Hallo,
Ik heb een klein eetprobleempje met mijn hond van anderhalf jaar oud.
Hij krijgt al vanaf pup af aan vers vlees. (kvv) Nu was het altijd wel zo dat ie na een week of vier uitgekeken was op het vlees dat ie kreeg. heb werkelijk alles aangeboden.
Uiteindelijk heeft ie me zo ver gekregen dat ie rauwe konijnen, runderen, varkens etc kreeg. Ik heb begrepen dat dit alleen geen volwaardig voer is waar alle vitaminen inzitten die hij nodig heeft. Wel in de complete versvoeding zoals in carnibest, duck, prins , alaska, natures etc. maar zoals gezegd weigert hij dat en na het ontdooien kan ik het dan ook weggooien. Vanwege de hoeveelheden vers vlees die ik nu de prullenbak in gooi ben ik op advies over gegaan op een geperste brok. Eet ie het niet , dan kan ik het in ieder geval nog bewaren.
Maar al 4 dagen houdt ie het vol om niet te eten. Ja, zijn beloningen gaan er goed in dus het is niet zo dat ie geen trek heeft of zou kunnen eten vanwege eventuele tandproblemen.
Ik weet dat ik hem verwend heb, maar ik vraag me af hoe lang een hond zonder eten kan? moet ik er op vertrouwen dat ie vanzelf gaat eten als ik maar lang genoeg volhoud?
Bak weghalen na 10 minuten heb ik al geprobeerd....dan kijkt ie alsof ie opgelucht is Doet hem dus niks. Gemengd met iets lekkers heb ik ook geprobeerd, maar nee hoor.......dat likt ie er gewoon tussenuit.
Alvast bedankt voor de tips en adviezen.
gr.
Claire
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond weigert eten, behalve snacks (verwend?)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Als je zeker weet dat er niets aan de hand is..
Geen tand(vlees)problemen/gezondheidsproblemen
Angsten
Allergiën etc..
En dat hij echt alleen niet eet omdat hij 'het niet zou willen' zou ik hem gewoon niets anders te eten geven dan zijn voer..
gewoon 2x (ligt eraan hoevaak je hem eten geeft) eten geven, eet hij het niet..weghalen..
Zolang hij drinkt is het niet zo'n ramp als ze een week niet eten..
even geen beloningen tussendoor, gewoon helemaal niets.. alleen zijn maaltijden..
Snacks bevatten helemaal niet de voedingsstoffen die ze nodig hebben dus dan kan hij beter vasten totdat hij wel zijn bak leeg eet dan toegeven en hem snacks geven..
Misschien eens geen beloningen meer geven. Als hij echt trek krijgt gaat hij wel eten.
Hier ook zo'n verwende sik. Hij eet nu bijna alles van appel tot chineese kool en zijn brok. Ook hij kreeg vroeger vers vlees en ook was na een paar weken klaar met eten. Nu geven we Kynofit. Ik heb hen gebeld en overlegd wat het beste zou kunnen zijn. Nu staat hij te kwijlen als ik zijn voer in de bak doe.
hou hoop suc6
Ik zou hem even geen snacks meer geven, en zijn voerbak blijven aanbieden. Hoe je het nu doet, doe je het goed.Op een gegeven moment zal je hondje honger hebben en willen eten... Het gaat er eigenlijk een beetje om wie de langste adem heeft... Zorg dat jij die hebt!
Even een tip voor als je eventueel weer vers gaat geven... Varken, rauw, is niet goed voor een hond. Daar kan eenvoud andere ziekte in zitten, die dan ook over naar je hond kan gaan.
Edit: ik bedoel de ziekte van aujeszky. Hieronder een stuk wat ik van barfplaats heb gehaald:
De ziekte van Aujeszky is een herpes-achtig virus dat zich voordoet bij varkens. Varkens kunnen op diverse manieren andere varkens en andere dieren infecteren. Varkens brengen die ziekte op elkaar over door direct contact. Veel biggen sterven aan deze ziekte, maar de volwassen varkens blijven in leven. Door direct contact kan het virus ook overgebracht worden op andere dieren zoals koeien, schapen, geiten, honden en katten. Deze dieren gaan altijd dood wanneer ze besmet zijn geraakt met dit virus. Honden en katten kunnen ook besmet raken door het eten van rauw en besmet varkensvlees. Vroeger waren de symptomen van een besmette hond of kat duidelijk. Het dier krabde zich letterlijk dood en stierf vaak door uitputting. Vandaar dat de ziekte ook wel Pseudo Rabies wordt genoemd. Vandaag de dag zijn de symptomen veranderd. Honden en katten lijken te lijden aan een griepje, maar komen helaas binnen 24-36 uur te overlijden. Er is geen genezing mogelijk.
Honden, katten, koeien, schapen, etc. worden daarom wel "dead end host" genoemd. Zij kunnen de ziekte niet overdragen aan andere dieren en sterven altijd aan deze ziekte.
In Nederland komen gevallen van Aujeszky bij varkens nog maar nauwelijks voor. Dit is te danken aan het vaccinatie beleid. Nederland heeft op dit moment Aujeszky status 9, maar men hoopt de hoogte status (10) te krijgen. Dat houdt wel in dat Nederland zijn varkens niet meer mag enten. Wetenschappers en dierenartsen staan doodsangsten uit voor het moment dat Nederland stopt met vaccineren. Men is bang dat we weer veelvuldig uitbraken zullen zien nadat we gestopt zijn met vaccineren.
Veel Europese landen hebben de ziekte van Aujeszky totaal nog niet onder controle. In Duitseland vinden er nog steeds (in sommige delen) uitbraken plaats, maar ook in Belgie, Frankrijk, Italie en Spanje komen er regelmatig gevallen van Aujeszky voor (in Nederland nog sporadisch). Is daarmee het gevaar geweken om honden in Nederland te voeren met rauw varkensvlees? In mijn ogen niet. Voor varkensvlees is het namelijk niet verplicht te vermelden waar het vlees vandaan komt. Je kunt dus net zo makkelijk een stuk vlees uit een besmet gedeelte van Duitseland of Italie aan je hond/kat voeren. Want, varkens die besmet zijn met dit virus, komen wel in de menselijke voedselketen terecht. De reden is omdat Aujeszky totaal onschadelijk is voor mensen.
Er mensen die vinden dat onze honden/katten zonder risico gevoerd kunnen worden met rauw varkensvlees. Ik sta hier niet achter. Het risico is misschien klein, maar gezien het feit dat een besmette hond/kat niet te redden is, vind ik het zeer onverstandig rauw varkensvlees te voeren. Met name omdat er keus is uit zoveel andere vleessoorten waarbij men dit risico niet loopt.
Tsjah, Joekie is ook zo een hond van, als ik niet moet eten, eet ik niet, maar ja, hij meot dus echt wel eten. Hij neemt wel zijn beloningen aan, maar deze krijgt hij enkel als we naar de hondenschool gaan en soms eens in het weekend en om heel soms te belonen.
Bij Joekie is het een angst, denk ik, want medisch is hij in orde ...
een hond kan makkelijk vasten soms is dat ook goed 1 dag niet eten wel voldoende vocht toch zijn beschikking.
misschien een idee om je hond eerst goed moe te maken?
Nova heeft het namelijk ook....als hij niet zijn energie heeft kunnen kwijt raken dan eet hij niet maar ben ik naar de bos geweest of strand of goeie wandeling daqn pas wilt hij eten (smorgens)
ik geef ook kvv, als hij het niet eet doe ik het weer in de koelkast en krijgt hij het later.
geen snacks geen lekker kouw spul
geluk ermee
Dank jullie wel voor de reacties en de tips. Hij drinkt gewoon goed gelukkig en iedere dag lopen we zeker anderhalf uur met balspelletjes. Ik ga vanaf nu stoppen met beloningen en snacks tussendoor. Daar wacht ie volgens mij gewoon op om zijn buikje te vullen . Ik zal ook zeker oppassen met rauw varken. Goed dat ik daar op gewezen ben. Bedankt. Ik laat jullie weten hoe het de komende dagen gaat zonder snacks erbij. Eens kijken of meneer het nu wel gaat eten.
Groetjes, Claire
Misschien stomme tip hoor... Maar mijn hond wordt altijd heel erg hongerig als we gefietst hebben... Dan stormt ie naar binnen en dendert gelijk door naar zijn voerbak...Misschien iets om te proberen?
Ook hier een hond met gebruiksaanwijzing wat betreft eten.
Een aantal zaken kunnen bij hem helpen.
Wat olie over zijn voer,zijn voer in een Kong soms wil hij er gewoon voor werken en we hebben gemerkt dat hij liever zijn eten eind middag en "s avonds heeft.I.p.v onze vorige honden 's ochtends en 's avonds.
Ooit ook wel eens geperst voer aangeboden en hij heeft het wel eens geprobeerd,maar hij gaf er van over.Het was voor hem te zwaar om te verteren.
Maar de keren dat hij het niet eten lang kan volhouden is wanneer onze man lucht heeft gekegen van een loopse teef. Nu is hij ongecastreerd.Het duurt soms dagen dat hij dan niet eet.Wel heel druk buiten met snuffelen en oplikken van plasjes,neus in de wind en de lucht al klappertandend proeven en onrustig,zodra hij binnen is wil hij naar buiten.
Dat kan dus regelmatig voorkomen,want als de ene teef loops is geweest is er vaak wel weer een andere aan de beurt.
Ook hier geen beloningen tussen door meer,behalve zijn eigen voer dat dan ineens wel weer wordt gegeten,als het dan wordt aangeboden.
Jude, fietsen doe ik regelmatig met hem, maar ook dat maakt niet uit. helaas.Eurasier, ik heb nu inderdaad geperste brokken, maar ook al 4 andere soorten geprobeerd. Hij kijkt er alleen naar en proeft niet eens. 1 keer ruiken en hij loopt weg. Nu kwam ik vanochtend beneden en zag ik wat overgeefsel liggen op zijn kleed. Ik zie niet dat er veel uit zijn bak is gehaald, maar wellicht heeft ie toch wat brokjes geprobeerd en is dit te zwaar voor zijn maag na alleen maar vers vlees te hebben verteerd. Nu zeg je wel iets waar ik nog niet aan gedacht heb. Hij is sinds een dikke maand buiten anders. oostindisch doof zeg maar . Heb hem tot twee keer toe moeten "vangen" omdat hij achter een andere hond aanging. Dit bleek dan een teefje te zijn dat net loops was geweest. Obsessief gaat ie er dan achteraan en al loop ik weg, maakt hem niet uit. Dit ken ik niet van hem. Het is een belgische herder (groenendaeler) en volgt mij normaal gesproken bij iedere stap die ik zet, luistert ook altijd goed, maar sinds een maand moet ik dus met een riem naar buiten. Hij snuffelt inderdaad veel meer dan anders en soms schiet ie ineens omhoog in een open grasveld als ie iets ruikt en rent dan keihard de struiken in.....terwijl ik niets zie.......die neus in de wind is ook heel herkenbaar! dan gaan die gaten helemaal open en is hij helemaal gebiologeerd. Hij is niet gecastreerd!
en wederom deze ochtend bekijkt hij zijn eten niet!!! maar weer doorzetten??? of toch maar een normale brok nu proberen ipv geperste?
Groetjes,
Claire
was je vergeten te zeggen dat je ook na het eten iets lekkers in zijn etensbak kan gooien...toetje na het eten maar dan moet zijn bord wel leeg zijn
Je hond misschien laten castreren, het lijkt erop dat hij niks eet door loopse teven, ze kunnen dan dagen van slag zijn, jankend bij de deur zitten de hele dag buiten willen zijn, niet luisteren etc
Castratie is inderdaad een keuze, maar voor sommige honden is het wel een verbetering, een hond die niet gecastreerd is zit altijd met de gedachte in zijn kop van dekken, hierdoor kan je dit soort gedrags situaties krijgen wat eigenlijk sneu is, en als het niet aan het eten ligt dan zal ik een overweging maken om hem eerst chemisch te castreren om te kijken of het weg gaat alvorens je over gaat naar defintieve castratie, en wil je hier helemaal niet aan beginnen dan zal men het voor lief moeten nemen en de teven moeten ontwijken en aangelijnt uitlaten. Mijn hond is gecastreerd en is er juist van opgeknapt. Wilde ook niet eten, stond nachten lang te janken en was heel onrustig sterker nog ik werd er gewoon gestresst van, en nu is het over maar ja dat is bij mij ....
Misschien moet je hond ook gewoon wennen aan de brokken. Ik zou de snacks skippen, maar in plaats daarvan, dus op de beloonmomenten, de brokken gebruiken. Maak ze op die manier bijzonder. Je kunt er ook een vangspelletje mee doen. Zo worden die saaie brokken spannender kan hij aan de smaak wennen. Zo heb ik Kobus ( die bij zijn vorige eigenaar alleen blikvoer had gehad) geleerd
kippenmaagjes te eten. Uit zijn bak at hij ze niet, dus heb ik ze een voor een opgegooid, en hij maar vangen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond weigert eten, behalve snacks (verwend?)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?