Dank je wel voor het compliment... Ik deel graag informatie om mensen "anders" te leren/laten kijken /lezen over gezondheid, processen, verstoringen..
Waarschuw voor de gevaren waaraan wij onze dieren blootstellen zoals vergif van vlooienmiddelen, de keerzijde van vaccinaties. De invloed van goede voeding..
Mits ik de gelegenheid er voor krijg..
Helaas is dat niet altijd mogelijk op dit forum..
Vandaar dat ik mensen vaak zelf een persoonlijk berichtje laat sturen.. Zodat ik dan rustig en ongestoord deze informatie kan delen eventueel kan uitleggen..
Er zijn meerdere wegen om je hond gezond te houden..
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wel of geen Weil enting.??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ben het absoluut met Ilja eens. Wat er gemeld wordt bv. over antivlooien/tekenmiddelen is ook zo.Dat is pure chemie en wordt verkocht door dierenartsen. Het verhaal van de hond en de kat van
hondenpage staat mij nog helder voor de geest. De dierenarts adviseert Advantix. De hond wordt doodziek, de kat die ermee in aanraking kwam, lag op sterven en vervolgens gaat diezelfde dierenarts beide dieren behandelen om beter te worden. Als antwoord kreeg het baasje : het staat in de bijsluiter. Ik kan ook niet begrijpen dat dierenartsen deze chemie verkopen en dan ipv dieren beter, dieren ziek maken. Het is allemaal een kwestie van geld. Er zijn middelen genoeg op natuurlijke basis, die net zo werkzaam zijn, maar de hond niet zo belasten. Advantix gaat rechtstreeks de bloedbaan in. Gegarandeerd dat de vlooien doodgaan, dat het ook zeer belastend is voor de lever en de nieren vertelt de dierenarts er niet bij. Dat zie je pas als het te laat is.
Mijn Luca is gestorven aan levernecrose en de oorzaak is al die chemie geweest, die hij in zijn
leven heeft gehad. Alles wordt met chemie bestreden. Geeft de hond over, chemie, heeft hij jeuk,
chemie, daarbij jaarspuiten, pipetjes ed. hebben gemaakt dat hij gestorven is. Dierenartsen bestrijden het symptoom en doen weinig tot niets aan de oorzaak.
Ga toch weer wankelen nu ik de laatste berichten heb gelezen en vooral de site van Ilja heb doorgelezen.
Ik begrijp dat als je de Weil enting toch wil laten zetten je met homeopatie het kan laten ontstoren??..
Kan iemand me daar meer over vertellen hoe dat in zijn werk gaat?
Hier wordt er ook niet meer geent ook niet voor Weill. Er wordt ook niet getitterd.
Ik heb wel eens gehoord van een ander baasje dat haar dierenarts had gezegd, dat honden die hun puppie-entingen gehad hebben, levenslang beschermd zijn. Na die entingen bouwen ze zelf antistoffen op. Ik ent Romeo ook niet meer, maar laat hem wel titeren. Dat geeft me toch een beter gevoel, omdat ik dan zeker weet dat hij nog steeds beschermd is.
Voor mij is het ook allemaal nieuw maar volgens mij
is ook e.e.a. ter bescherming mogelijk dmv nosodes.
Een soort van homeopatische weerstandopbouwer.
Mmm, sep heeft ook net zondag advantix gehad (geen dia of zo) ...
maar hoe doen de niet enters het dan als ze met hun hond naar het buitenland op vakantie gaan?
Sep moet een rabies enting hebben, min. 21 dagen voor dat we naar een ander land gaan.
Komt er ook iets in de paspoorten te staan over de titer waardes? Dat te lezen is dat ze nog wel beschermd zijn?
Mijn hond komt de grens niet over, wij vieren een paar keer jaar hondenvakantie in ons eigen mooie land.
Ik zal nu wel heel dom overkomen, maar wat is titeren?
Hier ook de vakantie (lang of iets korter) in eigen land...
Maar als je laat titeren word dat gewoon genoteerd in het paspoort van je hond. Watson is nu 1 jaar ( + 3 dagen) en in zijn paspoort staat titeren appart beschreven. De da kan daar dus gewoon de titerwaarden bijschrijven.
Alleen voor rabiës moet een hond officieel geënt worden (als je naar het buitenland gaat).
Maar onze vorige honden ( en Watson ook) gingen wel eens mee naar Duitsland of België en ik kan me niet herinneren dat er ooit iemand om een vaccinatiebewijs heeft gevraagd...
En als je dan in de grensstreek woont? Daar is een rabiës enting niet verplicht! Stopt de rabiës precies bij die witte streep? Ik vind het de grootst mogelijke onzin die de kassa bij de da lekker laat rinkelen...
Er kan ook getiterd worden voor rabbies. Alleen is het de vraag als je in het buitenland het paspoort moet tonen en daar een titerbepaling in staat van rabbies, dat deze misschien niet geaccepteerd wordt, omdat ze in het buitenland vaak niet eens weten wat een titerbepaling is. Een kennis van mij gaat elke zaterdag met haar hond naar Duitsland, vlak over de grens. naar een hondenclub, maar daar had nog nooit iemand van titeren gehoord en hielden ze ook vast aan standaard alle entingen, om toegelaten te worden. Maar ook dat is een kwestie van tijd. Mijn kennis heeft het daar uitgebreid over titeren gehad en ook daar zal er nu over nagedacht worden. Tenminste dat hopen we dan maar.
In het nieuwe dierenpaspoort staat gewoon (ook in het Engels) een aparte bladzijde voor de titerwaarden.
Feit = dat het gros van de instanties (hondenscholen, dierenartsen, pensions, enz) niet bekend zijn met titeren.
Maar titeren word wel steeds meer geaccepteerd!!! Eigenlijk baal ik best wel van de rol van de dierenartsen!!! Menig hondenbezitter doet wat de dierenarts wil of zegt...
Terwijl we allemaal steeds mondiger worden (mede door Internet) wat onze eigen gezondheid betreft, weigeren er een groot aantal hondenbezitters consequent om uit te zoeken wat het beste voor hun hond is.
Dit vind zijn weerslag op zowel het vraagpunt voeding als wel entingen...
Duidelijke voorbeelden zijn in deze de entingen voor mensen. Om de zoveel jaar enten gebeurt ook bij mensen niet!!!
Watson, ik ben het helemaal met je eens. Kinderen die ge-ent worden, krijgen nog een paar herhalingsentingen en daarna zijn ze meestal levenslang beschermd. Een natuurarts die ik ken gaat elk jaar naar Indonesie en hij laat zich als arts ook titeren, omdat hij niet wil dat hij chemie voor allerlei tropische ziektes krijgt die gewoon niet nodig is. En wat voeding betreft is het ook zo. Dierenartsen behandelen honden voor allerlei kwalen, jeuk, huidproblemen, anaalklierproblemen, oorontstekingen en weet ik wat nog meer en bestrijden deze met chemie, dus bestrijden het symptoom. Heeft de hond last van de anaalklieren, halen we die gewoon weg, heeft de hond huidproblemen, krijgt hij een injectie tegen de jeuk en een zalfje, geeft de hond over, net als mijn Luca, krijgt hij een injectie tegen het overgeven. Aan de oorzaak wordt vaak niets gedaan. Heel veel vindt zijn oorsprong in voer : graan, zout, chemie, kleur en smaakstoffen en toch adviseren dierenartsen al hun voer dat vol zit met deze troep. En houden zo de problemen in stand. Het levert gewoon veel geld op. Ze studeren 6 jaar waarvan ze een 1/2 dagdeel aan voeding besteden, dus kun je stellen dat ze geen verstand van voeding hebben, een aantal daargelaten, maar die adviseren dan bv. vers, iets wat ik nog geen enkele dierenarts heb zien doen. Hills, Euikanuba, RC wordt geadviseerd, waar ze gigantisch aan verdienen. Wat hier gemeld wordt is gewoon zo. Ikzelf heb mijn dierenarts ook geloofd, dat Luca het beste voer van de wereld kreeg en dat zijn problemen overal lagen, behalve in de voeding, wat wel zo was. Dierenartsen adviseren ook Advantix waar honden doodziek van kunnen worden en katten zelfs sterven.
Het is mogelijk om in plaats van de Weil vaccinatie nosodes te geven. Je begint met een bepaalde dosis die steeds na een aantal weken herhaald en verminderd wordt, om uiteindelijk op de blijvende dosering in een hoogtij periode uit te komen. Afbouwen gaat idem dito zo.Een hond die veel met leptospirosis bacteriën in aanraking komt, kan baat hebben bij nosodes. Op het moment dat ziekte het lichaam binnen dringt, komen de nosodes in werking. Het is in Cuba op een groot aantal mensen bewezen dat zij baat hadden bij nosodes. Leptospirosis is daar een veel voorkomend probleem en vaccinaties zijn voor mensen wel voorhanden, maar te gevaarlijk.
Nosodes (evenals vaccinaties) zijn echter niet zonder risico. Honden met nier- en leverinstabiliteit hebben bijvoorbeeld geen baat bij nosodes, maar kunnen het beter hebben van hun natuurlijke weerstand.
Ik heb me even ingelezen en met wat mensen gesproken die diep in het verhaal titeren zitten.
Ik ga de Weil wel zetten maar doormiddel van Homeopathie ontstoren.
Dus de ontstoring zorgt dat alle schadelijke stoffen snel uit het lichaam worden verwijdert.
Het preciese krijg ik nog helemaal te horen .
Het werkt met tabletjes...die los je op in water en doe je in een flesje met pipet.
Net voor de enting net na de enting en later op de dag of de volgende dag krijgen ze de rest en dat is voldoende.
Zodra ik alle info heb van desbetreffende Homeopatische kliniek zal ik het hier plaatsen.
IK BEN ERUIT..dit jaar krijgen Joep&Lola toch de Weil enting (de rest van de entingen ga ik Titeren).....maar,ik ga tijdens de enting Nosode korrels toedienen,Oftewel ik ga ontstoren.
Hoe werkt het ontstoren:
De korrels worden opgelost in water en via een pipetje in de bek toegebracht,dat doe je net voor de enting ,net na de enting en in de avond nog een x.
Wat doen de Nosode korrels:
Naast dit beperkte en individuele vaccinatiebeleid geven wij met de vaccinatie ook nosodes mee. Deze nosodes zijn homeopathisch verdunde entstoffen en zorgen ervoor dat de bijwerkingen op energetisch niveau worden verminderd.
Zo beperk je de schade van de enting tot nihil.
De Homeopatische arts waar ik de korrels bestel is.
http://www.groenebron.nl/Groene_bron/Home.html
Hier kan je in het kort alles nog even nalezen.
http://www.natuurlijkgezondedieren.nl/behandelmethoden/vaccinaties
Ontstoren is een optie, maar wil niet zeggen dat je hond geen bijwerkingen kan krijgen. Ze kunnen worden verminderd, het is echter geen 100% garantie. Persoonlijk vaccineer ik geen Weil, gezien de vele bijwerkingen die deze vaccinatie kent.Maar in elk geval veel succes.
Ik weet dat het geen 100% garantie is maar als het lente/zomer/nazomer is liggen die van mij meer in het water (en drinken eruit) dan dat ze op het droge zijn.
Dus voor mij ook best een risico om helemaal niet te enten op Weil
Vandaar deze keuze..
Mijn honden zwemmen dagelijks en poedelen in de bagger in ons drassige bos. Bewust kiezen om niet te vaccineren is voor hen verstandiger en gezonder gebleken. Maar ik begrijp je twijfel omtrent deze vaccinatie en jij moet doen waar je je 'goed' bij voelt.
Ik bedoelde geen 100% garantie wat het ontstoren betreft om bijwerkingen te verminderen.Jouw keuze om wel of niet Weil te vaccineren moet je geheel zelf maken. Maar is helaas niet gebaseerd op dat die enting je honden voldoende zal beschermen. Er zijn inmiddels minstens 8 Weil varianten in omloop die je hond zwaar ziek kunnen maken met eventueel de dood tot gevolg, waarvan de serovars niet in het vaccin zitten. Het vaccin zelf biedt tegen zijn serovars niet voldoende bescherming, maar het is dus alsnog mogelijk dat ziekte door andere strains opgelopen kan worden en ook daar doet het vaccin helemaal niets tegen.
Tja ...maar ik ga toch de Weil zetten....nogmaals IK vind het risico te groot,als ik zie in welke sloten en stilstaande watertjes die van mij komen en uit drinkendan vind ik dit een veiliger idee.
De Nosodes korrels zijn besteld ,dus die krijg ik volgende week binnen.
Verder ga ik alleen nog maar Titeren.
Vanmiddag ook met mijn doggies naar de 'nieuwe' DA. Even kijken of hij/zij ook een titerbepaling wil doen (veel DA's hier in de buurt doen dit niet!!) Heb het telefonisch al gevraagd aan de assistente, maar die vroeg alleen aan mij waarom ik dit wilde laten doen (?)
Nou goed, ik ben heel benieuwd!
Gister bij de DA geweest. Blijkt dat 1 titer test 200 euro kost per hond! en ik heb twee honden!! Zo dat valt even tegen.... en dan is dat alleen nog maar de test!
Ben nu in dubio over hoe en wat te doen.... blijft een lastig verhaal. Mijn honden zijn twee jaar geleden voor het laatst gevaccineerd.
oh dat is denk ik een bloedtest die naar het lab gaat. dat is peperduur.
Als je DA een vacci test wil bestellen is het veel minder duur!
Homeopatisch DA zijn er vaak meer in thuis.
Watson is 2 weken geleden getitterd en dat kostte € 33,-
Beetje bloed afnemen en 1/2 uurtje later de uitslag... GEEN ENTING!!!
Een titerbepaling is niet mogelijk voor de ziekte van Weil
@ Liesbeth: Ik denk dat mijn DA het ook over die nosodes had, maar als het goed is hoor ik er dinsdag meer over. Ik heb ook de keuze gemaakt om dit jaar in ieder geval nog voor Weil te enten. Ga me er in de loop van dit jaar nog verder in verdiepen en dan kijk ik wel weer wat ik volgend jaar doe.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wel of geen Weil enting.??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?