kan dat niet alleen zijn voor de vrijwilligers die gaan wandelen met de honden? Dat de vaste werknemers wel verzekerd zijn en de vrijwilligers niet? (denkt even hardop )Daar zou ik namelijk nog wel in kunnen komen omdat een vrijwilliger niet op contractbasis werkt, vaak heeft de instelling een verzekering die ook opgaat voor zijn vaste werknemers die bij eventuele rechtszaken etc.
Zo niet dan vind ik het een vreemd iets, want iedere hond kan een bijtincident veroorzaken en dan zou elke hond een risico zijn lijkt me zo.
Ik heb in een asiel stage gelopen en daar werden ALLE honden uitgelaten, ongeacht het ras. Uiteraard was het wel zo dat er naar de persoon werd gekeken die met de hond liep. Kwam er vaak op neer dat de mensen met meer ervaring dus met de Staffords liepen, maar er was ook een klein teefje die super met andere honden kon, dus daar mocht iedereen mee lopen. Was dus echt hond afhankelijk en niet ras afhankelijk.Mijn verhaal is in Nederland, dus misschien dat daar dan ook weer verschil in zit.
Zo zie je maar, het hondje dat Marie-Rose beet was een shi tzu. Dus geen grote 'gevaarlijke hond'.
Maar ook de staffs worden gewandeld hoor. Alleen niet door jongeren en zeker nooit vrij in natuur losgelaten.
Ik vraag me dan af of die honden ooit herplaatst kunnen worden. Want ik neem aan dat potentiele nieuwe eigenaren toch ook eerst een stuk met die honden willen gaan wandelen. Dan zijn ze daar toch zeker ook niet voor verzekerd. Triest hoor voor die honden.
In mijn plaatselijke asiel is het goed georganiseerd.
De moeilijke honden worden door een kleine groep speciale uitlaters uitgelaten. Deze uitlaters krijgen ook instruktie waar de hond uitgelaten moet worden. Bij voorkeur dus door de wijk en niet in het uitlaatgebied, want in de wijk kom je geen loslopende honden tegen.
Sommige honden worden consequent met een muilkorf uitgelaten.
Je kunt je aanmelden als je als 'speciale uitlater' wilt lopen.
Ik heb dat niet gedaan, ik voel me absoluut niet op mijn gemak met een heel sterke hond.
De uitlaters hebben speciale gele jassen aan, de andere hondenmensen in de buurt herkennen ons en reageren heel prettig op ons.
Met deze regels gebeuren er zelden 'ongelukken'.
Elk asiel zou dit moeten doen
wat raar zeg, ik heb gewerkt bij het dierenasiel almere en daar zit het ook bom vol met stafford/ pitts. maar deze mag je gewoon mee uit wandelen nemen. alleen de gene met gedragsproblemen worden afgeraden voor mensen met weinig ervaring. De meerderheid is ontzetten lief en zouden nooit bijten. Dit zijn mijn vriend en diesel. we waren samen lekker aan het wandelen.
@ Rianne, zo is het dus bij ons ook (in België), er wordt gewoon gekeken van hond tot hond en niet van ras tot ras. De medewerkers observeren de honden en leren ze heel goed kennen, velen zeggen ook "vaak zijn Stafford veel liever dan sommige van de kleintjes of bijv sommige Retrievers". Gewoon een kwestie van de honden in het asiel te kennen en dan goede raad aan de vrijwilligers te geven.
Wat is Diesel trouwens een mooierd !!!
@ Anny..ja hoor, Alex is er zelfs al mee begonnen om mij op te eten; echt een vervaarlijke Stafford, zal morgen maar vriendelijk vragen of hij echt mee wil op wandel En Cindy, Blackie wil ik ook nog meenemen. Eline gaat dan weer met Bailey, dus dat wordt morgen heel gevaarlijk hoor
Persoonlijk vertrouw ik ook rapper een Stafford in het asiel dan een retriever of herder ofzo.
Ik steek liever mijn hand in het hok van een Stafford dan bij iemand anders..
Nog even dit Nies, een Staffford staat niet automatisch gelijk aan moeilijk hoor. Er kunnen er andere veel moeilijker zijn. Ik vind het gewoon heerlijk makkelijk om met hen te wandelen. Is genieten voor hen en voor ons. Eline zal het volledig beamen
Zo gaat Alex heel dikwijls een enthousiaste goedendag zeggen aan een dame die er altijd wandelt. Zij is gelukkig absoluut niet bang voor hem en vindt het geweldig dat hij naar haar toe komt. Door met hen te wandelen leren ze ook sociaal te zijn en leren ze andere dingen kennen buiten het asiel. Dit asiel van jou gaat dus in de fout en dat is intriest voor de honden Maarja, dat besef jij zelf ook, maar kan je er niets tegen doen
Kijk maar naar onze 2 leuke staffords Alex en Cindy. Die 2 zijn gewoon verlieft op mekaar.
http://www.youtube.com/watch?v=LvfesNGonqU&feature=youtu.be
Ik vind het eigenlijk wel netjes dat ze niet zomaar mensen met een krachtige hond laten lopen. Zeker als ze niet verzekerd zijn voor eventuele incidenten. En zeker aangezien honden in een asielomgeving vaak stressvoller zijn waardoor er misschien makkelijker een incident ontstaat, ook al omdat je de honden misschien niet door en door kent.
Hopelijk heeft het asiel wel een speelweide waar het gebrek aan wandelen mee gecompenseerd word door een medewerker of vrijwilliger met de hond te laten spelen/trainen.
Een keer was genoeg.
Ik denk, net als veel anderen hier, dat honden helemaal niet meer uitlaten alleen maar voor meer gedragsproblemen gaat zorgen en zindelijkheidsproblemen.
Nou zeg mijn mond valt hier open van verbazing. Zo krijg je wel honden met bagage als je ze vervreemd van de buitenwereld.
Er wordt zover ik gezien heb niet met ze gespeeld en ze mogen wel op omheinde perkjes buiten. Vind het wel zielig ik heb de medewerkers enkel al de hokken zien proper maken en ook de honden verzorgen die nieuw binnenkomen...ofwel hebben ze te weinig mankracht..ofwel zijn ze anders ingesteld...heb natuurlijk nog niet veel kunnen zien...
dat niet zomaar iedereen met ze mag wandelen daar kan ik inkomen maar dat er helemaal niet mee gewandeld wordt vind ik wel heel raar en onverantwoord van het asiel zelf.
niet verzekerd is een flauw excuus want dan zouden de andere honden ook niet mogen gaan wandelen en je kan ze als oplossing een muilband omdoen maar je zegt dat het asiel daar ook niet van wil horen.
ik vind het onverantwoord van het asiel naar de toekomstige nieuwe baasjes toe want die krijgen een hond die opnieuw mag wennen aan het wandelen aan de lijn en waarschijnlijk nog heel wat meer problemen heeft ontwikkeld door het niet wandelen en te kort aan beweging.
Helemaal eens met de meeste mensen hier, honden niet uitlaten zou pas voor gedragsproblemen kunnen zorgen !! Nu leren ze andere dingen kennen en wat je ook altijd duidelijk merkt is dat, de stress gewoon van hen afvalt wanneer ze van het asiel wegwandelen, dan worden ze vrolijk. En ze genieten er net zoveel van als de andere rassen, immers niet vergeten Staffies zijn erg gevoelige honden en vaak de honden die het het moeilijkste hebben in een asiel, ik heb er al gezien die echt wegkwijnden en net die gaan ze dan even niet uitlaten !! Ik ben blij dat in het asiel waar wij gaan, de medewerkers Staffies beoordelen zoals de andere rassen. Ze gaan gewoon kijken hoe ze reageren, hoe ze zijn van karakter etc en veroordelen ze niet zomaar op ras.
Heel triest voor de Staffies van het asiel waar Nies gaat en ik vrees dat zij lang niet de enige zijn...er zijn er dan ook nog die Staffies gewoon niet opnemen en dus van velen de dood op hun geweten hebben, dat is nog erger het asiel waar wij gaan, liet al een paar keer zijn goed hart zien en nam er op die van buiten de streek waren, omdat anderen hen weigerden En dat bleken lieve honden te zijn ! Maar maakte niet uit voor het andere asiel, het is een Stafford, punt uit Zoals Frank zegt, zelfs in asielen dit soort non-argumenten
@ Eline, wat een leuk filmpje van onze Alex en Cindy samen Had weer niet gemerkt dat je filmde
Gisteren nog naar het asiel geweest samen met mijn zusje, en zij wou een klein zwart hondje uitlaten, daar had ze het beste gevoel bij.Het beestje was afgestaan wegens ernstige mishandeling het had wondes op de borst en mankte.Maar het diertje stak zijn pootjes door de tralies om zich te laten aaien, en was superlief .Mijn zus vroeg aan de medewerker om met dit hondje te wandelen, en die zei: dat mag helaas niet mevrouw, ze is een staffordachtige .Ik moet er echt bijzeggen dat deze kruising er amper 'staffordachtig' uitzag!Had ik het niet gelezen, ik had het niet geweten...helemaal triestig zoiets...
Inderdaad Karin, je zegt het helemaal juist !! En Rottweilers worden ook opgenomen in de asielen, terwijl Staffies in sommigen niet Pas op, niet dat ik dat niet super vind wat Rotties betreft, maar het onderscheid maken tussen rassen zou niet mogen !!
Echt intriest Nies, arm hondje, stom heel stom van de medewerkers en het gaat ten koste van de honden die wel beter verdienen !! Dit hondje kan bijv heel wat liefde gebruiken na wat er gebeurd is qua mishandeling en dan dit weer
Ik vind dit ECHT niet normaal ! Ik vind dat staffords gewoon normaal behandeld moeten worden zoals andere honden ! Zelfde bij mensen als de ene mens iets sterker is dan de ander zeggen wij mensen toch ook niet......Nee je moet niet met hem omgaan wand hij is sterk ! Ik vind dit gwn niet normaal....Staffords/pitbulls worden gewoon gezien als moordenaars.....DIT MOET STOPPEN !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?