Leuke ideeen delen en opdoen voor behendigheidoefeningen/trucjes/hersenwerk, enz.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RenskeRenske

honden foto van Renske

Heei Hondenliefhebbers :-)

Mijn vraag: Wat kan jouw hond allemaal voor trucjes? Maar dat kan ook zijn met hersenwerk, behendigheidsoefeningen of andere hondensport!
Het leek mij wel leuk om in dit topic ideeen te delen met elkaar, zodat je van de andere reacties ook nog wat ideeen kan opdoen. bijvoorbeeld van behendigheidsoefeningen, trucjes, hondensport, hersenwerk, enz. Eigenlijk alles wat jij met je hond doet om energie kwijt te raken!:-)

Dus het zou leuk zijn als je deelt wat jij met je hond doet,bijv. wat voor oefeningen en vooral wat je hond allemaal kan!

Je kunt het ook met fotos doen enof hoe je het leert!
Groetjes Renske & lebbers van Guusje :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Leuke ideeen delen en opdoen voor behendigheidoefeningen/trucjes/hersenwerk, enz." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder 3 doggies

honden foto van Sanne Mulder

heeey,
Altijd leuk, trainen met je hond!! Ik ben bij mij thuis ook degene die training voor onze pup, Senna, doet! Daardoor luistert ze beter naar mij dan naar de rest (goed gevoel!!;-))
Ze is nu zes maanden en ik wil als ze wat ouder is behendigheid met haar gaan doen, want bij de puppycursus vindt ze het helemaal geweldig om over de hordes te springen en door de tunnel te vliegen XD En persoonlijk vind ik het ook een van de leukste hondensporten, omdat je als trainer ook lekker in beweging bent en steeds met de hond meerent. 
Senna is nu al behoorlijk gevorderd in de cursus. Als de trainster iets uitlegt en de honden links naast de eigenaren moeten zitten, zie je overal baasjes moeilijk doen met koekjes en stuiterende puppy's naast ze. Senna vindt dat allemaal best en gaat gewoon lekker tegen mijn linkerbeen aanleunen ;-)
Bij het oefenen van ''blijf'' kan ik al het halve veld over lopen en zij komt geen millimeter vooruit! Ze doet het echt geweldig en vanavond is er een ''examen'' bij de cursus!! Ben benieuwd hoe ze het doet!!
Alleen één ding dat ik niet zo handig heb gedaan bij het trainen... Bij Senna is het commando voor bij het baasje komen niet ''hier'', maar ''kom''. Maakt niet zoveel uit, maar bij onze andere hond is het wel ''hier'' ;-) Lekker slim dus :p (ik roep nu maar gewoon steeds ''kom hier'' als ik ze allebei bij me wil hebben :p)
En ik wil Senna eigenlijk ook leuke trucjes als doodliggen, bidden en dat soort dingen, deze zomer zal ik er wel tijd voor hebben O-)
groetjess

honden page profiel RenskeRenske

honden foto van Renske

wat leuk! Ik vind zo trainen ook het allerleukste :-)
Guusje heeft wel op puppytraining gezeten maar werd bij de verkeerde categorie gezet (grotere puppies, zoals herders) en die stormde allemaal op haar af en gingen bovenop haar, dat is nog steeds een angst. We hebben haar bij de puppycursus nog wel de basiszits geleerd, maar daarna hebben we haar eraf gedaan... :-) Mij maakt het niet heel veel uit, ik zou het wel leuk vinden mar in de tuin kan ik het ook doen! :-)

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Ik volg even O-)

Joekie kan momenteel al: Zit, liggen, blijven, wacht (voor als we aan een zebrapad oofzo staan, gaat hij soms zitten of blijft hij staan), rustig (bij andere honden, of dat hij gewoon niet zo druk mag zijn O-)), plaats (zijn mat, kan hij al van op afstand), volgen, zit voor, aan de voet, twee (met twee poten op mij of ergens op, handig als we hem in auto moeten tillen O-)), op (met 4 poten ergens op), kruip (leer ik hem momenteel).

honden page profiel RenskeRenske

honden foto van Renske

Kruip is wel leuk! Ga ik guusje ook proberen te leren! Hoe ver ben je er al mee met Joekie? En hoe doe je dat, want ik zou niet weten hoe je dat voor elkaar krijgt! Leuk dat joekie zoveel kan ;-)

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Hoe je kruip leert?
Ik leer het Joekie als volgt:
Dus ik laat Joekie liggen, laat hem aan het koekje snuffelen en schuif dan langzaam naar voor.
Als hij ook naar voor kruipt (met kont op grond en dan zo kruipen XD), zeg ik het commando kruip en geef ik hem het koekje. Daar zit ik nu, maar hij tilt steeds zijn kont omhoog, dus ja XD

honden page profiel RenskeRenske

honden foto van Renske

" heeey,
Altijd leuk, trainen met je hond!! Ik ben bij mij thuis ook degene die training voor onze pup, Senna, doet! "


Trouwens hele leuke naam, vooral omdat jij Sanne heet! a en de e omgedraaid
;-)

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder 3 doggies

honden foto van Sanne Mulder

"

Trouwens hele leuke naam, vooral omdat jij Sanne heet! a en de e omgedraaid
 ;-) "
Haha, blame my mother for that!
Ik vond het eerst echt helemaal niks, maar nu vind ik het wel super grappig! Bij de cursus raken mensen ook in de war en zelfs mijn eigen vader noemt mij soms Senna en de hond SennE (die 'e' snap ik ook niet :p)

Oja, en dat kruipen wil ik SennA ;-) ook leren. Dat is niet zo heel moeilijk. Je moet de hond laten liggen en dan een snoepje vlak voor hem houden. Hij zal niet overeind komen om er heen te gaan, want daar is het niet ver weg genoeg voor. Hij zal een stukje naar voren kruipen en zodra hij één pootje naar voren schuift, meteen de hemel in prijzen dat beest :-D En dat doe je net zo lang tot hij op commando kan kruipen O-)
Oh, en ik wil Senna nog een leuk trucje leren zodra ik er tijd voor heb! Op commando mank lopen!! XD

honden page profiel RenskeRenske

honden foto van Renske

Haha, bedankt, leuke tips, ga ik zeker doen!!

Kunne jullie honden al op commando blaffen? Als ik bij Guusje zeg: wat zeggen we dan?' (als een soort bedankje als ie blaft) en dan blaft ie. Nu we dat haar hebben geleerd kan ze ook 1, 2, en 3 x op commando blaffen ;-) :-)

gewoon net zolang het snoepje in de lucht houden totdat ie blaft, en dat net zolang herhalen tot ie het snapt ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

http://www.hondenpage.com/club/425/braingames;-mentale-uitdaging-voor-je-hond(en)!.php
Ik heb hier een club speciaal voor ideeen en foto's voor hersenwerk voor honden :-D Heb al 1 tip er op staan. Iedereen mag lid worden :-D

honden page profiel NoortjeNoortje 3 doggies

honden foto van Noortje

Ik volg ;-)

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael


missy kan :

* zit
* blijf
*lig
*poot
linker - rechterpoot
* high five
* naast
* rollen
* tussen de benen lopen

en momenteel zijn we haar aan het leren de deur toe te doen :-) ;-)

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Ik doe de gekste dingen met Shadow. Hij verveelt zich snel. Van het leren van behendigheid op de kinderspeeltuin hier naast het huis bijvoorbeeld. Maar Shadow kent over de 30 commando's en ik ben vandaag begonnen met het aanleren van het lopen van honks net als bij honkbal.
Je kan je hond zoveel leren en in princiepe kan je alles gebruiken. Krukjes, een simpele stok, een mat, wasmand enz enz enz.

honden page profiel Jehnna en 'Willem'Jehnna en 'Willem' 3 doggies

honden foto van Jehnna en 'Willem'

Oeehh!! Ik ga volgen!
Ik ga beginnen met de opvoeding van mijn corgi (pup?:P) van 8,5 maand. Ik moet natuurlijk hem eerst de basiscommando's leren. Dat is al een heel gedoe hahaha. 
Maar ik vind het zo gaaf als je hond allerlei trucjes enzo kan!

honden page profiel RenskeRenske

honden foto van Renske

Ik leer Guusje altijd van alles, de basis dingen heb ik natuurlijk als eerste geleerd maar dingen zoals Dood enzo vind ik ook superleuk om te leren!Ik heb Guusje bijvoorbeeld het commando 1, 2, 3, GO geleerd zodat ze weet dat ze dan mag gaan rennen enzo. Ook als ik zeg: wat zeggen we dan? moet ze blaffen en dan krijgt ze het snoepje pas, soort van 'bedankt' :P! dat vind ik zelf nog de leukste, veel emnsen proberen het ook na te doen maar dan lukt het ze niet.. :-DIk doe vaak ook behendigheidsoefeningen in de tuin, gewoon met een paar stokken (niet al te hoog natuurlijk), en leer Guusje dan van alles. Eerst heb ik aar geleerd hoe ze een parcour af moest leggen en liep ik steeds mee, beloonde ik haar, maar later zei ik: 1, 2, 3 GO en dan moest ze naar me toe komen rennen! nu doet ze dat perfect en kan ze ook tussen door als ik 'Stop, zit!' zeg stoppen, en ze gaat dan gelijk ook zitten. Als ik 'Ja, ga maar' zeg mag ze door. Zo leert ze ook om op dingen te wachten, enzo! het leuke is dat ze de meeste dingen ook alleen bij mij doet, omdat ik vaak met haar train! :-D

honden page profiel RenskeRenske

honden foto van Renske

blijven, high 5, pootje, dood, rollen, buigen,

Maar ook.... De weave, dat is dat als je loopt de hond door je benen heen slalomt ;-) Ook heel leuk om te leren..
of mooizit, de hond gaat zitten met de pootjes in de lucht, of tol, dat de hond rondjes draait. Of je kunt rol over leren, zwaaien, Schaam je/stinky/verlegen: de hond legt zijn pootje op zijn neus, hinkelen/mank lopen: de hond hinkelt met 1 pootje omhoog alsof hij "gewond" is aan dat pootje, de deur dicht maken, speeltjes in een bak opruimen, in de box (de hond stapt in een box/doos)Of plat of zij, als hij/zij ligt op ze buikje aaien totdat je hond op zijn zij gaat liggen, dan zeg je zij, en klaar! :-)

Of, voor de echte gevorderden, op de voorpoten staan :-)

een grappig trucje is:

als je bijvoorbeeld zegt: hier een snoepje van het vrouwtje, dan pakt je hond het snoepje. maar als je zegt hier een snoepje van de hondenvanger laat ie m liggen!

verder nog aport, pak de riem, of je vinger volgen, 2 pootjes rondje draaien.
buigen is ook leuk: laat hem staan, doe snoepje voor zijn neus en ga met twee handen (vuisten) naar de grond. als het goed is zou hij moeten buigen

En deze vond ik ook nog:
Ik vond als kind mijn overopa s trukje altijd leuk, het ging zo

hij legde een koekje op de hond zn neus en zei dan met strenge stem: dit koekje is van Hitler, de hond bleef doodstil zitten met het koekje op zn neus. Dan pakte mijn overopa het koekje en legde het weer op de hond zn neus, dan zei hij, met een wat enthousiastere stem dit koekje is van Churchill .......en snel smikkelde de hond t koekje op.
:-) ;-)

honden page profiel NoortjeNoortje 3 doggies

honden foto van Noortje

Jack kan zit, down, blijf, andere kant (bij de fiets, ik hoef het alleen maar te zeggen en hij doet het al), naast, omhoog (op achterpoten staan), pirouette, pieuw (dood liggen), terug (weglopen), klaar (stoppen met spelen), rol, -een soort van dans ik doe mijn voet omhoog een hij doet daar dan zijn voet op dat doet hij ook bij de andere voet-, stop (stilstaan), lopen, joggen, rennen, poot, open de deur, op en over (op een bankje en ver de leuning), op en af ( op een verhoging en eraf), over (een hekje), onder (een hekje), kruip, -komen op een fluitgeluid-, nee (correctie), mand. En volgens mij zelf nog meer, haha. Ik hou er zo van om lekker bezig te zijn met hem.

honden page profiel NoortjeNoortje 3 doggies

honden foto van Noortje

Hij is echt heel erg voedselgericht en geeft er echt plezier in, dat zie je echt aan hem. Hij kan ook hallo; dan gaat hij mooi zitten en 'zwaaien' met zijn pootjes.

honden page profiel RenskeRenske

honden foto van Renske

Dat is ook een goede :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Leuke ideeen delen en opdoen voor behendigheidoefeningen/trucjes/hersenwerk, enz." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: als een behandeling te duur is.
^