Zoals jullie weten loopt Chelsea al langer beetje mank.. Maar ene moment wel en volgende moment niet, heel typisch.. Naar de DA geweest, overal aan getrokken en een foto van de schouder gemaakt die de boosdoener leek te zijn, maar deze was goed en ze wist het verder niet.. Kreeg een kuurtje Rumadyl ofzo? Ontstekingsremmers en pijnstillers.. Nu loopt ze goed, maar dan opeens toch weer stukje mank.. Het komt en gaat echt tijdens een wandeling.. Ik denk dat het misschien door d'r grasallergie komt, d'r voetjes zijn best wel beetje rood.. Nu de opties van de DA :
Het lag natuurlijk weer aan het vlees.. Ze wou Chels d'r dieet laten uitmeten.. Ik zeg "nou ten eerste wisselt d'r dieet nogal dus het is moeilijk te zeggen wat ze krijgt (ze krijgt nu onder andere de wildmix van Lotgering, maar dit is een seizoensproduct dus dit is ook weer tijdelijk), maar ze krijgt een goed merk met goede verhoudingen, ze krijgt heel veel variatie qua diersoorten, en ik BARF erbij, paar daagjes.. Dus ik vind dit niet zo nodig..
Vervolgens wilde ze me een zak brokken aansmeren, speciaal voor de gewrichten, zucht..
En ze wilde een foto van d'r hele lichaam maken, maar dan moest ze wel een roesje.. Tja toen ze gesteriliseerd werd is ze daar zowat in, in die narcose, dus hier ben ik natuurlijk helemaal beetje sceptisch over..
Ik vind dat ze de eerste keer overal naar gekeken en aangetrokken heb, ze heeft een foto gemaakt waarvan zij dacht dat het probleem kwam, die was goed.. Kuurtje Rumadyl.. Ik bedoel het is niet dat ze er amper op kan staan, op het zere pootje, ze heeft een klein 'hupsje' als ze loopt, verder heb ik totaal niet de indruk dat ze pijn of last heb.. Ze rent en springt en speelt.. Ik ben op dit moment aan het lopen en ze loopt goed, gisteren ook.. Kan ik wel weer voor 100den euro's allerlei testen laten doen maar denk dat ik het beter ff aan kan kijken, het lijkt wat verbeterd door die Rumadyl, en als er echt wat schokkends zat had de DA het vorig keer wel gezien toch?
Me zusje vindt dat ik teveel met Chels loop.. Nou ik werk al fulltime dus hoeveel kàn ik lopen doordeweeks na me werk en het avondeten.. Ik ga wel es met me wandelmaatje Perry een uurtje of 2 weg maar dat is een wandeltempo.. En 's weekends ja ben ik ook lekker met 'r in de weer, maar heus niet uren achter elkaar.. Is een jonge stevige hond hoor..
Wat vinden jullie?
Ps mijn laptop is stuk dus ik moet me door de reacties banen op me kleine telefoon dus kan even duren.. Moet zo ook gewoon maar me werk..
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dierenarts over mank lopen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Niemand...? Het moest trouwens zijn "is bij d'r sterilisatie zowat in de narcose gebleven.."
Mischien raar dat ik het zeg maar als ze al last heeft van haar pootjes waarom ga je dan 2 uur wandelen?
Bij mij krijgen ze dan rust met evt. een pijnstiller en ontstekingsremmer.
Het hoognodige gaan ze uit en dan terug naar binnen.
Zeker nu het zo koud is 1 graad is het ook koud aan de pootjes van de hond denk ik dan.
Verder zou ik het niet eten qua eten maar denk niet dat het daar aan ligt.
Boxers zijn net als die van jou harde honden en zullen altijd de baas pleasen.
Ik zou het rustig aan doen ff voor een week alleen het hoognodige plasje en poepje.
En als ze toch te veel energie heeft doe dan een speurspelletje binnen ofzo.
O ik zie nu dat het niet altijd 2 uur is...
Maar goed toch ff niet doen, kleine wandelingetjes is beter voor nu.
Hallo mag ik een tip geven. Ik heb met mijn vorige hond ook heel lang gesukkeld ivm mank lopen, ene keer wel andere keer niet.
Echo, foto's, Rimadyl. Etc. Nog in Utrecht geweest.
Wat het uiteindelijk bleek te zijn is de schildklier.
Had ik gehoord van een kennis en gelezen op internet dat ze daarvan kunnen manklopen.
Dus ik heb gevraagd om bloed af te nemen en te kijken.
Ik hoor de DA in Utrecht nog zeggen. Prima we nemen even bloed af ik verwacht het niet hij is nog te actief en zo'n mooie vacht maar dan kunnen we het uitsluiten. Maar dat was het dus wel!
Van een te niet goed werkende schildklier kunnen ze mank lopen. Ik denk dat het een goed idee is dat even te laten nakijken!
Is dat het dan kunnen ze nog een goed leven hebben en even oud worden met de tabletten als ze daar goed op reageren. Wat eigenlijk bijna altijd wel is.
Hier hetzelfde, da ook niets gevonden. Wij hebben een herder dus evt HD problemen. de da geeft aan, dat als het bij een beetje mank lopen blijft dat er dan niets aan de hand is. Hij zegt dat de hond zelf zijn grenzen zal aangeven door minder te lopen, minder te spelen etc.... Niet dat ik deze raad helemaal geweldig vind, maar hij is wel een da natuurlijk...
Hoi Jannke blijft het manklopen en zit het je toch niet lekker zou je toch eens kunnen overwegen bloed te laten afnemen en naar de schildklier te laten kijken. Zie mijn berichtje in deze topic. Is maar een tip
Ja ik vond het een goede tip.. We gaan nu eerst focussen op zn diarree en zn vacht met kvv op orde krijgen... En daarna weer eens naar de da!
vacht en mank lopen dan zou het best de schildklier kunnen zijn Janneke! je hebt kans dat vachtprobleem daar al mee is opgelost.
en zoals je las zo overdreven zielig hoeven ze niet te kijken en mijn hond was heel actief. de diarree zou kunnen komen door veel drinken. van schildklier kunnen ze temp. soms niet goed regelen, krijgen het warm en gaan veel drinken, wat dunne ontlasting geeft. think about it
Claudia, heel erg bedankt, keigoede tip van u! Kunnen schildklier problemen ook bijdragen aan d'r allergie problemen? Waarom heeft de DA het trouwens niet opgenoemd als mogelijke oorzaak?
Veel DA denken er niet aan hoor, in ieder geval niet met manklopen! Zijn daar op een of andere manier niet zo mee bekend. Die van mij dus ook niet. Het is dat ik er zelf achter kwam.
Mijn DA moest zelfs nog in boek op zoeken qua dosis. Ik wist het al haha. Het is 1 tablet per 10 kg lichaamsgewicht van de hond per dag. Mijn hond was 48-49 kilo dus bijna 50 kilo dus dat was 2,5 's morgens en 's avonds. De pillen moeten dan beetje koel bewaard worden en donker. En niet rond etenstijd gegeven worden maar moet tijd zitten tussen de pillen en eten.
Ik vind het erg moeilijk.. Het kan zoveel zijn.. Last van d'r gras allergie, koude straat (toch loopt ze eerder op de straat dan het gras als ze losloopt), sneeuw, gewoon verstapt want ze speelt best ruw met andere Staffords enzo.. Maar ja als het wèl wat ernstigs is kan ik er maar op tijd bij zijn..
Mocht het ocd zijn dan is dit niet altijd te zien op een foto.
Het is dan net of ze lopen met een kiezelsteentje in je schoen.
Dan voelen ze het wel dan weer niet.
Om hier zeker van te zijn zul je een scan moeten laten maken.
Nee want de problemen waren nog niet ernstig genoeg volgens de da....
Hoi Christien,
Zeg maar je hoor.
Deze tabletten zijn zeker niet slecht.
Die bevatten het schildklier hormoon
wat van nature ook in je honds lichaam zit.
Mijn hond is 11,5 geworden en moest zijn hele
leven die tabletten gebruiken. Begin je dan zit je
hond er zijn leven aan vast.
Een andere hond van me had de schildklierwaarden ook niet
helemaal goed. Minder erg dan de ander maar niet helemaal goed en klachten ervan. Die kreeg ook de tabletten. Die is is 11 geworden.
Maar maak je nog maar geen zorgen eerst bloed prikken en rustig de uitslag afwachten
Nou zo gaat het niet hoor met de schildkliermedicatie.....
Het kan best zijn dat je met regelmaat terug bloed moet prikken om te kijken of de medicatie juist is.
Heeft niets met gewicht van de hond te maken maar puur met de afwijking van de schildklier en hoe deze reageert op de hoeveelheid medicatie.
Honden kunnen hier gewoon oud mee.worden.
Tuurlijk prikten we altijd bloed zodat je indien nodig de medicatie kan aanpassen. Bedoel alleen dat je er niet mee mag stoppen als je er mee begonnen bent.
Ja de ernst speelt zeker mee. Heeft de hond het erg kan het zijn dat je wat meer moet geven. Maar vaak wordt wel begonnen met gewicht en dan gekeken hoe het dan is. Staat ook op de verpakking deze dosering van gewicht!
Gewicht speelt natuurlijk mee. 5 pillen aan een super klein hondje zou gek zijn bv en helemaal niet goed. zie hem al stuiteren van hyperheid haha.
Maar het is een berekening die je DA moet maken combi van ernst en gewicht. Vaak rustig beginnen en bloed prikken evt. wat meer geven.
Ik denk dat als een blessure onvoldoende rust krijgt, deze nooit echt kan genezen.
Je kan een verwijziing naar een dierfysiotherapeut vragen zodat die een revalidatieschema voor je hond op kan stellen.
Eens met Wendy.
Santa heeft ook een tijd mank gelopen, links voor, na pijnstilling en lijnrust kwam het terug.
Toch maar foto's laten maken, de oorzaak van het mank lopen kwam uit de rug.
Santa gaat eens in de 6 weken naar de fysio, en het gaat hartstikke goed.
Heeft al heel lang niet mank gelopen, rent weer als een jonge hond hoort te doen.
Wat hij precies allemaal doet kan ik niet uitleggen hoor, maar Santa wordt bv geprikkeld om bepaalde spieren meer te belasten en dus krachtiger te maken.
Je ziet dat zijn loop veel soepeler is, veel ontspannener.
De bedoeling is dat hij over een tijdje klaar is bij de fysio.
misschien inderdaad rustiger aan doen en kijken hoe het dan gaat? mag je verder wel aan de poot/schouder zitten?
Ik vind de optie van je DA om naar zijn eten te kijken ook niet zo verkeerd. Mijn hond heeft ook last van allergieën en kan dus niet tegen KVV en de brokken die op dit forum veelvuldig vermeld worden. Maar goed, dat is natuurlijk aan jezelf.
De schildklierafwijking bij een hond kun je vergelijken met als een mens die heeft. Zelf had ik een te snelle. Na medicijnen en daarna radioactief jodium werd mijn werking te langzaam. Hiervoor slik ik dagelijks het schildklierhormoon. Dit is geen zwaar medicijn, maar gewoon iets wat je lichaam normaal zelf aanmaakt. Wel is het zo dat je regelmatig bloed moet laten onderzoeken en zo nodig de dosering aan moet passen. Ik meen dat ik ergens gelezen heb dat ze bij honden eens per jaar het bloed controleren.
Succes en sterkte!
zou het niet gewoon een tik van dr kunnen zijn?
mijn broertje trilt soms ook met zijn been op willekeurige momenten en heeft het zelf dan niet door
waarom zou dat bij honden ook niet kunnen?
Dan zou ik beginnen met bloed en schildklier. Dat is simpel testje. Komt daar niet wat uit, wat natuurlijk goed kan, dan kun je altijd uitgebreid de hele foto laten doen.
Ik zou het eten even buiten beschouwing laten, ik lees je OP nog eens, en dan valt me op dat er dus alleen een foto is gemaakt vd schouder.
Omdat mank lopen ook vanuit de nek of rug kan komen hebben wij, inmiddels een jaar geleden, foto's van rug, nek, poten en heupen laten maken.
En dan ontdek je dus dat de mankheid terug te voeren is naar de rug.
Het mank lopen kan een heel scala van oorzaken hebben en soms lastig te diagnostiseren zijn.
Als je geen vertrouwen in je dierenarts hebt moet je naar een ander gaan en dan zou ik voor een orthopeed kiezen.
Ik heb ervaring met een hond met OCD,schildklier afwijking en zijdelings met een paar vormen van hernia.
OCD,is er bij ons niet met een foto uitgehaald, en was heel wisselend aanwezig.
Er zit dan een los stukje kraakbeen in het gewricht en dat zit soms op een plek waardoor de hond er geen last van heeft en soms op een plek waar het wel zeer doet.
Pas bij een kijkoperatie werd duidelijk wat er aan de hand was.
Bij een schildklier afwijking zijn naar mijns inziens altijd meerdere klachten te traceren,maar er is een weg van een schildklier die niet helemaal goed functioneerd tot een schildklier die helemaal niet functioneerd.En een probleem alleen met de schildklier of er één veroorzaakt door een gezwel bij de hypofyse.
Dit kan snel gaan en er kunnen een aantal jaren overheen gaan.
Mank lopen kan daar bij horen.Maar dit is te vergelijken met een vorm van spierpijn en dat is er niet het ene moment wel en het andere niet.Van het begin van het mank lopen tot het eind praat je al gauw over een aantal dagen permanent en met name opstaan geeft klachten is mijn ervaring.
Maar dat er veel dierenartsen niet aan deze mogelijkheid denken,kan ik beamen.
Onze hond is met medicijnen 14,5 jaar oud geworden.
Ook een hernia ergens kan zich uiten in mank lopen.
Maar wat ook wordt aangegeven is dat echte lijn rust wel eens gewoon de oplossing kan zijn.Dus ook je zus kan wel eens gelijk hebben.
Alle bovenstaande reactie kan ik dus in meegaan.
Als lijn rust en geen lange stukken,maar wat vaker kortere stukjes lopen niet helpt.
Ben ik bang dat je toch verder zult moeten gaan met de onderzoeken en dit moet laten doen bij een dieren arts waar je vertrouwen in hebt.Want ik denk uit je verhaal te kunnen opmaken,dat het daaraan ook schort.
Ik hoop dat de diagnose snel gesteld kan worden en dat de oplossing betrekkelijk simpel zal zijn.
Succes.
Het kan ook gewoon iets simpels zijn.
Ondanks pijnstillers, lijnrust en begeleiding van de dierenarts (wij laten onze hond uit in hetzelfde park) kwam bij Spikkel steeds dezelfde blessure terug. Ze heeft zich de eerste keer waarschijnlijk verstapt waardoor de pees in één van van haar tenen rechts achter is beschadigd. Afgelopen zomer is die pees gescheurd waardoor die teen nu omhoog staat.
Ik heb haar bij elke blessure rust gegeven totdat het over was. Een windhond verbieden om sprintjes te trekken gaat niet lukken. Nu haar teen omhoog staat heeft ze er minder last van. Als ze toch loopt te manken kort ik het rondje in, geen bal of frisbee, niet met andere honden spelen, niet op ongelijke ondergrond lopen (zoals de dijk) en extra rust.
Je hebt ook lopen en lopen. Santa mocht een tijdje geen echte sprintjes, korte bochten etc.
Gewoon in een rechte lijn was geen probleem.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dierenarts over mank lopen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?