Kunnen honden en katten geesten zien?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KK

honden foto van K

"
Er worden bij schizofrenie twee soorten symptomen onderscheiden. In de eerste plaats zijn er de positieve
symptomen. Dit zijn verschijnselen die wij normaal niet hebben, zoals wanen en hallucinaties. Mensen kunnen tijdens een
psychose beelden zien of stemmen horen die als volkomen echt worden ervaren

Met hersenscans is te zien dat de hersengebieden die normaal de informatie van stemmen of beelden verwerken, tijdens die hallucinaties extra actief zijn; vandaar dat de hallucinaties niet van echte ervaringen te onderscheiden zijn: ze ontstaan in dezelfde hersengebieden waar de prikkels uit de buitenwereld normaal aankomen.

Bron: Wij zijn ons brein, D.F. Swaab
hoofdstuk XI.2
SCHIZOFRENIE, DE
SYMPTOMEN "
ik heb meerdere scans en EEG's gehad, ben zeker niet schizofreen, heb nooit een psychose gehad, en heb toch paranormale ervaringen. ook kan ik van een foto voelen wat een mens of dier voelt. hoe wil je dat dan verklaren? want dat is natuurlijk te bevestigen door mensen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kunnen honden en katten geesten zien?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DD

honden foto van D

RVS denkt dus waarschijnlijk dat wij schizofrene zijn wellicht.  Geen idee?

Ik zelf denk dat er te veel mensen als schizofrene zijn bestempeld en die juist spiritueel begaafd zijn. Of te wel, er zitten te veel mensen opgesloten terwijl die juist een mooie gave hebben.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zie dat het topic aardig uit de hand gelopen is, maar ik kan een heel kort antwoord geven op de vraag van TS: 'Ja'. Honden en katten kunnen zeker paranormaal begaafd zijn, katten schijnen het nog net iets sterker te hebben als honden.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ik geloof best dat er geesten zijn enzo. Ik geloof er zelf in dat mijn 1e teckel er veel was toen Ben een pupje was. Echter is dat gevoel dat Duke mogelijk in de buurt was volledig verdwenen toen ik het ouderlijk huis verliet.
Ik denk dat mijn herinnering aan Duke mij geholpen heeft om de band met Ben te maken zoals die nu is. En ik geloof dus ook dat hij heeft toegekeken hoe ik dat gedaan heb en me misschien zelfs geholpen heeft.

Of Ben dit ook voelde weet ik niet.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" RVS denkt dus waarschijnlijk dat wij schizofrene zijn wellicht.  Geen idee?

Ik zelf denk dat er te veel mensen als schizofrene zijn bestempeld en die juist spiritueel begaafd zijn. Of te wel, er zitten te veel mensen opgesloten terwijl die juist een mooie gave hebben. "

Ik lees RVS niet als zijnde dat paranormale mensen schizofrene zouden zijn, maar meer een bewijs dat de hersenen je kunnen bedotten....

Ik denk wel dat veel mensen die als schizofrene worden betiteld, eigenlijk paranormaal/ spiritueel zijn. Alhoewel ik ook iemand ken die heeft het beide, alsof die gave bij hem soms de boel op hol zet.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" ik heb meerdere scans en EEG's gehad, ben zeker niet schizofreen, heb nooit een psychose gehad, en heb toch paranormale ervaringen. ook kan ik van een foto voelen wat een mens of dier voelt. hoe wil je dat dan verklaren? want dat is natuurlijk te bevestigen door mensen. "

Uit interesse en niet om een gelijk te halen;
Ik lees gisteren in je topic "waarom valt Cash..."
" pfff, wat dacht je van mij? HSP+ADD+dit topic=knallende koppijn.;-) "

Hoesitatan, was dat verzonnen of hebbie da ech?

honden page profiel DD

honden foto van D

Ja, dat heeft ze.

HSP is geen ziekte, je BENT HSP.

Een uitleg (komt van mijn eigen website) Ik zelf ben het ook.

Een HSP heeft een gevoelig zenuwstelsel, is zich beust van subtiele aanwijzingen uit zijn of haar omgeving en is nsle overprikkeld in een omgeving met veel prikkels. Dit is een normaal kenmerk. 15 to 20% van de bevolking is hoog sensitief en er zijn aanwijzingen dat dit eveneens geld voor alle (zoog) dieren.

Een HSP is gevoeliger voor subtiele prikkels. Je hoeft niet perse beter te horen, zien of ruiken dan anderen (het kan wel), maar je hersenen verwerken al die informatie en zijn er intenser mee bezig. Als je hoog sensitief bent betekent dat eenvoudigweg dat je sneller overprikkeld bent, sneller overstuur, sneller overrompeld. Hoogsensitiviteit is een aangeboren eigenschap, met kenmerken die niet altijd door de omgeving worden begrepen. HSP’s worden vaak verlegen genoemd, of introvert, geremd, angstig etcetera. Vaak zijn die benamingen ten onrechte gegeven. De oorzaak voor deze negatieve benadering ligt waarschijnlijk in het feit dat in onze cultuur assertiviteit en stoerheid de toon aangeven. Dit vooroordeel is net zo van invloed op het leven van HSP’s als de eigenschap zelf. Zelfs mensen die van je hielden hebben af en toe waarschijnlijk tegen je gezegd dat je niet zulke lange tenen moet hebben!

Hoogsensitief betekent vaak wel dat emoties bij jou heftiger kunnen zijn. Daar kun je aan doen als je dat wilt. Zo kun je negatieve emoties die uit het verleden stammen en die jouw leven nu nog negatief beïnvloeden, prima wegwerken met behulp van NLP technieken. Vraag ernaar. Zorg voor jezelf.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Bedankt voor de info

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

het stellen van diagnoses en het benoemen van psychiatrische ziektebeelden over personen op een openbaar forum vind ik ... hum... gevaarlijk? Misschien verder in PB? Het draagt ook niet heel veel bij aan de actuele discussie.
Los daarvan, veel wordt tegenwoordig als "stoornis" betiteld terwijl het in mijn ogen de vele varianten van normaal zijn (normaal bestaat immers ook niet ;-) )

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Je hebt gelijk we houden erover op.
Misschien heb je gezien dat ik mijn reactie van 22:40 een gewijzigde is

Tegelijkertijd vind ik dit topic op een forum waar ook makkelijk te beinvloeden kinderen meelezen net zo storend. Het is wel zo netjes dat er voor deze jonge mensen uitgelegd wordt waar de beweringen die er gedaan worden over vermeende geest verschijnselen vandaan komen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik geloof niet in spirituele gaves en dergelijke...
Maar als andere het geloven en zich daar goed bij voelen is dat prima...
Ik geloof enkel in dingen waarvan ik weet dat ze waar zijn... 

Het is hetzelfde als geloven in god.. iedereen weet dat hij niet "bestaat" maar kan voor sommige mensen wel "denkbeeldige" steun bieden ... dus dat is dan goed voor die mensen en zulle die mensen er sterker van worden  .. maar of ik er iets aan heb... nee :-)

honden page profiel Marinda - Jarvis & ParkerMarinda - Jarvis & Parker

honden foto van Marinda - Jarvis & Parker

Ja, dat kunnen ze zeker. Vooral katten zijn er gevoelig voor. Mijn vriendin ziet ook geesten/schimmen. Op die manier weet ik dan mijn steun en toeverlaat in de vorm van mijn overleden 16 jaar oude kat nog altijd bij mij is, en geregeld met mij meehuppelt door huis heen, en zelfs meegaat in de auto :-)De kat van mijn vriendin d'r ouders speelt zelfs nog regelmatig met haar overleden zusje. Toen die een katje van ongeveer 3 maanden was is zij gegrepen door de hond van de buren. Mijn vriendin ziet ze nog regelmatig samen spelen.
Maar ook honden hebben het wel':-)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Belangrijkste is dat je gelooft waar je je goed bij voelt, dus je eigen waarheid.
Verder denk ik dat het voor een groot deel de nuchterheid van "de mens"is die er meestal voor zorgt dat we alles met eigen ogen willen zien, alles bewezen willen hebben.

Aan de andere kant moet je je dan druk gaan maken omdat alles waar geen bewijs voor is maar wel geconstateerd word of gevoeld word.

Ik ben in zover gestopt met die nuchterheid dat ik probeer de instelling aan te houden dat het komt zoals het komt. En alles waarop ik daarnaast zelf controle kan houden zoals planning structuur e.d. houd ik graag controle op.

Als iets goed voelt of het nou verklaarbaar is of niet of wel of geen toeval, zal het oke zijn. Wat voor Mij persoonlijk niet goed voelt houd ik op afstand.
Ik ga zo goed mogelijk met anderen en mijn omgeving om zoals ik het het liefst zelf ook zou zien en zolang mensen mij respecteren respecteer ik anderen ook en ook hun geloof.

Ik heb het gevoel dat er meer is, maar het beestje hoeft voor mij geen naam te hebben. Ik geloof dat voor mezelf.
Al die namen en geloven etc. krijg je alleen, maar ruzie en oorlogen van. En ik ben wel van mening dat ook spiritualiteit iets is wat je of gelooft of niet gelooft.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"

ik ga niet in disucssie of er meer bestaat dan ik als gewoon mens kan zien, vast wel
maar ik geloof er niks van dat de hond dat zou kunnen zien
is ook niet te bewijzen..... hij kan het namelijk niet vertellen

en met wat hier zichtbaar is, hebben ik en mijn hond het al druk genoeg ;-) "

Ik ben van mening dat honden heel erg veel kunnen vertellen als je open staat voor de signalen.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"

Tegelijkertijd vind ik dit topic op een forum waar ook makkelijk te beinvloeden kinderen meelezen net zo storend. Het is wel zo netjes dat er voor deze jonge mensen uitgelegd  wordt waar de beweringen die er gedaan worden over vermeende geest verschijnselen vandaan komen. "

Dan onderschat jij de meelezende kinderen, sommigen zijn méér met geesten bezig dan je zou willen......glaasje draaien en dergelijke praktijken, dingen die ze beter niet zouden kunnen doen. Zij verdiepen zich daar meer in dan de gemiddelde volwassene.

honden page profiel Marinda - Jarvis & ParkerMarinda - Jarvis & Parker

honden foto van Marinda - Jarvis & Parker

Inderdaad. Tevens zie je vaak ook dat kinderen nog open staan voor van alles, en dat zij juist sneller geesten zien dan volwassenen.In mijn omgeving heb ik mijn drie neefjes en een buurjongetje waarvan ik weet dat zij allemaal ervaringen hiermee hebben.

honden page profiel KK

honden foto van K

"
Hoesitatan, was dat verzonnen of hebbie da ech?

"

HSP betekent highly sensitive person, wat weer betekent dat je ook gevoeliger bent om bepaalde energieën op te pikken. ADD is een concentratiestoornis, waardoor ik moeite heb om lange teksten te lezen. ja, beide dingen heb ik echt, maar wat heeft dat volgens jou te maken met schizofrenie?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Zonder voorafgaande info?

honden page profiel KK

honden foto van K

wat bedoel je?

honden page profiel DD

honden foto van D

zie mijn info hierboven over HSP

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

ne dat was bedoeld op andere reactie... gsm deed precies heeel raar :-D mijn excuses :-D

honden page profiel KK

honden foto van K

" het stellen van diagnoses en het benoemen van psychiatrische ziektebeelden over personen op een openbaar forum vind ik ... hum... gevaarlijk? Misschien verder in PB? Het draagt ook niet heel veel bij aan de actuele discussie.
Los daarvan, veel wordt tegenwoordig als "stoornis" betiteld terwijl het in mijn ogen de vele varianten van normaal zijn (normaal bestaat immers ook niet ;-) ) "
ADD vind ik geen stoornis, net als ik autisme geen stoornis vind. het is een uitdaging, en kan zelfs een verrijking zijn.

honden page profiel MartinMartin

honden foto van Martin

Bij rtl4 vast wel. en dan kun je bellen voor advies.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Die dinge op tv geloof ik helemaal niet ze zeggen dingen die voor de meeste mense van toepassing zijn :-D:-Dbij ons in België had je ook een proprogramma (wedstrijd) daarover was ook allemaal opgezet zoals bijna elk tv programma. ...

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Je hebt gevoelige mensen en je hebt hoogsensitieve mensen, dit kan dus ook bij dieren. Of ze geesten, of andere aanverwanten kunnen ' zien ' dat is volgens mij wel erg vergezocht, maar dat is iedereen zijn eigen mening uiteraard. Wel worden honden op palliatieve diensten ingezet omdat ze een soort van rust en ontspanning brengen bij mensen die hun levenseinde zien naderen. Er is vast wel iets aan de andere zijde maar wat dat juist allemaal is dat kan geen levende ziel met zekerheid zeggen. Iedereen bezit wel één of andere gave, het is aan elke mens de keuze om er iets mee te doen of juist niet. Speculeren dat geesteszieken of psychische aandoeningen juist een gave kunnen zijn is gevaarlijk, het menselijk brein is tot veel in staat maar dat iemand werkelijk met een overledene een gesprekje kan voeren dat geloof ik niet, dat is ( volgens mij !) meer een gevoel en te wijten aan het feit dat sommige mensen troost zoeken in het geloof dat hun dierbare nog steeds aanwezig is. Een lichaam vergaat maar een herinnering is voor het altijd. Goh, is moeilijk om uit te leggen zeg O-) Maar zoals ik al aangaf, iedereen zijn of haar mening, is een moeilijk onderwerp ;-)

honden page profiel KK

honden foto van K

" Die dinge op tv geloof ik helemaal niet ze zeggen dingen die voor de meeste mense van toepassing zijn :-D:-Dbij ons in België had je ook een proprogramma (wedstrijd) daarover was ook allemaal opgezet zoals bijna elk tv programma. ... "

ik heb laatst toevallig een keer gebeld naar zo'n tv-medium, dat mocht maximaal 3 minuten duren vanwege de kosten. dat vond ik op zich al netjes. alles wat ze zei klopte tot in detail, en dat waren geen dingen die voor iedereen zouden kloppen, maar details over mijn relatie, mijn kids, en mijn vorige relatie.

honden page profiel MartinMartin

honden foto van Martin

Tuurlijk

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"
Dan onderschat jij de meelezende kinderen, sommigen zijn méér met geesten bezig dan je zou willen......glaasje draaien en dergelijke praktijken, dingen die ze beter niet zouden kunnen doen. Zij verdiepen zich daar meer in dan de gemiddelde volwassene. "

En moet je dat dan stimuleren of juist een beetje afremmen....

honden page profiel KK

honden foto van K

"
En moet je dat dan stimuleren of juist een beetje afremmen.... "

heel erg afremmen, want glaasje draaien is, zeker voor kinderen, heel erg gevaarlijk.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Zonder voorafgaande info of gesprekje? Die stellen gedurende het gesprek indirecte vragen zodat ze daarvan dingen kunnen afleiden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kunnen honden en katten geesten zien?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 8 12 3 45 6 7 8
Volgende forumvraag: Janken voor uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^