We gingen vandaag op controle bij de DA omdat het toch alweer een hele tijd geleden was. Daar aangekomen bleek Perdie schijnzwanger te zijn? De DA kon zo melk uit haar tepeltjes spuiten! Ik was echt verbaasd want ik had zelf helemaal niets gemerkt ook niet aan haar gedrag. De DA zei dat het kon dat het bij Perdie alleen fysieke verschijnselen waren (zoals de melk) en geen gedragsveranderingen.
Nu raadde hij ons meteen daarna aan om haar te laten steriliseren. Ik weet niet goed wat ik hiermee moet doen? Liefst wil ik toch zeker haar volgende loopsheid afwachten om te kijken of ze dan weer schijnzwanger wordt en dan pas beslissen.
Wat denken jullie? En zijn er nog andere alternatieven?
Alvast bedankt!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Perdie is schijnzwanger!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Meestal als ze een keer schijnzwanger zijn geweest is dat na elke loopsheid zo.
Er zijn ook natuurlijke middeltjes tegen schijndracht.
Ik zelf vind dat geen reden om de hond te laten helpen.
Maar als je het toch al overweegt om het te laten doen kan je het net zo goed over 3 maanden doen.
Het is wat jij wil met jou hond.
Tja, bij honden is het zo dat het progesteron niveau tijdens de 60 dagen na de loopsheid alleen maar stijgt en stijgt, zelfs als ze niet drachtig zijn: élke hond is dus na de loopsheid eigenlijk schijnzwanger, maar niet elke hond vertoont de tekenen van een (schijn)zwangerschap.
Het is dus heel normaal, het kan alleen wel erg vervelend zijn (voor jou, voor de hond)
Zelf zou ik in jouw geval niks doen: als Perdie er verder geen last van heeft, waarom zou je haar dan steriliseren? Of bestaat er een extra grote kans op bv. melkkliertumoren wanneer er melk geproduceerd wordt? (Dat is iets wat ik niet weet)
De DA sprak wel over een verhoogde kans op baarmoederontstekingen en tumoren bij schijnzwangerschap. Ik vind het nogal drastisch om alles te laten weghalen, maar ik wil natuurlijk ook geen risico lopen op zulke aandoeningen. Zelf lijkt ze er geen last van te hebben, want we hadden nog helemaal niets gemerkt. Niet aan haar gedrag, maar ook fysiek niets...
Nee ze hebben niet meer kans daar op.
Hier een artikel van een kliniek.
http://www.dierenartsabc.nl/overzicht_schijnzwangerschap.php
Bedankt voor de link!
Graag gedaan
Het is jou keuze wat je doet, ik zelf gebruik gewoon puur schijnzwanger en dat werkt bij mijn hond altijd goed.
Ik heb eens gelezen over puur schijnzwanger en dat lijkt me zeker de moeite om te proberen!
wij hadden hier vroeger een dobermann die minstens 1 x per jaar schijnzwanger was
telkens medicatie
nooit over nagedacht om haar te steriliseren toen, ze is helaas maar 6 mogen worden door een verkeerde diagnose van onze DA van toen
ik zou zeker nog een loopsheid afwachten, maar als ze weer schijnzwanger is zou ik het wel overwegen om te steriliseren, maar dat is mijn mening
Marlies heeft het super uitgelegd!
en als je zou willen steriliseren, dan moet je sowieso nog 3 maanden wachten; hormonen het laagst, minder complicaties.
succes met je beslissing!
Liefst wil ik niet steriliseren. Perdie lijkt er geen last van te hebben en wij ook niet. En als er geen verhoogd risico is op aandoeningen door de schijnzwangerschap wacht ik liever af tot de volgende loopsheid
Wij hebben Nala wel meteen na de eerste loopsheid laten steriliseren. Dit kwam omdat zij hierna schijnzwanger was en van beide periodes ontzettend veel last had. Er was niks meer over van de vrolijke, onbezorgde pup die ze eerst was. Twee maanden lang was ze down en wilde ze niet uit omdat ze zgn haar 'nest' (mand) moest beschermen. Wij hebben er goed aan gedaan voor haarzelf haar te steriliseren. Zolang Perdie geen last heeft van de loopsheid of haar schijnzwangerschap zou ik het zo laten, in Nala's geval was het geen doen dat arme beest niet te steriliseren
Ik weet het niet... steriliseren of niet. Ligt aan de hond denk ik. Maar ik zou een teef absoluut eerder laten helpen dan een reu.
Onze Westy (nu inmiddels 15) is zeer frequent naar de dierenarts gemoeten vanwege gerommel met der baarmoeder. Ze is regelmatig schijnzwanger geweest toen ze jonger was (compleet met het gedrag en alles) en de laatste paar keer zo erg dat onze reu er helemaal gek van werd. Maar de loopsheid leek ook niet meer op te houden. Sindsdien lijken de problemen met haar baarmoeder alleen maar erger en moeten we haar heel goed in de gaten houden. Mijn DA zegt dat na een X aantal keer loops te zijn geweest de baarmoeder gewoon veel vatbaarder is voor baarmoederontstekingen en dat dit bij een hondje van 15 dus niet gek is dat het nu zo is. Mijn moeder heeft haar een operatie altijd willen besparen, maar nu heeft ze véél last van der hormonen dat is één ding wat zeker is. Ik vermoed dat ze hierom ook wel eens aan haar poten kauwt. Maar steriliseren gaat nu (helaas) niet meer. Ik had haar laten helpen als het nog kon. Nu is het continue een groot risico dat je iets mist en er een flinke baarmoederontsteking aan het woeden is in haar buikje.
De hond van mijn oma is overigens gestorven aan een baarmoederontsteking.
Ja ik kan begrijpen dat je nu denkt had ik haar maar laten helpen? Het is een heel lastige beslissing vind ik laten helpen of niet. En zo een baarmoederontsteking wil je zeker niet! Ik hoop dat het bij jullie niet erger wordt!
Onze landseer teef is momenteel schijnzwanger.
Of nouja...Is humeurig, piepen.
En vanavond liep ze even te slepen met een knuffel.
Beetje piepen, niet weten waar ze wil gaan liggen.
Gelijk knuffel afgepakt.
Het is bij haar meestal een maand of 3 na haar loopsheid.
En als we ingrijpen, zwemmen, spelen ,afleiden, is het meestal binnen een week over, vaak korter.
Tja, het enigste dat onze geholpen reu zwaar de sjaak is..
Die krijgt het echt te verduren.
Lichamelijk heeft ze nergens last van, niets opgezet.,het is bij haar geestelijk.
We hebben het ook als advies gekregen...het "laten helpen".
Heeft ze die buien echt elke 2 maanden.? dan gaan we ingrijpen.
Maar zo 1 keertje in het jaar.?, ach.
Ja zo denken wij er ook over. Eerst even afwachten hoe het verder verloopt. Onze DA sprak dat volgende maand de beste tijd was om alles te laten weghalen, maar dat vind ik toch wel erg snel!
Zolang je hond er geen last van heb dan niet laten helpen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Perdie is schijnzwanger!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?