Amerikaanse Stafford de hond van mijn dromen...maar waarom zit het asiel er vol van?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HabbaHabba

Hallo,

Ik ben al jaren op zoek naar een hond die bij mij past. Nu is mijn keuze op een Amerikaanse Staffordshire Terrier gevallen. Ik vind het prachtige honden om te zien, dat ten eerste al. Daarbij hoor en lees je vooral wat voor een geweldig mensgerichte honden het zijn, ze zijn goed met kinderen etc. En nee dat vechthondengedoe geloof ik niet zo. Ik geloof wel dat deze honden zo gemaakt worden, maar ik geloof er helemaal niets van dat ze zo geboren worden. Sterker nog, hoe vaker ik dat soort onzin hoor, hoe meer ik zin heb om mensen te laten zien dat dit helemaal niet zo is. 


Ik kan door omstandigheden niet meer werken en ik heb nu dus tijd te over om een hond op te voeden. Ik wil daarbij graag cursussen gaan doen en dan zien hoe ver we kunnen komen met gehoorzaamheid. Ik heb al eerder honden gehad, maar ik wil nu echt verder dan alleen de puppycursus zal ik maar zeggen. En een leuke sport in de toekomst of een anderszins wekelijks terugkomende bezigheid lijkt me ook geweldig om dit samen met een hond te doen. Mijn toekomstige hond moet dus echt mijn maatje worden en ik hopelijk ook die van hem (haar eigenlijk want ik ga voor een teefje).

Ik weet dat er ook minpunten aan een stafford kunnen zitten. Ik ben me er ook van bewust, dat ze na de pubertijd misschien wat minder goed met andere honden overweg kunnen. De één zegt dat dit bij een goede socialisatie wel goed komt en een ander zegt weer dat dit niets uitmaakt, maar dat het iets is wat in het ras zit. Maakt mij niets uit. Ik weet dit en ik denk zelf dat ik hier wel mee om kan gaan. 

Maar zijn er nog andere zaken, waarmee ik rekening moet houden? Ik vraag me namelijk af waarom er zoveel Staffords in het asiel zitten. Zie ik nog iets over het hoofd? Zijn ze bijvoorbeeld overdreven druk o.i.d. ik weet dat ze onstuimig zijn, maar dat is bij mij niet hetzelfde als druk. Dus waarom zoveel Staffords in het asiel? Ligt dit aan het ras of ligt het aan eigenaars die zich niet hebben voorbereid op een ras als een stafford? Ik zag vandaag een advertentie voor een herplaatser, want de Stafford was nu bijna 1 jaar en hij werd toch wel erg groot was het argument. Dan denk ik toch mens, wat had je dan verwacht? ;-)

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

Mijn mening van dat ze vaak in het asiel zitten is omdat mensen zich niet goed hebben ingelezen, dus de hond kon niet meer met andere honden. Of omdat ze gedumpt worden in een bos aan een boompje, te druk voor de kinderen, noem maar op.
Sommige agurmenten slaan totaal nergens op! Eigenlijk slaan ze allemaal nergens op.. ik zou het namelijk niet kunnen om layka in het asiel te doen..

honden page profiel --

honden foto van -

mee eens ;-)

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

De meeste staffords zitten in het asiel omdat ze vaak impulsaankopen zijn van mensen die een hond willen om 'stoer' te doen. Ze vergeten dat een hond geld en tijd kost, en dan is het leuke er gauw af voor hen.

Het zijn leuke honden,vaak lekker actief en baasgericht. Brengen graag de hele dag met de baas door. Op volwassen leeftijd tolereren ze vaak erg weinig van soortgenoten van hetzelfde geslacht dus als je opzoek bent naar een sociale parkhond kun je beter voor een ander ras gaan. Ze gaan een confrontatie over het algemeen niet uit de weg wat tot nare gevolgen kan leiden.

Dus ben je opzoek naar een actieve (over)enthouciaste trouwe clown die altijd wel in is voor een nieuw avontuur? Dan raad ik je zeker een stafford aan!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Staffords zijn heel fijne honden! 
Maar ze zijn de rage van het moment (samen met de Jacks, Beagles en de Borders) en dus worden ze massaal ondoordacht gekocht. En dus ook massaal weer gedumpt. Mensen lezen zich niet in, nemen geen verantwoordelijkheid en de hond is er de dupe van. Zo zie je net zoveel Jacks, Beagles en Borders in de asielen. Is er iets mis met deze honden of hun karakter? Bijlange niet! Er is alleen iets mis met de mensen en hun mentaliteit.

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Ik denk dat het in de meeste gevallen om impuls -en stoerdoenerij aankopen gaat.
Echter, het blijft een risico met andere honden, ookal voed je hem/haar goed op... 'instinct'/aard van het beestje blijft. Zoals een Border Collie wellicht drijfgedrag zal vertonen zo zal een Stafford vaak asociaal of zelfs agressief gedrag naar andere honden tonen. Daar moet je maar net mee kunnen omgaan en soms valt er geen eens mee om te gaan..

honden page profiel HabbaHabba

" Dus ben je opzoek naar een actieve (over)enthouciaste trouwe clown die altijd wel in is voor een nieuw avontuur? Dan raad ik je zeker een stafford aan! "

Hahaha leuk gezegd. En daar ben ik op zekers naar op zoek :-D

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Hier ook 2 Staffords (herplaatsers)

Ook niet over nagedacht pech voor hun want ik heb er 2 vrienden voor het leven bij.

Ik zou ze niet meer kunnen missen.

honden page profiel michaela en bartmichaela en bart

honden foto van michaela en bart

Wij hebben een Engelse stafford en we zijn heel tevreden vind het echt heel erg dat ze zomaar in asiel worden geplaatst niet de honden hun schuld maar de baasjes die er niet klaar voor zijn maar zij rekenen dan op een warm mandje die hun wel willen . Pootje up en ik moet wel zeggen onze spyro die is meer lui als actief hoor hihi en zo een schat van hond had niets liever gehad dan een luie wammes die tegen je aandrukt in de zetel , die je kan vastnemen zoals een mens hihi weegt al 28 kilo en is 2 jaar , zou hem nooit meer willen afgeven voor geen geld op de wereld

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Tsja een stafford ziet er in sommige onervaren 'ogen' stoer en agressief uit.
Terwijl het toch echt hele lieverds zijn hoor.
Zo zie ik ook vaak herders op sites van asielen.
Staffords zijn super leuke beestjes.
Een vriend van ons heeft ook een amerikaanse.
Nou, als ik hem zie moet ik toch altijd even knuffelen hoor, zo'n leukerd.
Dat is zo'n leukerd.
En die is inmiddels al twee jaar oud, maar kan prima met andere honden.
En ze zijn behoorlijk slim hoor.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Staffords zijn in mijn ogen lieve, vriendelijke, gevoelige honden die met zachte hand opgevoed moeten worden, maar wel duidelijk en consequent. Verder is naast opvoeding ook rekening te houden met erfelijkheid, waar het ras voor gefokt is, karakter etc, want niet alleen opvoeding bepaald of een hond wel of niet samen zal gaan met andere honden.
De meeste staffords die ik in het asiel zie binnenkomen/zitten zijn vaak honden die niet goed met andere honden overweg kunnen, ik denk dat mensen zich daar soms op verkijken en daar niet mee om kunnen gaan. Verder worden vaak deze honden ook naar een asiel gebracht vanwege bijv. problemen met trekken aan de riem en inderdaad omdat mensen vaak impulsaankopen doen.
Ze zien een hond met een stoere look en denken verder niet na wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf en opvoeding van een hond..

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Hierboven staat eigenlijk alles al wat ik ook wilde zeggen maar ik wil je veel succes wensen met de zoektocht naar je maatje!
Het klinkt alsof je iemand bent die het allemaal wél goed doordacht heeft en wie weet zit er juist eentje in het asiel waarmee je een klik hebt!

Van de asielbezoeken die ik heb gedaan zaten er altijd staffies/mixen en ohhh die waren toch altijd wel mijn favorieten hoor.. 
Zo zonde dat ze nu zo populair zijn (op een verkeerde manier) waardoor er toch vaak binnen bepaalde tijd weer vanaf gezien wordt.. Hond wordt de dupe, heeft in het asiel denk ik zijn ras ook niet mee jammergenoeg merk ik van reacties van mensen maar ik denk dat daar ook potentiële maatjes zullen zitten!

honden page profiel KK

honden foto van K

natuurlijk heb je enerzijds de staffords die door omstandigheden in het asiel komen, zoals scheiding, allergie, kleiner wonen, gezondheid, enz.anderzijds heb je de staffords die in het asiel komen omdat hun baasjes niet wisten waar ze aan begonnen, hun hond verkeerd in hebben geschat, of de hond heeft een keer gebeten.
op zich is er totaal niets mis met het ras, ik krijg alleen regelmatig de kriebels als ik hier baasjes van staffords zie, die beweren dat hun 9 maanden oude stafford zo goed met honden overweg kan, en dat het allemaal aan de opvoeding ligt. dit is dus echt NIET zo, hond-agressie zit in het ras, en het is een uitzondering als een volwassen stafford nog met alle honden overweg kan.
ik heb geluk, want ik heb zo'n uitzondering uit het asiel geplukt, ook al zei het asiel dat cash niet met honden kon. maar ik ben me er wel goed van bewust dat cash hierin ook echt een uitzondering is.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik wandel wekelijks met veel plezier met de Staffordjes in het asiel en kan er geen slecht woord over zeggen. Zoals door de andere mensen hierboven reeds gezegd, het probleem ligt bij de baasjes die hen dumpen. Vaak kopen ze inderdaad een Stafford om stoer te doen, we hebben er ooit eentje terug gekregen omdat hij te braaf was O-)

Velen beginnen ook algemeen aan een hond zonder te weten wat het inhoudt en als het dan iets moeite kost, dan dumpen ze de lieve hond maar. En net als bij andere honden worden Staffies ook wel het slachtoffer van verhuis, echtscheiding etc. Zo werd er bij ons in het asiel eentje binnen gebracht van 10jr, ze hadden hem van pup af aan, maar nu gingen ze verhuizen. ;-) Tja, dan dump je je maatje van jaren hé....

honden page profiel denisedenise 3 doggies

honden foto van denise

Beste Habba,

Een staff is ook echt een maatje voor zijn baasjes. Wij hebben er 2 in huis. Alles wat hierboven beschreven staat sluit ik mij bij aan. Ook met het feit dat ze op latere leeftijd niet meer heel goed met andere honden kunnen. Ook al zou ik ze beide niet kunnen missen, zal ik voor een volgende hond altijd voor een engelse staff gaan en geen amerikaan meer. Ik heb ondervonden dat engelse zich beter laat begeleiden in de opvoeding en niet zo stijfkoppig als de amerikaan is. Dit is mijn mening, misschien zien andere staffeigenaren dit anders.

Lees je verder goed in en ga ook voor een goede fokker kijken.
Succes

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Het zijn energieke honden, die veel beweging nodig hebben. Het zijn honden die sturing nodig hebben, naast veel koekjes, knuffels en beloningen. Vaak worden ze aangeschaft voor imago, waarin trekspelletjes, stoeien etc een leuke bezigheid is. Ze vinden het stoer dat de hond met de borst vooruit op straat loopt, kop omhoog en oplettend is. Het zijn allemaal ingrediënten voor probleem gedrag op latere leeftijd, en wanneer dit gedrag aan de oppervlakte komt is de hond ineens niet meer leuk en moeten ze maar weg omdat ze niet meer vertrouwd zijn. Daarom denk ik dat er zoveel in asiels zitten.

honden page profiel TomTom

Ik heb een hond die herplaatst moet worden. http://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-jack-russells-en-terriers/m702583063-pitbull-met-epeleptie.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr
Ik denk dat dit genoeg zegt.....
De reden waarom ze in het asiel zitten is omdat het volgens de wet, net als pitbul(achtigen) risicovolle honden zijn. Ze mogen dus niet door de opvang opgenomen worden, want die krijgen dan een boete.
Indien interesse graag reactie!! De hond moet liever vandaag dan morgen herplaatst worden

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

" Ik heb een hond die herplaatst moet worden. http://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-jack-russells-en-terriers/m702583063-pitbull-met-epeleptie.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr
Ik denk dat dit genoeg zegt.....
De reden waarom ze in het asiel zitten is omdat het volgens de wet, net als pitbul(achtigen) risicovolle honden zijn. Ze mogen dus niet door de opvang opgenomen worden, want die krijgen dan een boete.
Indien interesse graag reactie!! De hond moet liever vandaag dan morgen herplaatst worden "

Dit slaat echt nergens op er zijn genoeg opvangplekken waar ze wel geaccepteerd worden alleen moet je je daar moeite voor doen! En dat de asielen vol zitten ermee is omdat mensen er snel vanaf willen:'( Kopen een hond en denken er niet over na hoe de toekomst er uit kan zien. Er zijn ook genoeg herplaats sites speciaal voor staffordachtigen. Hopelijk vind je hond wel iemand die zijn leven naar hem zet en ervoor gaat iedereen moet werken!!
.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Ik heb een hond die herplaatst moet worden. http://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-jack-russells-en-terriers/m702583063-pitbull-met-epeleptie.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr
Ik denk dat dit genoeg zegt.....
De reden waarom ze in het asiel zitten is omdat het volgens de wet, net als pitbul(achtigen) risicovolle honden zijn. Ze mogen dus niet door de opvang opgenomen worden, want die krijgen dan een boete.
Indien interesse graag reactie!! De hond moet liever vandaag dan morgen herplaatst worden "


wat een onzin! ze vallen niet onder de pitbullwet..want die bestaat al niet meer sinds w009 ofzo.. Het kan natuurlijk zijn dat niet alle pensions ze aannemen, maar er zijn er ook echt wel die dat wel doen hoor.. sterker nog..er zijn ook speciaal penions voor rassen als de amstaff, pitbull, ambull, sbt
.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

In het asiel waar ik gewerkt heb werden de meeste Staffords gebracht (of teruggebracht) vanwege bijt-incidenten. Ofwel met andere honden, ofwel met mensen. Dat ze goed met kinderen kunnen wordt inderdaad gezegd, maar in het asiel waar ik gewerkt heb zitten er momenteel zes waarvan er geen enkele met kinderen kan. Ik zou dus absoluut met een pup beginnen, óf een herplaatser waarvan je zeker weet dat ze met kinderen kan.

Ik denk dat mensen een Stafford aanschaffen omdat hij er stoer en mooi uit ziet, en de achternicht van de buren drie deuren verder heeft er ook eentje en die is zó leuk! Ik denk dat ze er niet bij nadenken dat ze enorm sterk zijn, en de nodige problemen met zich meenemen, zoals de hond-agressie die vaak optreed na de pubertijd, zoals je zelf al zei.

Daarbij ZIJN er gewoon ontzettend veel Pitbulls in Nederland, dus is het niet gek dat ze ook in het asiel veel voorkomen. Plus, ze worden niet snel meer herplaatst, omdat mensen vaak een gezinshond willen die dus bij kinderen, andere honden, etc. kan. Daarnaast is een hond met een bijt-incident eigenlijk al "getekend", weinig mensen willen een hond die al heeft gebeten nog een kans geven. Het verloop is dus ook niet erg groot.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

" In het asiel waar ik gewerkt heb werden de meeste Staffords gebracht (of teruggebracht) vanwege bijt-incidenten. Ofwel met andere honden, ofwel met mensen. Dat ze goed met kinderen kunnen wordt inderdaad gezegd, maar in het asiel waar ik gewerkt heb zitten er momenteel zes waarvan er geen enkele met kinderen kan. Ik zou dus absoluut met een pup beginnen, óf een herplaatser waarvan je zeker weet dat ze met kinderen kan.

Ik denk dat mensen een Stafford aanschaffen omdat hij er stoer en mooi uit ziet, en de achternicht van de buren drie deuren verder heeft er ook eentje en die is zó leuk! Ik denk dat ze er niet bij nadenken dat ze enorm sterk zijn, en de nodige problemen met zich meenemen, zoals de hond-agressie die vaak optreed na de pubertijd, zoals je zelf al zei.

Daarbij ZIJN er gewoon ontzettend veel Pitbulls in Nederland, dus is het niet gek dat ze ook in het asiel veel voorkomen. Plus, ze worden niet snel meer herplaatst, omdat mensen vaak een gezinshond willen die dus bij kinderen, andere honden, etc. kan. Daarnaast is een hond met een bijt-incident eigenlijk al "getekend", weinig mensen willen een hond die al heeft gebeten nog een kans geven. Het verloop is dus ook niet erg groot. "


.Ik denk toch echt dat het komt dat veel mensen het stoer vinden en genoegen nemen met een stamboomloze kruising!! Een stafford wat normaal gefokt is volgens de regeltjes is toch heel mensvriendelijk daar staat het ras om bekent het is een karaktereigenschap! Dat iedereen een staffordachtige in huis neemt met niet die specifieke karakter eigenschappen omdat je de herkomst niet weet en wat er doorheen zit heeft niet te zeggen dat het RAS Stafford agressief is de meeste incidenten gebeuren naar mijn inzien toch met pitbulachtige honden en niet met ras echte staffords/ Pitbulls. Deze baasjes nemen hun verantwoordelijkheden en weten wat ze in huis halen.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ja precies, da's denk ik het grootste probleem.. Waren er alleen goed gefokte Staffords, dan bleven ze stabieler in gedrag, denk ik.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

" Ja precies, da's denk ik het grootste probleem.. Waren er alleen goed gefokte Staffords, dan bleven ze stabieler in gedrag, denk ik. "


Het is gewoon echt heel erg want alles word over 1 kam geschoren omdat ze de zelfde uiterlijke kenmerken hebben. Zeer triest....:'(

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat geldt voor alle rassen, denk ik..

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Ik denk dat de meeste redenen waarom een stafford in het asiel zit hier wel genoemd zijn. Niet goed ingelezen over t ras, slechte socialisering/opvoeding etc. Maar dat geldt volgens mij voor veel honden... helaas.

Ik wist net zoals jij al heel snel dat de amerikaanse stafford echt mijn ding is. Ze zijn ontzettend lief aanhankelijk, speels, actief en ontzettend mooi om te zien. Dat ze soms niet zo goed met andere honden kunnen is dan heel jammer, ik heb m'n eigen roedeltje en dat vind ik wel prima. De mijne zijn nu 2 en 2,5 en kunnen tot nu toe met elke hond goed omgaan.

Waar je rekening mee moet houden is dat ze op volwassen leeftijd misschien niet meer met elke hond goed om kunnen gaan. (maar goed dat risico wilde je geloof ik wel nemen.;-).)Verder op negatieve reacties van mensen kun je gaan rekenen, dat mensen een blok omlopen voor jou en je "gevaarlijke" hond en dat je een hele kluif gaat krijgen aan het opvoeden van een staff, het zijn geen makkelijk op te voeden hondjes, denk aan onstuimigheid, tegen mensen opspringen, aan de riem trekken, overenthousiastme etc.

Maar uiteindelijk heb je een geweldige hond, een vriend voor het leven die voor jou door het vuur gaat. En dat vind ik het meer dan waard.

honden page profiel MarijkeMarijke

Als je het mij vraagt is dit geen rasgebonden probleem. Asielhonden zitten om dezelfde redenen in het asiel. Gewoon omdat mensen zich niet goed hebben geinformeerd en een makkelijke hond willen die ze niet op hoeven te voeden of uit hoeven te laten. Dan krijgt je hond een hoop frustraties en de Staffords natuurlijk ook. Het is waarschijnlijk een populair ras. Dan is het aantal Stafjes gewoon groter wat in het asiel beland.

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli

honden foto van Jessie en Eli

Mijn chihuahua speelde altijd met een super sociale amstaf, ze was goed gesocialiseerd en kon met elke hond.

Helaas.... Het knopje ging om, en binnen een korte tijd viel ze honden aan, waaronder een zwaar gewond. Dus eigenaar laat haar nu nooit meer los.

En gaat eventueel een andere eigenaar zoeken want doordat ze haar energie niet kwijt kan is ze nu ook binnenshuis niet meer te vertrouwen.

Dus ja dat komt zij ook weer in een asiel terecht.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

" Mijn chihuahua speelde altijd met een super sociale amstaf, ze was goed gesocialiseerd en kon met elke hond.

Helaas.... Het knopje ging om, en binnen een korte tijd viel ze honden aan, waaronder een zwaar gewond. Dus eigenaar laat haar nu nooit meer los.

En gaat eventueel een andere eigenaar zoeken want doordat ze haar energie niet kwijt kan is ze nu ook binnenshuis niet meer te vertrouwen.


Dus ja dat komt zij ook weer in een asiel terecht. "


.Waarom komt ze haar energie niet kwijt? En hond hoeft echt niet los te lopen om energie kwijt te kunnen?

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Waarom komt ze haar energie niet kwijt? En hond hoeft echt niet los te lopen om energie kwijt te kunnen? "


Typisch voorbeeld. De hond uitlaten, even laten spelen met een ander en klaar ermee... Misia is ondertussen 9 jaar maar die moet ECHT verschillende keren per week meer dan een uur wandelen/rennen/snuffelen/bezig zijn. Het zijn honden waar je gewoon vele uren per week aan kwijt bent (net als bij alle actieve rassen!).

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

"

Typisch voorbeeld. De hond uitlaten, even laten spelen met een ander en klaar ermee... Misia is ondertussen 9 jaar maar die moet ECHT verschillende keren per week meer dan een uur wandelen/rennen/snuffelen/bezig zijn. Het zijn honden waar je gewoon vele uren per week aan kwijt bent (net als bij alle actieve rassen!). "

Mijn hond komt ook niet los ik heb een lange lijn en ga op tijden dat er niet veel mensen buiten zijn. Eerst een stuk fietsen en dan een wandeling aan de lange lijn.
Die van mij komt haar energie wel kwijt hoor het is maar wat je ermee wilt doen vind ik.
Genoeg manieren maar je moet er zin in hebben om je aan te passen wat je hond wel of niet kan. Jammer dat veel mensen voor de makkelijke manier kiezen na aanschaf.....Maar goed iemand anders kan de hond misschien wel gelukkig maken en geven wat ze nodig heeft..
.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^