Zogende pups aan de diarree!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Medine (Gast)

Hi
Heb hier een nestje pups van 9 dagen oud die erg aan de diarree zijn.
Het stinkt behoorlijk en het diarree 'vliegt' er bij hun achterste uit.
Nou is mijn vraag of dit wel normaal is?
Beiden ouders zijn goed gezond en hebben hun entingen en ontwormingen
op zijn tijden gehad. En zijn dan ook nooit ziek geweest. (Gelukkig)

Ik weet dat een virusje / ziekte in alle hoeken licht onlangs dat ouders gezond zijn.


Dus vandaar mijn vraag: Heeft iemand ervaring hiermee? Zou het iets ernstigs kunnen zijn?
Zo ja, neem ik METEEN contact op met de DA.

(Sowieso wordt dit doorgegeven aan mijn DA voor extra info)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zogende pups aan de diarree!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Uiteraard is dit niet normaal nee, ik zou dus ook direct contact opnemen met de dierenarts!
Er kunnen tig redenen zijn voor de diarree, ook genoeg onschuldige maar bij een nest zo jong kan er nog een hele hoop mis gaan dus ik zou zeker de dierenarts even laten langskomen of in ieder geval contacteren. Succes!

Trouwens ik neem aan dat je ze dagelijks op hetzelfde tijdstip weegt... Zodra ze beginnen af te vallen moet er echt gauw wat gebeuren want van diarree kunnen ze gauw veels te zwak worden. Hou die gewichten nu dus extra goed in de gaten voorlopig.

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Hele jonge puppies hebben wel wat dunnere ontlasting dan een volwassen hond. Zeker als ze alleen nog melk drinken en dat doen ze uiteraard nog met 9 dagen.
Ook is de ontlasting vaak wat geliger van kleur ipv bruin.
Het hoort alleen niet eruit te spuiten maar meestal laten ze het alleen lopen als mama ze likt. Ook hoort het niet heel erg te stinken...

Mijn advies is bij twijfel altijd een dierenarts bellen en vind dit wel twijfelachtig genoeg. Zou het misschien niet nu gelijk doen maar toch morgenochtend vroeg wel contact met ze opnemen. Je kan ook eventueel proberen wat ontlasting op te vangen en bewaren zodat je dat morgenochtend gelijk aan de dierenarts kunt laten zien.

Medine (Gast)

Ik weeg de pups 2 x per dag.. Ze komen allemaal gelijkmatig aan en groeien heel goed. Voor wat informatie heb ik gebeld en ze hebben aangegeven tog even te wachtten en dit heel normaal is? Als de pups onrustig worden, afvallen - niet aankomen zou ik naar de da moeten gaan. Zo niet wachtten tot morgen.

Ik denk dat ik het even zo ga laten.. En morgen ogtend dus zo over 9-10 uurtjes meteen langs me eigen da ga.

Ik hoop echt dat er niks aan de hand is.
Maargoed, het kan het begin van iets zijn.. Na 1 dag diarree vallen ze geloof ik niet meteen af.
En of ze het nou 'allemaal' hebben weet ik niet het zijn er 7

Medine (Gast)

" Hele jonge puppies hebben wel wat dunnere ontlasting dan een volwassen hond. Zeker als ze alleen nog melk drinken en dat doen ze uiteraard nog met 9 dagen.
Ook is de ontlasting vaak wat geliger van kleur ipv bruin.
Het hoort alleen niet eruit te spuiten maar meestal laten ze het alleen lopen als mama ze likt. Ook hoort het niet heel erg te stinken...

Mijn advies is bij twijfel altijd een dierenarts bellen en vind dit wel twijfelachtig genoeg. Zou het misschien niet nu gelijk doen maar toch morgenochtend vroeg wel contact met ze opnemen. Je kan ook eventueel proberen wat ontlasting op te vangen en bewaren zodat je dat morgenochtend gelijk aan de dierenarts kunt laten zien. "



Zie mijn andere reactie.

Het ontlasting is idd wat gelig. En het stinkt veel.
Ik heb net even gebeld met een DA die dienst heeft.. En die heeft me geadvisseerd te wachtten en het heel normaal is. Ik ga dus over paar uurtjes meteen mijn eigen da opbellen voor een afspraak.

En bedankt voor de tip om wat van het ontlasting mee te nemen.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Zolang de pups levendig zijn, goed drinken en niet (veel) afvallen is het waarschijnlijk niet acuut levensbedreigend dus kun je inderdaad ook wachten met bellen tot morgenochtend. Maar zoals Irene ook al zegt ik zou er wel zeker achteraan gaan want zoals jij het omschrijft klinkt niet echt 'normaal'.

Medine (Gast)

Wichita , ik ga er zeker achteraan.
Het afvallen hou ik me niet heel veel aan vast.
Zie pas vandaag diarree en denk dat heel snel afvallen niet zichtbaar zal zijn. Ze drinken nog heel goed en zijn na heel veel slapen na pup-levendig

Ik zal trouwens morgen even een account aanmaken het bevalt me goed deze site :-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik adviseer je ook de dierenarts thuis te laten komen ipv langs te gaan, is beter in verband met het risico's op infectie als het even kan... Het hoeft inderdaad niet heel erg te zijn maar met die kleintjes kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en er even achteraan gaan. Hopelijk kom je desondanks vannacht toch nog wel aan wat slapen toe want zo een nest is al slopend genoeg.

Leuk trouwens dat je lid wilt worden!
Het kan hier erg gezellig zijn en vooral ook leerzaam. Maar soms zijn de veroordelingen ook nogal hard dus wees gewaarschuwd daarvoor ;-). Als fokker zijnde is het denk ik wel verstandig als je dit even leest aangezien je op dit forum wilt blijven, http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_492-Richtlijnen-voor-fokkers-op-de-hondenpage.php/, dit zijn de 'basisregels' waaraan wij fokkers hier op HP allemaal moeten voldoen. Dit om zo veel mogelijk verantwoorde fok te ondersteunen en er zeker van te zijn dat het advies dat hier gegeven wordt juist is.

Welkom alvast hè en nogmaals veel succes met het nestje verder!

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Hallo Medine,

Ben even nieuwsgierig.
Hoe is het nu met de diarree?
En met de pups natuurlijk.
Alvast een hartelijk welkom.

Medine (Gast)

Heej,

Ik ben 10.50 bij mijn da geweest en heb wat ontlasting meegenomen. Daaruit heeft ze niks negatiefs uit gekregen. De reden dat de pup(s) aan de diarree zitten zou kunnen komen omdat mama teveel eiwit binnen heeft gekregen. Ze mag geen puppymelk , karnemelk oid meer en krijgt nu wat kipstukjes , versvlees en puppybrokken. Zolang de pups levenedig zijn en goed drinken is er niks aan de hand. Als mama op deze manier blijft eten zou het binnen een dag over moeten gaan. Ik moet de pups goed in de gaten houden om uitdroging voor te komen. 'Het huidje vast pakken en loslaten, als het snel trug gaat s het ok'. Mijn da gaat zo even tussen 18.00 - 19.00 langs komen voor een kijkje. Als de diarree blijft zetten zouden de pups een spuitje kunnen krijgen in de mond om droging te voorkomen. Ontwormen gebeurt maandag thuis dit gaat de da doen dan zijn ze precies 2 weken en 1 dag oud. Geboorte datum is 24 februari 2013.



Ik ga nu even de fokwijze/regels van het linkje die ik heb gekregen doorlezen. Zo ver ik weet moet ik omdat ik een nestje heb mijn 'fokwijze' doorgeven aan de moderators? Moet ik dat in mijn eigen woorden doen over hoe ze hier worden opgevoed etc? Of krijg ik een vragenlijst oid?

Ik maak nu even ook snel een account

Medine (Gast)

" Ik adviseer je ook de dierenarts thuis te laten komen ipv langs te gaan, is beter in verband met het risico's op infectie als het even kan... Het hoeft inderdaad niet heel erg te zijn maar met die kleintjes kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en er even achteraan gaan. Hopelijk kom je desondanks vannacht toch nog wel aan wat slapen toe want zo een nest is al slopend genoeg.

Leuk trouwens dat je lid wilt worden!
Het kan hier erg gezellig zijn en vooral ook leerzaam. Maar soms zijn de veroordelingen ook nogal hard dus wees gewaarschuwd daarvoor ;-). Als fokker zijnde is het denk ik wel verstandig als je dit even leest aangezien je op dit forum wilt blijven, , dit zijn de 'basisregels' waaraan wij fokkers hier op HP allemaal moeten voldoen. Dit om zo veel mogelijk verantwoorde fok te ondersteunen en er zeker van te zijn dat het advies dat hier gegeven wordt juist is.

Welkom alvast hè en nogmaals veel succes met het nestje verder! "




Ik neem mijn vragen terug van mijn vorige post. Op het linkje die je hebt gestuurd staat al alles in :-) bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zogende pups aan de diarree!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ik hou van je Ginger
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^