd en die raadde ook een gedragstherapeut aan, ook omdat de problemen niet alleen de angstagressie betreffen maar ook verlatingsangst (we hebben het opgebouwd maar nog regelmatig kun je niet eens normaal naar de wc zonder dat ze in paniek raakt), bijten in je been/schoen/boodschappentas tijdens het lopen (dit corrigeren we meteen), jagen op katten en alle vogels (ook correctie) maar het is al met al dus heel erg zwaar en intensief voor beginners en het rustig blijven en niet gefrustreerd raken gaat steeds moeizamer.. :( "

tsja, dit zijn geen makkelijke problemen voor beginners

achteraf gezien... zijn er een heleboel dingen die jullie handiger hadden kunnen aanpakken, maar goed, dat is achteraf gezien

ik zou per direct op zoek naar naar een (goede) gt

je zegt dat je financiele situatie dit niet toelaat, maar het is toch de bedoeling dat dit hondje nog vele jaren bij jullie blijft? waarom zou je dan niet investeren in goed advies?
een hond brengt nou eenmaal ook een financiele verantwoordelijkheid met zich mee, dat lijkt me evident

kijk voor een gt eens op:
http://www.honden-gedragstherapie.nl/
http://www.tinleygedragstherapie.nl/

je hebt al hele goede adviezen gekregen (zoals stoppen met corrigeren van angstgerelateerd gedrag), maar ik ben bang dat zonder professioneel advies deze problemen niet zo eenvoudig door een hondenbezitter zonder ervaring zijn op te lossen

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 2 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Bij Mellow heeft het ook even geduurd voor ik normaal naar de wc kon zonder dat ze de boel bij elkaar gilde of per se mee wilde. In de bench was geen probleem, maar om haar nou voor die 2 minuten toiletbezoek in de bench te doen vond ik ook wat overdreven. Soms liet ik de gangdeur open, kon ze mee naar de gang en zag ze wat ik ging doen. Langzaam uitgebouwd naar ik even naar boven en zij beneden in de gang (tot ze ineens halverwege de trap stond... ;-))
Het heeft al met al ook best een tijdje geduurd, dat krijg je niet in 6 weken voor elkaar.

En ook in een gastgezin kan de hond zich heel anders gedragen dan bij zijn uiteindelijke baasjes thuis. 
Hetzelfde als wanneer de hond wordt opgehaald uit het buitenland. Dan is ie waarschijnlijk óf verstijfd van angst óf dolblij met wat aandacht van mensen die wél lief zijn. 
Van mijn collega (heeft ook een hond uit Spanje) begreep ik dat het wel anderhalf jaar kan duren voor je écht ziet hoe je herplaatser is.

Wij hebben vorig jaar ook een GT laten komen trouwens (niet voor agressie, wel veel angst). 

Je zult, misschien inderdaad met hulp van een GT, ook een beetje je eigen weg in alles moeten vinden. Wij kregen ook wel tips van de GT, maar die werkten gewoon niet bij Mellow (zo moest ze haar eten 'verdienen', dus goed meelopen, aandacht voor mij en dan kreeg ze wat brokjes). Ze viel gewoon af, aangezien ze in zo'n heftig angstmoment écht geen zin had in eten.
En als het buiten waait dan zijn dwarrelende blaadjes toch écht leuker ;-)
Wij hebben dus onze eigen manier gevonden die best goed werkt.

Ondanks dat ik er niet écht veel aan heb gehad wat betreft Mellow heeft het bezoek van de GT me wél dingen doen inzien en heeft het mij wel de handvatten gegeven die ik toch nodig had. Het heeft wat tijd gekost, maar inmiddels kan ik zeggen dat we het zo slecht nog niet doen met onze eerste hond, ons allochtoontje ;-)

honden page profiel lizzy31lizzy31

honden foto van lizzy31

wij hebben hier ook een buitenlandse herplaatser die helaas erg ziek bij ons kwam na bijna 1 jaar kwam haar ware aard (om het zo even te noemen) naar boven en daar schrokken wij van ze viel uit naar andere honden en alle mensen het gedrag naar andere honden is heel erg verbeterd helaas het gedrag naar mensen niet en daar komt ook een gedragsdeskundige voor omdat wij niet weten hoe we dat aan moeten pakken. wij kunnen ook geen visite binnen laten zonder haar af te zonderen want ze valt ze echt aan zo ook buiten als iemand dicht langs loopt

ik heb met onze hond ook een cursus gevolgd en heb daar veel aan gehad ik heb het gedaan om de band tussen ons te versterken maar zeker ook voor het contact met andere honden wat in het begin ook heel moeizaam ging die van ons was ook vrijwel altijd agressief maar ik moet zeggen ze heeft wel veel geleerd op de cursus ze heeft nog wel haar voorkeur de ene hond gaat wel en de andere niet maar het hangt er vanaf hoe de hond haar benaderd

ze heeft ook geleerd op mij te letten en niet op alles om haar heen zo is ze ook het fixeren afgeleerd al heeft dat wel even geduurd hoor veel oefenen en veel belonen

maar het kost veel tijd en aandacht maar daar krijg je dan wel wat voor terug

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

wat vervelend zeg!

Hier ook een herplaatser, 2 zelfs
Sky viel uit naar elke hond, die pakte ze echt, aan de lijn of niet aan de lijn. Ze fixeert er op. ik had de ervaring ook niet, maar het is me toch gelukt. Ze kan nu met vrijwel elke hond samen. Ze fixeert nog wel, maar het gaat goed.
Gewoon vol houden, en blijven corrigeren. Ik had toen der tijd nog wel ene andere hond erbij. En dat heeft wel wat geholpen.

Koda mijn andere herplaatser is op zich sociaal, behalve naar andere rassen.

Ik denk dat je hnd erg onzeker is, en daarom dit gedrag vertoont.
Ik zou je hond voorlopig niet los laten lopen, dit omdat het al veel stress geeft, en rustig en voorzichtig af en toe aan de lijn laten snuffelen bij andere honden.
Loop eerst voorbij de andere hond, dan zal je de neus in de lucht zien gaan. En dan loop je steeds dichterbij. Maar ze mag niet trekken, ze moet rustig blijven. Is ze niet rustig sta je stil op een afstandje. En pas als ze rustig is doe je weer een stap voor uit richting de andere hond. Zo heeft ze al de geur geroken van de hond.

Verder, wees stabiel, doe alles op vaste momenten, zodat je hond weet wat ze kan verwachten.

Laat ook eerst kennis maken met 1 hond. Niet meerdere honden, eerst moet ze 1 hond leren kennen en vertrouwen, en als dat een tijdje goed gaat, begin je vanaf het begin met een andere hond, en zo ga je het opbouwen.

Je zal het fixeren er nooit helemaal uit krijgen, en dat blaffen misschien ook niet. Maar je hond moet leren vertrouwen.

succes ermee!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Herplaatser, gedragsproblemen help!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hondstrouw..
^