Hallo allemaal!
Het is een tijdje geleden dat ik hier ben geweest, maar Bentley heeft sleetje zitten rijden en likt overmatig aan zijn achterste. Nou heb ik even op internet opgezocht wat het nou kan zijn en ik kwam erachter dat het iets met de anaalklieren te maken heeft. Nu heb ik alleen een kleine vraag:
Zijn die van Bentley verstopt of ontstoken?
Foto:
Alvast bedankt
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verstopt of ontstoken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Daarvoor zou ik naar een trimsalon gaan of even langs de dierenarts. Daar hebben ze er verstand van en kunnen ze snel zien en voelen wat er aan de hand is.
Sleetje rijden en likken doen mij denken aan overvolle anaalklieren, dit zal je dan moeten laten legen.
Volgens mij kun je dat beter vragen aan de DA,die kan dat voelen.
Als het anaalvocht er niet uit kan gaat dit ophopen in de zakjes en daardoor gaat het ontsteken. Aan de foto te zien zijn ze verstopt, en ontstoken. Even naar de DA die maakt ze leeg en spuit er antibiotica in zodat ze kunnen genezen.
Anaalklierproblemen onstaan vaker door verkeerde voeding waardoor de ontlasting te zacht is. Daardoor scheidt de hond geen anaalvocht af en hoopt het zich op in de anaalklierzakjes.
Normaal is dat een hond bij het maken van ontlasting wat druppeltjes vocht uitscheidt, door dat er middels de ontlasting druk op de zakjes komt. Even na laten kijken!
Dan zal ik even langs de dierenarts gaan. Weten jullie hoe het ONGEVEER gaat kosten? Mijn ouders zijn namelijk op vakantie voor een weekje, dan kan ik even bij een familielid wat geld te leen vragen als het over de 50 euro is.
x
ik zou idd even ritje dierenarts doen . ze zien er zo op de foto wel erg vol uit . de anus behoord niet opgezet te zijn . en dat zie je hier wel .
Voor beide problemen heb je een dierenarts nodig.Of dit accuut nodig is ,is de vraag.
Maar als je kunt lenen zou ik het doen,want het is voor je hond geen pretje.
Een consult kost al gauw 25 tot 30 euro en dan nog de behandeling.
Indien ontstoken komt daar ook nog antibiotica bij.
Sterkte.
Ik krijg van de dierenarts gewoon een rekening thuis gestuurd, misschien wil die van jou dat ook wel doen?
Bentley heeft hier echt wel veel last van.
Ik zou hiermee naar een dierenarts gaan.
Een klassiek veterinair homeopaat kan dit behandelen zodat het geneest..
Meer weten stuur mij dan een persoonlijk berichtje..
Vriendelijke groet, Ilja
zulke overvolle anaalklieren eerst laten legen. Heb je ondertussen al een afspraak kunnen maken?
Leeg laten drukken.. ?? Ja , dan heb je pas echt "de poppen aan het dansen".. Voor je het weet heeft de klier zich weer gevuld. En heb je een chronisch probleem geschapen...
dat is niet waar , goku heeft ook volle anaal klieren gehad. uitgeknepen drie keer. en nadat ik overgestapt was op lotgering heeft hij er nooit meer last van gehad.ik controleer nog regelmatig maar niks nada noppes .
ach ja, ik ben voor de dierenarts kant, jij duidelijk niet, maar zo'n ontstoken volle anaalklier kun je moeilijk zo laten zitten.
Vreemde opmerking Judith.. raakt kant nog wal..
Je kan van een foto niet beoordelen of de anaalklieren wel overvol of ontstoken zijn..
Er meerdere redenen voor een hond om sleetje te rijden of aan de anus te likken.
Er is geen levensgevaar voor de hond. Dus ik zou eerst willen adviseren op andere /betere voeding over te stappen.. Wellicht door een meer stevige ontlasting drukt de hond de anaalklier zelf leeg.
Beau heeft onlangs ook 2 weken met volle/onstoken anaalklieren gelopen, heb er niets aan gedaan want hij was aan de dunne, nu zijn onlasting weer beter is, is het probleem opgelost...
ik weet het nog zo net niet judith, als iemand vraagt op dit forum om op een zo'n hondsvriendelijke manier vlooien en teken te weren, wordt er vaak aangedragen om natuurlijke middelen te gaan gebruiken...knoflook, karnemelk enz enz...
Dus wat ilja zegt vind ik logisch, althans in mijn oren klinkt het logisch..
vlooien en tekenmiddelen zijn preventie midddelen.
wanneer een hond helemaal onder de vlooien zou zitten zou k ook nooit iets natuurlijks gaan opnoemen, want je hebt dan iets nodig wat echt goed werkt.
ontstoken anaalklieren, daar laat je een hond niet lang mee lopen, want dat is gewoon niet goed voor de hond, buiten dat is het ook nog eens heel vervelend voor je hond om er zoveel last van te hebben en er wordt niets aan gedaan
weet je wat ik denk, dat we teveel en te snel ingrijpen, ondanks dat moeder natuur ook heel goed weet wat ze moet doen.. pilletjes , poedertjes, abtje hier injectie daar...
Ik raad geen middel aan Judith. Dit laat ik aan de homeopaat over. Ik ga nooit op de stoel van de homeopaat zitten. Iik ben ervaringsdeskundige.. Maak reeds 25 jaar gebruik van de kennis van deze mensen. En volg een verdiepingsjaar aan de opleiding..
Ik vertel mensen slechts dat er meer keuze is dan alleen een dierenarts te bezoeken ..
De klassieke complementaire homeopathie is een volwaardige behandelmethode..
En gelukkig ontdekken steeds meer mensen dat de klass. homeopathie een mooie manier van behandelen is.
Bij een klassiek veterinair homeopaat is ieder dier een individu. En wordt er een uitgebreide anamnese opgetekend van het dier.
duur is om een homeopaat te bezoeken. Nee, het is niet duurder dan een dierenarts, een klass. veterinair werkt gewoon héél anders,. ]]
En als je verzeker bent voor je dier kan die ook de rekening insturen, als homeopathie is je pakket zit.
Met klassiek homeopathie word er naar de oorzaak van de verstoring gekeken.
Dus in dit geval naar wat de oorzaak zou kunnen zijn, waarom de hond last heeft van de anus.
Zou dit een overvolle of een ontstoken anaalklier zijn dan wordt er een middel voorgeschreven op basis van de klacht van de anaaklier.
En mogelijk zal er een middel voorgeschreven worden op de constitutie van de hond omdat de verstoring van de anaaklier iets over de constitutie van de hond verteld. Mogelijk een voedingsadvies.
Want niet alle honden hebben last van een overvolle/ontstoken anaaklier..
Ikzelf heb namelijk nog nooit een hond gehad die last had van de anaalklieren ..
Dus die verstoring van de anaaklier zegt iets over de constitutie van de hond.
Zo word de mogelijke oorzaak weggenomen dat de anaalklier niet weer overvol/ontstoken raakt.
Zo is de hond voor de rest van zijn/haar leven verlost van die klacht..
Homeopathie is /werkt duurzaam..
Geen een dier is het zelfde in de ogen van een klassiek homeopaat. ]
Geen standaard mensen en dieren die bestaan namelijk niet. DUS dan ook geen standaard middelen uit de lade of uit de kast..
Zet je tien honden op een rij met ogenschijnlijk de zelfde klacht/verstoring, dan krijg je mogelijk tien verschillende middelen om de verstoring te behandelen.
Nogmaals; geen dier is hetzelfde, nooit een zelfde constitutie, nooit dezelfde biografie, nooit het zelfde karakter, nooit dezelfde predispositie,enz Zelfs niet als de honden uit één nest komen...
En er is geen diagnose van de dierenarts nodig alvorens een klassiek homeopaat te bezoeken.
Een klassiek veterinair homeopaat kijkt met heel andere ogen naar verstoringen en is uitstekend in staat de vinger op de zere plek te leggen zonder de diagnose van een dierenarts.
Wil iemand een diagnose van de dierenarts dan mag dit natuurlijk ook maar noodzakelijk is het niet. Wil men ook de behandeling van de dierenarts voort blijven zetten dan mag dat ook..
Maar dan graag wel even de homeopaat er van op de hoogte stellen..
Wil de baas van het dier dat homeopaat en dierenarts contact hebben dan kan dat ook.
Komt de homeopaat er niet uit dan zal deze door verwijzen naar een specialist ..
Een klassiek homeopaat luistert naar wat de mensen te vertellen hebben over hun dier...
En kan door middel van gericht vragen stellen precies aan die info. komen die nodig is om de juiste middelen te repertoriseren..
Een prachtige manier van behandelen..
Lees eens op mijn website,... http://honden-anders-gezond.123website.nl/182028258
Wellicht eens interessant om te lezen hoe een klassiek veterinair homeopaat werkt en kijkt naar verstoringen.
Ik maak reeds 25 jaar gebruik van de kennis van deze mensen..
Zoals iemand naar een dierenarts stapt bij een klacht, bel ik mijn homeopaat..
Gelukkig zijn mijn dieren in een goede constitutie en klachtenvrij...
Mocht er een operatie nodig zijn dan zal ik naar de dierenarts moeten.. Zoals laats met een sterilisatie van mijn teefje. Maar de middelen die ik geef vóór en na de operatie zijn weer van mijn homeopaat. Geen antibiotica komt er aan te pas op mijn nadrukkelijk verzoek.
En dit kan/kon ik uitstekend uitleggen aan mijn dierenarts. Hij respecteert en waardeert mijn manier van omgaan met de gezondheid met mij hond..
Binnenkort is er voor belangstellenden weer een open dag van de opleiding tot klassiek veterinair homeopaat.
Zo kan je eens kennismaken met de div. mensen die lesgeven aan die opleiding..
Zoals div. dierenartsen die lesgeven aan de opleiding, ieder geeft deze lessen over hun eigen specialiteit. De een heeft als specialiteit paarden. De ander geeft les over de gezondheid en erfelijkheid van honden en weer iemand anders heeft weer een voorkeur voor katten.
Dan is er nog een dierenarts die over het belang van goede voeding komt vertellen en over de gevaren/bijwerkingen van vaccinaties. En wat titeren inhoudt.
Div. dierenartsen maar ook div. gedragskundigen die aan de opleiding verbonden zijn, zijn op die dag aanwezig.
Maar ook directeur, de klassiek veterinair/humaan homeopaat van de opleiding zal graag je vragen beantwoorden als je die hebt..
Als een hond een magneet is voor vlooien en teken dan zegt ook dit OOK iets over de constitutie van de hond/kat.
Er zijn genoeg topics te vinden op HP. waarin mensen - die meer dan één hond /kat hebben, de verbazing uitspreken over dat de ene hond /kat altijd vlooien heeft en de ander geen..
Ik doe al 20 jaar niets aan vlooienbestrijding of preventie bij mijn dieren.. Zelfs mijn aanloop kat die dag en nacht buiten loopt is vlovrij.. En dit terwijl ik in een gebied woon waar wild zit. Dus teken en vlooien zijn overal. Hoe dit kan...??
Wil je toch bescherming voor je dieren gebruiken dan zijn er prachtige alternatieven te vinden voor al dat ziekmakende vergif.
Meer weten over preventie vlooien/teken; zie mijn pagina waar je een mijn website kan vinden en het forum waar ik aanwezig ben..
Vragen staat vrij...
Vriendelijke groet, Ilja
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verstopt of ontstoken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?