Wat kun je gebruiken tegen zandvliegen buiten scaliborband? Hier kan Casper niet tegen en we gaan op vakantie naar italie met kleine kindeeren...
Advantix
Eens met Isanne.
Advantix druppels.
Dit merk geeft aan ook voor zandvliegen te helpen.
Zelf geen ervaring met wel met advantix en deze druppels worden hier goed verdragen.
Maar niet bij iedere hond helaas ook weer.
Ja Eurasier ik loop net achter je aan 'Zandvliegen geven hartworm ? Daar gebruik ik Stronghold pipetje tegen zogauw we naar z Fr gaan.
Strongjold helpt niet tegen zandvliegen...
hier in nederland zijn geen zandvliegen die hartworm veroorzaken, je bent op het strand ? de mug in zuidelijke landen kunnen besmet zijn, en hartworm veroorzaken, hier in nederland is het risico nihiel.
je kan bij je dierenarts er naar vragen, Stronghold, is voor de hartworm. veiliger wat betreft samenstelling dan advantix.
advantix zitten giftige stoffen in. dat je het weet.
je kan de ecostyle gebruiken, of een natuur band waar geranium olie in zit. of pipetjes met de zelfde samenstelling.
kijk op google..... intikken t, maatje.nl
kijk bij pipetjes die natuurlijk zijn.
van het internet afgehaald.
Met uw huisdier naar het buitenland
Voorkomen van parasieten
Welke parasieten vormen een gevaar voor mijn hond in het buitenland?
In het buitenland en met name de warmere landen komen heel wat meer hele vervelende parasieten en andere ziekteverwekkers voor dan in ons koude kikkerlandje!!
Veel van deze ziekteverwekkers worden overgebracht door teken en kleine zandvliegjes.
Voor de meeste van deze ziekteverwekkers hebben we geen goed preventief middel (bijvoorbeeld Ehrlichia, Babesia, Leishmania)
Het is dus heel belangrijk dat de teken en steekvliegjes optimaal worden bestreden!!
Een andere boosdoener die in het buitenland steeds meer voorkomt is de hartworm. Deze worm wordt overgebracht door zandvliegjes en ontwikkelt zich in het hart tot volwassen wormen. De hartfunktie kan door deze wormpjes erg belemmerd worden!!
Nog een belangrijke parasiet is de vossenlintworm. Deze lintworm is voor onze honden zelf niet levensbedreigend, maar wanneer onze honden ons besmetten, kunnen wij mensen ernstige problemen krijgen!
Het is dus belangrijk om deze lintworm bij onze honden te bestrijden, zodat zij ons niet kunnen besmetten.
Hoe kan ik mijn dier beschermen tegen deze ziekteverwekkers?
Om de hartworm te voorkomen kunt U Advocate,Stronghold of Milbemax gebruiken.®.
Advocate en Stronghold zijn middellen die door middel van pipetjes op de huid in de nek aangebracht moet worden. Naast hartworm werkt het ook heel goed tegen vlooien, spoelwormen en oormijten. Het middel moet uiterlijk één dag voor vertrek aangebracht worden en moet minstens tot een maand na thuiskomst gebruikt worden om optimaal tegen de hartworm te werken.
vraag voor alle zekerheid het na bij je dierenarts.
hier in nederland is het nihiel dat je hond wordt besmet, staat ook bij verzorging, in het topic , natuurmiddelen voor vlo en teek, wat je kan doen als je naar het buitenland ga.
dat zijn dan geen natuurmiddelen, maar staat daar wel.
permethrine is een stof die in de Advantix zit, een bestrijdingsmiddel.
NIET GEVEN!!!!
Dat is de stof die ook in Advantix zit, en bij zoveel honden problemen veroorzaakt!!! Duke ging ervan kwijlen, liep alsof hij dronken was en lag een uur lang trillend in zijn mand! Er zijn zelfs honden dood aan gegaan! Snap niet dat het nog verkocht EN aangeraden wordt
.
Vanmiddag gingen Erik en ik even naar mij moeder, die na een heupoperatie moet revalideren. Toen we er goed en wel waren belde onze jongste zoon Jesse in paniek op. Dora deed heel raar en of we meteen naar huis wilden komen...
Gelijk op de fiets gesprongen en heel snel naar huis geraced waar we Dora al kwijlend en een beetje shakend in de berging aantroffen samen met een ongeruste Dennis en Jesse. Dora was duidelijk niet in orde.
Dennis was even daarvoor met Dora naar het park geweest waar hij lekker met haar had gespeeld. Ook had Dora nog even gezwommen. Toen ze thuis waren moest Dora op haar kleed liggen, zodat ze op kon drogen. Kort hierna begon Dora ineens heel erg te kwijlen en te hijgen. Ook kon ze niet meer op haar linker achterpoot lopen en is ze 3 of 4 keer zomaar omgevallen. Verder heeft ze over de grond gekropen zonder haar achterpoten te gebruiken en had ze haar staart helemaal tussen haar poten tegen haar buik aan.
We hebben de dierenkliniek gebeld om een afspraak te maken, maar daar konden we "pas" over een half uur terecht. In het kwartier dat we moesten wachten, knapte Dora ineens zienderogen op. Haar staart stond weer normaal, ze speelde weer met een balletje, ging achter een dennenappel aan die we een stukje verderop gooiden, luste weer een beloninkje en deed weer net als altijd.
Dus voor overleg maar weer de dierenkliniek gebeld. De DA had wel een mogelijke verklaring voor Dora's "aanval". Ze zou gestoken kunnen zijn door een insect of ze zou iets bitters hebben gegeten waardoor deze reactie werd opgeroepen. We moesten haar maar even in de gaten houden en als ze weer vreemd ging doen konden we bellen.
In de loop van de avond heeft Dora nog weer heel even wat zitten hijgen. Ik heb haar temperatuur opgenomen en die was toen 38,3 *C en dat is normaal volgens mij. Al gauw lag ze rustig op de bank te slapen.
Op een gegeven moment bedachten we ineens dat Dora sinds donderdag een Scalibor Protectorband tegen vlooien, teken en zandvliegen omheeft. We vroegen ons af of deze band iets te maken kon hebben met Dora's aanval. Maar gauw de bijsluiter erbij gepakt en wat blijkt:
Bij de bijwerkingen staat:
"In zeer zeldzame gevallen zijn neurologische verschijnselen zoals trillen en sloomheid gemeld. Indien dit optreedt dient de band afgedaan te worden."
Bij de waarschuwingen staat:
"Bij toevallige inname van de halsband door de hond kunnen de volgende symptomen worden waargenomen: ongecoördineerde bewegingen, beven, overvloedige speekselafscheiding, braken en stijfheid van de achterpoten. Deze symptomen verdwijnen binnen 48 uur. De symptomen kunnen worden verminderd met diazepam."
Nou, lekker dan zo'n band die je ter bescherming van je hond aanschaft!
Hee willemijn had op je reactie gehoopt. We gaan naar Italië naar t lago maggiore. Er schijnen daar meer muggen te zitten dan aan nee kust. Ik wil geen risico nemen op leishmania. Ik kwma net een site tegen die aangaf dat 67% besmet zou zijn... Nu weet ik niet of dit waar is en hoe groot dan de kans is dat de ziekte zich daadwerkelijk openbaart. Maar ik ga geen risico nemen.
Scaliborband en advantix werken volgens internet tegen zandvliegen..
De band tsja daar zijn veeel negatieve reacties op. En we gaan met kleine kinderen en die mogen dan niet bij Casper in buurt komen terwijl ze helemaal gek fa elkaar zijn. Ook met zwemmen moet die af. ( we zitten aan een groot meer )
Advantix tsja is niet t beste middel maal wel effectief. Werkt binnen 24 uur. Na 24 uur ga ik hem meteen laten zwemmen. En ze kunnen naar hartelust spelen..
Overigens heb ik laatst een bericht gehoord dat er inmiddels ook in Nederland hartworm is ontdekt, als ik me niet vergis .Was het niet in de Flevopolder ?
Ik hoorde dit op de radio.
Natuurlijk is het niet het beste wat je kunt geven aan je hond en voorlopig als je in Nederland blijft kun je ook met andere middelen proberen de boel onder controle te houden of aan te pakken.
Maar als je vaak naar het buitenland gaat en dan met name naar landen waar zandvliegen e.d voorkomen, zul je hardere maatregelen moeten nemen.
Onze honden zijn nog nooit blootgesteld aan de ziekten die elders voorkomen en hebben van pup af aan niets kunnen opbouwen tegen de ziektes die veroorzaakt worden.
Honden uit het land zelf vaak wel.
Dus heb je keus, kun je jezelf permitteren om andere middelen te gebruiken.
Zo niet,moet je wat of de gok nemen, maar dat zou ik dus niet durven.
Ja klopt heb ik ook iets van gehoord. En zandvliegen zijn ook in opmars.
daar liep ook een topic over:http://www.hondenpage.com/hondenforum/153481/oppassen!-hartworm-ontdekt-in-lelystad!!!!!.php
Ik hoop dat er hier goed gereageerd gaat worden op de Scalibor.
Ook wij hebben kleine kinderen trouwens.
Zolang ze de band niet aanraken kan het volgens mij geen kwaad om met de hond te knuffelen (tenminste..dat is wat ik hier op het forum gelezen heb voordat ik heb aanschafte)
Ik lees hierboven de combinatie zandvliegen en hartworm.
Zandvliegen veroorzaken Leishmania
Muggen veroorzaken hartworm.
Twee verschillende "vliegers" veroorzaken twee verschillende ziektes.
Wat ik hier gelezen heb van degene die al vaker naar warme landen zijn geweest...
1) Advantix beschermt tegen zandvliegen
2) Scalibor tegen zandvliegen en muggen
3) Milbemax dood een eventuele besmetting van hartworm
Zo zit het in mijn hoofd, maar kan het natuurlijk altijd mis hebben
Zo zit t ook in mijn hoofd.
Advantix beschermt tegen muggen, teken, zandvliegen en vlooien.
er zijn andere middelen dan de scalibor band en advantix. ga het gelijk voor je opzoeken.
dierenarts en wel.....
Milbemax en advocate. dat zijn de twee veiligste op het moment, zal nog even verder voor je zoeken.
uit het newfoundlander blad van januari februari 2013
raden ook aan Milbemax en Advocate.
de hondenbescherming, daar is het artikel van, onderzoekt of zij uitgebreider onderzoek kan initieren om de bekendheid van deze worm aan dierenartsen te vergroten.
bron... Hondenbescherming.nl, lees daar nog eens op je gemaak dat door.
neem de ecostyle natuur mee, voor extra sprayen, dat voorkomt ook aanhechting van de mug en teek. dat is dan een extraatje. en de scalibor band zou ik niet nemen.
dierenarts voor de milbemax en advocate.
de worm die door slakken veroorzaakt wordt, veroorzaakt ook hartworm.
bij diagnose staat een heel stuk over de hartworm, twee soorten zijn het. als je het niet kan vinden geef een seintje en ik copieer het direkt hierheen.
Ik heb een doosje advantix hier liggen voor honden tot 4kg (voor mijn hondje gehaald als we naar Zuid-Frankrijk gaan) maar nog niet uitgetest.
Zal even overtypen wat er op de bijsluiter staat:
* Weert teken + vlooien af en elimineert ze
* Weert muggen en zandvliegen af
* Weert stalvliegen af
Indicaties (bijsluiter):
Voor de bestrijding en de preventie van een vlooienbesmetting. Op de hond aanwezige vlooien worden gedood binnen 1 dag na de behandeling. Een éénmalige behandeling voorkomt verdere vlooibesmetting gedurende 4 weken. Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen vlooienallergiedermatitis.
Het product heeft een persisterende acaricide en afwerende doeltreffenheid tegen besmettingen door teken (R. Sanguineus en l.ricinus 4 weken en D.reticulatus 3 weken).
Het kan gebeuren dat teken die al op de hond zaten binnen 2 dagen na behandeling niet gedood worden en vastgehecht en zichtbaar blijven. Daarom wordt aanbevolen om teken, die al op de hond zitten op het ogenblik van de behandeling, te verwijderen om hen zo te beletten zich vast te hechten en een bloedmaaltijd te nemen.
1 behandeling biedt een afwerende (anti-voedende) werking tegen zandvliegen (P.papatasj gedurende 2 weken en P.perniciosus gedurende 3 weken), tegen muggen (A.aegypti gedurende 2 weken en C.pipiens gedurende 4 weken) en tegen stalvliegen (S.calcitrans) gedurende 4 weken.
Contra-indicatie(s) (bijsluiter):
In afwezigheid van de beschikbare gegevens dient het product niet te worden gebruikt bij pups van minder dan 7 weken of 1.5kg lichaamsgewicht. Naargelang het lichaamsgewicht van de hond dient het corresponderende Advantix product gebruikt te worden, zie doseringsschema.
Niet gebruiken bij overgevoeligheden voor de werkzame bestanddelen of 1 van de hulpstoffen. Niet gebruiken bij katten.
Bijwerkingen (bijsluiter):
In zeer zeldzame gevallen kunnen bij de hond reacties optreden zoals voorbijgaande huid overgevoeligheid (toename van lokale jeuk, krabben, wrijven, haarverlies en roodheid op toedieningsplaats) of lusteloosheid, die doorgaans vanzelf verdwijnen.
In zeer zeldzame gevallen kunnen honden gedragsveranderingen (agitatie, rusteloosheid, gejank of gerol), gastro-intestinale symptomen (braken, diarree, hypersalivatie, verminderde eetlust) en neurologische verschijnselen vertonen, zoals onregelmatige bewegingen en stuiptrekkingen bij honden die gevoelig zijn voor het bestanddeel permithrine. Deze verschijnselen zijn over het algemeen van voorbijgaande aard en verdwijnen doorgaans vanzelf.
Vergiftiging door ongewilde orale opname door honden is onwaarschijnlijk, maar nou in zeer zeldzame gevallen kunnen voorkomen. In dit geval kunnen zenuwverschijnselen zoals trillen en lusteloosheid optreden.
De behandeling zou symptomatisch moeten zijn. Er is geen specifiek tegengif bekend.
Indien u ernstige bijwerkingen of andersoortige reacties vaststelt die niet in deze bijsluiter worden vermeld, wordt u verzocht uw dierenarts hiervan kennis te stellen
Dan een beetje verder staat ook nog:
Het product blijft doeltreffend als het dier nat wordt. Echter, langdurige intensieve blootstelling aan water zou vermeden moeten worden. In gevallen van frequente blootstelling aan water zou de persistenterende doeltreffendheid verminderd kunnen zijn.
In die gevallen niet vaker herbehandelen dan eenmaal per week.
Als een hond een shampoobeurt nodig heeft, zou dit beter voor de behandeling met advantix plaatsvinden of tenminste 2 weken erna, om de doeltreffenheid van het product optimaal te houden.
Pfff twee weken maar tegen zandvliegen en muggen. Dan moet je dus heel snel nog een keer toedienen als je 3 weken gaat.
Mhmm....
Maar Advocate beschermt weer niet tegen zandvliegen en dus de kans op besmetting met Leishmania voor zover ik kan zien en vinden.
Hartworm = mug
Leishmania = zandvlieg
Of mis ik nu wat Willemijn (zou het liefst ook zo min mogelijk geven).
Willemijn advocate werkt niet ggen zandvliegen. Geloof me heb heel de middag niks anders gedaan dan internet afgespit... Morgen de da nog even bellen maar advantix lijkt me ondanks vergif toch beter dan risico lopen tegen leishmania...
Het is maar eenmalig. En goed nee maar beter dan een enge buitenlandse ziekte met een heel moeilijke prognose...
Ik hoop dat Casper wel tegen advantix kan en wens jullie bij deze een fijne vakantie.'
In Zuid Europa loopt een hond risico op de volgende besmettingen:
Hartworm - parasiet wordt door besmette muggen overgebracht
Haakworm - larven dringen via de huid of slijmvliezen naar binnen
Leishmania door zandvlieg (na zonsondergang en op windstille dagen meest actief)
Ziekte van Lyme (Borrelia burghdorferi) en Babesiose door teken
Ehrlichiose door parasieten.
http://www.dierenartsvankessel.nl/buitenland/vakantieziekten.html
De meeste middelen bestrijden niet alle van bovengenoemde aandoeningen.
Een combinatie van middelen is gewenst.
Bijv. Stronghold werkt wel preventief tegen hartworm niet tegen ziektes die veroorzaakt worden door teken!
Niet elke hond kan tegen Advantix.
Vraag je dierenarts.
Kim, mijn hond reageert super allergies op bestrijdingsmiddelen ....misschien een optie om de scalibor een week uit de verpakking te laten en dan pas om te doen...zo heb ik het gedaan en ze had nergens last van!
Scalibor durf ik niet zo met de kindjes.. En Casper gaat veel zwemmen.
Morgen weet ik meer
Da's een goede tip. Die ga ik toepassen...
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?