Hallo ik wil zo snel mogelijk beginnen met kvv en zag al dat verschilende merken door elkaar het beste is. maar zoals bij smuldier heb je complete en niet comlete. is het dan zo dat je bij de niet complete die dag iets anders erbij moet voeren of bedoelen ze dat je niet de hele week dat soort moet geven, maar moet varieren. terwijl je een complete bij wijze van wel gewoon de hele week kan geven?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kvv" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Wat goed dat je wilt beginnen!
Er zijn verschillende webshops en winkels die vers vlees voor honden verkopen. Goede merken zijn bijvoorbeeld:
DARF
Bandit
Haaksbarf
Alaska
Tinlo
Kiezebrink
All Animal
Smuldier is fijn voor tussendoor af en toe, maar ik zou het persoonlijk nooit geven of heel af en toe. Anderen denken hier anders over.
Compleet wil zeggen dat er OF minimaal 4 diersoorten in een merk verwerkt zijn, OF dat er een premix is toegevoegd om alle tekorten aan te vullen. Het eerste heeft de voorkeur omdat het dan helemaal op natuurlijke basis gebeurd.
Maar je hoeft niet altijd complete merken te voeren. Enkelvoudig wilt zeggen dat er maar 1 of hooguit 3 diersoorten in zitten en je het dus niet elke dag kunt geven.
De regel is dat je minimaal 4 diersoorten in 3 weken gegeven moet hebben, maar hoe meer hoe beter. Je kunt dus makkelijk varieren, als je aan het einde van de maand maar minimaal 4 verschillende diersoorten gegeven hebt (rund, kip, paard, lam, geit etc.)
wauw bedankt voor je duidelijke uitleg. morgen direckt opzoek naar die merken en anders bestel ik het online. en nog voor de zekerheid een vraagje. je hoeft ze niet te laten wennen he als ze alleen brokken zijn gewend. dat je ze eerst half brok half vlees moet geven dat is niet nodig en niet slim toch.
Je vind ook heel veel info op voerwijzer.com
Hoe sneller je over gaat op vlees hoe beter. Niet eerst mengen inderdaad.
Er bestaat een kans dat je hond gaat ontgiften. Wees hier dus niet bang voor. Dit kan zich uiten in diarree en ook door de huid bijvoorbeeld. Dit gebeurd omdat de hond alle laatste afvalstoffen van de brokken zo snel mogelijk uit het lichaam wilt (je ziet het vaak alleen met gevoelige honden). Dit duurt ongeveer 2 weken, en dan zijn ze helemaal 'doorgespoeld'
barfplaats.nl is ook een bron van info!
Bij de ene hond duurt het langer dan bij de andere. Hoe ouder de hond, hoe moeilijker. Maar het ging om het feit dat het kon gebeuren. En in de meeste gevallen gebeurd het niet eens.
Mijn york stond eerst ook op brokjes, dan overgeschakeld naar kvv.....niks probleem, nu terug brokjes want hij lust zijn kvv niet meer. En de nieuwe brokjes is hij zot van. Dus in mijn geval over en weer van voeding, en niks diaree ofzo. Niks gemerkt feitelijk.
Ik heb Rocky van de ene dag op de ander over gezet op KVV dat ging uitstekend.
En geen last van ontgiften gehad, terwijl hij toen 4,5 jaar oud was en volgens mij altijd brok heeft gehad.
Ik ben toen begonnen met HaaksBarf paard.
Tinlo wordt voortaan veel verkocht bij Boerenbond/welkoop, dus als je snel wil beginnen is dat wel makkelijk. Dan kun je altijd nog laten bezorgen maar ben je vast op weg.
ik vroeg me af, ik ken zoveel honden die bij het overstappen diarree krijgen en daar hoor ik nooit iemand over? Wel over dat ontgiften, wat ik dan weer nooit heb meegemaakt? Om die diarree reden raden we in de DSZ en bij de DA altijd aan om het de eerste dagen even kort te koken alvorens het rauw te gaan geven...
Daarnaast ben ik het er niet mee eens dat merken zoals darf die 4 dieren bevatten compleet zijn. Als je altijd dezelfde variant zou voeren is dit echt niet compleet te noemen, er zitten telkens dezelfde delen in van bepaalde dieren, niet van alle dieren alle delen....
Compleet betekend alleen maar dat er een supplement in zit, want dan pas mag het volgens de wet compleet genoemd worden. Dit stelt dus niets voor. Het hoeft dus idd niet echt compleet te zijn. Het is dus idd aan te raden om evengoed de regel van minimaal 4 diersoorten per 3 weken (excl. vis) aan te houden.
In mijn ogen ga je op rauwe voeding om zo dicht mogelijk bij de natuur te voeren. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar voeding zonder die supplementen (dus zonder premix / toegevoegde chemische vitaminen / toegevoegde chemische mineralen etc).
De diarree is een vorm van ontgiften, ontgiften kan ook door een (plaatselijke) kleur verandering in de vacht, huid schilvers, oogsmeer etc etc. Als de hond al klachten heeft van het laatste voer, kan er tijdelijk een verergering van die klachten optreden. Dit zegt dus niets over hoe een hond het op rauwe voeding doet.
Hoe een hond het op rauwe voeding doet is dus pas na een paar maanden te zeggen, al zou ik mijn hond niet een paar maanden aan de diarree laten ivm uitdroging ed
Sommige honden hebben diarree, maar heel veel ook niet. Je kunt eventueel de eerste tijd probiotica bij geven.
Koken zou ik niet doen, want in kvv zit bot, en je mag het bot niet koken.
Je kunt er wel heet water over gieten om het hele rauwe wat eraf te halen.
Hoe meer afwisseling hoe beter. Ik zou zelf ook nooit maar vier soorten van een merk voeren.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kvv" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?