Ben eens eerlijk..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

..want ik zie het zelf niet..

Is Punk "op"? Ongelukkig? Heeft ze pijn? Als ik haar symptomen omschrijf (niet eten, etc.) zeggen veel mensen meteen dat ze gewoon op is, en dat ik niet te lang meer met haar moet sukkelen. Maar ik zie het zelf niet. Goed, ik zie wel dat ze oud is, maar ik zie niet dat ze op is.. Maar misschien is dat omdat ik het niet wil zien.. Dus aan jullie de vraag, als jullie Punk zo zien, denken jullie dan dat ik te lang met haar door aan het gaan ben? Ook al is het niet wat ik wil horen, ben alsjeblieft eerlijk..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ben eens eerlijk.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DorienDorien 3 doggies

honden foto van Dorien

Naar het schijnt laten de beestjes zelf heel goed merken dat hun tijd gekomen is.. Mijn zus haar hondje dronk niet meer en kon niet meer op haar pootjes staan.. :'( dat beestje noem ik pas 'op'.. Die van jou amuseert zich precies nog wel..

honden page profiel NikkiNikki 3 doggies

honden foto van Nikki

hai

moeilijk om te zeggen en zien natuurlijk want tis maar een.momentopname maar hier ziet ze er niet ongelukkig uit vind ik. zolang dit soort momenten overheersen zou ik het ook niet kunnen eindigeb. Is een dergelijke wandeling meer uitzondering dan regel.. dan wordt het mijns inziens een ander verhaal.

sterkte met alles

groethes

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Poeh ik vind dat lastig te zien aan een filmpje.. ze loopt in een up tempo, ze mankt natuurlijk.. en je ziet aan haar dat ze oud is..
Maar om te zeggen dat je echt te ver gaat nu of dat ze echt op is.. nee..
Wat ik zo zie is het gewoon een oude hond die mankt, maar die wel gewoon in een lekker tempo mee sukkelt..
Maar nog maals.. ik vind dat zo lastig om te kunnen zien aan een filmpje van 2 minuten ;-)
Jij weet het zelf het beste.. jij ziet zelf het beste wanneer zij ook echt op is denk ik.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik persoonlijk vind haar er nog wel gelukkig uitzien hoor! Kwispelen, een drafje tussendoor... :-)
Ik weet natuurlijk niet hoe ze verder is, ik zie alleen dit filmpje. Tuurlijk, ze is oud, dat zie je, maar ik denk dat ze nog genoeg levenslust heeft.

honden page profiel NikkiNikki 3 doggies

honden foto van Nikki

mail uit

honden page profiel MarjoleinMarjolein 3 doggies

honden foto van Marjolein

ik zie nog een vrolijke hond.... ze geven het zelf aan hoor.. en dat doet Punk op het filmpje in ieder geval niet vind ik... Hij loopt niet helemaal meer stabiel, maar zie geen pijn.... volgens mij heeft Punk het nog best naar zn zin!

honden page profiel martine Fenna en Coopermartine Fenna en Cooper 3 doggies

Lieve Pauline.

In mijn ogen ziet ze er zeker niet ongelukkig uit.
Dat ze pijn heeft is moeilijk te beoordelen zo; dat wat stram loopt ja dat is wat normaal op die leeftijd.

Het geen wat ik ervaart heb met onze mechellaartjes op hoge leeftijd was dat ze zo dwaas uit hun ogen keken omdat ze op waren; en dan zagen ze er precies ongelukkig uit.
Maar dat zie ik hier op het filmpje hier bij punk niet.

Volgens mij gaat punk het echt aan geven wanneer het echt goed geweest is, en je duidelijk laten zien.

Ik zou zeggen geniet er nog veel van zolang het zo gaat.

Volg gewoon je hartje en neem op jou tempo en gevoel een beslissing.

Heel veel lieve groetjes














honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

ze loopt er hier heel wat beter bij dan mijn oudje hoor.

Cindy is nu 16, en aan haar merk ik ook dat ze echt oud is. Soms heb ik het idee dat ze ook ff niet meer weet wat ze nou aan het doen was, of wilde gaan doen. En soms wil ze niet naar buiten, wil ze niet lopen, laat haar eten staan.

Maar ze is nog niet "op" het is nog niet "haar tijd". Als het echt tijd wordt, dan merk je dat echt wel. Maar ze heeft nog steeds meer "goede dagen" dan "slechte dagen" (Cindy dan, dat oudje van mij).

Ik denk dat het met Punk net zo is. Op dit filmpje zie ik gewoon een blij oudje dat op de eigen manier geniet van een loopje.

honden page profiel MarjoleinMarjolein 3 doggies

honden foto van Marjolein

Sorry.. Punk is een "ze" ... ;-)

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Ik zit precies met hetzelfde probleem, ik heb een 13 bijna 14 jarige engelse stafford die echt versleten en oud is. Ze dementeert, hoort en ziet amper, kan amper lopen maar ze eet nog wel en ze speelt zelfs met puppy's! Ook is ze een ras met een enorme pijngrens.. Ik vind het ook lastig om in te schatten wanneer het genoeg is. Ik wacht gewoon op het moment tot ze een keer neerstort, eigenlijk is het dan al te laat maar ik zou niet weten hoe ik anders kan inschatten wanneer het einde is.
Punk blaft en kwispelt nog en ik moet zeggen ze loopt stukken beter als mijn chimpie! En wat betreft het eten, geef haar gewoon lekkere dingen die ze wel lust op deze leeftijd zou ik me niet zo druk maken wat goed of niet goed is!
Ik zie nog een redelijk vrolijk hondje, en zolang ze dr mand nog uit komt is het goed toch!
Gewoon rustig aan de dingetjes doen die ze leuk vind!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als ik het filmpje zo zie (voor zover dat lukt, mijn laptop heeft altijd moeite met filmpjes, wordt meer een vage dia-show...) is het gewoon een oude dame. Ze ziet er nog niet uit alsof ze echt op is.  

Het is altijd moeilijk te beoordelen. Bij Pukje heb ik ook zó lang getwijfeld. Je wilt niet dat je beestje pijn krijgt en aftakelt, maar aan de andere kant: wie zijn wij om te beslissen dat een dier moet gaan hemelen? 
Achteraf gezien had ik, voor Puk, de beslissing eerder moeten nemen, maar zij was wel echt op (sliep 23,5 uur per dag, at nog maar minimaal, dronk hele bakken leeg en pieste hele bakken vol).

Maar wanneer de tijd écht daar is, dat kun alleen jij beslissen, jij ziet Punk dagelijks, maakt haar goede en minder goede momenten mee, ziet hoe blij ze is als je thuis komt.

Ik denk wel dat je het merkt als het einde echt daar is, niet echt uit te leggen hoe je dat ziet, maar bij Max zagen we het ook (hoe blij hij ook was, hij kón niet meer, was uitgemergeld).

Dus tsja...

Geniet in ieder geval zoveel mogelijk van haar, maak nog lekker veel foto's en doe gewoon nog leuke dingetjes samen.

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Ik zie ook nog geen hond die echt op is hoor,.. ze oogt nog blij ze snuffeld rond ze doet dr dingetjes.. ik zie gewoon een oude hond die zeker nog kan genieten!

Wrecky was echt op.. ik wist het ook.. ik vond het afschuwelijk maar het was het enige wat ik kon doen.. k heb nog wel een filmpje van zijn laatste week.. hij wil nog wel, maar hij kan niet meer,.. zijn lijf ging niet meer..

als het echt niet meer kan, als ze op zijn.. dan weet je het ..

Sorry ik wil niet je topic vervuilen, maar hier zie je zijn filmpje..

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Bedankt voor de reacties. Dit was een rondje om de flats heen, wandelingetje van 15-20 minuten, en ik heb het filmpje halverwege genomen. Op de heenweg is ze wat fitter, op de terugweg wat minder, dus dit is.. een gemiddelde, zeg maar. In het bos is ze wat meer uitgelaten, daar wil ze nog wel eens echt, op d'r eigen oude honden manier, galopperen :-) Vandaag was ik erg geschrokken, we deden een rondje bos van een half uurtje, rond het water, waar ze af en toe in dook. Maar ze liep echt niet lekker, ik was even bang dat ze ieder moment neer kon vallen en ik haar naar huis kon dragen..

Ze loopt niet echt mank, meer.. onstabiel. Ze wordt ook regelmatig ondersteboven gelopen door andere honden. Ze staat/loopt gewoon niet zo stevig meer.

Ik zit regelmatig te huilen om Punk, omdat ik zo ontzettend bang ben voor hoe het zal gaan als ze dood gaat, als ik haar hier vind, of in moet gaan laten slapen, en nog veel banger van hoe mijn leven eruit gaat zien zonder haar. Dan kijkt ze me aan met zo'n droge, stomme blik, en dan heb ik zoiets van, ja, hallo, ik huil om jou hoor, omdat ik me zorgen maak.. Da's het mooie aan honden. Punk maakt zich geen zorgen.

Ons vorige hondje was ook echt op. Was een Dwergschnauzer die 14 is geworden. Ze was blind, doof, incontintent, had overal tumoren, wilde niet meer wandelen, was een kwestie van buiten neer zetten, wachten tot ze alles gedaan had, en weer naar binnen tillen. Uiteindelijk beet ze een tumor in haar mond open, toen hebben we haar in laten slapen. Daar zijn we te lang mee doorgegaan, en ik heb altijd gezegd dat ik dat niet wilde voor Punk. Dat ik het deze keer anders zou doen.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Nog levendig zat.
Maar dat ze op leeftijd is, is zichtbaar.

Heb je al eens een gesprek gehad met de DA?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik kom regelmatig (zeg maar wekelijks) bij de dierenarts, maar de optie "ermee ophouden" is nog niet voor bij gekomen, dus daar hebben we het nog niet over gehad. Zij begint er niet over en ik vind het moeilijk om erover te beginnen want ik zit meteen in tranen als ik er überhaupt alleen al aan dénk.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Maar als het er op aan komt... Moeilijk hoor :(

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ja, inderdaad, 't blijft moeilijk maar dit is extra moeilijk.. Punk is niet alleen mijn hond..

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Ik vind haar ook nog erg vrolijk en levendig, maar nu ga ik echt af op een minuutje film.

Ik volg andere reacties in dit topic: een hond geeft zelf aan wanneer het niet meer gaat. Volg gewoon je gevoel en je hart, je zal het aanvoelen wanneer de tijd gekomen is. Dan kan je ook zonder schuldgevoelens een beslissing nemen, als je merkt dat je dier teveel pijn heeft om nog van het leven te kunnen genieten. Het blijft natuurlijk een supermoeilijke beslissing dan.

Geniet aub nog zoveel mogelijk van jouw Punk en jullie mooie momenten samen!

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

ik heb punk 1 keer meegemaakt paar maandjes geleden met de hp wandeling. ik kan niet zeggen dat ze op is. ze is op leeftijd, sukkelt lekker op der eigen tempo mee. ik denk wanneer ze echt OP is dat ze dat wel echt laat merken. zo op dit filmpje te zien is ze aan het genieten van der ouwe dag. tuurlijk kan ze niet meer zo hard mee als mik maar ik denk dat ze op haar eigen tempo'tje nog wel even door kan hoor.
jij maakt haar elke dag mee, jij kent haar het beste. beslis met je hart en gevoel. ik ken een vrouw met een golden die echt op is. en dat zie ik bij punk nog niet. kaart het anders is aan bij je dierenarts vraag gewoon wat hij ervan vind. kijk zolang een hondje nog zo rond loopt als punk zeg ik nee, laat maar lekker sukkelen (mits ze geen pijn heeft.) en genieten van der ouwe dag.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Toen liep ze nog de hele ronde mee, dat kan nu écht niet meer. Dat doet me realiseren dat ze wel echt hard achteruit gaat, want dat is inderdaad.. drie maanden geleden? Of twee zelfs pas?

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

Hey Pauline, heb je filmpje laten zien aan mijn ega zonder bijbehorende info. Met de vraag wat zie je aan deze hond? Zijn antwoord:" Stramme, oude hond, die nog alert is, initiatief neemt in de wandeling ( dat ze even weg schoot). Wat is er dan met deze hond, wat zou ik dan moeten zien?" Zolang er ook nog dit soort momenten zijn kan ik begrijpen dat het je het nog niet ziet.. Stoer dat je dit filmpje laat zien, maar nee, zo te zien kan je nog wel wat even langer samen genieten... Ook al wordt ze oud en stram en schonkiger en eet ze slechter.

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

drie maanden gok ik. ik snap echt wel dat het lastig is, maar volgens mij kan jij je super goed aanpassen aan wat punk nog nodig heeft en kan. en dat is toch goed? je kan van een oma van 80 ook niet vragen om een marathon te lopen? maar ze vind het wel lekker om een klein rondje door het park te lopen. ik bedoel te zeggen dat ze zich aanpast aan der leeftijd en ik denk dat je dat lastig vind?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ja, misschien is dat wat ik lastig vind. Of het feit dat het nu ineens zo snel gaat. Dat ze drie maanden geleden met andere honden een uur in de duinen kon spelen, en dat ze nu bekaf is van een rondje rond de flat.. :'(
Haar moeder is 15 geworden, haar vader 19, ik vind het niet eerlijk, 13 is gewoon nog te vroeg.. O-)

honden page profiel Cassy met Pepsi, Shana en MandyCassy met Pepsi, Shana en Mandy 3 doggies

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Pauline, Voor mij ziet jou mooie meid er ferm blij uit ;-) 
Die enkele dingen ; Soms wat blaffen ,vrolijk lopen, Snuffel hier en daar, Terug naar Baasje lopen ,Zien wat baasje vast heeft, etc. 
Ze is gewoon een blije bejaarde meid ;-) Maar zeker een mooie meis. 

Mvg. x

honden page profiel IneIne 3 doggies

honden foto van Ine

Ok, ga ik eerlijk zijn!Ik zie een hond die veel plezier heeft in haar leven. Ze is stram en loopt dan wat moeilijker, maar is heel alert. Nee, ik denk dat het nog geen tijd is.
Vorig jaar heb ik afscheid moeten nemen van Lara, mijn 12 jarige herder. Ook ik heb daarvoor zitten twijfelen. Mijn man en ik hebben toen afgesproken dat als ze geen plezier meer uitstraalde, dan is het tijd.
En ineens was die ochtend daar. Zij kon ineens niet meer goed blijven staan en had een hele vermoeide blik in haar ogen. Ze straalde uit dat ze op was. Dat was voor ons HET teken. 
Zo'n teken geeft die lieve Punk jou ook als de tijd rijp is. Nu nog niet.

Echt waar, vertrouw haar! Kop op, lieve Pauline!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Pauline... ik kan geen filmpjes bekijken, te langzame snelheid, maar wees eens eerlijk, je weet het wel natuurlijk, je ziet gauw genoeg of een hond echt niet meer wil of toch nog lekker zijn gangentje gaan.

Punk loopt nog lekker mee al is het wat trager, een hond die niet meer wilt, wil ook niet meer mee.
laat zijn kop hangen, en verbergt zich. Pauline, als je echt twijfelt, ga naar je dierenarts, en laat Punk nog even nakijken. maar ik vertrouw dat je het wel ziet hoor Pauline. :-D

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Lekker ding hoor die Punk...zit genoeg leven in!;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Bedankt voor de reacties. Ik vind het moeilijk dat ik deze beslissing alleen moet maken. Mijn ex riep altijd dat als er iets met Punk zou gebeuren, hij meteen van z'n werk weg zou gaan en hier heen zou komen. Maar als er nu iets met Punk gebeurd.. tja, dan ben ik alleen. Ik heb niemand die de beslissing met mij kan maken, het komt helemaal op mij aan.. Dus ik hoop echt dat Punk het duidelijk laat merken als het zo ver is.. 
Ze ligt nu heerlijk te snurken. Lekker beest dat 't is.

't Is lastig. Punk hoort bij mij. Met mijn neefjes van 5 en 7 doen wij wel eens een spelletje, wie bij wie hoort. Dus wie de vriendin van mijn broer is, wie de vriend van mijn zus is, en dan komen we bij de vraag wie er bij Pauline hoort. Dan roepen ze in koor: "PUNK!" Ik denk dat het vooral ligt aan wanneer ik haar heb geadopteerd. Ik was toen 17/18, zat eigenlijk nog half in m'n pubertijd, had het vrij moeilijk toen, het voelt alsof Punk er altijd geweest is!

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

Op basis van je filmpje zeg ik volmondig nee ze is nog niet op. Heeft ze pijn? Daar kan ik niet over oordelen.
Maar ik zie een hond die zeker nog levenslust heeft en geniet van de kleine dingen. Ze kan nog lekker blaffen kwispelen en af en toe een versnelling sneller.. 

Mijn beste vriendin heeft een kruising groenendaeler van 12. Hij vreet zichzelf kaal als er niemand thuis is, zakt door zijn poten, is bijna doof, ziet heel slecht en is sterk vermagerd. Toch zie ik dat hij nog niet wil. Ik heb laatst antislip schoentjes gekocht en hij was er zo blij mee. Af en toemaakt hij in een dolle bui nog een vreugde sprong en als het zonnetje er is gaat hij lekker in het zonnetje liggen. 

Als je hem ziet denk je jeetje... Maar echt hij wil nog.. Zo zie ik dat bij Punk ook die er veel minder erg aan toe is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ben eens eerlijk.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: (doorgeef) foto topic
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^