Ervaring Renske

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Ik vroeg mij af wat jullie ervaring met Renske is. Welk product heb je gebruikt?
Waarom heb je voor dit product gekozen?
Hoe reageerde je hond er op?

Ik ben al een tijd op zoek naar een brok waar mijn beide honden het goed op doen. Ik had 400 gram Renske Graanvrij Lam en daar reageerden ze heel positief op (hoewel 400gram natuurlijk eigenlijk te weinig is voor verregaande conclusies).
Omdat hun informatievoorziening onvolledig is en soms niet klopt (bij kuipjes kom ik bij ingredienten niet op 100% uit en de vermelde hoeveelheid kcal komt niet overeen met de vermelde eiwit/vet gehaltes) staat het mij wat tegen. Maar ik overweeg toch om een 3kg verpakking te kopen. Vind het wel wat duur voor de hoeveelheid vlees die erin zit. Anderzijds als ze er heel goed op reageren...

Maar vandaar dat ik geïnteresseerd ben in wat jullie ervaring met dit merk is.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

De Renske graanvrij lam lijkt me wel een correcte brok, al denk ik wel dat er voor dezelfde prijs betere alternatieven te vinden te zijn. Ik betaal voor Charlie's Wolfsblut ook 20 euro voor 3 kilo.

Maar inderdaad, als je zegt dat ze er heel goed op reageren, misschien toch eens het proberen waard. :-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo krijgt de Masterclass brok met kip en alle soorten versvlees. Deze kost rond de euro 20,00.
Ik ben er zeer tevreden over en bovenal Romeo doet het er prima op en hij is gek op zijn Renske.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Max kreeg al Renske bij de fokker en ook bij ons. Hij doet het er heel goed op. Max krijgt geloof ik de: Mighty Omega Plus Chicken and Rice.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik gebruik van Renske af en toe het gestoomde vlees voor Koda. Hij vind het heerlijk en reageerde er goed op.

Ik heb pas een keer een week Renske gegeven, het leek toen of Koda rustiger was als normaal(vooral aan de lijn) dus dat ga ik binnenkort nog een keer proberen of dat geen toeval was.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

heb alleen ervaring met 'vers'. de brok vind ik overprijsd voor wat het is, zou eerder opteren voor taste of the wild acana of wolfsblut.
Luca heeft het vaak gegeten (gevoelige maag en darmen, verdroeg geen brok en vers ging ook niet altijd goed) en wifi at het nog maar een of twee keer. ik vind het er zelf niet vlezig uitzien en hou niet van rijst in hondenvoeding. maar voor luca was het goede voeding. ook wifi eet het graag. ontlasting is goed. helaas voor mijn jongedame heb ik liever dat ze barft ;-)

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Hier alleen ervaring met Renske vers, ik gebruik het als ik vergeten ben vlees eruit te leggen of als het nog bevroren is. Ook neem ik het vaak mee als we weggaan en dan geen vriezer heb.  
Ginger vind het heerlijk, mijn oppashondje trouwens ook en die is heeeeeel kieskeurig.  
Goede ontlasting, ik ben er tevreden over! Ik voer trouwens alle smaken, vind die met vis ook handig als je geen kvv vis geeft vanwege de geur of hond vind het niet lekker.  
Ik voer het niet standaard daar vind ik het iets te duur voor, wel koop ik het vaak in de aanbieding en dan sla ik in voor een tijdje.

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Ik volg mee! ben me op alle gebieden aan het oriënteren! ':-)

honden page profiel NanaNana 3 doggies

honden foto van Nana


Aanbevolen door de fokker (volgens mij, hebben Rebecca en ik onze honden bij dezelfde fokker gehaald ;-) ).
Wij zijn deze brokken blijven gebruiken, omdat het ons en Nana goed bevalt. Ook krijgt Nana af en toe "versvlees" van Renske.
;-)

honden page profiel --

honden foto van -

Ja... Ik denk het ook haha... Van Spokendam? Haha

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De rijst in Renske is bruine rijst.Dus ook voor honden met darm/maagproblemen.Er is sinds kort ook een brok, zonder graan,volgens mij met lam en kip.Wat ik zo fijn vindt aan Renske is dat de brok en het versvlees bij elkaar kunnen.Meestal geef ik 2/3 brok + 1/3 versvlees bij elkaar. Door de vele smaken versvlees geeft dat toch meer variatie in zijn voer. Maar er zijn ook dagen dat hij alleen het versvlees krijgt. Als ik het doosje opentrek, staat hij al naast mij. Hij is er verzot op !

Anoniem (Gast)

vind zelfs de graanvrije versies van hun toch maar pover qua vlees%,verder rijst als die  nu wit of bruin is is dus niet goed voor een maag darmstelsel van een hond zeker n iet in de hoeveelheden dat het bij hun erin zit,ze hebben het trouwens ook niet nodig,
en waar slaat dit op:Wat ik zo fijn vindt aan Renske is dat de brok en het versvlees bij elkaar kunnen...Elke brok kan met vers vlees...renske is daar niet speciaal in hoor

nu als je dat graag allemaal wil geloven en dat wil betalen ga je gang dan ik weet wel beter

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Waarom meld je je niet aan Anoniem ? Ik vind het niet zo prettig met een "anoniem" te communiceren. We mogen allemaal onze mening geven, Anoniem, onze ervaringen delen. En waar het op slaat, zoals je het zo bot meldt, dat de brok en het vlees bij elkaar kunnen, slaat op de  reacties van baasjes die brokken niet met vlees samen durven te geven, omdat ze een andere vertering hebben. Dat is alles. Niet meer en niet minder. Daarbij is Renske zelf voedingsdeskundige en weet heel veel van honden, voeding en aandoeningen af. Als je deze mening hebt, zou je Renske kunnen mailen met vermelding van je naam.

Anoniem (Gast)

Heeft niks met de vertering te maken is een forum verzinsel wat tot op heden in leven gehouden wordt
oa op barfplaats hebben ze hun mening daarover ook al herzien

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Met de brokken van Renske heb ik nog geen ervaring.
Maar het vers bevalt heel goed. Dat geef ik regelmatig.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Kijk Anoniem, als dat jouw mening is,mag je voor mij dat gerust hier melden. Ook als je vindt dat dit een verzinsel is en in stand wordt gehouden. Daar is niets op tegen. Maar om nou een reactie anoniem te geven met : waar slaat dat op ! getuigt niet van respect voor degene die reageert.

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Idd!

@ anoniem, bij deze nodig ik je uit om je noemer `verzinsel` toe te lichten. Dan graag wel met account zodat we ook weten met wie we communiceren.

honden page profiel Tim † Yoran RixtTim † Yoran Rixt 3 doggies

honden foto van Tim † Yoran Rixt

Niet iedere hond is gelijk, wij voeren onze honden altijd Renske vers in combinatie met brokken en dat gaat hartstikke goed, doe er ook weleens een eitje met dop doorheen, sinds ze aan de Renske zijn hebben ze nooit meer last gehad van diarree, ik ben zeer tevreden.

honden foto van Lea ,  Estrella ( † ) en de 6 caafjes.

Ben deze week begonnen met brokjes van Renske de graanvrij met lam omdat Estrella erg hardlijvig was ( zie ander topic).Deze versie omdat Estrella in verleden een maagwandontsteking heeft gehad en daardoor aan de RC brokken Hypoallergeen moest.
Hoorde dat dat wel hele slechte zijn en via iemand van forum is het balletje gaan rollen.( dank nog daarvoor)

En moet zeggen ze doet het ontzettend goed,en ook erg lekker vind en de brokken stineken niet.Ze poept weer lekker kost haar geen moeite meer ja laat nog wel windjes maar is ook nog maar net paar dagen volledig over op de brok.
Mag haar ook de vers erbij geven of met brokjes of een maaltijd dan de versie met aardappel en zalm.
Dat moet ik nog bestellen dus daar nog geen ervaring mee.
Wel ervaring met online shoppen naar die brokken daar zit ontzettend veel verschil tussen. Heb een gevonden die de brokken beduidend goedkoper kunnen leveren en ook niet zoveel aan verzendkosten.

Tot nu toe ben ik en mijn hondje tevreden.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Tot het eind heeft mijn herder enorm veel baat gehad bij Renske vers. Hij smulde er ook van, stond erom te bedelen terwijl hij de laatste dagen zijn rauwe voeding liet staan.

honden page profiel kruizingakruizinga 3 doggies

Mijn Arina krijgt de brokken lam/rijst. Doet het er erg goed op goede ontlasting en vooral niet te veel. Hoef er niet veel van de geven. Af en toe krijgt ze "vers". Vooral in de vakantie wel handig. En ja het is wel prijzig.

honden foto van Lea ,  Estrella ( † ) en de 6 caafjes.

Prijzig wel zeker ook dat het zo niet makkelijk te verkrijgen is in de winkel.

Maar als ik bekijk de RC hypoallergeen van de dierenarts
2kg 18.50 ongeveer doet Estrella 4 weken mee ongeveer 200 gr per dag mag ze hebben gaf minder want ze is zo actief niet meer.
Nu met Renske 3 kg bij Renske 20.00 euro en daar mag ze 90 gr per dag van hebben dus doe hier beduidend langer mee dus voor mij is ht wel goedkoper. Komt er vers bij ja dan word het iets duurder maar zie nu dat Estrella het er goed op doet dus hopelijk blijft dat ook.

honden page profiel Astrid Astrid 3 doggies

honden foto van Astrid

Blacky eet ook Renske Mighty Omega PlusLamb and Rice. In mijn ogen is het een goede brok en ze eet het goed, soms wissel ik het met bakjes gestoomd dat vindt ze ook erg lekker. Ze doet het er prima op dus wisselen vind ik niet nodig.
Hier op het forum zijn er altijd wel discussie's over brokken maar je moet doen waar je hond zich goed bij voelt. Blacky is verder goed gezond.

Groetjes Astrid

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik meng ook nog wel eens wat renske vers door de brokken.
(Lupo Natural). Gaat prima :-)

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Bedankt allemaal,
Over het algemeen dus goede ervaringen. Ik geef ze nu al een maand of zes Lupo Natural in combinatie met KVV of kuipjes daar ben ik op zich tevreden over. Maar we merken wel dat als Ivy alleen Lupo Natural krijgt en niet voor de helft vers/kuipjes en voor de helft brok, ze dan veel ontlasting heeft. Niet zo een punt maar wil kijken of ze het op een andere brok beter doet .
Lukullus Rund was iig. geen succes.

Omdat mijn reu in het verleden verhoogde nierwaardes had wil ik ook een brok met niet te veel natrium of eiwit. Wat dat betreft voldoet deze brok aan de eisen.

Qua vleespercentage vind ik het voor een graanvrije brok ook wat mager. En het bevat naast gevogelte vet ook plantaardige oliën. Maar goed naast brok krijgen ze ook Naturediet Lam & KVV dus dat is niet het allerbelangrijkste. Het belangrijkste vind ik dat ze het er goed op doen.
En honden zijn mijn inziens toch anders dan wolven.
Rijst vind ik niet zo'n punt voor een hond. En mijn honden reageren daar niet slecht op.
Hopelijk betekent de hogere prijs dat er kwalitatief betere grondstoffen zijn gebruikt.
Bedankt voor het delen van jullie ervaringen!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Bij nierproblemen moet je vooral ook opletten op fosfor. Je zou ook als extraatjes wat komkommer, witlof en/of wortel kunnen geven.

Op de site van Renske kun je onder de faq vinden dat hun dieren zonder antibiotica in de omgeving van de fabriek lopen. Het zou ook biologisch zijn, maar ze hebben hier geen etiket voor.

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Dank je Roosje. Heb ze eens gemaild over het vlees en het zou van dieren met voldoende ruimte komen. Vis heeft wel een keurmerk.

Welk percentage zou jij voor fosfor aanraden?

Als tussendoortje krijgen ze hun gewone brokken en dagelijks een kluifje (meestal rundernekpees of gedroogde lever).  
Ivy, het teefje, vindt alle groentes en fruit lekker.
Sire, het reutje, vindt alleen banaan en wortel te eten, en dan nog steeds een beetje met lange tanden. Voor hem is kluiven erg belangrijk want hij heeft al aardig wat aanslag, dus denk ik de extra eiwitten wel waard?

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Aangezien je ook rauwe voeding geeft, ga ik het even niet alleen over brok hebben ;-)

Eigenlijk moet je gewoon kijken wat je hond kan hebben. Elk hond is anders en elke hond met nierproblemen heeft een andere drempel. Deze drempel kan ook nog eens gedurende het ziekte proces veranderen. Wanneer een hond met nierproblemen een normale kvv/barf voeding aan kan, wordt het aanbevolen om dat te doen. Mijn herder heeft in zijn laatste 2 weken ook normale kvv/barf met 15% groente kunnen eten voor zo ver hij nog rauwe voeding at. Zijn nieren konden dat goed aan. Op een gegeven moment wilde hij zijn rauwe voeding niet meer en gaf ik dus Renske vers door de rauwvoeding. Dat ging goed. Hij kwam zelfs (op het oog) aan in gewicht. Hij was namelijk enorm afgevallen.

(Achteraf had ik hem gewoon moeten verwennen met 100% Renske vers omdat ik wist dat het aflopende zaak was, ik wist alleen niet dat het zo snel zou gaan.)

Op het meest lage punt van zijn nierfunctie deed hij het goed op 4x per week verlaagde fosfor waarden (Haaksbarf eend, Tinlo lam en 1x per week pens met een stukje fazanten bot ivm tandplak).

Wat wel geadviseerd word is om maximaal 2x per week roodvlees te voeren, ook als de nierwaarden weer normaal zijn. Ook zou ik maximaal 10% van het weekmenu aan vis geven, maar dit zou ik ook bij een gezonde hond doen. De vis verdeelde ik bij mijn herder over 2 dagen (met 1 lage fosfor dag ervoor, ertussen en erna) en vulde ik aan met een 'normaal' menu.

Als je reu alleen wortels lust, dan geef je een mix van heel veel wortel met een klein beetje komkommer, witlof etc wat je door het vlees mengt. Vermijd groenten als peulvruchten (sperziebonen ed) en peterselie.
Mijn herder luste geen enkele groente, maar door het vlees heen wel.
Fruit met vlees samen word wel afgeraden omdat dat kan gisten in de buik.

Met brokken is het erg lastig. Een brok belast de nieren namelijk zowiezo meer. De waarden (fosfor, eiwit etc) van brok en rauwe voeding kun je ook niet zomaar met elkaar vergelijken in deze situatie.

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Thanks! Ik moet zo gaan, neem vanavond de tijd om alles heel zorgvuldig door te lezen en te antwoorden.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Die Renske vers zou me kunnen interesseren als we eens een paar dagen weggaan. Alleen kan ik dan enkel lam geven want in al de rest zit gevogelte, jammer.

Weet iemand waar de calcium uitkomt? Is dat een preparaat? Zo ja, kan dat van gevogelte komen? Heb de vraag ook aan Renske gesteld maar voorlopig nog geen antwoord.

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^