Onze Duitse Dog Indy is inmiddels 1 jaar en 4 maanden en het gaat heel goed met haar! Ze is in mei voor het eerst loops geweest en de dierenarts heeft ons verteld dat een teef tussen de eerste en de tweede loopsheid het beste gesteriliseerd kan worden, omdat na de tweede loopsheid de kans op melkklierkanker al minstens 50% groter is. We willen haar dus zo snel mogelijk laten steriliseren, maar hebben nog wel wat vragen!
Kiezen we voor een laparoscopische sterilisatie of kiezen we voor de oude manier? We hebben namelijk gehoord dat allebei zo zijn voor en nadelen heeft, hoe wordt daar hier over gedacht? En wat is het verschil qua kosten?
Is er iemand die ons eventueel een goede kliniek (het liefst in het noorden, we wonen in Drenthe) kan aanraden?
Alvast bedankt!!!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Veel vragen over sterilisatie Duitse Dog " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Drenthe..Roden, zit een dierenkliniek die in alles gespecialiseerd is, ook castratie.
Je hebt een DOG, een groot ras, bedenk dat bij sterilisatie ? castratie, ook nadelen zitten. Botproblemen, hormonen zijn nodig voor een gezond en sterk skelet, en als hormonen wegvallen, gaat de botstructuur achteruit.
meer kankerorgaan kankers, en incontinentie bij grote rassen, waar zeker jouw hond onder valt, nou is urine opruimen niet iets waar je ziek van wordt, maar toch, denk na.
er zitten wel degelijk ook nadelen aan , als je hond een goede loopsheid heeft, dan zou ik er toch over nadenken om het niet te doen.
voor de kosten kan je een belletje plegen naar de kliniek in Roden. zij weten beide technieken, en ook weten ze de kosten ervan.
Hopmanskliniek te Roden.
Heb net een afspraak gemaakt om Zoë laparoscopisch te laten steriliseren.
Hier kost het 100 euro meer dan gewoon steriliseren. Wij zijn ongeveer 550 euro kwijt maar dat is incl officiële HD foto voor de fokker.
@marleen, welke kliniek was dat? Dat is namelijk erg goedkoop! Zoek een goed adres voor Noortje... Er is veel prijsverschil! Roden doet het voor een hond tussen de 30 en 40 kilo voor 568,50 euro ( incl gasnarcose en medicatie)... De dierenarts hier doet de "normale" operatie voor 290 euro.. Ik niet wel naar de laparoscopie maar ben er nog niet over uit...
Dier medisch centrum velserbroek...niet echt in de buurt bij jou dus. Ze is 21 augustus aan de beurt. Ben benieuwd!!!
Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een Duitse of Deense Dog?
Of zijn die twee eigenlijk hetzelfde en is het slecht een 'naamsverwarring"?
Geen verschil.
Maar de Denen wouden vroeger niks met Duitsland te maken hebben. Dus ze wouden het geen Duitse dog noemen. En dus hebben ze het Deense Dog genoemd... Zodat zij niks met Duitsland te maken zouden hebben.
Het grappige is echter dat vooral de nederlanders het over een Duitse Dog hebben want de duitsers zelf gebruiken er meestal ook Danische Dogge voor (met puntjes op de a uiteraard) en de rest vd wereld zo'n beetje.
Sorry voor de off-topic TS! Nooit een teef gehad dus kan geen eigen ervaring met je delen. Zelf ben ik echter een voorstander om niet preventief en zonder medische problemen in een gezonde (jonge) hond te snijden. Dus ook geen ervaring met gecastreerde reutjes hier.'
Ik volg mee... Hier een dd teef van bijna 2jaar welke ik overweeg te laten helpen..
Uit laten groeien is ook het advies wat ik het meest heb gehoord..
Officieel is het Duitse dog, in Duitsland officieel Deutsche dogge en in Frankrijk Dogue Allemand..
Deense dog is een ras van tijden terug, wat Esther al zei.
Als de loopsheden gewoon netjes zonder problemen verlopen zou ik het niet doen...
Het bloeden heeft ongeveer een week of 3 geduurd, het was echt donkerbruin spul, maar daar zoek ik verder niets achter (bij mensen is het immers ook bij iedereen anders). Haar vulva was erg opgezwollen, maar dat blijkt ook zo te horen. Ze heeft trouwens wel ontzettend erg gebloed, we moesten minstens om het half uur het broekje verschonen en ze at ook slechter en leek wat futloos tijdens de loopsheid...
duurt ook drie weken, de eerste loopsheid is echter heftig, daarna valt het mee, een broekje aan ? dan houdt je hond zich zelf niet schoon.
hier een grote beer, die zich uitermate schoon houdt, waar er bijna niets te vinden is.
de eerste week is de bloeding het heftigs, tweede week valt het al wel weer mee, de derde week komt er nog wat, en dan is het over. iedere hond is anders.
lusteloos ? gewoon de dagelijkse routine doen met je hond, wil je hond wat minder eten, dring niet aan, niet erg, maar ga lekker wandelen met je hond, loops hoort bij een teefje, probeer zo gewoon mogelijk te doen.
jouw schrijven... ze leek wat futloos... vandaar gewone wandelingen inlassen.
Haha, dat zou fijn zijn als Noortje dat ook deed, zich schoonhouden! Die druppelt al anderhalve week het huis onder... Maar ons trutje is niet lusteloos, wel onwijs rusteloos en wil het liefst de hele dag op schoot zitten ( Yeah, right!), ze zit zichzelf aardig in de weg, eet als een dijkwerker en speelt met de mannen alsof er niets aan de hand is...
Hier is sinds gister de knoop doorgehakt.. Djenzie zal worden geholpen.. Ze is momenteel loops, de derde week, en Sky kruipt er telkens op.. Ik voel mij hier net een agent. Nu nog een dag of 10 aftellen voor deze ellende over is.. Dan maar eens afspraak maken voor over een week of 10.
Hoi,Heb inmiddels zelf wat prijzen hier op een rijtje, als je interesse hebt kan ik ze pb-en...
En omdat je een dog hebt... Ken je deze? Ben er zelf fan van... Zij kunnen misschien ook info geven over de sterilisatie, zitten in het Noorden, dus ms ook goed vakantieadresje.
www.duitsedoggenopvang-doggenhome.nl/
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Veel vragen over sterilisatie Duitse Dog " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?