Voor iedereen die via dit topic informatie zoekt over organisaties/stichtingen, die buitenlandse honden ter adoptie aanbiedt.
Verifieer de checklist van de Koninklijke Hondenbescherming en zorg dat de organisatie of stichting aan alle punten voldoet. Een jaarverslag moet openbaar voorhanden zijn; daarmee wordt bedoeld inclusief de financiële rapportage.
https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/13/Buitenlandse%20honden%20checklist.pdf
Controleer of de organisatie lid is van Stray Animal Foundation Platform
http://www.stray-afp.org/nl/adoptie/
Doordat een organisatie/stichting lid is van Animal Foundation Platform is men verplicht de volgende gedragscode na te leven:
http://www.stray-afp.org/nl/wp-content/uploads/2012/08/Gedragscode-AFP1.pdf
De lijst met aangesloten organisaties/stichtingen vind je hier:
http://www.stray-afp.org/nl/aangeslotenstichtingen/
Je hebt gelijk..het is niet los laten maar even afstand, dat bedoel ik eigenlijk.
Sterkte.
Ik heb de hele discussie gevolgd en ik vind het het heel naar wat je overkomen is Tineke, van ons uit dus ook veel sterkte gewenst en dat zoiets je niet meer hoeft te overkomen.
Ik heb nooit goed geweten of ik hier moest reageren. Onze hond komt uit spanje, maar die was al in Nederland toen wij hem in ons gezin opnamen. Wij hebben dus het gedrag kunnen zien van deze hond en hoe dat hij eruit zag. Op die manier is het dus een stuk makkelijker om te zien wat je in huis haalt. Geen mooie verhalen, gewoon puur wat je zelf ziet en ervaart. Ook wij zijn met onze hond de volgende dag nog naar de da gegaan voor een check. Had hij al gehad maar we praten hier over levende wezens dus ik wilde het zelf van onze da ook nog een keer horen. Niks mis met het beestje. Onze spanjaard is een super leuk en lief beestje, ik zou hem voor geen goud meer wegdoen. Maar hij is er dus geen die via adoptie naar Nederland is gekomen. De stichting haalt eerst alle honden naar Nederland, laat ze checken en bieden ze pas aan zodra ze weten dat het goed is.
Ik heb ook aan adoptie gedacht, maar eerlijk gezegd zou ik dat echt niet durven. Ik hoor nare verhalen en je weet eigenlijk ook niet wat voor hondje je in huis haalt. Laat mij de hond eerst maar eens bezoeken. Misschien is het jammer dat ik "afgeschrikt" ben van adoptie honden, misschien wel verstandig.
Mijn algehele mening over buitenlandse honden is goed, want die van ons is een schat van een beest.
Honden uit het buitenland adopteren is iets waar wij nooit aan zullen beginnen. Wij vertrouwen het gewoon niet, we willen echt eerst het beestje zien en kijken of er een klik is. De gezondheid zien en hoe hij is kwa karakter. Er zijn zoveel honden die er op papier zo lief uitzien, maar toch is er met reden afstand gedaan. Het zou zo jammer zijn als je bedrogen uitkomt en je droom om een hond te hebben op die manier afgestraft word.
Dus wij zullen naar opvangen in Nederland gaan. Waar ze dan van herkomst afkomen maakt ons niet uit, zo lang het hondje maar een klik met ons heeft en andersom.
Ik weet niet wat er bedoelt wordt met adoptie honden uit het Buitenland en opvang..waar dan ook.
Er zijn heel veel stichtingen waar opvang is voor de honden voor ze officieel geplaatst worden,
heb nu bv. een hond uit Portugal in de opvang. Maar die wordt gewoon geadopteerd als buitenlandse hond. De adoptant komt bij in huiselijke kring kennis maken met een hond.
Zo iets byzonder/uitzondering is dit echt niet bij stichtingen.
Dus weet niet zo goed wat je bedoelt met "opvang".
Nogmaals mijn waarschuwing: Lees en informeer je eerst voor dat je de stap naar adoptie doet.
Gruul komt bij de stichting poor animal in Prinsenbeek (langs Breda) vandaan.
Deze stichting rijd zelf naar Spanje toe om daar honden uit het asiel te halen en ze naar Nederland te brengen. Dit zijn allemaal honden die daar een spuitje zouden krijgen. Ze vangen ze op in een boerderij waar ze heel veel plek hebben om lekker los te rennen. Deze honden zitten dus niet in hokken. Mede daarom kun je dus heel goed zien hoe het karakter van de hond is. Omdat ze echt hond kunnen zijn daar.
Maar ook deze stichting heeft natuurlijk negatieve reacties gekregen. Zoals ik het mee gekregen heb zijn het problemen met communicatie, en niet dat de honden er slecht bij zitten of ziek zijn. Ik beeld me bij die mensen dan ook in dat ze mensen vreemd zijn en hun hart volledig bij de honden hebben liggen waardoor ze niet zo goed zijn met communicatie.
Ik ben tevreden over deze stichting, maar dat komt natuurlijk ook omdat wij een kei leuke hond daarvandaan hebben.
Ik begin steeds meer benieuwd te raken welke stichtingen/opvangen wel 100% goed werk leveren.
Waar gewerkt word met mensen worden fouten gemaakt, de een erger dan de ander. Maar ik denk dat het moeilijk is om 1 stichting te hebben die naar ieders tevredenheid is. Het is een beetje off topic maar mijn gedachtes dwaalde daar wel naar af na het lezen van dit topic en andere verhalen over opvangen en stichtingen.
Maar voordat je een hond neemt, idd informeer!
Ik heb over het asiel waar Mellow vandaan komt ook negatieve berichten gelezen, maar ik ben eigenlijk heel tevreden geweest met de begeleiding, de hulp de eerste weken.
En nog steeds, als ik een berichtje met foto op hun FB-pagina zet krijg ik vaak een reactie of een like van ze
Eigenlijk ben ik er sinds een jaar ongeveer wel helemaal klaar mee. Je hoort zoveel negatieve reacties van adopties. Zoals ik al vaker heb gezegd heb ik mij er een tijdje in verdiept en met vrijwilligers van verschillende stichtingen, groot en klein, contact gehad. Sommigen werkten er nog, anderen al lang niet meer. Hun werk was voornamelijk de straat op gaan om zoveel mogelijk verschillende rassen/kruisingen enz van straat te halen zodat de stichting meerdere keuzes had voor ons Nederlanders om op internet via foto's een hond uit te zoeken. Volgens hen klopt echt voor het merendeel de beschrijving van de honden niet. En ja, steeds meer en vaker zieke honden die naar Nederland "verzend" worden.
De nazorg........veel stichtingen kennen het woord niet. Het is niet zo gek dat er in Nederland redelijk wat adoptiehondjes in asiels belanden omdat ze toch bij aankomst....de eerste week in het nieuwe gezin tegenvallen. Gebruiksaanwijzing is voor veel mensen vaak toch wel teveel, maar hij had zo'n lief snoetje op de foto op internet.
Sommigen zijn een stichting begonnen puur uit financieel belang. De eigenaar zit op zijn stoel duimen te draaien en geld binnen te harken en de vrijwilligers werken zich compleet uit de naad. Schandalig! Ennog steeds verbetert er helemaal niks in de landen waarvandaan de honden geadopteerd worden. Wat helpt het dan dat wij hier in Nederland een klein percentage van de honden "redden" waarvan dan weer een klein procent alsnog weer in een asiel belandt?
Ja, ik vind het vreselijk als ik de dodingsstations zie en ben al lang blij dat ik er nooit in een geweest ben. Maar als de regering daar nu gaat verplichten dat honden gecastreerd/gesteriliseerd moeten worden zou dat al niet een boel schelen. Dat invoeren van pups verboden wordt, dus broodfokkers geen pups meer aangevoerd krijgen. Jaren geleden waren al die ziektes die er nu zijn nog niet in Nederland hoor. Ja, het kan ook via mensen/honden meegenomen worden na een vakantie, maar het is toch wel heel frappant dat sinds er zoveel honden hierheen gevlogen worden er meer en meer ziektes bijkomen.
Ik heb laatst nog tegen iemand hier gezegd dat ik het maar raar en onverantwoord vind dat zij een hond van straat heeft meegenomen naar Nederland. Dat is toch vragen om moeilijkheden? Als zoals nu al blijkt dat zelfs de stichtingen onvoldoende controles uitvoeren en toch zieke honden op het vliegtuig zetten wat verwacht je dan van een hond die je op straat vindt en meeneemt. Ik word daar echt boos om!
En nee, ik bedoel dit allemaal heus niet als aanval tegen de mensen hier op HP die adoptiehondjes hebben. Als ik alles wat ik besproken en via email etc aan reacties heb gekregen kun je beter kiezen voor een hele kleine stichting. Susan bv die heeft haar honden van een hele kleine. Zo lang ze het of doen uit liefde voor de honden en niet uit liefde voor het financiële........de laatste jaren vliegt de een na de andere shelter uit de grond in al die Oostbloklanden en Middellandse zeelanden. Doen we ons best om hier de broodfokkers weg te krijgen, gaan we ze daar wel bij de broodfokkers weghalen.
Ik begrijp het echt niet. Nee, je hoort mij niet zeggen dat de asiels hier vol genoeg zitten hoewel dat wel zo is. Iedereen mag zelf weten wat hij/zij doet. Maar ik zie zo langzaamaan het verschil niet meer in een buitenlands adoptie hond en een broodfokhond.
Best wel jammer dat je niet zo snel iets hoort van alle adopties die goed zijn gegaan. Pas dan had je ook een duidelijk beeld. Als ik zo in mijn omgeving vertel dat ze uit spanje komen dan blijkt opeens zo'n 50% daar ook vandaan te komen. Zelfs eentje uit griekenland.
Toen mijn tweede daar vandaan in beeld kwam had ik mijn bedenkingen, wat als het niet klikt tussen die twee, als het een angstbijtertje is of wat dan ook. Vervolgens heeft de stichting aangeboden om de tweede in een gastgezin in Spanje te zetten en te observeren. Het enige wat er als negatief uit kwam was dat hij "baknijd" zou hebben. Voor de rest was hij sociaal en makkelijk, eerder wat lui. Een hele mooie afscheidsbrief van het gastgezin zat bij zijn reisdocumenten, echt leuk.
Ik wist dus waar ik op moest letten en in de tijd dat hij wachtte op de reis heeft het gastgezin hem netjes aan de riem leren lopen en nog wat kleine dingen. Van de baknijd heb ik nooit iets gemerkt en het sokken en schoenen klauwen ook niet.
Ik ben een tevreden adoptant met twee honden en hier in de omgeving zin er nog meer als genoeg. Ook nazorg is er en op iedere vraag die ik stel krijg ik binnen een of twee dagen antwoord.
John,daarom heb ik ook contact gehad buiten de dingen die op internet staan omdat hier voornamelijk de negatieve dingen staan. Als iemand iets vervelends meemaakt wordt dat nu eenmaal sneller besprokene dan wanneer het geweldig gaat.
Dat is overigens met ieder forum zo.
Dus hebik via omwegen contacten gehad met mensen die adoptiehonden hebben, die vrijwilliger zijn en zijn geweest etc.
Het Stray Animal Foundation Platform, is dat een Nederlands Platform voor speciaal nederlandse stichtingen? Een goed initiatief trouwens.
ja dat zag ik, maar dat zijn er wel erg weinig en niet een uit bijv. Duitsland (waar ik woon) of zie ik een rubriek over het hoofd.....
ik heb Lola van Stichting Hundehilfe Polen, een stichting die poolse asiels ondersteunt met praktische zaken, bouwmaterialen, voedsel, castratieprojecten, medische hulp, voorlichting en bemiddeling.
Ze werken nauwelijks met gastgezinnen, wel hebben ze contacten gelegd met asiels in Duitsland, een paradijs vergeleken met de poolse asiels en Gnadenhoven voor de ergste gevallen, honden die zo getraumatiseerd zijn dat ze niet meer in aanmerking komen voor plaatsing bij een gemiddelde hondenbezitter.
Heel kleinschalig en met open boekhouding. Ik heb nog steeds persoonlijk contact met de oprichtster. Ik zal haar wijzen op deze site
Een beetje onduidelijk wellicht maar mijn bericht hierboven is een reactie op het bericht van John om
20.16, ik kan John niet quoten daar hij gast is.
John, we weten inmiddels dat jij jouw honden via stichting Ace hebt geadopteerd.
Het geldt lang niet voor iedereen die aanklopt bij Ace, ik bedoel het antwoord krijgen op vragen binnen een of twee dagen!
Lees het volgende verhaal maar eens van een adoptant die al meer dan vier maanden op antwoord wacht, zelf wacht ik ook al ongeveer zolang en ik ken zelfs iemand die al bijna zes jaar op een antwoord wacht.
Een via Ace geadopteerde hond, een teef, deze zou, zoals alle honden (muv pups) volgens de regels van Ace gesteriliseerd moeten zijn bij het verlaten van het asiel.
Adoptant sluit een verzekering af voor de hond zonder daarbij de sterilisatie optie erbij te nemen; de hond is immers al gesteriliseerd.
Groot is de verbazing als de hond loops wordt!
Adoptant neemt contact op met de hoofdverantwoordelijke Ace Nederland, deze stuurt het door naar Spanje, alwaar het medisch dossier van de hond bekeken wordt: Het zou een normaal verlopen sterilisatie geweest zijn zonder enige bijzonderheden.
Enige tijd later wordt de hond ziek en blijkt een baarmoederontsteking te hebben, er moet met spoed een operatie worden
uitgevoerd.
Tijdens de operatie blijkt dat er bij de in de Ace-kliniek uitgevoerde "sterilisatie" enkel een klein stukje van de baarmoeder is verwijderd; beide eierstokken en het grootste gedeelte van de baarmoeder zijn dus nog aanwezig!!!
Wat is het voor een "dierenarts" die een sterilisatie op zo'n manier kan uitvoeren??
Gelukkig komt de hond er weer bovenop.
Adoptant neemt contact op met de hoofdverantwoordelijke Ace Nederland voor een verklaring en om de dierenartskosten vergoed te krijgen. Ace Ned. stuurt het door naar Spanje.
Het blijft stil vanuit Spanje!
Adoptant neemt nogmaals contact op met Ace Ned.
Tot op de dag van vandaag heeft de adoptant niets mogen horen.
Dit is ongeveer 4 maanden geleden gebeurd.
Zo gaat het keer op keer bij Ace: Je meldt je met een klacht en ze geven niet thuis, houden zich stil!
Uiteindelijk geef je het als adoptant dan maar op, want wat kun je doen??
Dit laat weer eens duidelijk zien Hoe Ace met haar adoptanten omgaat!
(tekst Tineke)
_______________________________________________________________________________
Alweer een schokkend verhaal! Je vraagt je inderdaad af welke "dierenartsen" aan het snijden zijn geslagen.
En als je dan met vragen komt is niemand thuis.....
Ik denk alleen dat we "John" en "zijn" succesverhalen met een korrel zout moeten nemen.
"Hij" is nog steeds te beroerd om een profiel aan te maken...
APF, organiseert elk jaar een buitenlandse honden conferentie.
Heel leerzaam en serieus. Met sprekers over allerlei onderwerpen.
Het is dit jaar nog niet zo lang geleden al geweest, en was/is voor het eerst ook in België georganiseerd..
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?