ruwhaar teckel van 1 jaar dat weg moet!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Julie (Gast)

Hallo allemaal ,
Wij waren van plan om een 3de hondje in huis te nemen
Normaal zou het terug een cairn terrier worden met stamboom daar we er al eentje hebben en een rottweiler maar ik wou eerder eentje nemen dat ouder was eentje dat ze niet meer wouden of eentje van een asiel omdat deze ook een kans verdienen. Mijn vriend gaat er ook mee akkoord dus alles ok. Nu juist zie ik op een verkoopsite een teckel ruwhaar van een jaar te koop mooi beestje en moet weg door omstandigheden dus bel ik naar het nummer. Mevrouw neemt op en ik begin allerlei vragen te stellen wat logisch is vind ik. Het beestje komt van een dierenwinkel is gecastreerd wat ok is is lief met kinderen en andere dieren dus tot nu alles ok juist dat hij van een winkel komt daar ben ik zo niet voor maar ja als hij gezond is goed. Nu de echte reden dat hij weg moet is eerst door de man die kanker heeft en dan de hoofreden omdat hij vreugdeplasjes doet niet te geloven toch onze cairn deed dit ook maar met een goede opvoeding is dit nu voorbij. Wat denken jullie hiernu van ? Wij gaan deze avond nog tot daar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ruwhaar teckel van 1 jaar dat weg moet!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik zou heel goed alles navragen en het entboekje inzien. Soms verzinnen mensen van alles en blijkt hij bv agressief te zijn, of is niet zindelijk.
Geef duidelijk aan dat je wil dat mensen alle punten opnoemen waar evt aan gewerkt moet worden zodat je een goed beeld krijgt.

Julie (Gast)

aan de telefoon zou hij met alles in orde zijn van enten. Trouwens als mijn gevoel niet goed zit over de hond ja sorry dan voor het beestje maar dan nemen wij hem niet mee hoe hard het ook zal zijn ken mijn eigen en dan heel de avond wenen omdat mijn hart dan gebroken is. Ze zal duidelijk op veel vragen moeten beantwoorden. Trouwens nog is bedankt voor de info van het duck eten. Dank u

honden page profiel jojo

honden foto van jo

Julie.
Vraag ook welke omstandigheden.
Want mensen kunnen er inderdaad een mooi verhaal op na houden en waarom weg als die 1 jaar is .
Net als wat mexx ook zegt vraag het hempt van het lijf.
En julie als je er geen goed gevoel bij heb he meid ga dan zeker je gevoel achterna en niet van zielig want straks zit jij met een hoop ellende.

Liefs Jo ;-)

Julie (Gast)

Ik weet dat het heel moeilijk gaat zijn als ik hem daar ga moeten laten maar als er iets scheef zit in mijn gevoelens ja dan is er niks aan te doen dan is het zo :'( . Ik hoop uit de grond van mijn hart dat alles goed verloopt ook met de 2 andere schatjes en al de rest natuurlijk :-)

Julie (Gast)

Mag ik de naam van de site geven waar hij op staat of is dat verboden?

honden page profiel jojo

honden foto van jo

Julie stuur dan maar een pb naar ons op als je wilt .
Dan kunnen we even mee kijken met je oke.

Liefs jo ;-)

honden page profiel Inge & DangerInge & Danger

honden foto van Inge & Danger

Volgens mij mag dat wel..?!

Julie (Gast)

Hoe doe je dat een pb ? Ben namelijk blond O-)

honden page profiel jojo

honden foto van jo

Inge als jij zegt dat het mag .
Zet anders maar een link hierbij dan.

Julie (Gast)

www.kapaza.be onder honden benodigdheden

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik heb de advertentie gezien. de 'hoofreden' wordt daar niet genoemd, wel de ziekte noemen... :'(
Ik zou checken of alles in orde is en hem op voorbehoud kopen. D.w.z. dat als de hond ziek is, HD heeft, gedragsproblemen, noem maar op... dat de deal dan niet door gaat. Hopelijk kun je het beestje er zo snel mogelijk vandaan halen. Ik zou ook onderhandelen over de prijs. 100 Euro voor een stamloze gecastreerde hond? Kom op zeg... Als ze hem echt wegdoen i.v.m. een ziekte, dan zoeken ze gratis een goed baasje voor hem.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Pas wel heel goed op, want het blijft heel gevaarlijk om zo'n hondje te kopen. Hij lijkt nu wel gezond, maar hij komt wel uit een dierenwinkel, dus bij een broodfokker uit het Oostblok vandaan. Het kan bij een teckel dus heel gemakkelijk bijvoorbeeld een hondje met rugproblemen zijn, want daar kijken ze in het oostblok niet naar.
Dat zie je nu nog niet, maar als het beestje wat ouder is kan het zo een hernia of wat ook maar krijgen.

Ik vind teckels echt leuk, maar houd er ook rekening mee dat de teckel op nr. 1 staat qua bijtincidenten. Ik ken er ook eentje die nu op het tweede adres woont en die heeft al verscheidene kennissen en vrienden van de familie gegrepen. (En in het oostblok kijken ze ook niet naar karakter bij het fokken..)

Julie (Gast)

Hallo
Gisteren dan na het wachten van men vriend vertrokken tot daar we hadden beide rare gevoelens van hoe het daar ging zijn en verlopen. Na een uurtje rijden komen we er aan en de mevrouw doet de deur open met RENA naam van de teckel in haar armen beide heel vriendelijk direct met hem alleen bezig geweest en geen 1 vreugdeplasje gedaan(?)dan besloten om naar buiten te gaan en de 2 andere loebassen erbij te halen dit verloopte (prima) de rottweiler ging eens snuffelen en kwam dan bij ons met zijn staartje draaien zo van te zeggen ok de cairn dat was een beetje moeilijker direct over hem gaan staan en domineren dan effe zot doen en dan terug RENA reageerde heel onderdanig direct op de rug en ga zo maar door dan terug naar binnen gegaan en allerlei vragen gesteld en dan besloten daar ons gevoel heel goed zat van RENA bij ons te nemen voor de rest van zijn leven.De hoofdzaak da hij weg moest was dat hij plasjes deed en ze er het geduld niet meer voor had alsook de tijd niet meer voor ôm met hem bezig te zijn door ziekte van de man. Eenmaal met RENA thuis gekomen liep die elke kamer door alsof hij daar al woonde hij voelde zich echt goed. Dan een grote plas binnen gedaan en dan nog is later geprobeerd buiten maar volgens mij verstaat hij dat niet zo goed want deze morgen na het slapen direct naar buiten pipi en dat doet hij niet komt terug binnen en plast dan dus ik denk dat er een beetje werk aan de winkel zal zijn. Nu hebben ze juist gedaan met spelen maar HYMMER de cairn is wel een beetje langs de brute kant vind ik met RENA want natuurlijk laat HYMMER ZIEN dat hij de baas is het is zo tussen spelen en domineren maar ik denk na een beetje tijd dat dit wel zal beteren. Zo heb mijn boek geschreven en ga nu wachten op jullie reacties en vragen. Groeten Julie en de woefkes

Julie (Gast)

Oh ja we zijn trouwens heel blij met RENA is echt een leuk lief hondje waar je veel liefde van krijgt :-D een echte schat ;-)

Julie (Gast)

Nog iets boekje van vaccinatie is in orde en het is een belgisch paspoort en komt van een heel klein onbekend winkeltje naam totaal onbekend. Ik weet het wil dan nog niets zeggen maar we gaan hem toch totaal laten onderzoeken door onze dierenarts zo zijn we een beetje zekerder. We hebben de 100 euro betaald weet je eigenlijk dit beestje is het waard + voordeel de castratie dan hadden wij deze toch laten doen en dat zou ons meer gekost hebben dus ja ik begrijp het wel hoor ANGELA voor een oudere hond dat weg moest dat ze hem dan gratis mochten weggeven maar ja als dit hun gelukkig maakt om 100 euro te hebben en van hun hond af te zijn ja dan versta ik genoeg. En nu zijn ze terug wild aan het spelen achter mij in de zetel aan mijn rug het is precies of ik op een boot zit op wilde zee leuk hoor :-)

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

ik zou het niet doen een teckel kan moeilijk met anderen honden weet dit uit ervaring.
zeker niet voor dit bedrag.
een herplaaste teckel betaal je al gauw tussen de 250 euro en 700 euro weet dit uit ervaring heb altijd honden van de teckelclub.
maar ik weet niet of hij een stam boom heeft heb altijd hondjes gehad met stam boom.
laat zeer zeker ook de rug nakijken want teckels hebben heel vaak last van rug klachten en hernias.
zeker ook een ogentestlaten doen en goed de oren en gebid kijken.
went je heel veel sterkte nogmaals het is jouw keus.
veel plezier.
groetjes cocoflanel ;-)

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Mijn ervaring is net dat een Teckel wel prima kan met andere honden, ik ken er eentje en die kan het prima vinden met Tibo. En in het asiel zitten er ook dikwijls en die kunnen altijd heel goed overweg met de andere honden !! Worden zelfs meestal met een paar in het hok gezet.

Ik denk dat het zoals met elk ras is, bij de ene lukt het wel en de andere dan weer niet.

In ieder geval vind ik het heel goed van je dat je Rena een goede nieuwe thuis wil bieden !

Veel plezier ermee en met wat geduld komt het zeker in orde !!

Liefs,
Marie-Rose

Julie (Gast)

Dan hebben wij er een sociale uitgekozen :-D
Natuurlijk zoals hierboven vermeld kan je bij elk ras een niet sociale hebben. Rena heeft geen stamboom maar dit stoort me niet zolang hij maar gezond is. Dit zal binnenkort hopelijk positief bevestigd worden door onze dierenarts. Hij heeft ondertussen daarjuist zijn plasje buiten gedaan en heb hem beloond en daar reageerde hij toch positief op we zullen verder moeten afwachten. Deze nacht is hij toch proper geweest ook al een goed begin. Nu ligt hij lekker te slapen in de zetel bij me samen met Hymmer en Mortec ja die neemt de andere zetel in beslag ;-)

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Spijtig dat we geen fotootjes kunnen zien van je nieuwe aanwinst...

Julie (Gast)

Hij is ondertussen al verwijderd van de site waar hij te koop stond. Maar wie weet registreer ik me binnenkort wel want vind het hier echt leuk ;-)

honden page profiel /    //// ///

Hoi Julie,

Wat fijn dat jullie Rena een nieuw thuis geven, heb de advertentie gezien een mooi teckeltje :-D :-D
Heel veel succes met de nieuwe aanwinst :-D :-D

groetjes Thea

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Fijn dat jullie Rena een goed thuis kunnen geven. Hopelijk is hij gezond!

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

Ik hoop dat Rena snel gewend zal zijn bij jullie en
dat het binnen plassen snel verleden tijd zal zijn...
Dat jullie leuke jaren samen tegemoet zullen gaan! :-D

Groetjes, Anita.

honden page profiel Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

honden foto van Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

Wat leuk dat jullie dit hondje een nieuw huisje hebben gegeven.
Ben benieuwd naar foto's van Rena :-)

honden page profiel ..

honden foto van .

Fijn zeg dat jullie Rena een nieuw huisje hebben gegeven. Heel veel mooie en gezonde jaren samen :-D

Groetjes marianne

Julie (Gast)

Iedereen bedankt en Rena ja die voelt zich echt wel thuis :-) Heeft vandaag enkel deze morgen na het wandelen binnen geplast maar voor de rest altijd buiten wat we natuurlijk echt leuk vinden :-D Het grootste probleem dat we hebben is dat hij echt bang is als ik effe bv na boven ga en het poortje gaat dan toe dan begint hij te piepen tot ik terug beneden ben of gewoon effe naar de wc en hop daar gaat hij weer hetzelfde in de bench zelf op de kamer voor we gaan slapen en ga zo maar door als hij er niet bij kan zijn bij 1 van ons 2 begint hij te piepen tot terug komst maar ik denk wel met de tijd dat dit beter zal gaan en denk gewoon dat hij bang is dat we hem gaan achter laten maar ja tijd geven en het komt wel in orde ;-)

honden page profiel werawera

honden foto van wera

veel plezier met jullie nieuwe huisgenoot

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Hallo ben ingelogd!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ruwhaar teckel van 1 jaar dat weg moet!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Mopshondje gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^