tip: ga ik ook weer achteraan!!! dank je
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn honden in beslag genomen, ik kom geen stap verder, wat nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Dat is nog best heftig die reactie van de politie. Hier is ook zo'n straat waar een boer woont met een groot erf. Er lopen twee boxers rond maar het zijn honden dus ze weten niet heel precies waar hun erf ophoudt. Er ligt zelfs een schrikdraad over de grond tot waar de inrit ophoudt maar deze staat niet aan. Dus de honden komen er overheen.
Toen Lobbes nog leefde vorige zomer kwam één van die honden ook ineens op ons afgestormd. Ik had het niet meer maar gelukkig was "waken" ook echt het enige wat hij deed. Luid blaffen vlak voor onze neus ook al stonden wij gewoon op de openbare weg. Hij schampte met z'n tand wel lichtjes Lobbes' neus. Maar toen we weer doorliepen rende hij snel terug z'n erf op. Vond het evengoed vervelend want ik wil die straat gewoon normaal kunnen passeren zonder die hond achter me aan te hebben.
Volgens deze logica is iedere grote hond gevaarlijk. Het incident was botsen. Tegen een kleine hond. Als dat gevaarlijk is, dan is mijn Golden gevaarlijk en flinke honden als een Duitse Dog of Newfoundlander levensgevaarlijk.
Oh nee, stel dat hij tegen je aan botst! Ieks!
Ik snap je tekst niet echt.. Staffords hebben wel degelijk tot de categorie 'gevaarlijk' behoord in de tijd van het RAD.. toen werden honden van 'het pitbull-type' in beslag genomen op basis van een aantal uiterlijke kenmerken (hoger dan 60 cm, brede kaken etc).. daar vielen de staffs toentertijd net zo goed onder.. Het heette wel in de volksmond 'pitbullwet', maar het ging meer om een combinatie van bepaalde uiterlijke kenmerken..
Tegenwoordig is er niet meer zo een wet..en zijn er geen speciale wetten m.b.t tot bepaalde hondenrassen voor zover ik weet.. Maar goed.. dat betekent niet dat het tegenwoordig eerlijk er aan toe gaat m.b.t rassen als staffords en pitbulls..
Ik denk wel degelijk dat als de zaak over 2 labradors gegaan had er misschien niet zo snel nog zo'n boete bij was gekomen..
er staat helemaal niet dat het een dwangsom is, er staat dat het een schikking is
wat ik lees als een boete (wat ook vaak een schikking is)
een boete moet je aan vechten bij de rechter op de manier die bij de schikking wordt
bijgevoegd, meestal betekent dat eerst betalen, dan bezwaar maken en een gang naar de
rechter
de vraag is of dat het waard is, want feit blijft dat de honden zijn ontsnapt, dat kan je wel een ongeluk noemen, maar het blijft onzorgvuldighandelen, onzorgvuldig handelen is iets anders als een opzettelijk strafbaar feit plegen, daar wordt hier ook niet over gerept.
als jouw hond ontsnapt en een "incident" veroorzaakt, heb je onzorgvuldig gehandeld, want de hond is namelijk aan jouw toezicht ontsnapt, dat zegt niet dat je het met opzet hebt gedaan, das iets heel anders.
ik zou er wel 10x over na denken om bezwaar te maken, en dat zeker eerst aan een advocaat voorleggen, de rechters die dit soort bezwaren behandelen zijn vaak bijzonder kortaf, en dan kost het je alleen maar geld.
dus eerst een advocaat raadplegen en meestal is het dan ook nog zo, dat de boete in 1e instantie wel betaald moet worden, en het bezwaar pas daarna dient.
maar hier ligt miss een melding bij de politie...
ik ben het overigens niet met je redenatie eens gezien een soort gelijk incident hier in de straat jaren terug al waar ook een boete werd opgelegd, het ging hier om een uitgebroken Boerboel die hevige schrik had aangejaagd waarbij iemand was gevallen zonder dat de hond die persoon trouwens had aangeraakt...... maar of er een boete kwam, en een opdracht een dusdanig hek te plaatsen waar de hond niet onderdoor kon en ook niet overheen
maar goed, ts kan ongetwijfeld via de aangewezen wegen bezwaar maken en dan spreekt de rechter zich uit op basis van de door aam hem/haar verstrekte gegevens, zo gaat dat in dit land.
hiee roepen dat het onjuist vind ik voorbarig
en even ter aanvulling:
een hond mag uberhaupt niet los over straat lopen, daar staan forse boetes op
in die zin doet het er al helemaal niet toe, wat voor hond het is, het mag gewoon niet, ook niet "per ongeluk".
nou hebben we dit er ook weer bij, de wonden op de poten van djodjo willen niet echt genezen, het is zo zielig, we smeren met middeltjes maar bij de achterpoten wil het dus niet echt, tot overmaat is bwana best dominant geworden naar djodjo toe en geeft dit bij de honden wat stress..... als we samen in huis zijn is het goed te doen omdat we de honden wat met rust laten ... met de kids in huis is dit wat moeilijker die hebben ze zo gemist.... dus en de kids moeten we in toom houden en de honden in de gaten houden.... ik dacht echt in het begin dat ze het zonder kleerscheuren hadden overleefd maar ..... pfft ik hoop op geen maar.....
groetjes en ik hou jullie op de hoogte...
Wat vinden ze van wandelen buiten?
Of houden ze van zwemmen?
Wat helpt om te ontspannen is je eerst even inspannen, fysiek dan. Dus als ze erg van naast de fiets lopen houden of van zwemmen kun je dat met ze doen en ze daarna veel rust geven. Maar dan zijn ze fysiek moe en komt de geestelijke ontspanning hopelijk vanzelf.
Je kunt ook hele simpele zoekspelletjes doen. Wel iets verstoppen waar ze geen strijd over krijgen en ze apart laten zoeken. Het moet wel op hun niveau zijn, als het te moeilijk is frustreren ze zich en dat is juist niet de bedoeling.
Succes, het is een zware tijd voor ze geweest en ik denk dat ze echt apart hebben gezeten, dan moeten de verhoudingen weer opnieuw vast komen te liggen, maar met die spanning in hun lijfjes is dat heel moeilijk. Het duurt wel een paar weken voor alle adrenaline uit hun bloed is, als het niet opnieuw opbouwt van stress. Dus hou ze inderdaad mentaal zo rustig mogelijk. Bewegen is wel heel goed, dat ontspant juist.
oke dank je, ik dacht juist door ze even ook echt de rust hier te geven (oef doe ik het verkeerd). in het begin waren ze met het uitlaten wel erg op hun omgeving aan het letten (zeker wanneer er andere honden langskwamen) nu gaat dat weer zoals vanouds veel beter.
ik hoop dat dit allemaal snel achter de rug is.
dank je wel
dank je wel....
Ik blijf er ook bij... het is een ongeluk te noemen.
Ik heb eerder al het voorbeeld omschreven van mijn dochtertje die gewoon eventjes de voordeur had opengezet
(ze wilde dat de poes naar binnen kwam)
Maar ook heeft 1 van mijn honden een keer een heuse 'ontsnappingsroute' onder de omheining door gegraven.
Mijn huis lijkt haast een fort!
Ik woon aan een zeer drukke weg dus alles is hoog en solide omheind, voor de veiligheid van de kinderen en de honden. Alles stevig in het slot en toch weet er een hond te ontglippen door zich uit te graven.
Ben ik dan onverantwoord omdat ik geen betonnen fundering onder de omheining heb laten storten??
En nu kun je vinden, dat dit een overdreven voorbeeld is.. maar ik vind het nogal op hetzelfde neer komen.
Iedere dierentuin heeft een plan van actie klaarliggen voor wanneer een dier ontsnapt, want 'het kan' gewoon gebeuren!
Bokito is ontsnapt!
Eventjes haperde het luikje en hij glipte de verkeerde ruimte in... om daar vervolgens een rij deuren te forceren.
De dierentuin onverantwoord?
Of stomweg een ongeluk?
Ik vind dat je gelijk hebt.
Je doet wat redelijkerwijs van je verwacht mag worden. Maar ongelukken gebeuren. En dat heten niet voor niets 'ongelukken'. Niemand had ze voorzien.
en toch wil RVS hetzelfde punt maken als ik
onverantwoord handelen is niet gelijk aan opzettelijk iets veroorzaken !!!
maar onverantwoord handelen kan zeer grote gevolgen hebben, al was het 100x geen opzet
en een ongelukkige samenloop van omstandigheden.
Je bent altijd verantwoordelijk, als honden neiging hebben te willen ontsnappen, moet je voorzieningen aanleggen (bv een sluis zoals wij vroeger thuis hadden) dat dat niet kan gebeuren: dat is je verantwoording, doe je dat niet, en er gebeurd toch iets, kan het een ongeluk zijn, maar je had het door de juiste voorzieningen te treffen kunnen voorkomen.
het is een schikking van justitie begrijp ik
dat is iets anders als een "boete van de politie"
dit is dan een afhandeling van een incident/melding/aangifte
en het wordt voorgesteld dit te schikken met een geldboete
zoals TS als schrijft kan je dat natuurlijk aanvechten en voor laten komen
maar omdat het hier niet om zomaar een boete gaat, kan het laten voorkomen en eeen uitstpraak van de rechter dat de schikking terecht is aangeboden gevolgen hebben voor degene die de schikking krijgt aangeboden.
daar moet je goed over spreken met een advocaat, in hoeverre je een terecht bezwaar hebt
Jusitie bedenkt dit niet, dit is een gevolg van het hele incident
er wordt nu gedaan alsof er hier opzettelijk een soort heksenjacht op mensen is, en/of bepaalde honden, maar daar geloof ik niet in
justitie schikt een zaak met een geldboete, dat gebeurd heel vaak
als zaken niet met een "gewone boete" worden kunnen afgedaan omdat ze dat "overstijgen"
nogmaals: of het terecht is, of binnen proporties dat is aan TS en haar advocaat te overleggen om wel of geen bezwaar te maken.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn honden in beslag genomen, ik kom geen stap verder, wat nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?