ik heb ergens gelezen dat in duitsland honden een muilkorf om moeten hebben is dat zo? of geld dat voor bepaalde type rassen of type gedrag? ik wil dit graag weten omdat we een keer naar duitsland gaan met onze honden en ik wil niet dat ze worden afgepakt of een boete krijgen. wij hebben de rassen (kruising)
border collie X amstaff
en
shar-pei X amstaff
is daar een muilkorf plicht voor in duitsland?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is er een muilkorf plicht in duitsland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ik zou indd even goed kijken hoe en de wat, weet dat ze in duitsland heel moeilijk zijn met deze ''soorten'' honden, ik dacht zelfs dat deze rassen niet in duitsland mogen komen?? Ga het even uitzoeken voor je
Op vakantie met je hond naar Duitsland: invoerregels & douane bepalingen
De wetten voor vervoer van honden zijn voor de EU landen met ingang van 3 juli 2004 gelijkgesteld. Daarom heeft iedere hond die de grens over gaat vanaf die datum een Europees paspoort nodig en is identificatie door middel van een chip verplicht. Tot nu toe mocht dat zowel met een duidelijk leesbare tatoeage als met een chip. Per 2 juli 2011 is de tatoeage echter niet meer toegestaan voor reizen binnen de EU, en is de chip dus verplicht! Daarnaast moet je hond tegen rabiës zijn ingeënt.
Geldigheid rabiësenting
De Europese Unie heeft voor alle EU-landen het volgende bepaald:
De standaard hervaccinatietermijn van 1 jaar is komen te vervallen. Vroeger moest je hond ieder jaar tegen rabies worden ingeënt ook al was de periode van immuniteit nog niet verstreken. In plaats daarvan wordt de geldigheidsduur van de rabiesinenting vanaf nu bepaald door de aanbeveling van de producent van het vaccin (de termijn staat in de bijsluiter). Als je dierenarts een vaccin gebruikt dat langer dan een jaar geldig is kun je dus kosten besparen. En je hoeft niet ieder jaar naar de dierenarts voor een prik voordat je op vakantie gaat.
Let op: als je hond voor de eerste keer wordt ingeënt, of als je je hond opnieuw laat inenten nadat de oude rabiesinenting is verlopen, mag je pas 21 dagen na de inenting de grens over.
Je dierenarts moet de geldigheidsdatum duidelijk in het hondenpaspoort vermelden. Alleen dan is je vaccinatie ook 3 jaar geldig en voorkom je misverstanden bij een controle.
Wil je van ons een seintje voordat de datum verloopt? Geef je dan hier op voor de PrikAlert
Maximaal aantal honden:
Eén eigenaar mag met maximaal 3 honden de grens over. Neem contact op met de Duitse ambassade voor de procedure voor invoer van meer dan 3 honden:
www.duitse-ambassade.nl/de/home/index.html
Speciale rassen:
Pitbulls, Staffordshire terriërs, Staffordshire bullterriërs en Bullterriërs mogen in Duitsland worden ingevoerd, mits je niet langer dan vier weken in Duitsland verblijft of op doorreis bent. Deze honden moeten altijd een muilkorf dragen. Ook moet je je hond altijd aanlijnen (dit geldt voor alle rassen).
Als je hond zwaarder is dan 20 kg of een schofthoogte heeft van meer dan 40cm moet je (officieel) een muilkorf bij je hebben.
In de auto moet je rekening houden met een aantal regels zodat je hond veilig vervoerd wordt. Hij mag niet voorin op de bijrijdersstoel of op de schoot van de bestuurder. Hij mag uiteraard wel op de achterbank. Niet los, maar voorzien van een speciale hondengordel. Deze zijn via DogsIncluded verkrijgbaar. Klik hier om naar de Roadie veiligheidsgordel te gaan. In de achterbak met een opvangnet of een hek kan ook maar is duurder in aanschaf en niet echt veilig.
Honden jonger dan 3 maanden
Jonge pups hoeven niet gevaccineerd te worden tegen Rabiës, maar
• moeten vergezeld worden door de moeder, van wie het nog afhankelijk is, of
• er moet een verklaring afgegeven worden, dat de pup tot aan de reis is opgegroeid op de geboorteplek en niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met Rabiës
http://www.dogsincluded.nl/invoer/duitsland.htm
Hier staat alle info.
Jij zult je hond moeten muilkorven, als ik het zo lees.
Wij gaan al jaren op vakantie in Duitsland met hond en nu met de honden en hebben nog nooit een muilkorf bij ons gehad en er is ons nog nooit naar gevraagt.
We wandelen veel honden lopen dan altijd los maar komen ook in de steden en ook daar geen probleem.
Maar voor bepaalde rassen geld dus wel een verplichte muilkorf draagplicht weet dus niet hoe streng ze daarop controleren.
Mijn ervaring is met Duitsers die zelf honden bij zich hebben dat die niet zo van het spelen en het "gezellig" oplopen zijn zodat de honden kunnen contacten, wij houden de honden dan ook altijd bij ons als er andere honden aankomen en als de andere baas het goed vind mogen ze weer los.
Muilkorf en aangelijnd en volgensmij mag je daar niet langer dan 4 weken blijven met jouw honden omdat ze dus lijken op verboden rassen.
Pff ik vind die regels voor bepaalde rassen daar wel heel erg 1940/1945..
Ik hoop dat je dat je reisplannen niet laat verpesten..
Rare opmerking ...In Frankrijk mag je sommige honden niet eens meenemen ... Dus dan valt Duitsland nog mee.
Wat anoniem hierboven zegt is volgens mij alleen voor staffs op pittjes met stamboom.
Toen wij een vakantie wouden boeken in een huisje in Duitsland hoorden we van die vrouw daar dat staffs en pittjes ZONDER stamboom en alle kruisingen met pitt of amstaff (en nog wat soortgelijke rassen) daar in beslag kunnen worden genomen omdat ze er helemaal niet mogen komen.
Ik zou het risico niet nemen..
Nou anoniem, van mij hoef je WO2 er niet bij te halen hoor.
@Sky & Diesel, dat klopt, afgelopen jaar stond er een echtpaar naast ons op de camping, zij was duits, hij ned. en ze woonden in Dld, zij zei dat ook. Ze was blij dat hun hond met de onze kon spelen.
Ze mogen Duitsland gewoon in maar wel met muilkorf dus. En geldige rabiës enting.
Als ik in Duitsland ben zie ik ook wel eens deze rassen lopen maar die lopen zonder muilkorf. Echt strenge controle lijkt er dus niet voor te zijn.
Waar je wel rekening mee moet houden is met loslopen dat je hond goed luistert. Mensen zijn daar toegestaan ongewenst dieren bezoek op hun terrein af te schieten in sommige plekken. Ook zijn er veel jacht gebieden waar je dus ook moet opletten.
Anders moet je Nicky even contacten. Zij heeft laatst grenscontrole gehad toen zij passeerde met haar stafford en husky. Die had nergens problemen mee.
Volgens mij hangt het ook van het Bundesland af, ik woon zelf in Nedersaksen en ik heb nog in al die vijf jaren dat ik er woon geen hond met muilkorf gezien, hier maakt men ook geen rasonderscheid. En mijn ervaringen met duitsers wat honden betreft, zijn positief, ook in de restaurants die ik ken mag de hond gewoon mee.
Als je de bossen ingaat zou ik je wel aanraden de hond niet te ver van je weg te laten lopen, jagers hebben het recht een loslopende hond meer dan vijftig meter verwijderd van de eigenaar, neer te schieten, en sommige boeren zijn hier ook niet vies van.
En uiteraard alle papieren in orde hebben voor het geval dat je toch een of andere overijverige beamte tegenkomt.
Wij hebben ook nig nooit problemen gehad in duitsland met de hond. Soms kan het wel zijn als je bijv van die gondel liften in gaat met meer mensen dat je de hond dan een snuitje om moet doen. Dus voor de zekerheid gewoon mee nemen. Verder kwamen wij vele rassen tegen allemaal zonder snuitje lekker los in het water en lopend door de plaatsjes.
Wil me inderdaad nog verder aansluiten bij m'n bovenschrijvers over de gastvrijheid.
Wij nemen de honden altijd mee ook met uiteten, museumbezoek, dierentuin enz altijd zeer welkom.
Leuke anadote mischien, we hadden een wandeltocht gepland naar een kasteel/ruine geweldig mooi wandelen prachtig uitzicht boven maar helaas 3 afgebrokkelde muurtjes vooral de kinderen boos ja lekker hoor dat hele eind omhoog en er is niks bla bla mopper mopper.
Wij weer naar beneden en halverwege een bordje hotel kom op mensen we hebben wel een lekkere bak koffie en een ijsje verdient.
Daar aangekomen bleek dat hotel het kasteel te zijn schitterend in Barok stijl hoog polig tappijt prachtig ingericht komen wij aan met z'n 4e bagger onder de schoenen van de wandeling 2 honden onder de modder van het rollen, "is het mogelijk dat wij hier wat kunnen drinken of zullen we buiten op het terras plaats nemen" " Welnee kom binnen geen probleem ga lekker zitten" smeteloos witte tafellakens en een lichtrose tappijt op de grond met precies het spoor waar wij gelopen hebben..........koffie met gebak wordt bezorgt even als de mega ijscoupe's voor de kids en voor de honden jawel een lekkere stinkkluif en een bak water waar de helft overheen klotst.
We voelde ons opgelaten niet te kort maar iedereen daar was zo vriendelijk en kwam een praatje maken.
Zo welkom voelen wij ons steeds als wij ieder jaar weer naar een mooie plek in Duitsland afreizen dit jaar richting Beieren, super vriendelijk en het eten voortreffelijk en honden altijd welkom.
Mijn ouders zijn de eigenaar van een restaurant/kroeg in Duitsland. Zijn daarnaartoe geemigreerd met 3 honden. (herders) Niks van die regels gemerkt, lopen altijd zonder muilkorf rond. Die gastvrijheid is er zeker.
De regels zullen er vast zijn, maar ik heb ze nog niet gezien. Wij gaan morgen ook naar DE, met onze herder, en lijnen hem niet overal aan (lekker spelen) en hebben zeker geen muilkorf bij ons.
Mijn ouders wonen in Duitsland, sinds 5 jaar, ik heb van zowel henzelf als hun duitse buren en vrienden nog nooit iets negatiefs gehoord over de houding t.o.v. honden.
Volgens de regels zou ik ook een muilkorf bij me moeten hebben in Dld, toen we op vakantie gingen heb ik er geen gekocht, maar in wezen zat ik fout.
Janneke, jouw ouders hoeven hun honden ook niet te muilkorven, dat staat er niet.
Ze moeten er een kunnen tonen, als er naar gevraagd wordt. ( bij je hebben)
Dat je regels niet gezien hebt, betekent natuurlijk niet dat je ze niet hoeft op te volgen.
Net als bij verkeersregels, als je op vakantie gaat hoor je de regels van dat land wel door te nemen.
S@nt @, ik weet het.. Ik weet ook wel dat ik dan fout zit, maar ik gedraag me verder netjes daar hoor.. Ik heb ook geen winterbanden ..
En als ik dan een boete krijg, is die welverdiend want ik ben er te eigenwijs voor !
Je moet een muilkorf/snuitje bij je hebben voor elke hond die je bij je hebt.Dat is verplicht in Duitsland.
Net als een veiligheidsvestje voor jezelf.
In ons geval gaan wij met de auto niet DE in als we weten van slecht weer, dan worden we opgehaald net over de grens... Maar morgen is een grensgeval; het vriest... Dus gaan we ws toch DE in...
Haha indd! Maar ik ga het eens met mijn ouders bespreken... Die zouden het dan toch ook moeten doen!
Onderstaand verhaal is wat ik altijd heb begrepen als je met de hond naar Duitsland gaat of er door heen reist.
De regelgeving kan per deelstaat enigszins verschillen, maar voor iedere hond die zwaarder is dan 20 kg of een schofthoogte heeft van meer dan 40 cm, moet je een muilkorf bij je hebben. Dit mag ook een snuitje zijn. Het laten zien dat je een snuitje bij de hand hebt (in de auto of in je zak) is meestal voldoende. In het openbaar vervoer moet de hond de muilkorf in ieder geval ook daadwerkelijk dragen.
Rond 2000 is Duitsland opgeschrikt door een aantal voorvallen, waarbij kinderen het slachtoffer werden van 'vechthonden'. Sindsdien mogen Pitbulls, Staffordshire terriërs, Staffordshire bullterriërs en Bullterriërs alleen voor een kort verblijf (maximaal 4 weken) in Duitsland verblijven. Ook moeten deze honden moeten altijd een muilkorf dragen en aangelijnd zijn.
Ja is een muilkorfplicht voor.
Ik ben met mijn hond ook jaren in Dld op vakantie geweest en heb het meegemaakt dat wij uit eten gingen in restaurant, de hond mee mocht het restaurant in mits een muilkorf/snuitje om.
In winkelstraten word ook nog wel eens gecontroleerd. ( dit was in Willingen)
Nu weet ik niet of jou honden er altijd 1 om moeten of dat je het bij je moet hebben.
Volgens mij heeft ANWB ook de regels op de site staan.
Op vakantie met je hond naar Duitsland: invoerregels & douane bepalingen
De wetten voor vervoer van honden zijn voor de EU landen met ingang van 3 juli 2004 gelijkgesteld. Daarom heeft iedere hond die de grens over gaat vanaf die datum een Europees paspoort nodig en is identificatie door middel van een chip verplicht. Tot nu toe mocht dat zowel met een duidelijk leesbare tatoeage als met een chip. Per 2 juli 2011 is de tatoeage echter niet meer toegestaan voor reizen binnen de EU, en is de chip dus verplicht! Daarnaast moet je hond tegen rabiës zijn ingeënt.
Geldigheid rabiësenting
De Europese Unie heeft voor alle EU-landen het volgende bepaald:
De standaard hervaccinatietermijn van 1 jaar is komen te vervallen. Vroeger moest je hond ieder jaar tegen rabies worden ingeënt ook al was de periode van immuniteit nog niet verstreken. In plaats daarvan wordt de geldigheidsduur van de rabiesinenting vanaf nu bepaald door de aanbeveling van de producent van het vaccin (de termijn staat in de bijsluiter). Als je dierenarts een vaccin gebruikt dat langer dan een jaar geldig is kun je dus kosten besparen. En je hoeft niet ieder jaar naar de dierenarts voor een prik voordat je op vakantie gaat.
Let op: als je hond voor de eerste keer wordt ingeënt, of als je je hond opnieuw laat inenten nadat de oude rabiesinenting is verlopen, mag je pas 21 dagen na de inenting de grens over.
Je dierenarts moet de geldigheidsdatum duidelijk in het hondenpaspoort vermelden. Alleen dan is je vaccinatie ook 3 jaar geldig en voorkom je misverstanden bij een controle.
Wil je van ons een seintje voordat de datum verloopt? Geef je dan hier op voor de PrikAlert
Maximaal aantal honden:
Eén eigenaar mag met maximaal 3 honden de grens over. Neem contact op met de Duitse ambassade voor de procedure voor invoer van meer dan 3 honden:
www.duitse-ambassade.nl/de/home/index.html
Speciale rassen:
Pitbulls, Staffordshire terriërs, Staffordshire bullterriërs en Bullterriërs mogen in Duitsland worden ingevoerd, mits je niet langer dan vier weken in Duitsland verblijft of op doorreis bent. Deze honden moeten altijd een muilkorf dragen. Ook moet je je hond altijd aanlijnen (dit geldt voor alle rassen).
Als je hond zwaarder is dan 20 kg of een schofthoogte heeft van meer dan 40cm moet je (officieel) een muilkorf bij je hebben.
In de auto moet je rekening houden met een aantal regels zodat je hond veilig vervoerd wordt. Hij mag niet voorin op de bijrijdersstoel of op de schoot van de bestuurder. Hij mag uiteraard wel op de achterbank. Niet los, maar voorzien van een speciale hondengordel. Deze zijn via DogsIncluded verkrijgbaar. Klik hier om naar de Roadie veiligheidsgordel te gaan. In de achterbak met een opvangnet of een hek kan ook maar is duurder in aanschaf en niet echt veilig.
Honden jonger dan 3 maanden
Jonge pups hoeven niet gevaccineerd te worden tegen Rabiës, maar
• moeten vergezeld worden door de moeder, van wie het nog afhankelijk is, of
• er moet een verklaring afgegeven worden, dat de pup tot aan de reis is opgegroeid op de geboorteplek en niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met Rabiës
Dus jouw honden mogen mee, maar moeten wel altijd gemuilkorfd zijn..
Owja en ik hoorde ook altijd aangelijnd laten op een ander forum van iemand die met zijn kruising amstaffxlabrador daar heeft gewoond.. Met name als je in het bos bent ook, vanwege het jachtseizoen..
vindt het schandalig dat je op het uiterlijk beordeelt en niet het inerlijk. Er gebeuren ook vaak diefstallen zullen we dan maar alle mensen die er op lijken maar ook aanlijnen? hier kan ik zo boos om worden serieus. moeten bastaard honden ook een muilkorf plicht? aangezien wij bastaard hondjes hebben.
Ik zou het risico niet nemen, doe ze een muilkorf aan en houd ze aangelijnd, het is maar voor een korte vakantie toch?Voor hetzelfde geld worden ze in beslag genomen.. Bel desnoods naar de politie van de deelstaat in duitsland waar je heen gaat voor meer informatie..
Ik woon in Duitsland met jawel, een Bullmastiff. Ik hoef haar niet te muilkorven en ze mag op de aangegeven plaatsen ook zonder riem lopen.
Het hangt er helemaal vanaf in welke deelstaat je zit. In Niedersachsen geldt geen muilkorf en aanlijnplicht voor deze rassen.
Het verschilt dus per deelstaat.
Oh en even een toelichting wat het loslopen in het bos betreft.
Wat mij is aangegeven door de hauptjager is dat geen enkele hond, behalve dus de honden van de jagers die op dat moment aan het werk zijn, verder dan 15 meter bij je weg mag lopen. Dit geld dus voor alle rassen.
Er valt ook wel wat voor te zeggen, het stikt hier van het wild in de bossen. Lola mag van mij in de winter nog wat los lopen want die blijft op de wandelpaden, maar in het voorjaar en de zomer doe ik het niet ivm jong wild.
Ik heb nog nooit 1 boos woord gehad van de hauptjager, hij weet dat wij onze honden niet achter het wild aan laten gaan. Over het feit dat Lola een gevaarlijk ras zou zijn heeft hij nog nooit gesproken, altijd een aai over haar bol.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is er een muilkorf plicht in duitsland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?