Ik geef eerlijk toe dat ik me niet heb ingelezen over wat het inhoudt om een buitenlandse hond te adopteren. Ervaring met een asieldier hadden we wel; poes Puk en dat was ook niet de gemakkelijkste, daar kan de dierenarts over meepraten Maar Puk was zó anders dan Mellow en dat is logisch, Puk kwam uit een NL gezin (waarvan we ook onze twijfels hebben, zo bang was ze van bepaalde dingen), Mellow kwam van straat.
Als ik van tevoren had geweten hoe het zou zijn, met de angsten, het soms niet mee willen, dan weet ik niet of ik als eerste hond voor een hond met rugzakje was gegaan, ik denk het niet namelijk. Want hoewel het best redelijk gaat na twee jaar zijn we er nog láng niet en dat is best zwaar soms. Dat is ook wel een nadeel aan zo'n hond: je weet vaak niet wat er allemaal is gebeurd in het (soms) zo korte leventje van de hond. Ik zou soms zó graag eens in haar koppie kijken, willen weten waarom ze zo bang kan zijn, wat is er gebeurd dat je zo kan schrikken van voor ons zulke simpele dingen.
Maar al na 2 weken wist ik voor 200%: ze blijft! Ook in de hele moeilijke periodes is het geen milliseconde in me opgekomen om haar weg te doen, voor geen miljoen!
Maar hoe moeilijk en lastig het soms ook is, ik ben ook blij dat ze in mijn leven is gekomen. Ze heeft me zoveel geleerd. Over haar maar ook (en misschien wel juíst) over mezelf. Ik ben heel anders naar dingen gaan kijken en kan dingen (meestal ) ook makkelijker loslaten, maar ook dát heb ik moeten leren en is ook pas iets van de laatste maanden.
Ik kwam een tijd geleden bij toeval op een site met reviews over dierenpensions. Ook het pension van dezelfde eigenaar als het asiel waar Mellow vandaan komt stond daartussen. Met iets van 5 reviews, waarvan 2 of 3 verre van positief. Maar toch hebben wij het altijd positief ervaren, ze dachten mee en hebben zelfs onze dierenarts gebeld omdat ik het allemaal even niet meer snapte.
Soms post ik nog wel eens een fotootje op hun Facebookpagina, krijg altijd een leuke reactie terug.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kan iemand mij het uitleggen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Chester; zoals Angélique het verwoordde, zo bedoelde ik het.
Iedere hond die naar hier komt, zit uiteindelijk binnen onze landsgrenzen en wordt nooit meer herplaatst of teruggestuurd naar het land van oorsprong.
Als er iets misgaat, om wat voor reden dan ook, dan hebben wij hier als gemeenschap toch de zorg voor een extra hond. (en gaat er in het asiel een andere 'inheemse' hond niet weg....tenzij Spanje oid die van ons graag wil herplaatsen.-)
1+1=2 en niet 1+1=1
Zo heb ik het niet helemaal gezegd/bedoeld hoor. Misschien bedoelen we wel hetzelfde.....
Gelukkig zijn er nog goede stichtingen die wel helpen een hond te herplaatsen naar een ander Nederlands gezin. Door het stijgende aantal stichtingen zitten er ook minder goed en zelfs slechte tussen die echt niet gaan helpen en dan komt de hond dus wel hier in een asiel. (steeds vaker en iedere hond in een asiel is er 1 teveel)
Feit blijft zoals jij al aangeeft dat ze wel onder ons systeem blijven vallen.
Buitenlandse adoptiehonden die terug gaan naar land van herkomst zoals Helma verteld wist ook ik niet.
Tenzij Spanje oid er een van ons wil plaatsen Heb in eerder topic hierop als antwoord gekregen, "ja hoor dat gebeurd zeker. Het een sluit het ander niet uit." Ik heb erg veel moeite dat te geloven
Heb je wel gelijk in Saskia maar ik zoek geen stafford of pit. Iets anders zit er niet in het asiel. In een half jaar tijd ben ik verschillende malen in twee asielen hier geweest in het zuiden en het blijven staffs of pits.
Ik denk dat veel mensen die een hond uit het asiel willen dezelfde mening hebben.
Wil je dan toch iets anders zal je verder moeten zoeken.
De vraag is waarom er zoveel staffords en pits in het asiel hier zitten, daar zit de fout toch!
Hier is ook een stelletje met een stafford puppy. 6 Maanden is hij nu en wordt op de rug gelegd bij niet luisteren, op mijn vraag waarom zegt ze dat hij eerst rustig moet worden. Ik zeg je nu al die vinden we ook straks terug in het asiel. Waarom verkoopt die fokker haar die pup, met stamboom en al?
Als ik mijn setter hier in het asiel had gevonden had ik waarschijnlijk nooit van de ellende van Spanje geweten.
Dat heb ik ook een paar keer aangegeven. Ik vind niet dat je geen buitenlandse mag adopteren omdat de asiels hier zo vol zitten. Maar je hebt een hele beperkte keuze. Staffords en Jack Russels. (en pitts? Wist niet dat er zoveel pitts in asiels zitten)
Dus ik snap de reden dan ook waarom je uitwijkt naar het buitenland. Veel meer keuze!
Nogmaals moeten mensen meer nadenken voor ze aan een hond beginnen! Het is toch TE zot dat de asiels hier zoveel staffords/pitts en Jack Russels hebben? Waarom nu alleen die rassen? Tja.....best makkelijk om te beantwoorden. Veel mensen nemen nog een stafford of Pitt puur als status, weten niks van het karakter oid en om nu dit ras als eerste hond te kiezen........ Dat kan lang niet iedereen! Jacks, leuk klein en zo gezellig voor de kinderen. Niet inlezen dat een Jack toch echt heel veel beweging nodig heeft. Als men daar achter is, is daar achteraf geen tijd voor, niet over nagedacht want ze zijn klein dus...... (wel even zeggen dat dit gelukkig niet altijd het geval is.....voordat ik nu ineens mensen met een stafford, Pitt of Jack boos maak.)
Dus ja, ik begrijp je heel goed Chester.
Ik zeg dat het een slechte zaak is wanneer zielig de reden is om ze uit het buitenland te halen. Nooit een hond nemen omdat het zielig is. Dan krijg je ook dat je die mensen tegenkomt op straat die je zeggen, ja buitenlands hondje, zielig hè? En blijven ze de hond zien en behandelen als zielig.
Ik val in herhaling denk ik dus..........
Misschien eens online bij diverse asielen kijken en sites die zich bezig houden met het herplaatsen van bijvoorbeeld ierse setters. Er zijn veel wegen die naar rome leiden alleen moet je er soms even wat verder voor reizen en ligt het niet om de hoek. Ik zag gister nog dat er in een asiel een kruising Ierse setter/husky zit. "lijkt me een vreemde combi, maar bedoel vooral aan te geven er zijn misschien veel pit en american staffords >te veel, die een nieuw huis zoeken maar er zijn echt wel andere rassen, die ook in asiels op een ander baasje en een gouden mand wachten.
@Saskia het zal je verbazen, maar er zijn honden en dan heb ik het over galgo's en podenco's die wel retour spanje zijn gegaan!
Terug naar waar ze vandaan kwamen.
Chester; jouw redenatie houdt natuurlijk ook steek.
Ik denk; voor ieder wat wils, want van daaruit vertrekken we toch bij onze zoektocht!
en algemeen; als nou iedereen zijn genomen hond nou ook zou houden... probleem opgelost!
maar dat is een utopie....en kunnen we onze betogen weer van voren af aan aanvatten....
@Helma; dat wist ik niet!
Maar je snapt m'n redenering wel dat dat niet opgaat voor alle geïmmigreerde honden.
Ja hoor ik snap je volkomen saskia!! het is dat ik me er misschien iets te erg in verdiept heb.
En wat je zegt is helemaal waar, grootste probleem is mensen die een buitenlandse hond adopteren en de hond komt terug, en vaak ok de meest lulligste redenen. De hond is niet zindelijk, kan niet alleen thuis zijn etc.
Daarom is een goede intake ook belangrijk! heb zelf ook huisbezoeken gedaan en doe het niet meer.
Mijn belangrijkste vraag was altijd verwacht je van de hond die je op het oog hebt en wat als dit of dat??
Daaruit kon ik vaak al goed opmaken of men puur voor een "zielige" hond ging of dat men zich daadwerkelijk bewust was van wat er echt bij kwam kijken.
@Saskia,
Zondag komt mijn tweede setter. Je wilt niet geloven hoeveel communicatie er al is geweest voor als het niet klikt met Chester. Hun (de stichting) heeft van alles geprobeerd hoe hij is met andere honden en ook ik heb getest hoe Chester reageert op andere honden in huis.
Ik zie er geen problemen in en hun ook niet maar zegt de stichting, met eten even opletten. Dat is toch met alle honden zo. Het hele dorp heeft zijn filmpje gezien en iedere dag wordt ik gevraagd wanneer hij komt.
De stichting heeft beloofd om als het echt niet gaat verder te zoeken en ik kan alleen maar zeggen dat ik uitermate tevreden ben over al het werk dat verzet is geworden. Bang ben ik er niet voor en natuurlijk krijgen we een feestje over jaloezie en rangorde. Dat zou me ook met een setter uit een asiel hier in de buurt gebeuren. Er zijn helaas geen setters hier.
Nu ga ik slapen want Chester kijkt me al boos aan waarom er geen rust komt in ons huisje.
Wat leuk zeg!
Chester een vriendje!! Gaat vast wel goedkomen met 2 van die gezellige knapperds
Angélique; we bedoelen hetzelfde.'
ik ben er echt tegen om een hond uit het buitenland te halen,
ik heb zelf in een asiel in nl gewerkt en als je kijkt op ikzoekbaas.nl dan kom je echt wel meer tegen dan staffords!
wat mij ook heel erg stoort is dat mensen een hondje uit het buitenland halen, wat vervolgens toch niet is wat ze hadden verwacht en dit hondje weer in een asiel in nederland word gestopt, ik merkte dat de buitenlandse hondjes toch echt heel erg anders zijn dan de nederlandse hier.. ze zijn vaak niet goed gesocialisseerd en extreem bang.
daarnaast zijn hier weer rabies gevallen aangetroffen, terwijl we al een hele tijd deze vreselijke ziekte hier niet meer hadden, dit komt dus ook van de buitenlandse hondjes af.
ik heb in de tijd dat ik in een asiel werkte zoveel honden gezien die 1 a 2 jaar opgesloten zitten in een kennel omdat niemand ze wil, omdat ze toevallig iets hebben gedaan wat de mens niet leuk vind, maar dit alles komt wel door de medemens die het verpest heeft.
daarnaast als een hond lang in een kennel verblijft veranderd zijn gedrag heel erg, ze worden gek in zo'n hokje, ik heb dus ook veel honden gezien die heel lief waren toen ze binnenkwamen maar na een paar maand in een kennel te hebben gezeten zo erg veranderd waren en zo agressief geworden waren dat ze gewoon niet meer plaatsbaar waren...
ik vind die buitenlandse hondjes heel sneu, maar een paar jaar geleden deden we dit ook niet, dus laat het nu ook lekker weg..
als je een asiel hond wilt en je hond zit er niet tussen, wacht dan even en hou alles in de gaten, in het asiel waar ik werkte kwamen elke week al ruim 7 honden binnen, dus voor ieder mens moet daar wel de ideale hond tussen zitten.
Er zijn ook zát mensen die er wél voor gaan met hun buitenlandse hond hoor. Een ander had Mellow misschien al lang weg gedaan. Zij is niet (goed) gesocialiseerd, bij vlagen heel bang, maar het is wél mijn hond, daar zet ik me voor de volle 100% (en nog wel meer) voor in.
En buitenlandse ziektes komen ook écht niet alleen van buitenlandse honden, die kunnen ook worden meegenomen door de vakantievierende kerngezonde Nederlandse hond die van een goede fokker komt.
Goed gesproken Cindy
Klopt Cindy.
Ik zou mijn Portugees voor geen geld kwijt willen.
En ja ik heb de asiels in de gaten gehouden. Maar geen 1 hond waar ik iets mee had. En toen kwam ik Scotty tegen. Dat was gelijk: bingo dat wordt mijn hond.
Tja en dat hij dan uit het buitenland komt ach wat maak dat uit.
grenzen bestaan niet, elke hond heeft recht op een goede mandje
als het goed is, word je hond goed geent als hij mee gaat naar het buitenland, ik neem ze nooit mee dat kan niet, mijn hummer word in weinig landen toegelaten of moet onder strenge regels leven daar.. en de andere 2 zijn erf honden, die vinden het niks aan.
als je hond goed is geent gebeurt er over het algemeen niks...
deze gevallen kwamen wel van een buitenlands hondje, en misschien dumpen jullie de hondjes niet in het asiel, maar veel mensen weten niet wat een buitenlandse hond inhoud... en die doen het dus wel.
ik zal er nooit 1 weghalen, misschien wel een puppy van een top fokker naar nederland horen die goed zou zijn, maar dat is weer heel wat anders..
Na wat extra te hebben bijgelezen, begrijp ik wel dat er veel honden uit het buitelland het slechter hebben als hier, maar toch zijn er ook hier nog steeds honden die het slecht hebben.
Ik denk dat het heel moeilijk is om een grens te leggen.
tevens denk ik dat als een hond uit het buitenland met een rugzakje in Nederlands herplaatst wordt er ook heel goed gekeken moet worden naar de ervaring die iemand heeft met honden, de instelling van het nieuwe baasje, en waar nodig intense begeleiding want ja anders komen ze in veel gevallen alsnog in de asiels.
Ik denk dat er soms geluk is en de hond het rugzakje goed kan handelen maar denk ik ook dat er genoeg gevallen zijn waarin tekort geschoten wordt. Niemand kan in de hond kijken om te zien wat ie heeft meegemaakt en hoe zwaar hij/zij deze last ervaart. De hond zelf kan je niet vertellen wat ie nodig heeft. Hoe het zich gaat uiten in gedrag is en blijft een vraagteken. Ja ze worden in gast gezinnen geobserveerd maar... de hond voelt echt wel dat ie daar niet blijvend is... en pas als ze echt hun stekje hebben en zich veiliger gaan voelen op de plek waar ze voelen dat ze mogen blijven komen er gedragingen aan het licht die tijdens observatie niet waren gezien.
Is daar begeleiding in, krijgen de baasjes van deze honden daar extra training voor hoe deze honden daarin te begeleiden? Een tante van me heeft ook een hondje via zo'n stichting heb geen idee wat voor hondje het nou is, het is wit krulliger, het is een spring in het veld schoothond en het plast het huis onder nog steeds en ze heeft hem nu denk ik alweer een jaar of 4. Nooit maar dan ook nooit heb ik van haar gehoord dat ze vanuit de stichting ondersteuning heeft gekregen om Tobie daarmee te helpen haar daarmee te helpen. Haar dochter is gediplomeerd en heeft les gegeven bij een kynologenclub en examens afgenomen, heb geen idee of ze dat nog doet maar ook zij heeft haar moeder en Tobie hier niet bij kunnen helpen.
Hier in de buurt loopt iemand met een hondje uit Spanje dat wil zeggen hij blaft tegen alles en iedereen, kan niet echt met andere honden, en mevrouw wordt constant voortgetrokken door het hondje. Ik vraag me dan wel af... of dat ten goede komt aan de oudere mevrouw en aan het hondje.... Heeft zo'n rugzak hondje niet juist meer begeleiding en sturing nodig... persoonlijk vind ik dat doordat die stichtingen betrokken zijn naar het halen van hier dat zij er ook verantwoordelijk voor zijn om te blijven controleren hoe het gaat en waar nodig extra begeleiding les of gedragsdeskundigen in te zetten. En niet alleen na een half jaar maar ook na een jaar of na 2 jaar nog.
Danique: eigenlijk kan je wat jij aanhaalt evengoed door trekken naar pupkopers of eender welke persoon die een hond aanschaft: Als je dat bij een goede organisatie/fokker/instelling doet, en je bent een verantwoordelijk persoon die weer waaraan hij begint, dan zouden er veel minder honden in het asiel terecht komen.
Het probleem ligt niet bij die honden die van het buitenland komen, maar bij de mensen die hun hond voor het minste weer dumpen. Als iemand zijn hond bij een broodfokker haalt, hoef je al niet veel goeds te verwachten.
Net als wanneer iemand zijn hond bij een onverantwoordelijke stichting van het buitenland haalt, zoals Renate een mooi voorbeeld heeft gegeven.
Goede stichtingen zullen namelijk achteraf ook blijven helpen bij problemen, en nemen de hond weer zelf over wanneer de eigenaar er niet meer voor kan zorgen, zodat hij niet in een NL asiel terecht komt.
Ik vind het oneerlijk dat door die paar slechte stichtingen, of onverantwoordelijke baasjes die hun hond gewoon snel in een NL asiel dumpen, ineens alle buitenlandse honden worden afgeraden. Dat is hetzelfde als alle fokkers over één kam scheren.
Ik begrijp wel waarom mensen zo'n idee hebben dat door die honden onze NL honden blijven zitten. Maar ik vind het gewoon een foute redenering. Een hond is een hond. Je kan dan ook boos worden dat iemand een hond haalt uit een ander asiel dan dat waar jij werkt, en deze persoon de hond wat later in jouw asiel komt dumpen, want zo blijft er ook weer een hondje van jouw asiel extra zitten. Maar daar wordt niet over gevallen, waarom dan wel als die hond van over de grens komt? een hond is toch een hond.
Het feit dat we dit een paar jaar geleden niet deden vind ik ook geen argument, een paar jaar geleden waren hondengevechten nog toegestaan. Ook maar niet veranderen dan? Ik vind dit een positieve verandering, deze organisaties hebben eindelijk een mogelijkheid gevonden om de honden daar te redden, en op lange termijn ook de honden die daar blijven. Is toch net mooi? Als er niets aan gedaan wordt blijft het leed daar hetzelfde, dit is een goed begin.
Als de stichting verantwoordelijk bezig is de juiste begeleiding biedt en de baasjes goed geinformeerd zijn waaraan ze beginnen hoeft het zeker geen probleem te zijn. Maar waarom is Nederland zo lax in het aanpakken van de stichtingen die niet hun verantwoordelijkheden nakomen en de broodfokkers etc. Zolang daar niet op ingegrepen word blijft het fout gaat. Straffen en consequenties moeten veel hoger en harder zijn vind ik. En Alleen de goede stichtingen en goede fokkers moeten in het licht gezet worden tot zelfs zichtbaar gesteund vanuit de regering. Daarnaast moet er ook meer gedaan worden voor de asiels. Om te zorgen dat het ten goede komt van mens en dier.
Ik weet eigenlijk niet of de nederlandse regering iets te zeggen heeft over een organisatie uit het buitenland.
Verder zou het dan ook in het contract moeten staan dat de hond terugkeert naar de stichting, enkel dan kan het baasje dat eisen, maar dan moet het baasje er zelf ook de moeite voor willen doen.
Verder ben ik het met je eens, de straffen en boetes mogen van mij 10x hoger liggen. Helaas zijn huisdieren geen prioriteit voor onze regeringen, zeker niet in deze tijd.
Gelukkig is er onlangs wel een wet goedgekeurd voor fokkers die met erfelijke afwijkingen fokken makkelijker te straffen. Ik ben benieuwd hoe dit uitpakt maar het is een begin. Binnen zo'n 50jaar komen we er wel
Ik heb vorig jaar in een asiel in Spanje gewerkt, een relatief klein asiel... 'maar' 250 honden. De manier waarop asieldieren daar leven is níet te vergelijken met de manier waarop asieldieren hier in Nederland zitten. En dan zat ik nog in een asiel waar het welzijn van de honden voorop stond.
Zal ik maar een omstreden opmerking maken... Ik denk dat asielhonden het hier in Nederland het over het algemeen absoluut beter hebben dan asielhonden in bijvoorbeeld Spanje.
Als je het hebt over landen als Bulgarije (heb een kennis die daar woont), daar zijn niet eens asielen. Alles loopt daar op straat en er wordt niet naar omgekeken.
Als je een dier in huis neemt, hoor je te weten waar je aan begint. Dat geldt voor zowel pups als oudere honden, voor dieren die hier uit de lage landen komen als dieren die uit mediterrane landen komen. Een hond is een hond, en een hond kost werk.
Dat er mensen zijn die buitenlandse honden nemen omdat het zielig is, betekent niet dat ALLE mensen die een hond uit het buitenland nemen dat om die reden doen. Ik vind dat goede stichtingen de mensen horen te screenen voordat ze er een hond aan meegeven, om mismatches te voorkomen en om mensen die het om de zieligheidsfactor doen weg te houden.
Ik heb absoluut geen probleem met het adopteren van een hond uit het buitenland. Een hond is een hond, waar die ook vandaan komt. Ik zou zeggen: ga op zoek naar een hond die bij je past, land van herkomst maakt tegenwoordig geen fluit meer uit. Verruim je horizon, spreid je winkansen!
Mijn vorige hond kwam uit het asiel, de huidige is een herplaatser, de volgende wordt hoogst waarschijnlijk weer een asielhond. En ik ga inderdaad niet alleen in Nederlandse asielen kijken. Misschien zit er zelfs wel een perfecte match in het asiel waar ik verleden jaar heb gewerkt... Ik weet er zo al drie die ik direct zou meenemen als ik de kans had.
Precies, ze zijn niet zielig.
Zie je het al voor je, Maxima vraagt aan Willem waarom hij met haar getrouwd is: ik vond je zielig zegt hij dan.....
Ik snap het wel. Liefde heeft geen grenzen. Waarom, als je een herplaatser/pup zoek, moet je perse vast zitten aan de honden die in de Nederlandse asiels zitten? Ik vind absoluut niet dat je mensen dat kan verlichten.
goed ieder zn eigen mening, ik heb zoiets van zorg eerst maar eens dat de asielen hier niet zo vol zitten en kijk dan pas verder in het buitenland.. maarja wie ben ik he?
een pup uit het buitenland halen is toch iets anders, ik ken namelijk hier ook fokkers die hun pups alleen naar het buitenland verkopen, dan gaat heen en weer dus, wij halen honden daar weg, en wij zorgen dat er honden die kant op gaan.. dit is volgensmij niet zo met die 'zielige' asiel hondjes..
Mag ik vragen waarom jij zelf geen asielhond hebt?
Ben het met danique&hummer eens.. Hond in Nederland heeft voorrang op hond uit buitenland.
Als de asiels zo slecht zijn in Spanje of waar dan ook dat is probleem voor dat land en moeten ze zelf oplossen en verbeteren.klink mss hard maar dat is mijn mening.....ja de zijn onder in landen waar geen asiels zijn of in slechte staat zijn,,,leef omstandig heden er moeilijk,,,,,en ja vind ook erg voor zulke honden,ma hond in Nederland in asiel verdien ook beter leven.Waarom moet z'n hond langer zitten in asiel omdat hij beter leeft in een asiel dan hond in buitenland die zomaar naar Nederland komt en wel huis krygt..?
De landen moeten zelf het oplossen of verbeteren,,en anders zegt dat genoeg van de mensen daar en regering.
Als niet word omkeken naar de dieren,moet het land ook de dieren niet aan lot overlaten maar zorgen en maatregelingen nemen dat wel goed gaat.
Maar dat is ook kromme van Nederland.buitenland wil Nederland altyd bewijze maar in Eigen land verslecht een hoop in samenleving,en maatschappij.
De honde in Spanje en Europa kunnen soms in slechte situaties leven,,,,maar ...maar dan mogen ze nog van geluk spreken want kijk dan eerst naar Azië,China en dat soort landen,,,daar is pas HEL voor hond en kat!
Die worden levend huid eraf getrokkken voor verkoop en rest is afval en word opgegeten.
Kijk de video's maar op YouTube....
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kan iemand mij het uitleggen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?