Ondersteunende middelen bij spanning/stress/nervositeit

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Ik zit even een beetje met m'n handen in het haar...

Boomer is altijd al een erg gevoelig hondje geweest dat vrij heftig reageert op prikkels.
Maar sinds we thuis aan het verbouwen/klussen zijn begint zijn gedrag echt om te slaan tot het extreme en ik heb het echt met hem te doen.

Stress uit zich bij hem in obsessief likken, vooral in de lucht likken, maar af en toe likt hij ook het tapijt, het dekbed, of een bepaalde deken af, net wat er binnen bereik is
Voorheen kon ik hem wel kalmeren door hem te masseren of hem af te leiden, maar dit werkt niet meer. Hij 'verdwijnt' echt een soort in z'n eigen wereldje en wat ik ook probeer, ik krijg hem daar niet meer uit.
Vooral aan het einde van de dag heeft hij hier veel last van... Afgelopen avond, voor het slapen heeft hij bijna 1,5uur in de lucht liggen likken.
Met als gevolg dat hij veel lucht binnen krijgt, veel ligt te boeren en af en toe een windje laat waaien om te 'ontluchten'


Ook begint hij angstig te reageren om de meest normalen dingen.
Even een paar voorbeeldjes van afgelopen week...
* Hij ging helemaal uit z'n plaat tegen een struik die er al jaren staat en liep er vervolgens met een hele grote boog omheen
* Hij zag opeens het patroon op m'n dekbed, terwijl hij hier al even op lag, en hij wist niet meer waar hij het zoeken moest...
* We zijn in de tuin bezig geweest dus er stonden een paar dingen niet op de juiste plaats, hij gaat op een afstand met een verdedigende toon staan blaffen en komt ook echt niet dichter in de buurt als ik hem niet begeleid, en dan is hijwanneer hij in de buurt komt van het object is hij erg schrikachtig. Wanneer hij datgene dan heeeft aangeraakt/ besnuffeld is het wel weer goed, maar toch... echt prettig lijkt het me toch niet voor hem.

Nu heb ik al wat middeltjes op internet gevonden die me erg aanspreken, maar ben benieuwd naar jullie ervaringen met dit soort middelen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ondersteunende middelen bij spanning/stress/nervositeit" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel NadiaNadia 3 doggies

Ik denk dat je er goed aan doet om niet zomaar een natuurlijk middeltje te gebruiken, maar een combinatie van middelen te nemen die elkaar versterken in combinatie met advies over hoe je goed om kunt gaan met het gedrag van je hond. Ook TTouch zou je goed kunnen gebruiken. Daarvoor lijkt het me dat je een goede gedragstherapeut met voldoende natuurgeneeskundige kennis moet hebben.

Mijn ervaring is dat je met alleen maar middelen wel resultaat krijgt, maar dat er vaak meer voor nodig is. Je moet ze niet zien als wondermiddelen. Ik ben ook lang zelf bezig geweest hiermee en het ging pas echt vooruit toen ik iemand inschakelde die naast gedragstherapeut tevens ook natuurgeneeskundige was. Soms lukt het alleen niet. Want wil je deze middelen permanent gebruiken? En wat is je plan van aanpak wat betreft de omgang en het trainen van gedrag?

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Bedankt voor je reactie...

Ik zal het zeker niet zien als een wondermiddel, maar wel als een middeltje wat hem nu ondersteuning biedt om even door deze periode (verbouwen) te komen.

Qua gedrag heeft hij gelukkig weinig tot geen problemen, hij is alleen erg gevoelig voor prikkels.

na de verbouwing kijk ik het nog een paar weken aan, mocht bij dan nog zo gevoelig zijn ga ik op zoek naar een gedragtherapeut.

honden page profiel NadiaNadia 3 doggies

Dat klinkt als een prima plan, veel succes met hem!

honden page profiel HummeltjeHummeltje 3 doggies

honden foto van Hummeltje

Ik heb zelf goede ervaring met Valeriaan. Selgian (regulier) werkte ook goed.Ik heb klassieke homeopathie geprobeerd maar dat was geen succes. Er was ook geen klik met die man,

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Dank je wel voor je reactie!

Boomer is bijna 2jaar lang homeopatisch behandeld voor zijn huidprobelemen en hier reageerde hij erg goed op. Maar de middeltjes tegen stress hadden helaas niet het gewenste effect.

Ik ga eens kijken naar de opties die je noemt

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik vraag me af of je hond wel goed ziet.

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Dat heb ik me ok afgevraagd...
en heb ook wat dingetjes geprobeerd om te kijken of dit ook zo is.
Maar de kleinste afwijkende dingetjes op de vloer vallen hem direct op.

Zijn schrikachtige gedrag is gedrag is extremer wanneer hij hoog in z'n stress zit
Als het een tijdje rustig is neemt zijn stress ook af, en schrikt hij minder snel en schiet hij minder snel in de verdediging.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb bij Mellow eerst 2 verschillende soorten Bach geprobeerd (speciaal voor haar samengesteld), maar dat deed eigenlijk niks. Na 8 weken zag ik geen verbetering. 
 
Toen ben ik verder gaan kijken en kwam uit bij Telizen, vond het wel vrij prijzig en toen bleek dat L-Theanine precies hetzelfde doet heb ik die gekocht (stuk goedkoper ;-)).
In het begin kreeg ze 's morgens een halve en 's avonds een halve, dat werkte wel.

Later ben ik overgestapt op PrimeVal Stressless en kreeg ze 's morgens een halve L-Theanine en 's avonds een klein schepje Primeval. Dat werkte ook goed.

Heb tussendoor ook contact gehad met 2 mensen van hier (persoon 1 verwees me door naar persoon 2). Nadat de Primeval op was ben ik haar op advies van persoon 2 Vitamine B complex  gaan geven, een halve per dag ('s avonds).
's Morgens krijgt ze nog steeds een halve L-Theanine (deze laatste krijgt ze dus nu sinds half november).
Ook deze combinatie werkt goed.

Ik heb ook nog getwijfeld over PUUR, maar dat wilde ik evt. dan in een later stadium proberen.
Nu blijkt dat de combinatie die ze nu krijgt goed werkt laat ik het hierbij. 
Soms denk ik wel eens aan afbouwen, maar twijfel ook wel een beetje nu de zomer er weer aankomt (en daarmee dus ook de wielrenners, daar begon het eigenlijk mee...).

Valeriaan gebruik ik zelf wel eens, als ik mijzelf onrustig en gespannen voel. Zorgt dan voor wat meer rust in mijn hoofd en dat heeft weer een gunstige uitwerking op Mellow. 
Heb me wel eens afgevraagd of zij dat ook zou kunnen gebruiken, maar dat durf ik niet zomaar te geven.

De L-Theanine is nu in de aanbieding trouwens (balen, want pas geleden heb ik weer 2 potjes gekocht, ook aanbieding, maar dan 2e halve prijs en de aanbieding van nu is veel beter ;-)

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Dat klinkt (helaas) bijna als een ervaringsdeskundige ;-)

Zelf heb ik ook zitten kijken voor de tabletjes van Telizen... maar aangezien het nogal een eigenwijze flapdrol is qua tabletjes valt deze helaas af.

 
Wel zag ik Feelings Control en Rust compositum van Groene Os en deze spraken mij beide erg aan.
Iemand die hier ervaring mee heeft?

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik maak sinds een maand gebruik van een DAP-halsband bij Lady..en voor mijn gevoel werkt dat redelijk :-). De veranderingen zijn niet super, maar goed.. ik denk dat een 'hulpmiddel' over het algemeen ook geen wereldveranderingen teweeg zal brengen..

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

En halsband of middeltje voor op de huid durf ik niet te gebruiken.
Boomer z'n huid is namelijk zeer gevoelig en heeft al heel wat hotpspots moeten verslaan en die zaten altijd rond z'n hals/kop

Het zal zeker geen wereldveranderingen geven, maar als het hem ook maar het kleinste beetje verlichting geeft gaan we vandaar uit verder werken.

Momenteel probeer ik hem van zoveel mogelijk prikkels weg te houden en lopen we hetzelfde rondje, zoeken geen drukke plekken op, laat hem lekker snuffelen en vermijd ook even andere honden.
Thuis doen we ook zo min mogelijk aan oefeninngetjes en hij krijgt echt alleen de hoognodige commando's.
Probeer even helemaal back to basic te gaan met hem

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

zelfde aanpak hierzo.. Prikkelarm/stressvrij 'trainen'.. ben ondertussen al even bezig en merk echt verschil :-)Zitten jullie eigenlijk verder op cursus? Of heb je hulp van een GT o.i.d?

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

IK had heel graag een leuke cursus met hem gedaan, maar doordat ik chronisch ziek ben is de kans dat ik regelmatig moet afzeggen erg groot en dat doe ik liever niet.
Heb geen GT in de arm, maar wel een homeopaath die altijd te bereiken is en ook erg veel kennis over gedrag heeft.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

De Theanine van De Tuinen is poeder in een capsule. Als mens neem je die capsule in zijn geheel in, maar je kunt 'm ook opendraaien. Ik strooi 'm voor de helft over haar eten (doe ik met de B Complex ook). Als je hond brokken krijgt moet je alleen even wat verzinnen, anders blaast ie het weg ;-)
 
Rust Compositum heb ik ook naar gekeken en ook de DAP-halsband heb ik in mijn handen gehad, maar ik zag op een gegeven moment zóveel voorbij komen dat het me ging duizelen. Ik ging alleen maar meer twijfelen en ik wist 1 ding zeker: mijn getwijfel zou in ieder geval géén oplossing bieden ;-)

Ik denk dat het feit dat het bij Mellow werkt wel in samenwerking met mij is gegaan. Ik heb zelf 'het licht' gezien en mezelf even ferm toegesproken, omdat het zo echt niet langer door kon gaan (door mijn gevoelens kwamen we alleen maar in een negatievere spiraal terecht, door haar voelde ik me rot, door mij werd zij nóg banger, waardoor ik me nóg rotter voelde, etcetera, etcetera...)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

O ja, met Mellow loopt ik ook altijd dezelfde stukken. Om de dag gaan we naar het veldje, waar we lekker een half uur tot drie kwartier blijven. Beetje spelen, beetje rennen, beetje op d'r rug rollen. De andere dag gaan we naar het bos, uurtje rennen, gek doen, rennen, spelen en 46 keer op d'r rug rollen ;-) 
Verloopt een dag anders dan anders, dan is ze van slag. Gelukkig niet meer zo erg als vorig jaar, het duurt dan geen dagen of weken meer, hooguit een uurtje, middag maximaal.
Als ik bijvoorbeeld pas om 14:00 thuis kom en even snel brood smeer om dat in het bos op te eten, dan bibbert ze me zowat tegemoet. Gaat vervolgens in d'r mand liggen en blijft daar een uur liggen, gaat ook gewoon weer slapen. Dus dan gaan we gewoon wat later naar het bos.

Zij heeft ook gewoon heel veel structuur nodig, veel rust, dan gaat het goed met haar (en dus ook met mij). En ik doe echt wat zij aankan. Wil zij na 1 plas naar huis, dan gaan we gewoon weer naar huis. Werkt voor ons heel fijn, geeft ons allebei rust.

Ik herken haar dingetjes wel van een oud leerling van school, hij heeft Asperger en zolang alles ging volgens planning ging het goed, ging er ook maar íets niet zoals anders, dan ging ie finaal uit z'n stekker, zo klein als ie was. En ja, dat herken ik, in mildere mate, wel bij Mellow.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

ik lees even mee O-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" Zelf heb ik ook zitten kijken voor de tabletjes van Telizen... maar aangezien het nogal een eigenwijze flapdrol is qua tabletjes valt deze helaas af. "


Mijn hond vond de telizin behoorlijk lekker. Ik gaf het ook als snoepje voor een kunstje (wel volgens de dosering)

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Ow, maar snoepjes is hij gek op!  Telizen mag nog even op het lijstje blijven staan... O-)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Heel naar voor jullie en vooral Boomer dat het niet goed gaat. Ik vind de verschijnselen vrij ernstig en deze zouden kunnen wijzen op neurologische/neuropathische aandoeningen.

Meerdere van de door jou genoemde verschijnselen komen ook voor bij Cavalier King Charles Spaniels met Chiari-achtige Malformatie (CM - uitpuilende hersentjes door het achterhoofdsgat) en dientengevolge Syringomyelie (SM - holtes met vocht in het ruggenmerg).

symptomenlijst CM/SM http://cavalierinfo.nl/forum/viewtopic.php?f=19&t=98
Mijn inmiddels op jonge leeftijd overleden Cavalier had CM/SM en ook zij had verschillende verschijnselen die jij opnoemt.
Incidenteel komt CM/SM ook bij Mopshondjes voor.
CM/SM is alleen d.m.v. een MRI vast te stellen.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Heb je weleens over Zylkene gelezen?
Wij hebben het gebruikt om de prikkelgevoeligheid van Santa wat in te dammen.
We merkten wel verschil, maar omdat we vanwege de huid met de homeopaten verder gingen hebben we het niet meer gebruikt.

honden page profiel RiaRia 3 doggies

honden foto van Ria

Mijn 2 Cavaliers Cappy en Puk hadden dezelfde verschijnselen.Ik heb toen in Best bij Dr Noorman een MRI scan laten maken.Puk had syringomyelie en Cappy Chiari like malformation(uitpuilende hersentjes)wat ervoor heeft gezorgd dat hij ook syringomyelie kreeg.
Dit is alleen via een MRI scan te zien.
Deze ziekte komt bij kleine rassen/kruisingen steeds vaker voor.
Ik schrijf dit niet om jou bang te maken,maar uit bezorgdheid.

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Loesje en Ria

Bedankt voor de bezorgdheid of dat het geen CM is...
Ik heb de klachten lijst een goed bekeken,maar alle andere symptomen die vermeld worden heeft Boomer geen last van.

Hij vertoond dit nerveuse gedrag ook alleen wanneer hij veel prikkels heeft gehad.

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Ik heb gister Feelings Control voor Boomer besteld. Dit sprak me het meeste aan qua omschrijving

Hoop het maandag of dinsdag binnen te krijgen, dus ben benieuwd of het Boomer ondersteuning geeft.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik ben heel benieuwd wat dit doet,  als ik het zo lees zo het ook wat voor Mellow kunnen zijn. 
Haar angsten gaan goed nu, maar dat uitvallen naar fietsers (onzekerheid) mag wel wat minder.
 
Laat je weten hoe het gaat na een week of 2?

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Ik heb gister Feelings Control voor Boomer besteld. Dit sprak me het meeste aan qua omschrijving

Hoop het maandag of dinsdag binnen te krijgen, dus ben benieuwd of het Boomer ondersteuning geeft. "

ik was hier ook naar het kijken en bedenken of dit een extra ondersteuning voor dusty en gaya zou zijn hier, vooral gaya heeft op moment heel veel innerlijke onrust. Te veel spanningen in een keer. 
Zou fijn voor haar zijn als ze iets extra's heeft wat haar ondersteund. 
Ben ook heel benieuwd of het jullie en boomer helpt. Ik volg je nog even mee ':-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Kan Boomer niet voor naar familie tijdens de dagen dat er hard geklust wordt ?

Niet leuk, maar voortdurend onder de stress is ook niet leuk en niet gezond. Ik denk niet dat je dat met een homeopatisch middeltje kunt oplossen. Homeopathie kan rust geven, kan helpen,... maar iets wat zo erg triggert krijg je er niet zomaar uit.

Bovendien zullen jullie ook niet zo kalm zijn als anders. Dus gaat die werkstress ook op Boomertje over.

Succes met even opvang vinden voor echte klop- en drukdruk-dagen.

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Voor de liefhebbers,

Ik zal jullie op de hoogte houden.

@ Kylie
Ik heb helaas geen familie waarbij ik Boomer onder kan en wil brengen.
We zijn gelukkig in de afrondende fase en is het nu alleen nog wat lakwerk en dan zijn we klaar.

Omdat ik zelf ook nogal een stresskip ben en veel pieker/twijfel/alles 100x overdenk, verplicht ik mezelf, dat zodra ik begin te stressen/piekeren ik aan iets anders ga denken/doen al zijn het bij wijze van grassprietjes tellen.
Dit zo ook het afgelopen weekend en we hebben Boomer zoveel mogelijk prikkelvrij gehouden, met als resultaat 1 kort moment dat hij even zat te likken.

Dus met een beetje aanpassen komen we al een heel eind gelukkig ':-)

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

ik heb zelf goede ervaringen met ttouch (sinds een week O-) )
en het thundershirt?

Ook al eens aan Bach rescue druppels gedacht?

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Ttouch heb ik even vluchtig opgezocht, maar dat klinkt wel als iets om me verder in te verdiepen.

Het Thundershirt gaat hem niet worden met Boomer.
De afgelopen jaren heeft hij tijdens warm weer hotspots gehad en ik ben als de dood dat deze weer terug komen door hem zo'n shirt aan te trekken tijdens de warmere periode die we in gaan.

Ik heb nu Feelings Control voor hem besteld, en hoop dat morgen toch wel binnen te krijgen zodat we dat kunnen gaan proberen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ondersteunende middelen bij spanning/stress/nervositeit" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: leren naast de brommer te lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^