Hey allemaal.
Ik heb even een vraag aan jullie. Bram heeft veel last van zijn anaalklieren, meestal zo eens per 3/4 weken, soms 5 weken. In het begin was het eens per 2 weken, dus er is al vooruitgang (hij is bijna 4)... Maar het hangt ook samen met zijn allergie (als die opspeelt zo na de 4 weken dan heeft hij ook erg volle anaalklieren en moet hij dus ook zijn maandelijkse injectie hebben voor zijn allergieën).
De dierenarts vraagt regelmatig van "nu alweer, ik zou toch maar eens overwegen om te opereren". Dat is dan ook het dilemma.
Met de honden die we hebben, hebben we de pech die we kunnen krijgen als het er om gaat (bijv. beide allergieën, etc.). Ik heb er dus geen fijn gevoel bij te opereren en hij laat het iedere maand netjes toe bij de dierenarts, maar wat zouden jullie doen?
Soms denk ik oké een operatie en dan heeft hij dat probleem niet, maar de gevolgen na een operatie zijn er wel, al is die kans klein (maar dat is ook het punt, alle kleine kansen komen hier tot uiting ). Ik wil geen hond die incontinent is als hij vier jaar oud is...
Graag jullie reacties! Alvast bedankt!
Nog even ter info: Bram is niet de hond hier op de afbeelding (*Bram is een kruising border collie x witte herder, staat ook bij de foto's)
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Anaalklieren, eens per 3/4 weken opereren of niet? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Is het geen optie dat je DA jou leert hoe je zijn anaalklieren goed kan legen? (Buiten en met handschoentjes aan ). Dan hoef je er niet telkens voor naar de DA. Hij moet natuurlijk ook elke maand voor zijn injectie bij de DA zijn, lijkt mij een kleine moeite voor de DA om ze even te legen. Oke het ruikt niet zo lekker na die tijd maar een kleinigheidje hou je altijd.
Ik zou niet kiezen voor zo'n operatie als het mijn hond was, maar het zelf gaan doen, na een goede uitleg van de DA.
Wat voor allergieën heeft ie?
En wat voer je?
Heeft ie wel goede ontlasting?
Ik zou niet opereren maar dat komt gewoon door het risico op incontinentie.
Als je dierenarts het zo vervelend vind om te doen kan je ook gewoon langs een trimsalon.
Goede ontlasting, voer e.d. is ook goed voor hem. Allergie voor mijten.
Zelf doen? Het moet echt van binnenuit.. en hard knijpen om alles leeg te drukken zegt de dierenarts ook omdat ze iedere keer erg vol zitten.
Mijn moeder heeft het een keer bij hem gedaan en die heeft hij echt een hele tijd wanneer ze op bezoek kwam op afstand aan staan kijken van niet nog eens, dus zelf doen? Liever niet.
Maandelijkse injectie geef ik zelf, dus hoeven we niet voor naar de dierenarts
Ik lees even mee.
M'n zusje hondje heeft ook een mijt allergie, achter gekomen door een allergietest. De DA gaf aan dat ze daardoor waarschijnlijk last heeft van haar anaalklieren.
Weet niet of je brokken voert, maar DA gaf ook aan dat daar mijt op kan zitten. Dus zijn wij overgegaan op vers voer.
We hebben al diverse soorten voer gehad toen hij klein was en nu is het eindelijk zo dat hij vaste ontlasting heeft en geen klachten meer heeft dus ik ga sowieso niet van voer veranderen
Bedankt voor de tips, en inderdaad ik denk zelf ook dat een bezoekje aan de DA iedere maand het beste is...
Volgens mij heb je qua voeding en allergie behandeling al het nodige uitgeprobeerd, als ik me goed kan herinneren.
Ik zou toch voor het maandelijkse bezoekje aan de dierenarts gaan, ik snap je bezorgdheid en redenatie rondom de risico's van de operatie helemaal.
Welke injectie? De naam weet ik zo niet hypersen.. nog wat therapie in de vorm van injecties.. hij heeft een allergie voor o.a. huisstofmijt inderdaad.
Het voer dat hij momenteel heeft is Proplan.
Dankjewel voor je berichtje. DA geeft aan dat ze altijd erg vol zitten en dat hij wat harder moet drukken om het er goed uit te krijgen, neem aan dat hij weet wat hij moet doen
Het is wel een dominant mannetje ja.. hij wil wel even laten merken van hier ben ik en in plaats van één keer plassen het liefst iedere boom
Qua ontlasting, soms is het wel wat je zegt van dat na druppelen, maar niet altijd. In het begin wel maar na een week is dat vaak weer over...
ik zou hem dan eens vragen dat niet te doen, vele zijn nog van de oude stempel "alles er uit!"...en machogedrag slaat meteen de productie van anaalvloeistof aan, dus het kan goed mogelijk een mede-oorzaak zijn
Ja Artu injectie inderdaad
Net terug van vakantie en maar 3 uur geslapen dus niet geheel wakker
Luca had enorm veel problemen van zijn anaalklieren. De dierenarts adviseerde ook zijn anaalklieren operatief te laten weghalen. Ik heb dat gelukkig niet gedaan, omdat ik mij geinformeerd heb en erachter kwam, dat het voer er debet aan was, te veel graan in deze, en dat een hond incontinent kan worden van ontlasting na een anaalklieroperatie. Ik heb een man gesproken waarvan een kennis de hond heeft moet laten inslapen, omdat de anaalklieroperatie mislukt was, de hond ontlasting kwijt werd, zonder dat hij er iets aan kon doen en dat zo erg was, dat het baasje dit besluit heeft genomen. Het ventje was pas 5 jaar !!! Dus opereren zou ik niet doen, te meer omdat de anaalklieren heel wezenlijk zijn voor de hond. Een dierenarts die ik ken wilde ook de speekselklieren weghalen, omdat een hond steeds een ontsteking kreeg. Bij een andere dierenarts ging de ontsteking over, zonder operatie, maar met de juiste medicatie.
yes yes weer uitgerust, maar helaas maar 3 uur geslapen dus ja.. even inhalen
De hond is toch weer standaard om half 8 wakker dus maar op tijd naar bed
Hij heeft de smaak weer te pakken om de hele dag aandacht te vragen haha zo nog even hardlopen samen, heerlijk in de wind en dan samen op de bank in slaap vallen, hondenleven?
Hoe gaat het met jouw hond? Slaat het aan?
Jammer dat niet al m'n vragen beantwoord worden, daardoor is het lastig om gerichte adviezen te geven.
De anaalklierproblemen kunnen goed mede door de injecties komen. Mijn ervaring is namelijk dat het vaak met voeding en allergiën te maken heeft. In de injecties zit het stof waar hij allergisch voor is. Eigenlijk maak je je hond dus willens en wetens ziek
@Roosje, heb jij ook het advies gekregen om stronghold te gebruiken omdat dit tegen mijt is? Ik doe altijd een koud washandje ipv warm, heb wel altijd het idee dat het iets helpt.
Nee, maar dat is ook niet logisch. De mijten waar stronghold tegen helpt als ze er al zijn (preventief is dus onzin), zijn andere mijten als wat ze over het algemeen met een mijt allergie bedoelen. Met een mijt allergie heb je vaak last van huisstofmijt, meelmijt en/of hooimijt.
Ik gebruik gewoon CDvet vlo en teek exit om vlooien en teken op afstand te houden. Vaak komen oormijten door vlooien en als je vlooien op afstand houdt, is de kans op oormijt nihil.
CDvet is 100% natuurlijk. Stronghold bevat gif. In een echt nood geval (vlooien epidemie) zou ik wel Stronghold gebruiken omdat die van alle gif middelen nog het 'veiligste' is.
Mijn hond heeft dus een huisstofmijt allergie, maar in de periode dat ik nog Stronghold gebruikte, had ze toch jeuk.
Zal eens vragen aan mn zusje of er specifiek huisstofmijt uit de test is gekomen van m'n zusjes hond. Of ook meelmijt.
Dank voor je uitleg.
Santa heeft en demodex eneen enorme allergie voor eigenlijk alles uit de bloed test.
Ik durf er nog weinig over te zeggen, maar in zijn geheel is het al en stuk verbeterd met vers vlees, geen enkele graan meer en doils skin.
We hebben nu drie keer promeris gegeven tegen de demodex en moeten nu over op stronghold.
Het is niet de makkelijkste periode maar hij houdt zich redelijk goed.
Ik geef ook de puur pollen er nog bij.
Bij mijn vorige hondje Spyke, zijn op 8 jarige leeftijd uiteindelijk de anaalklieren wel operatief verwijdert.Het werd bij ons ook het verhaal dat het steeds vaker en vaker raak was.
Al diverse soorten voer geprobeerd, regelmatig de anaalklieren legen, zalfjes, druppeltjes.. we bleven aan de gang!
Spyke had zichtbaar heel veel baat bij de operatie. Ik had het veel eerder moeten doen achteraf gezien!
Dank voor de reacties. Even alles op een rijtje:
De injecties heb ik al aangegeven welke hij krijgt (Artuvetrin) . Bram heef nu Proplan qua voeding. Wat krijgt hij verder, hij krijgt van Specific speciale koekjes voor honden met een allergie.
De allergieën die hij heeft: beemdlangbloem, en 5 soorten mijten, hooimijt, meelmijt, huidstofmijt, en nog twee mijten moet ik even opzoeken als je het graag wil weten.
De hond krijgt ieder jaar zijn enting. Ontworming ook 3x per jaar en hij krijgt Stonghold. Weet je zo voldoende? Anders hoor ik het graag
Als ik het zo lees, dan kunnen de anaalklieren (en mogelijk ook de allergische reactie) best een opeenstapeling van dingen zijn, hij krijgt namelijk:
- Jaarlijks entingen met stoffen die eigenlijk giftig zijn (kwik ed)
- 3x per jaar ontworming met pillen, die ook een aanslag op het lijf zijn
- Stronghold (maandelijks?), waar ook weer gif in zit en dus ook een aanslag op het lijf zijn.
- Brokken met granen, waarbij beiden eigenlijk ervoor zorgen dat het lijf ook weer harder moet werken.
- De enting met daarin het allergeen.
Wat kun je als alternatief doen?
- De jaarlijkse entingen overslaan. De cocktail werkt minimaal 3 jaar (zegt de fabrikant zelf) en de jaarlijkse weil enting is eigenlijk overbodig. Bij weil word er maar voor 1 soort van die ziekte geent en dat is dan net niet het soort wat in NL over het algemeen voor komt. Je kunt het vergelijken met de kennelhoest enting: er zijn heel veel virussen die kennelhoest veroorzaken, met de kennelhoest enting kan je hond dus nogsteeds kennelhoest oplopen.
Je kan er ook nog voor kiezen om je hond te laten titteren bij een da die dat doet. Ze kijken dan in het bloed hoeveel antilichamen er zijn en of je hond dus nog een enting moet of niet.
Voor meer info: http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/vaccinatieschadeenbeleid3.htm
En: http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/nadeligegevolgenvaccineren.htm
- Preventief ontwormen heeft eigenlijk niet zo veel nut. Als er geen wormen zijn, valt er namelijk niets te ontwormen. Je kunt beter af en toe een ontlasting onderzoek laten doen en als er dan wormen gevonden worden, dat je dan pas ontwormt. Voor die ontworming of als je toch preventief wilt ontwormen, kun je voor natuurlijke middelen kiezen die een mindere aanslag op het lijf vormen. Een voorbeeld is CDvet ontworming.
Meer info van een dierenarts: http://www.dierbewust.nl/gezondheid/dierenarts-tannetje-koning-hoe-vaak-ontwormen-van-jouw-hond-kat
- Ontvlooien (en tegen teken) kun je ook kiezen voor natuurlijke middelen, zoals bijvoorbeeld CDvet vlo en teek exit. Het is ook nog eens goedkoper in gebruik.. Ik zelf bestel dit via www.superpet.nl, daar is het het goedkoopste.
Meer info omtrent de vlooien pipetten in het algemeen: http://yanihondenpagina.roxer.com/page_9
- Je gaf aan dat je niet van brokken wilt veranderen, dat is natuurlijk prima. Het is immers jouw hond. Toch wil ik je de info meegeven dat brokken moeilijker te verwerken zijn voor een hond als rauwe voedingen. Granen in de brok zorgen ervoor dat oa het vet niet door de lever uitgescheiden word zoals het hoort te gaan, maar juist opgeslagen word in het lijf. Dit is 1 van de vele dingen waar granen bij een hond voor zorgen en waarom het dus eigenlijk af te raden is om granen aan een hond te voeren. Het graan zelf zorgt ervoor dat het lijf meer werk moet doen, voor iets wat de hond niet kan verteren en dus weer uitpoept.
Mocht je toch meer info willen over voeding, dan kun je hier eens een kijkje nemen: www.voerwijzer.com Daar vind je heel veel info over de hond en zijn verteringstelsel, verschillende merken brokken, verschillende soorten en merken rauwe voeding. Er staat onafhankelijke info.
Mijn motto is dan ook: hoe beter het afweersysteem is, hoe minder ziek je hond zal zijn. En het omhoog houden van het afweersysteem bereik je dus door zo min mogelijk giftige en chemische stoffen bij de hond te gebruiken.
Uiteraard mag je al je vragen afvuren
Gek, dermatologen zien atopie als een erfelijk probleem.
Dit soort dingen kunnen tot in het dna doordringen en daarmee 'erfelijk' worden.
En zelfs al zou mijn hond iets erfelijks hebben, dan zou ik haar ook niet vol gooien met chemie en gif om haar imuunsysteem zo laag mogelijk te laten eindigen..
Niet geschoten is altijd mis toch? En met de simpele punten die ik aanhaal, kun je je hond inprinciepe geen kwaad doen, maar wel goed doen.
Ik vind de "chemofobie" die ik regelmatig op dit forum tegenkom wel degelijk schadelijk.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Anaalklieren, eens per 3/4 weken opereren of niet? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?