Als een ander jouw hond probeert te corrigeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Zaterdag was mijn man jarig en Sep had dus zijn eerste dag met heel veel visite hier :-D.

De eerste vrienden waren er. De mannen stonden in de keuken te praten en ik zat met 1 van mijn vriendinnen in de kamer te praten.
Op een gegeven moment zie ik een vriend van mij Sep proberen op de grond te duwen, want hij was zogenaamd dominant ... dus ik ben heb op een pittige toon gezegd dat ik dat absoluut NIET wilde hebben! Ja maar, Cesar Milan doet dat ook en ik ben calm assertive. Kan me niet schelen heb ik gezegd, ik wil het niet hebben dat Sep zo gecorrigeerd wordt. Als hij tegen de tafel aan staat mag een ander best tegen hem zeggen dat hij laag moet, maar je gaat niet met je handen proberen hem op de grond te duwen!

Ik vond het wel ff moeilijk ... Het is dat ik hem al 24 jaar ken, maar pff ... Deze man denkt vaak het gelijk aan zijn zijde te hebben en ziet dingen erg zwart/wit. Maar kom niet aan mijn hond of kinderen, want ik bepaal hoe die opgevoed worden en jij hoeft die niet naar beneden te drukken ...

Het zoontje (nou ja ... ondertussen ook al 14 jaar oud) van andere vrienden van ons die was Sep zo aan het uitdagen, dat hij steeds een beetje in zijn armen beet, of met zijn teentjes daar tegen zat. Zijn opa en oma hebben een sheltie en daar doet hij dat ook mee. Maar Sep is een cairn terrier en dat is een ander karakter dan een sheltie. En ik heb er niets van gezegd, ik dacht, wie niet horen wil, die moet maar voelen ... Hij is oud en wijs genoeg om na te denken over zijn acties.

Maar ik vond het wel een zenuwslopende dag! Sep deed het voor de rest geweldig! Liep rustig rond en heeft in de woonkamer in de bench geslapen. Hing 1x in een broekspijp (hij heeft iets met over elkaar gekruiste benen ... puntje om aan te werken ;-)), toen heb ik hem ook in de bench gedaan en is hij lekker gaan slapen.

Maar dat andere mensen zich zo met de opvoeding van jouw hond kunnen gaan bemoeien ... Ik weet dat die vriend zelf ook heel graag een hond wilt, maar zijn vrouw niet. Dus ik zei ook tegen hem, als je je eigen hond hebt, kun jij hem opvoeden zoals je wilt, maar ik voed Sep op zoals ik dat wil (ja, ik ... en de rest van het gezin volgt ;-). Ik ben degeen die de cursussen met hem doet).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Als een ander jouw hond probeert te corrigeren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Bah, ik hou daar ook niet van, mensen die ineens tegen mijn hond beginnen te sissen bijvoorbeeld, ook omdat 'Cesar Milan dat doet'(dat irritante ge 'tsst tsst' en dan ook nog met een por in de nek erbij). Nee, daar zeg ik dan ook wat van hoor. Ik sta hun hond tenslotte ook niet op te voeden.

Maar aan de andere kant van dat muntje heb je ook mensen die juist tegen jouw correctie ingaan, en dáár stoor ik me pas echt aan. Ginny heeft namelijk nog wel eens de neiging zich te 'mengen' in een gesprek door met de voorpoten op iemands schoot te gaan liggen. Dat wil ik zelf niet hebben, en er word door ons ook altijd aan de gasten meegedeeld om gewoon te gaan staan, zonder iets te zeggen, en zonder haar verder aan te raken. Maar dan zijn er natuurlijk ook weer mensen tussen die dat dan 'lief' en 'schattig' vinden en in plaats daarvan juist heel aanmoedigend gaan doen met een enthousiast stemmetje en veel aaien. Vaak mensen die zelf al járen honden hebben en dus alles beter weten. En ondertussen is dat gedrag er bij Ginny nog steeds niet uit...

En ik vind het dan weer moeilijker om daar iets van te zeggen, dan tegen iemand die een ongevraagde correctie geeft (en dan vaak ook nog op een totaal verkeerd moment).

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Jeetje wat ontzettend vervelend zeg, als mensen zich zo met Sep gaan bemoeien.

Hierzo mag iemand Shadow best wegsturen bijvoorbeeld, maar er wordt niet lichaamlijk aan de hond gezeten en een hond corrigeren doe ik wel.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Je kan beter helemaal niet toelaten dat anderen je hond gaan commanderen. Het is verwarrend voor je hond en het gaat 9 van de 10 keer nergens over.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Dat zou ik ook niet toelaten, ik doe de honden meestal in de bench bij visite, als de visite bijna weg gaat mogen ze even snuffelen. Zo voorkom je zulke situaties. De benches staan vlakbij het bezoek dus de honden zijn er wel bij.

Niemand komt aan onze honden!

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Niemand komt aan mijn honden!

Als ik zelf denk dat er bezoek bij is dat wel eens eigen rechtertje kan gaan spelen bij mijn honden, houd ik mijn honden bij me.
Niemand hoeft mijn honden weg te duwen of iets anders fysieks te doen dat niet aardig is, mondeling terechtwijzen hoeven ze ook niet te doen.
Als mijn hond iets doet dat je niet leuk vindt dan zeg je dat tegen mij en ik regel het.
Ik hoef het ook niet te flikken andermans kind aan de oren te trekken.

Als mensen wel onvriendelijk, op welke wijze dan ook, tegen mijn honden zijn, dan zou ik ze zo zonder na te denken het huis uit bonjouren. Misschien niet maatschappelijk correct, maar als je aan mijn honden komt, kom je aan mij.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

Iemand die zelf geen honden heeft krijgt van mij een schop alstie het probeert te flikken mijn hond te corrigeren . Zoiezo geen vreemdenz en voor de rest alleen mensen waarvan hun honden een roedel vormen met die van mij. Want dan gaat het hun hond ook wat aan . maar vriend of geen vriend . Van mij had kerel en schop gehad en dan had ik hem is op de grond gedrukt .

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Nou, nou, nou mensen....
Een simpel "Ik heb liever niet dat je mijn hond corrigeert" is wel afdoende, hoor.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Groot gelijk hoor je reactie!! ;-) Ik hou daar ook totaal niet van. Ik was een keer met m'n vriendin en haar vriend en onze honden aan het wandelen, en toen ging haar vriend MIJN sheltie terugroepen. Daar kan ik me dan al heel erg aan irriteren, want daar heeft hij niks mee te maken en ze hoefde niet eens te komen! (dat had m'n vriendin gelukkig ook wel door dus die zei er wat van ;-) ) Gelukkig hoeft niemand mijn honden ooit te corrigeren, want ze zijn ook als er bezoek is of als we ergens anders zijn erg makkelijk, maar als iemand dat zo hardhandig zou doen zou ik echt pislink worden, shelties en schotse collies kunnen daar namelijk ECHT niet tegen, dus daar kunnen ze echte schade mee aanbrengen. Mensen mogen zeggen dat m'n honden niet mogen schooien ofzo, maar verder doe IK alles, en niemand anders :-)

EDIT: behalve mijn vriend natuurlijk O-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niks moeilijk. jouw hond. als een ander wat van de hond verlangt, dan even aan jou vragen, zodat je zelf kan corrigeren, geen vreemde aan je hond, zou ik ook niet toestaan. je bent zelf mans genoeg toch ? :-D


en niemand schoppen, als je alert bent zie je zelf wel wat je hond uitspookt, eigenlijk hoef dan een vreemde je hond niet te corrigeren. :-D

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

In mijn ogen viel er ook totaal niets te corrigeren ... :S. En als je vindt van wel, dan roep je mij toch even? Ik zat 3 meter verderop!

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Het zoontje (nou ja ... ondertussen ook al 14 jaar oud) van andere vrienden van ons die was Sep zo aan het uitdagen, dat hij steeds een beetje in zijn armen beet, of met zijn teentjes daar tegen zat. Zijn opa en oma hebben een sheltie en daar doet hij dat ook mee. Maar Sep is een cairn terrier en dat is een ander karakter dan een sheltie. En ik heb er niets van gezegd, ik dacht, wie niet horen wil, die moet maar voelen ... Hij is oud en wijs genoeg om na te denken over zijn acties. "

dit had ik overigens niet toegestaan

jouw hond leert zo namelijk heel effectief welk gedrag nodig is om het "uitdagen" te stoppen, als hij er genoeg van heeft

ik had de jongen er dus wel op aangesproken (hmmm.. dan ben je wel andermans kind aan het opvoeden O-))

ik moet wel zeggen, dat als ik aan het wandelen ben, en ik heb "last" van andere honden, ik daar wel wat aan doe (dus in die zin ben ik dan ook andermans honden aan het opvoeden?)

maar goed, dat gaat dus niet over deze siutatie, want dat was bij jou thuis

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Sorry hoor....maar ik word nog wel eens besprongen door iets te vrolijke honden die je heeeeeel graag willen begroeten.Ik meng me er wel in....wil niet dat honden tegen me opspringen.
Ik geef ze gewoon een ander alternatief.
Ik geef op vriendelijke toon het comando zit.
En als ze dan zitten, krijgen ze een lekkere kroel.

Maar ook als er een andere hond op mijn hond afkomt...en ik wil dat niet..stuur ik de andere hond weg.
Soms heeft de baas het niet in de gaten...en dan moet ik wel even ingrijpen omdat Sasja niet elke hond leuk vind als ze aan de riem zit.

Maar inderdaad...de hond van een ander doe je niet zomaar slaan of op een andere fysieke manier corigeren.

En nog even over CM.
Honden die gewoon rustig zijn en NIET DOMINANT!!!!  Hoeven ook niet gedomineerd te worden.
De honden in zijn shows zijn allemaal honden met gedragsproblemen.
Jou hond is gewoon een vrolijke kwispelende (koekjes-liefhebbende;-)) en misschien soms wat ondeugendeO-)  hond.

Als jou vriend ziet dat CM dit doet, moet hij toch echt eens even beter onderzoek doen.

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Dat gaat bij mijn honden niet werken,Ilona. Die volgen geen commando's van vreemden op. Dan kan je beter even aan mij vragen om ze te laten stoppen. ( doe ik meestal uit me zelf, want ik ben heel braaf opgevoed ;-) ).

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Ondeugend? Hoe kom je er bij .... vanochtend rende hij met een bolletje van mijn hakkatoen en een stel sokken van dochter lief door de kamer, ik dacht, als ik hem even in de tuin laat spelen, laat hij het wel los.
En toen de deur openging, liet hij het idd los, om vervolgens het SUPERSNEL weer op te pakken er mee door de tuin te rennen. Oh oh oh ... wat heb ik gelachen om die heerlijke deugniet! Ik snap nu wat ze bedoelen met het kattenkwaad van de cairn terrier, zo af en toe kan hij er wat van!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als ik in zo,n situatie zou komen, dat een kind mijn hond wat aandoet, gaat mijn hond weg, de kamer uit, en wel naar een veilige plek. ik heb natuurlijk geen klein hondje, een giga hond. neem geen enkel risico. mijn hond gaat weg. zodat niemand aan de hond kan komen. ook niet uitdagen, waar misschien helemaal geen kwade bedoelingen bij behoren, maar mijn hond speelt nimmer binnen, dus die stuur ik dan naar een veilige plek. :-D

honden page profiel Flow, Pip & ikFlow, Pip & ik 3 doggies

honden foto van Flow, Pip & ik

nouw ik had er vandaag ook een zeg, jeetje wat heb ik me boos gemaakt, Andere hond wilde Fellow zijn stok afpakken dus fellow gromt van grrr mijn stok. ik roep fellow al terug. Komt de baas van de andere hond even naar fellow toe om het te ''corrigeren''  schopt naar fellow met zn voet en zeg los kssssst kssssst . Daarna verheft zijn stem nog harder en wil fellow gewoon in zijn nekvel grijpen. Ben echt uit mijn vel gesprongen.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

" nouw ik had er vandaag ook een zeg, jeetje wat heb ik me boos gemaakt, Andere hond wilde Fellow zijn stok afpakken dus fellow gromt van grrr mijn stok. ik roep fellow al terug. Komt de baas van de andere hond even naar fellow toe om het te ''corrigeren''  schopt naar fellow met zn voet en zeg los kssssst kssssst . Daarna verheft zijn stem nog harder en wil fellow gewoon in zijn nekvel grijpen. Ben echt uit mijn vel gesprongen. "
Ik geef je groot gelijk.
Dit is echt iets wat niet mag.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" nouw ik had er vandaag ook een zeg, jeetje wat heb ik me boos gemaakt, Andere hond wilde Fellow zijn stok afpakken dus fellow gromt van grrr mijn stok. ik roep fellow al terug. Komt de baas van de andere hond even naar fellow toe om het te ''corrigeren''  schopt naar fellow met zn voet en zeg los kssssst kssssst . Daarna verheft zijn stem nog harder en wil fellow gewoon in zijn nekvel grijpen. Ben echt uit mijn vel gesprongen. "

Dat zpu ik ook niet willen hebben!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het ligt er natuurlijk aan wat corrigeren door een vreemde is, als er een hond tegen me aanspringt en de eigenaar doet er niets aan, tuurlijk mag je dan best de hond attenderen om te zitten, en als tie dat doet een kroel geven, waar het mij overging was dat de topicopener over het bezoek viel dat deze de hond ergens toe dwong, zoals op zijn rug laten liggen of wat dan ook, heel wat anders natuurlijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat Rianne daar meemaakt, tuurlijk kan dat niet door de beugel. :'(

dat is geen normaal gedrag van de eigenaar van de andere hond, zo iets kan je niet tolereren natuurlijk. maar dat is niet corrigeren in de vorm die topic opener aangaf.

honden page profiel BrascoBrasco 3 doggies

honden foto van Brasco

Ik zou niet leuk vinden maar ik heb wel eens van andere mensen hun honden gecorrigeerd,,,
Omdat hun honden los liepen en met z'n 3e regelrecht op mijn hond afkwamen en gevecht begonnen.
Terwijl eigenaare op bankje blijven zitten en niks deden.2 grote herders en nog een grote zwarte hond met muilkorf om van m'n hond af getrokken.herders schrokke en lagen ineens aan m'n voete maar die andere zou mij aanvallen,bleef kalm en stuurde hem weg,,deed hij ook.later kwam hun weer tegen de herders gingen direct andere kant op maar die zwarte kwam weer op m'n hond af,,,heb hem weer gecorrigeerd en liep weg en de baasjes keke me aan,,,zeide niks...durfde me niet eens aan tekijke of te vragen is alles goed met je hond...



honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje 3 doggies

honden foto van Hondenbaasje

O herkenbaar!
Ik heb PRECIES hetzelfde gehad.
Een vriendinnetje van mij duwde Moby ook op de grond omdat ze dat bij CM op tv had gezien. Ik was eerst echt te verbaasd om te reageren maar heb er uiteindelijk toch uitgelegd dat ik dat niet wilde en ook waarom.

Zo heb ik ook een keer gehad dat een vriend van me een mep gaf op Moby zijn neus met een krantje.Ik werd zó ontzettend kwaad! Ik vond dat echt heel erg en sloeg uit reactie terug hihi. Maar dat ging me echt te ver, ik corrigeer Moby NOOIT fysiek, laat staan als iemand ander dat doet!

Maar ik blijf het lastig vinden om andere erop aan te spreken. Vreemde doe ik wel, maar juist de mensen om wie ik geef vind ik het lastig bij. Uiteindelijk denkt iedereen het beste voor te hebben maar dat is niet altijd zo.

En trouwens niet eens met corrigeren maar uberhaupt de omgang met je hond. Soms zie ik mensen met Moby omgaan dat ik denk ;-) .... Heb ik hem net lekker rustig als we op visite zijn komen er mensen voorbij die enthousiast gaan roepen en aanhalen.

Lastige situatie.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Doordat Sep onze eerste hond is, sta ik misschien ook niet heel erg zeker in mijn schoenen over het opvoeden. Dus het was voor mij echt wel even wat om er wat van te zeggen. Ben blij dat ik het gedaan, want Sep is zo'n "happy-go-lucky" hondje en dat wil ik graag zo houden!!!

Volgende x zal ik ook nog tegen dat zoontje doen, dat hij beter niet zo met Sep kan spelen, als je dat wilt, pak dan een flostouw, maar nooit je handen gebruiken!

honden page profiel Beau Beau 3 doggies

honden foto van Beau

" Bah, ik hou daar ook niet van, mensen die ineens tegen mijn hond beginnen te sissen bijvoorbeeld, ook omdat 'Cesar Milan dat doet'(dat irritante ge 'tsst tsst' en dan ook nog met een por in de nek erbij) "


Nou dat had ik dus laatst ook met de buurman ;-) Ik zeg wat doe jij nou???!! Ja zo krijg je zijn aandacht als hij niet luistert. (Dasja hem helemaal negerend gaat gewoon door ;-))
Heb hem even duidelijk gemaakt dat ik mijn eigen hond wel opvoed en dat ik daar zijn hulp niet bij nodig heb ;-) ;-)

honden page profiel BrascoBrasco 3 doggies

honden foto van Brasco

Als vreemde of ookal is bekende dan hoeve ze hem niet zomaar te corrigeren want m'n hond accepteer dat zowiezo niet,,doen ze toch dan krijge ze direct een antwoord terug dat hij niet van bedient is..(gromme of z'n lip omhoog)
Hij is trouw aan baas en ben ook enige waarvan hij het accepteer...

Maar this een rottweiler dus ze komen niet gauw aan hem hahah..

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Misschien ben ik daar wel heel anders in maar ik kan me daar niet druk over maken eigenlijk.

Ik geef mijn eigen grenzen aan bij andermans honden en ook kinderen als de eigenaren of ouders dat op dat moment niet doen. En dat doe ik uiteraard op mijn eigen manier zoals iedereen dat doet.

Daarom schrik ik daar ook niet van als andere mensen het op hun manier doen, wat dat ook mag zijn.

Als ik dat namelijk niet wilde had ik het zelf moeten doen. En dat doe ik dan ook meestal maar goed je kan niet altijd alles overzien dus er komt een keer dat iemand sneller is met zijn of haar grens.

Ik heb nu jaren honden (gehad) die niets aannemen van vreemden. Amper een commando dus laat staan een correctie. Ik zet het dan ook door, respect hebben voor grenzen wie ze ook aangeeft op welke manier. Maar goed het is dan ook altijd terecht het gebeurt nooit zomaar.

honden page profiel gerritgerrit 3 doggies

ik heb hier thuis toch de regel, dat ik de honden stuur/corrigeer etc.
mijn huis mijn regels, simpel zat.  en ik ben de enige die in dien nodig een fysieke correctie zal toe dienen,  ten eerste ik ben de eigenaar dus verantwoordelijk, en ten 2e ik ken de honden en weet  wanneer en hoe en ik heb de timing er ook voor iets wat de meesten gewoon niet hebben.  klinkt lekker eigenwijs maar het is gewoon zo.

als ik op straat een hond tegen kom die los loopt en op mij afstormt ja die zal ik idd wel corrigeren, maar ben ik bij iemand thuis dan zeg ik tegen die persoon, van hey dit vind ik niet acceptabel, dus doe wat aan je hond.  het is niet mijn hond dus die ga ik niet opvoeden. tenzij ze me vragen om hulp maar dan is het gewenst.

en ik weet dat er hier nogal wat mensen zijn die wat tegen cesar milan hebben,  maar hij doet het niet verkeerd, hij werkt met probleemhonden, en probleemmensen, en daar heb je gewoon wat andere methoden voor nodig dan die hier aangeleerd worden bij de hondenscholen.
mensen met herplaatsers en opvangers snappen me wel.
het probleem is dan ook niet zijn methoden, en zo fysiek is hij niet eens, hij past zich goed aan, aan de betreffende hond, maar dat elke amateur denkt hey dat kan ik ook, maar amateurs hebben niet het inzicht, of de timing, of het aanpassings vermogen van iemand die al jaren probleemhonden begeleid.
ik kan ook nog zoveel medische programma's op tv kijken, maar dat maakt mij ook niet een chirurg,  dus je kan nog zoveel CM kijken maar dat maakt je nog niet een GT of Trainer.


o en TS,
ondanks dat het je eerste hondje is, echt meiske wat je ook verknalt, het kan altijd weer de goeie kant op getraind worden,  echt waar, hier een 6 jarige ex zwerver, nou je merkt het niet is net of is die altijd bij mensen in huis is geweest.  en zo heb ik er meer door de handen gehad.  echt je fouten daar leer je van, en die kan je herstellen. dus gewoon je eigen ding doen, jou manier van opvoeden vinden, zolang je maar consequent blijft, en in geval van niet weten informatie blijft vragen, dan maak je in mijn ogen nooit een fout.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Als een ander jouw hond probeert te corrigeren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^