Hoe groot is de kans op HD bij Bandit? Kan iemand meer vertellen over HD (genezing etc.)?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

Bandit is hier sinds hij 6 maanden was en is nu 7 maanden, dus nog niet heel lang. Al zijn eigenaars, zijn eerste bazen en de tweede eigenaars waar wij hem van over namen wonen in een bovenwoning (als je de voordeur opent moet je eerst een trap op om op de gang te komen). Wij wonen momenteel ook nog in een bovenwoning (wel opzoek naar ander huis).

Ik weet dat heup dysplasie erfelijk is, maar dat het niet persé hoeft te zijn. Tenminste, dat dacht ik. Nu is het zo dat we maar 1 x contact hadden met zijn eerste eigenaars, die hem dus als pup hadden. Het was alleen om paspoort etc. op te halen maar die kon ze niet meer vinden of zo... Maar we weten dus niks over de fokker; of Bandit nou van een oeps nestje, een pret nestje of een serieus nestje kwam. We weten dus ook niet of de ouder dieren getest zijn op HD, etc. en of hij al z'n enintingen en prikken heeft gehad.

Nu had ik ergens gelezen dat traplopen een grote rol speelt bij HD, dat een hond dus HD kan krijgen als hij, terwijl hij nog niet uitgegroeit is, trap loopt. Bandit moet dat hier dus vrij veel dagelijks doen, want we moeten dus, logisch, de trap af om naar buiten te gaan en als we terug zijn van wandelen de trap weer op. Hij wordt dan wel begeleidt aan een korte riem en loopt achter/naast me, we doen het in een gewoon tempo zeg maar. Hij kan prima traplopen. Het liefste hebben wij hem helemaal uit de buurt van de trap, want het wil wel eens gebeuren dat hij uit zichzelf de trap op en af rent... dit proberen we dus te voorkomen, daarom is de woonkamer waar wij en Bandit dan dus zijn altijd dicht. Toch gebeurt dit heel af en toe nog eens.

Mijn vraag is dus, hoe groot is de kans dat Bandit later HD krijgt? (Ik ben bang dat het best erg groot is...) En kan iemand me misschien iets meer vertellen over HD? Ik heb al gegoogled, maar vond niet veel over genezing...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe groot is de kans op HD bij Bandit? Kan iemand meer vertellen over HD (genezing etc.)?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

30% is erfelijk, 70% wordt bepaald door omgevingsfactoren. Lastig... Denk dat je er niet teveel bij stil moet staan, aangezien het niet anders kan in dit geval. Voor de zekerheid kun je foto's laten maken van zijn heupen rond een maand of 18, dan zie je in ieder geval of er al schade is geleden en kun je die verder beperken.

Edit: niet teveel bij stil staan, bedoel ik mee: uiteraard wel rekening mee houden en rustig aan doen (maar zo te lezen doe je dat al), maar niet al te druk maken over wat er evt. in de toekomst kan gebeuren.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

http://www.duitseherders.com/heup.htm

Deze site is behoorlijk informatief en beantwoord je vragen.
Als het niet anders kan,dan zal je hond wel moeten trappen lopen .
De trap af is belastender dan de trap op.Dit moet langzaam en met beleid gebeuren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe groot is de kans op HD bij Bandit? Kan iemand meer vertellen over HD (genezing etc.)?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

^