Jammer ... maar aan de andere kant, ook weer goed.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Sep heeft vanavond op de cursus even flink zijn frustraties laten zien.

Als hij een oefening gedaan heeft en hij is er klaar mee (maar ik wil nog een x), dan hapt hij in mijn armen ... Helemaal niet goed natuurlijk!

Wel goed dat hij het nu op de cursus ook eens gedaan heeft, zodat ze het konden zien.

Zij hadden eerder het idee dat het frustratie was, dan agressie. Ik denk ook niet dat hij agressief is. Hij is over het algemeen heel relaxed en lief, alleen af en toe gefrustreerd.

Nu maar de leider van de hondenschool gemaild om te vragen hoe hier uit te breken.

Misschien toch ook nog meer geestelijke uitdaging geven? Lichamelijke uitdaging krijgt hij best veel voor een pup van 5,5 maand.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jammer ... maar aan de andere kant, ook weer goed." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Het is ook echt de geestelijke uitdaging waar ze snel moe van worden. vervelend gedrag, maar fijn dat je nu samen met de hondenschool een oplossing kan zoeken! het kan best zijn dat hij teveel prikkels krijgt en dat je het misschien juist rustiger aan moet gaan doen.

Hopelijk komen ze van de hondenschool met goede tips!

honden page profiel kaykay 3 doggies

honden foto van kay

Ik denk eerder aan overprikkeling.
Hondenschool is altijd spannend voor een pup, veel indrukken en ze moeten nog leren ook.

Bij overprikkeling juist minder te doen geven, meer aan zijn verplichte rust denken!.

Hier een pup van 9 weken die het gelukkig heel goed zelf aangeeft.
En heel apart, maar ik zie dr is een paar kwartier op een dag.
Ze gaat een kwartier tot max een half uur spelen en wandelen en dan wil ze weer de bench in, en dan slaapt ze zo 3 á 4 uur voor ze weer gaat spelen en wandelen.
Als zij bij de deur staat om naar de bench te mogen en ik laat dr niet gelijk gaan gaat zij ook happen, het is dan gewoon teveel voor dr.

Dus bijtijds op rust leggen!

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 3 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Goed dat je hier nu al bij stilstaat en er iets aan wil doen.
Je zegt "Lichamelijke uitdaging krijgt hij best veel voor een pup van 5,5 maand."
Misschien ligt hier juist het probleem, is het op sommige momenten echt te veel voor hem.
James is net iets jonger dan Sep en ik moet echt niet proberen om op een mentaal heel uitdagende dag ook nog veel fysiek van hem te verlangen, of omgekeerd.

Misschien kan je in plaats van een oefening (die hij kan) meerdere keren na mekaar te doen, afwisselen met andere oefeningen. Is er iets van oefening dat hij graag doet?
Ik gebruik bij mijn volwassen hond zijn favoriete trucjes als beloning wanneer hij iets moeilijks moet doen of iets dat redelijk veel inspanning vergt. 

Ik moet bijvoorbeeld aan Marcel ook geen 5 downs achter elkaar vragen dan komt zijn Terriër kantje boven en heeft hij iets van "ja hallo, ik ga lekker daar wat zitten en staren". Maar als ik afwissel, bvb een reeksje stay down come stop sit en dan als beloning een spin dan gaat het allemaal zonder problemen.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Hier heb ik daar ook wel eens last van... Kobus is heel snel overprikkeld en dat uit zich vaak in blaffen, maar soms ook in geïrriteerd gegrom (niet agressief, meer een "blijf van me af, ik heb hier geen zin meer in" grom ;-)) en soms zelfs bijten (naar mij toe). Thuis gebeurt dat eigenlijk nooit (meer), ik zorg dat ie snel genoeg zijn rust pakt. Bij behendigheid gebeurt het nog wel af en toe. Meestal stopt het bij dat grommen (doet ie bijvoorbeeld als ik z'n riem goed moet doen als die achter z'n pootje zit, of als ik hem heel even optil als ie ergens achter hangt of zo), maar als ie écht overprikkeld is bijt ie weleens. Hij gaat dan in mijn broekspijpen hangen als ik ren of pakt m'n jas beet. Met een ferme "nee!" is het over.

Ik zou hem niet méér geestelijke uitdaging geven, maar af en toe wat meer rust laten pakken. Als je midden in de les zit is dat misschien wat moeilijk, maar dan zou ik gewoon "nee" zeggen als ie bijt en hem dan even negeren, tot rust laten komen. Eventueel kun je dan later weer rustig wat doen.

Maar je zegt dat ie het ook thuis doet... Dan zou ik hem thuis echt met rust laten, lekker apart zetten en zorgen dat ie wat slaap krijgt. Werkte hier heel goed.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Als ik terug kijk, heeft de laatste tijd ook wel iets aan zijn rust geschort (toch weer handig dat ik er hier weer even op gewezen wordt ;-)).

Dan vind ik het zielig om hem bijv. in de bench te doen als ik thuis ben van mijn werk en dan loopt hij dus de rest van de dag (vanaf 13.45 uur, tot 22.00 uur) rond ... want tja ... van 8.25 tot 13.45 is hij dan alleen geweest en in de bench (als ik thuis kom heeft hij zoiets van "oh ... moet ik er al uit").

Soms doe ik hem in de bench, want dan denk ik "je bent al weer een paar uur wakker", en dan gaat hij lopen graven en piepen in de bench, dat hij er uit wilt ... als hij dan rustig is, haal ik hem er weer uit (mmmm .... misschien juist het moment dat hij dan toch denkt "okee ... ik ga wel slapen ...").

Ik heb iig een mail al weer terug gehad met een lap tekst :P. Die ga ik maar even doorlezen!!

Misschien toch ook meer rust inbouwen (vandaag is hij vanochtend een half uurtje mee geweest naar mijn werk, met de auto en de lift en nieuwe mensen, vanmiddag met de auto naar het bos en daar een half uur heerlijk gerend en gedaan, en dan vanavond met de auto naar cursus ... autorijden op zich vindt hij niet erg, maar het in de auto gaan vindt hij niet fijn, dus dat probeer ik nu ook leuk voor hem te maken).

honden page profiel Hond in de potHond in de pot 3 doggies

honden foto van Hond in de pot

De omschrijving van vandaag is heel veel voor een pup van deze leeftijd. 3 flinke impressies op 1 dag.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Klinkt mij ook als iets te druk. Ik herken het ook wel een beetje namelijk. 

Toen ik nog hele dagen werkte zat Mellow (met een onderbreking van een uur) in de bench. 
Soms had ze 's avonds zó'n verschrikkelijke bui, was ze stout, bijterig, blafferig. Ik voelde mezelf dan boos worden (negeren hielp niet, in haar mand bleef ze zitten tot ik me omdraaide), dus dan tilde ik haar op en zei lief "ga maar even lekker slapen", in de bench, deurtje dicht en klaar. Ging ze even graven en vervolgens viel ze in slaap. Deed ik na een kwartier het deurtje open (waren we allebei afgekoeld), dan keek ze op en sliep weer verder. Ze was dus duidelijk wél moe maar wilde gewoon niet slapen.

Overigens ben ik nooit echt boos geworden op haar (geïrriteerd, dat wel), maar om te voorkomen dat ik boos zou worden moest ze gewoon verplicht even slapen. En dat was ook eigenlijk altijd de oplossing.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Boos wordt ik eigenlijk ook nooit. Ik baal wel :-D. En hoe erg ik ook baal, ik heb altijd het gevoel dat hij het ook niet leuk vindt.

Hij ligt nu ook te tukken. Ik ga hem zo ook niet meer wakker maken om te plassen buiten. Ik weet dat hij het kan een nacht van meer dan 10 uur. Ik denk dat hij ERG moe is.

Kan ik me wel weer voor mijn kop slaan, dat het dus gewoon mijn eigen schuld is .. Maar ja ... door schade en schande wordt men wijzer, toch?

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Zo is dat Zita, niks om je druk over te maken hoor :-D Je weet nu waar het (waarschijnlijk) aan ligt en nu kun je er aan gaan werken. Succes! :-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Als hij een oefening gedaan heeft en hij is er klaar mee (maar ik wil nog een x), dan hapt hij in mijn armen ... Helemaal niet goed natuurlijk!-Ik denk dat het belangrijk is dat jij eerder gaat herkennen wanneer zijn koppie vol raakt en op tijd leert te stoppen,nog voordat hij het niet meer aan kan en begint te happen.Je overvraagt hem op zo'n moment.

Misschien toch ook nog meer geestelijke uitdaging geven?
-Nee nog meer heeft hij niet nodig op dat moment.Het is wel iets wat je elke dag mag geven,maar je moet weten wat zijn grens is van moe worden en op tijd stoppen.
Je kan bijvoorbeeld elke dag met 3/4 minuten beginnen aan oefeningen,gaat dat goed dan kun je kijken wat hij doet de volgende dag met 5 minuten.
Bedenk ook dat op zo'n cursus een hond minder aankan/dingen minder lang volhoudt dan thuis in een prikkelarme omgeving.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Kan ik me wel weer voor mijn kop slaan, dat het dus gewoon mijn eigen schuld is .. Maar ja ... door schade en schande wordt men wijzer, toch? "

Precies! Als je eens weet hoe vaak ik mezelf (spreekwoordelijk) voor de kop heb geslagen. 
Joh, dan had ik al bijna 2 jaar met een hersenschudding rondgelopen ;-) 
 
Nu weet je het en herken je het voor een volgende keer.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Ik ben toch zo blij met jullie!!

Nou, hij lag in een diepe slaap dat wij naar bed gingen (22.30) en vanochtend is hij pas om 7.45 er uit gegaan. Hij was echt moe!!!

Ik maakte hem altijd nog wakker om te laten plassen, maar dat wakker worden ging heel moeizaam. Ik ga dat vanaf nu dan ook niet meer proberen, ligt hij te slapen ... dan laat ik hem slapen!

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

als je hem wakker maakt.. hoe maak je hem dan wakker?
ik heb van CM geleerd dat je een hond (pup) beter niet zelf kan wakker maken omdat ze daar erg van kunnen schrikken. Je kunt ze dan beter wakker maken door iets lekkers voor de neus te houden, zodat ze dat ruiken en uit zichzelf wakker worden.

dat zorgt er ook voor dat je hond op een naturlijkere manier wakker wordt

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Ik maakte hem wakker, door de bench open te doen ... Maar dan bleef hij alsnog liggen, dus moest ik hem er uit tillen.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik herken dit heel erg, die frustatie en dan op iemand africhting die het dichts bijstaat.

Maylo deed dit ook op cursus, de laatste 2x al niet meer. Maar in het begin als hij moest wachten, dan ging hij zich dusdanig vervelen dat hij dat ergens op moest af reageren. Helaas was dit vaak mijn jas of zijn riem. Gewoon pure overprikkeling, op de rest. Hij zit namelijk niet bij de puppies maar bij de volwassen honden, gaat prima maar deze zijn vaak 10x erger hyperactief dan puppies.

Op cursus zeiden ze dat als hij zo niet te corrigeren was dat ik hem moest negeren. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, als er een hond in je jas hangt.

Ik ben toen als we moesten wachten iets anders gaan doen, gewoon even afgezonderd van de rest. Hij mocht dan even snuffelen, of ik liet hem even liggen. Mocht hij nu echt niet te stoppen zijn, had ik zijn gevreesde leef flesje met steentjes mee. Ik rammel er mee en dan stopt hij gelijk met het gene wat hij aan het doen is.

Niet de beste oplossing, maar hem zijn gang laten gaan is ook niet goed. + hij is een terriër in hard en nieren en je weet zelf (Sep is toch een Cain terriër?) deze hondje geven echt niet op bij de eerste keer.

Gister cursus gehad, niks! Hij wachte rustig zijn beurt af en ging zelfs rustig liggen. Maylo is rond de zelfde leeftijd als Sep, denk iets ouder hij is nu 6 maanden en mijn schatje ;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Misschien een idee om een kleedje en een kluifje mee te nemen. Als je even moet wachten leg je je pup op zijn kleedje met een kluifje en je zet je voet even oo de lijn zodat ie daar moet blijven. Dit werkt niet als je moeite hebt met het kluifje weer omruilen als je weer aan de slag moet.

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Sep gaat ook rustig liggen, dus dan denk ik, ik kroel hem even ... en hup ... heeft ie mijn vest weer beet :S.
Sep is idd een cairn. Ik noem hem wel eens gekscherend onze terror terrier, maar hij is eigenlijk heeeeel erg lief. Alleen dat oefenen :P.

De honden op de cursus (voor 1 volgens mij een friese stabij, maar heb er niet zo heel veel verstand van) blaffen ook veel meer dan bij de basis en volgens mij prikkelt hem dat ook. Buiten heeft hij ook totaal niets met honden die blaffen. Maar hij gaat het nu dus zelf ook af en toe doen. Ik vind dat niets.

We hebben nog 2x cursus en als we hem halen denk ik dat het handig is om daarna even een rustpauze voor Sep in te lassen. Wel thuis oefenen en buiten, maar even niet zo druk met andere honden.

Als andere honden hier worden geroepen (moeten we omstebeurt doen) dan gaat hij ook blaffen en wilt hij er naar toe rennen :S. Ik probeer hem met een flostouw af te leiden, maar eigenlijk probeerde hij niet het touw te pakken, maar mijn vest ...

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Als je hond rustig wil liggen zou ik hem lekker met rust laten.
Zoals je het nu doet wordt de rust ook niet beloond.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Als je hond ineens gaat staken of klieren tijdens de training, dan is het tijd voor een kleien pauze voor je hond. Ik loop regelmatig even naar de kant waar ie mag snuffelen of een plas doen. Even iets anders en daarna gaat het meestal beter. Wanneer niet dan stop ik met de training of ik gooi alleen met de flos ofzo.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jammer ... maar aan de andere kant, ook weer goed." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Fotoshoot Djyla! TROTS!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^