Evy aangevallen door een hond (met stroomband)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.



LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Evy aangevallen door een hond (met stroomband)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Ja die arme hond stond op het punt om kennis te maken met Evy en krijgt pijn,die koppelde dat direct aan Evy :'(
Is de hond wel met de bek echt in haar vacht gekomen?Of waren het meer open bek happen(in de lucht),meer van blijf uit mijn buurt.

Als de hond goed had gebeten,dan waren er nu gaatjes. "

Omdat ik Evy weg trok was de hond uiteindelijk dichter bij mijn hand dan bij Evy, dus hij kon haar sowieso niet pakken.. Ik denk dat het luchthappen is, vanwege de snelheid waarmee het ging en het maar één hap was die hij deed. Ik denk dat als die vrouw zich er niet mee had bemoeit die hond zich had uitgeschud en "normaal" kennis had gemaakt, maar ik kan mij wel begrijpen dat die mevrouw haar hond zo snel mogelijk weg wilde halen.
Evy reageerde trouwens vrij rustig op het hele voor val. Ze was duidelijk bezig met kalmerende signalen maken naar die hond (kop afwenden en snuffelen op de grond) en toen we weg liepen schudde ze zich even uit, snuffelde een paar seconden en kwam toen weer met mij mee.

Ik houd het er op dat het luchthappen was en dat het echt door die stroomband kwam.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dit is gewoon luiigheid geweest van die mevrouw. Als de hond een verleden heeft met andere honden had ze niet moeten oversteken naar Evy en baas, en/of haar hond moeten aanlijnen. Daarnaast had ze niet hoeven staan roepen als je weet dat je hond toch niet luistert, maar ze had hem ook kunnen gaan halen.

Maar nee, op een knopje drukken is dan makkelijker (voor de baas).

Ik blijf erbij dat in sommige gevallen verantwoord gebruik het leven van de hond kan verrijken of verbeteren. Bijvoorbeeld in de CM aflevering waar honden bang gemaakt werden van ratelslangen. Dat redt gewoon levens, punt. En ook de trilfunctie bij dove honden vind ik een hele mooie vondst! Maar dat wat Evy en baas meemaakten was gewoon luiigheid. Maar ja, dat valt onder dezelfde categorie als hoofdhalster en flexilijn e.d.

honden page profiel HannekeHanneke 3 doggies

honden foto van Hanneke

Ht verbod op stoombanden staat in de nieuwe wet dieren, net als prikbanden. Hij is er nog niet door maar ontwerp ligt wel ter beoordeling. Met een beetje geluk dus idd over niet al te lange tijd verboden (als de pro activisten en gebruikers waaronder de politie het niet tegenhoud)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Pfoe. Jeetje wat naar zeg! Snap dat je bent geschrokken!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Pfff, daar zijn jullie goed van weg gekomen. En wat een cool handelen van jou ;-)

Anoniem (Gast)

Wat vervelend! Jammer dat die vrouw haar hond niet even aanlijnde als ze weet dat dit kan gebeuren... Ook was het slimmer geweest van haar, om de hond eerder terug te roepen en evt. dan al een schokje te geven. Maar bij zo'n reactie van de hond, lijkt mij inderdaad dat ze niet met een stroomband kan omgaan; erg jammer!!! 
Ik zelf sta helemaal niet negatief tegenover een stroomband, voor sommige honden is het ook echt een laatste redmiddel (heb er daar zelf ook 1 van), maar ik ben er wel verantwoord mee omgegaan, en mijn hond heeft denk ik in het jaar dat we hem hebben, 5 keer een schok gehad en is nu de 'perfecte' hond (voor mij dan) (uiteraard heeft hij hem nu dus nooit meer om). ZOnder stroomband en dan terugdenkend aan de 4 voorafgaande jaren dat ik met koekjes/kaas/biefstuk enz. liep en mijn hond soms zelfs 2 dagen geen eten gaf om te kijken of hij dan wel gefoccused bleef op mij/voer.... Nee, zonder stroomband was mijn hond er niet meer geweest...

daarom ben ik dus ook echt niet tegen stroomband gebruik, MITS zorgvuldig! Maar zoals deze vrouw ermee omgaat.... *triest*

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Arme hond. :'(
Snap wel dat je geschrokken bent, het ook ooit iets meegemaakt, niet zo erg als jou maar ik stond ook met mijn mond vol tanden, kreeg er nix uit omdat ik zo geschrokken was..
Gelukkig hebben Evy en jij nix!

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Ik verbaas me altijd weer dat deze schokbanden nog niet verboden zijn. Vroeger had je veeprikkers, dan kon je een onwillige koe een schokje geven. Dat is al jaren streng verboden, alleen veeartsen mogen ze nog gebruiken om spieren te testen. En honden, iedereen mag een hond een schoktoestel omhangen :'(

Gelukkig was Evy niet gewond!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Evy aangevallen door een hond (met stroomband)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Dwergpincher: goed idee?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^