Wel of geen pup......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Elise LangeveldElise Langeveld

honden foto van Elise Langeveld

Wel of geen pup...... ik zit er al een tijdje mee te worstelen! Mijn Golden retriever Lucky is 5 jaar en echt gek op elke hond die hij tegen komt !! Echt een grote schat! en als honden hem dan niet leuk vinden, wat natuurlijk ook kan, en ik hem dan dus bij me roep, kijkt hij echt van,; nahhh !! ik wou alleen maar spelen !!!! hahaha. 
Mijn man en ik hebben altijd gezegd, 1 hond! Niet meer! Maar het begint steeds meer te jeuken om een pup aan te schaffen! Ik heb er tijd voor, en als je nou 1 of 2 honden hebt, ze moeten beide uitgelaten worden etc... Maar als wij nu een weekend weg willen of op vakantie willen, kunnen we Lucky heel makkelijk plaatsen bij familie of vrienden, bij twee gaat dat misschien wat moeizamer, en wat als Lucky het he-le-maal niks aan vind?? Misschien vind hij wel dat hij dan te weinig aandacht krijgt? Of vind hij een pup in huis alleen maar leuk en gezellig? Een groot dilemma dus ! en wat nog een dilemma is, wat voor ras??? Groot of klein? Lucky is best een flinke reu, moeten we dan nog zo'n grote haarbal in huis nemen die om de dag gekamd moet worden ?  haha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wel of geen pup......" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat hij honden buiten leuk vindt zegt niet automatisch dat ie een nieuwe huisgenoot ook leuk vindt. Dan moet ie aandacht delen, aaitjes delen. Maar ja, dat weet je natuurlijk ook pas als je het echt doet ;-) 
 
Als je er 2 hebt, is het ook verstandig om ze apart uit te laten (niet altijd, gewoon af en toe). Iemand die ik via mijn werk ken heeft 2 Dalmaten (moeder en zoon) en liet ze áltijd samen uit. En ja, zoon kon ineens niet meer zonder zijn moeder, dus daar zijn ze volgens mij nog een beste tijd mee bezig geweest om daar verandering in te brengen.
Dus dat is wel iets om evt. rekening mee te houden (niet gezegd dat het bij elke hond zo zal gaan hoor, maar je weet maar nooit).

Een tweede hond erbij betekent natuurlijk ook meer kosten: dubbele dierenarts kosten, extra mand, extra riem/halsband/tuig, extra eten (wat bij een Chihuahua nog wel mee zal vallen).
En inderdaad meer haren ;-)

Ik kan je niet adviseren, wij houden het bij 1 hond, al lijkt 2 me ook best heel gezellig (en haar mand is er groot genoeg voor haha ;-)), maar gezien Mellow haar moeilijke periodes is het verstandig om het hierbij te houden, voor ik het weet heb ik 2 van die bange poeperds.

honden page profiel Elise LangeveldElise Langeveld

honden foto van Elise Langeveld

Is inderdaad een goede tip om ze af en toe apart mee te nemen, maar ik zal met de (misschien toekomstige) hond ook gaan trainen dus heeft dan ook zijn of haar aandacht alleen, en dat zal ik ook blijven doen met Lucky, maar af en toe een ronde alleen pakken is ook wel goed. 
De kosten hebben mijn man en ik het al over gehad, en dat gaat geen problemen veroorzaken. 

Waar ik het meest bang voor ben, is dat ik alleen mezelf er een plezier mee doe, en niet Lucky!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Voor ons is het de beste beslissing ooit geweest. Lizzie was 3 toen Dan erbij kwam (paar maanden geleden) en is zo opgeknapt! Ze houden elkaar ook zo heerlijk bezig, ik geniet er echt enorm van :-D Wij hadden een kleine hond en hebben er een grote bijgenomen, dus ik denk dat de omslag bij ons groter is dan wanneer er bij jullie een kleinere hond bij zou komen, die grote ben je immers ook al gewend, en het is tot nu toe bij ons heel goed te doen. En als je de grote hond al bij familie kwijt kan, moet een kleinere hond ook wel lukken ;-) en waarom niet gewoon met de honden op vakantie? Er zijn door heel Europa genoeg vakantiehuizen te vinden waar je 2 honden naar mee mag nemen. Dus als de familie ze niet meer in huis wil nemen is dat ook geen ramp ;-)

honden page profiel Elise LangeveldElise Langeveld

honden foto van Elise Langeveld

Mijn man vind een kleine hond "geen hond" hahaha, maar ik vind een klein hondje ook erg leuk! Ik zie op de hondenclub en bij ons de buurt zoveel koppels van klein en groot en dat ziet er altijd zo mooi uit !! Ik zat zelf aan een cavalier te denken, mijn man is nog niet om haha, 

Af en toe nemen we inderdaad Lucky mee op vakantie, maar we vinden het ook zo heerlijk om lekker met zn tweeen op een all in resort te zitten in een lekker warm land (best verwend haha). Nou in een super heet land, doen wij onze Lucky geen plezier mee !! 

Persoonlijk houd ik ook niet van pensions, dus dat is voor ons geen oplossing. Mijn moeder vind het heerlijk om met lucky te wandelen en een weekje samen met hem te zijn, maar ik zie mn moeder van 65 niet lopen met twee lompe goldens hahaha

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Je kan natuurlijk ook voor een middenmaat gaan ;-)

En inderdaad als je naar warme landen op vakantie gaat kun je ze beter niet meenemen. Wij gaan altijd naar Noorwegen dus dan kunnen ze gewoon mee :-)

Groot en klein is hartstikke leuk hoor! :-D Kijk gewoon een beetje rond, er zijn zo ontzettend veel rassen! Naast de 'standaard' rassen zoals de goldens en de cavaliertjes ligt er nog een wijde wereld aan rassen voor jullie open waar misschien wel iets bij zit wat je man ook ziet zitten ;-)

honden page profiel Senna en AstaSenna en Asta

honden foto van Senna en Asta

Wij hebben 2 golden en geen moment spijt hiervan gehad.
Ze kunnen het erg goed met elkaar vinden :-)
Ook nog een malthezer rondlopen van 15 en zij vind het dan ook prima maar heeft niks aan de grote honden.
Ik zou er een bij nemen van de zelfde grote zodat ze dan ook echt wat aan elkaar hebben.

honden page profiel Elise LangeveldElise Langeveld

honden foto van Elise Langeveld

Hoe oud was je oudste toen er een tweede bij kwam?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je bent er aan toe ? :-D dan maakt het niet uit of je een of twee haarballen hebt, zomers kunnen ze lekker vaker buiten verblijven, ze zijn immers met zijn twee, dan kan je je huis wat schoon houden.

dat is het dus niet.... :-D

nimmer een hond nemen voor je huidige hond, de pup wordt groot volwassen en dan bekijk je of je huidige hond het wel leuk vind om een maatje erbij te hebben.

buiten spelen is anders dan binnen met zijn twee toeven en aan jullie zorgen toevertrouwd te zijn.

ik zou ook een hond erbij willen hebben, maar voor Bamse hoeft het niet, logees nemen, dan kan je eens kijken hoe de hond zich gedraagt, heb ik gedaan, bamse zondigde zich af. het hoefde voor haar niet zo nodig.

maar als je er aan toe bent, waarom niet, wel is het zo dat een hond onderbrengen altijd wat makkelijker is dan twee, en ook kijken naar de kosten van voeding dierenarts enz.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hier een beetje hetzelfde dilemma, al zal het voorlopig er nog niet van komen hoor.
Mij lijkt het heel erg leuk om er een hond bij te hebben, maar ik zie ook bezwaren, tijd, aandacht, plek.
En vindt Santa het leuk, of wordt ie jaloers?
Het zou wel een Golden of Lab worden, denk ik.
Hebben jullie Lucky van pup af aan?

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Mijn mening is dat je nooit een andere hond  er bij moet nemen voor je huidige hond,maar voor jezelf.
Een hond die normaal gesproken onder de honden is hoeft het echt niet zo leuk te vinden om ze ook thuis te treffen.
Heb je altijd twee honden gehad,dan kan het zijn dat de overgebleve zich vervelend gaat voelen alleen.

Dus willen jullie graag een tweede hond leuk,maar niet zo zeer om je andere hond een plezier te doen.Maar om jezelf een plezier te doen.Is mijn opinie.
Er zijn heel veel succes verhalen,maar ook minder goede verhalen tussen een tweede of een derde hond erbij.Vandaar de twijfels vaak.

Als je voor een tweede hond gaat,zou ik er één nemen die ongeveer hetzelfde energie gehalte heeft en het liefst een maat heeft die zonder problemen met de huidige hond kan "spelen".
Een kalme beheerste dog bijvoorbeeld,kan niets met een opgewonde standje die de hele dag wil spelen en andersom  hetzelfde, is mijn ervaring.
Een grote dog kan erg weinig met een chi al was het maar om het risico op kwetsures.
Is de dog een energieke wildebras en je golden ook ,kan het een mooie match zijn.

De rest ligt voor de hand,de kosten, het onderbrengen bij anderen,niet altijd welkom zijn ergens met 2 of meer honden,extra stofzuiger zakken, 2 druipende langharige wol balen ;-) enzv
Maar dat zijn dingen die van te voren vaak goed in te schatten zijn.

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

hier ook vier jaar geleden een tweede erbij.. middelgroot bij een kleintje en nooit spijt gehad. je zegt zelf ook te willen gaan trainen enzo dus dan neem je hem ook voor jezelf neem ik aan. spiky vond t allemaal prima merk niet veel verschil aan haar. Nogmaals ik heb er nooit spijt van gehad. Vind het wel gezelliger zeker ook als wij werken zijn enzo. dan hebben ze toch elkaar.

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

mail uit

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Kan heel leuk zijn hoor, de grote hond voor je man en de 'kruik' voor jou die lekker zich op je schoot nesteld.

honden page profiel Elise LangeveldElise Langeveld

honden foto van Elise Langeveld

Bedankt allemaal voor jullie reacties!! Ik zie inderdaad ook heel veel goede verhalen, maar ook minder goede, Lucky hebben wij al vanaf zijn 8 weken oud! Misschien is het verstandig om een loge hondje voor een week te nemen? iemand daar goede ervaringen mee?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Toen ik mijn dh teefje nog had, had ik ook een labradorteefje te logeren van een vriendin, mijn hond vond dat eerst maar niets, en het labje was ook niet helemaal op haar gemak bij haar, maar met beleid zoals ieder haar eigen bench en apart eten geven en geen speelgoed laten slingeren ging het prima. Ze lagen soms ook gezellig samen op de bank.

Na een aantal logeerpartijen werd het dan eigenlijk wel heel "gewoon" voor iedereen, maar ik bleef voorzichtig en nam geen risico's op onenigheden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wel of geen pup......" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: spelletjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^