Wintersport bestemmingen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Graag zou ik hier ervaringen van bepaalde wintersport bestemmingen in willen verzamelen met een korte review over hoe dit was voor baas en hond. Het gaat natuurlijk om wintersport bestemmingen met sledemogelijkheden :-)

Ik zou graag zien dat de revieuws bestonden uit deze vragenlijst:

Bereikbaarheid:
Kosten:
Wanneer is t geopend:
Mogelijkheden qua trails met honden:
Mogelijkheden qua overnachtingen:
Nadelen aan de trail:
Nadelen aan de overnachtingsmogelijkheden:
Verdere toevoeging (max 2 regels):

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Jura - La Pesse, Frankrijk
Bereikbaarheid: Vrij simpel, het dorp van la pesse is niet zo heel groot.
Kosten: Als ik me niet vergis €20,- per week
Wanneer is t geopend: -
Mogelijkheden qua trails met honden: Er is een trail van 15 kilometer, 8 kilo meter en 5 kilometer. De trails bevatten veel berg verschil wat zwaar trainen mogelijk maakt. Ook zijn er een aantal technische bochten en afdalingen die het interessant maken
Mogelijkheden qua overnachtingen: Je staat op een parkeerplaats aan de start van de trail. Niet heel groot dus heel druk is het er niet. Ook is er een blokhut waar je warm kan zitten, waar je stroom van kan afnemen voor in de caravan of camper en waar je water kunt halen voor de honden. In het dorp kun je bij het restaurant tegen een vergoeding van €2,00 douchen. Ook is er een kleine dorpswinkel maar hier hebben ze niet echt veel.
Nadelen aan de trail: Je moet een weg over steken net na het begin van de trail. Hier rijden auto's vrij hard. Vandaar is het handig af te spreken dat andere even daar gaan staan en jou helpen met oversteken en auto's tegen houden. Verder zijn de trails niet heel duidelijk aan gegeven behalve dat ze geprepareerd worden maar echt duidelijk hoeveel kilometer je wilt doen is het niet. Dit heb je overigens wel vlot door.
Nadelen aan de overnachtingsmogelijkheden: Voor echt boodschappen zul je toch de auto moeten pakken en een stadje verder moeten rijden waar een grote winkel zit.
Verdere toevoeging (max 2 regels): Technisch en qua zwaarte is het ideale plek om het seizoen te beginnen. Er is weinig tourisme dus weinig gedoe op de trail die ook uitsluitend voor de honden word gebruikt en bij eventuele rustdagen is er ook een skiepiste in de buurt.

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van rob

Haidmuhle BRD .
Bereikbaarheid:Goed duidelijk aangegeven.
Kosten: 18 euro per dag,stroom op stake out club gebouw op loop afstand met (gratis) douche en stortpunt chemi toilet.waterpunt.
Trails:van 3 tot 18 km zowel voor beginnend tot ervaren musher,trails zijn goed aangegeven en onderhouden.
Overnachting: Op stake-out met caravan of in het dorp app of hotel,er zijn verschillend restaurants waar je goed kan eten voor een schappelijke prijs(vanaf +/-7euro)
Je kan er ook langlaufen en een stukje verder is er een skipiste.
Nadelen trail: Geen
Nadeel overnachting:Soms zijn de nachten erg kort O-) .
Toelichting: Als er meer dan vijf teams op de stake-out staan komt de bakker van het dorp 's ochtens op de stake-out met verse broodjes en lekere dingen.

honden page profiel Snowie & Bella Snowie & Bella 3 doggies

honden foto van Snowie & Bella

ik volg even O-)

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

St. Ulrich am Pillersee/Tirol

Bereikbaarheid: Makkelijk te bereiken, staat in t dorp zelf aangegeven waar je moet wezen
Kosten: 1 week 95 euro (tweede persoon 15 euro) 2 weken 170 euro (tweede persoon 25 euro). Startgeld wedstrijden is 40 euro voor 2 mushers (3 dagen wedstrijd) Happy dog kost 25 euro en doppelstarter kost 10 euro.
Wanneer is t geopend: Het trainingskamp is van 8 februarie tot 20 februarie geopend dit jaar en de wedstrijd is van 21 tot 23 februarie
Mogelijkheden qua trails met honden: Er is een 2,5 km trail, een 5 km trail een 9 km trail en een 15 km trail. De trails zijn mooi en erg leuk. De weg overgangen worden bewaakt zodat je veilig over kan.
Mogelijkheden qua overnachtingen: Er is een bevroren moeras waar je met je auto en caravan op kan staan. Dit grenst aan de trail dus starten is ook makkelijk. Ook zijn er veel hotels in de omgeving van de trail. Ook is er een zwembad waar je kunt douchen en zwemmen tegen een kleine vergoeding. De winkel zit op loopafstand en het stikt er van de eettentjes.
Nadelen aan de trail: Er lopen veel mensen langs en op de trail + je doorkruist een langlaufroute.
Nadelen aan de overnachtingsmogelijkheden: -
Verdere toevoeging (max 2 regels): Het is een erg leuk kamp waar je twee weken heerlijk kunt trainen en eventueel mee kunt doen aan de wedstrijd hoewel dit niet verplicht is. Het hele dorp doet mee aan deze twee weken waardoor er verschillende activiteiten zijn georganiseerd voor de mushers zoals soepavond, live bandjes, vuurwerk, kinderrennen, grillparty e.d.

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik volg mee :-)

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

dit jaar staat Haidmuhle op de planning met kerst en oud en nieuw ;-)

ik ben erg benieuwd O-)

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Leuk Sham! ga je weer met de familie mol?

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

Ja gaan weer verder oefenen met slee-en:-D

En als ik van mn werk vrij krijg mag ik handler spelen oin.. de Trans Thuringia heb echt heel veel zin in.....

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^