Bench: weg ermee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Hier nog een anti-bench mens.
In al mijn jaren dat ik honden gehad heb (en nog dus) heb ik nooit maar dan ook nooit 1 keer een bench gebruikt. Altijd gewoon de pups in de kamer gelaten.
Ook niet met een doos naast mijn bed. Ik ging er wel om de 2 uur uit om naar buiten te gaan om met de pup een plasje te gaan doen. Dat is best zwaar, maar ik had altijd de tijd om een pup op te voeden. Misschien is dat mijn voordeel wel geweest, dat weet ik niet.
Ik wil er wel bij zeggen dat mijn honden (vroeger waren dat dus bouviers) best wel veel gesloopt hebben. Het maakte mij niet zo veel uit, ik wist immers waar ik aan begon. 

Maar ik heb nooit gedacht om ze dan maar in een bench te zetten, want weet je............het is de oplossing voor de mens. Lekker makkelijk.......maar het is geen oplossing (in min ogen) voor de hond in kwestie. "

Gelukkig denken heel veel mensen die een bench wel gebruiken ook niet zo.
In dit topic staan ook genoeg verhalen van eigenaren die heel veel moeite en tijd voor hun hond over hebben en toch een bench gebruiken. En honden die dat een heerlijke slaapplek vinden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bench: weg ermee? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

Ik gebruik geen bench. Wel meegenomen toen we Juul op gingen halen, want via fora las ik dat een bench hartstikke handig was. Meer eerlijk, de bench is niet verder gekomen dan de schuur... Ik heb dus geen idee hoe een bench werkt, waarom het zo'n voordeel is; mijn hond sloopt niet en als ze rust wilt gaat ze ergens rustig liggen of in haar mand liggen.

Ik merk vaak wel dat mensen geneigd zijn om direct een bench aan te schaffen voor een hond of pup. Want 'dat hoort zo', en dat vind ik eigenlijk wel erg. Naar mijn idee is het per hond/pup afhankelijk van karakter en wat hij de hond zelf past. Maar dan nog vraag ik me af waar een bench dan zo handig voor is, want een sloopert ga je ook niet uren achter elkaar in een bench opsluiten.

honden page profiel DD

honden foto van D

"
Gelukkig denken heel veel mensen die een bench wel gebruiken ook niet zo.
In dit topic staan ook genoeg verhalen van eigenaren die heel veel moeite en tijd voor hun hond over hebben en toch een bench gebruiken. En honden die dat een heerlijke slaapplek vinden. "


Je hoort en ziet het toch wel vrij vaak dat mensen ook zo denken, dat het makkelijk is. Gelukkig zijn er oko mensen die er anders over denken!
En daarom heb je helemaal gelijk hoor, daarom zet ik er ook bij dat het gezien is vanuit mijn eigen ogen.;-)  Vanuit mijn eigen mening dus.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Wat ik niet helemaal begrijp (zonder dit op verwijtend of aanvallende toon tegen iemand te willen richten)Is waarom een bench altijd maar als prettig, veilig, kalmerend enz, gezien moet worden.

Mijn huis is gewoon de veilige plaats van de hond. Ruimtes waar ik hem liever niet heb, daar blijven de deuren van dicht. De mand is hun eigen plaats, en als ze rust willen is er ook nog een deken in de bijkeuken. 

Toen ik mijn honden net had, waren ze erg van slag, vooral als de lichten uit gingen en het stil in huis werd, hoorde ik zacht gehuil...
Ik heb ze op mijn slaapkamer laten slapen op een deken of in de mand. Iedereen riep dat ik ze er mee zou verpesten/verwennen maar nu ze volwassen zijn slapen ze gewoon weer beneden in hun mand, nooit problemen mee gehad.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

"
Gelukkig denken heel veel mensen die een bench wel gebruiken ook niet zo.
In dit topic staan ook genoeg verhalen van eigenaren die heel veel moeite en tijd voor hun hond over hebben en toch een bench gebruiken. En honden die dat een heerlijke slaapplek vinden. "

oef ... Nanook is onze 8ste hond in 25 jaar tijd. En tot haar nog nooit een bench gebruikt. Maar nu met 2 pups ..... pfffff ben blij dat zij erin gaat. 

Even, en niet alleen voor haar maar ook voor de andere oudere honden, een fijne rust pauze. Zij heeft er baat bij want in begin kunnen de pups elkaar gek maken, overprikkelend raken. En zij heeft er vanaf begin geen punt van gemaakt. 

Ze is nu 15 weken en overdag is de bench niet meer nodig, maar de nachten slaapt ze er nog in gewoon omdat ze het zelf ook wilt. 

Maar om nu te zeggen het is de oplossing voor de mens. Lekker makkelijk ... vind ik erg zwart / wit en gelukkig denk ik en zie ik dingen nog in het grijs.

Grappige is eigenlijk hebben bench gekocht voor ' H ' toen want je las dat dat hoorde of goed was of wat dan ook dus .... laten we het maar doen nou ... konijn heeft er lol van gehad :-) . Na hem kwamen Mc. Luna, en met hun niks geen problemen gehad met het gewoon in kamer laten slapen zoals we voorheen altijd gedaan hebben. Maar nu met 2 pups en 1 die er totaal geen problemen mee heeft .... waarom geen gebruik van maken.

Annelies (Gast)

Ondertussen gaat Lara graag in de bench! Ze vindt het ook helemaal niet meer erg om er in te zitten!

Ik ben blij dat ik nu een bench heb en het is absoluut niet de bedoeling dat ze daar veel moet inzitten! Als ik haar al meer kan vertrouwen mag de deur van de bench zeker en vast openblijven.

groetjes

Annelies

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik heb hier pas neergezet dat ik nog nooit een bench in huis gehad heb....
Maar.......
Nu dus wel..
Ik heb sinds kort een frans bulletje..
En dat vind ik toch eng in de nacht met een sint bernard en een duitse dog..
Beetje te groot en lomp nog voor zijn lijfje..
Dus voor ZIJN veiligheid gaat hij alleen in de nacht in de bench..
Overdag ligt ie in zijn mandje met kruikje en knuffel en hobbelt ie lekker met me mee..

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Ik vind het voordeel ook dat het op reis een stukje van thuis is. Waar we ook zijn, de bench is er en daar doken ze altijd graag in dan. Bijkomend voordeel is dan veiligheid voor hond en baas.

Mireille

honden page profiel mirantimiranti

Wij hebben tegenwoordig een grote vaste bench in huis.
Als een hond geen zin heeft in ons, in de andere honden, moe of niet lekker is kruipt hij daar heerlijk in weg en gaat slapen.
Soms liggen ze er met zijn 3 in.
Iedere hond heeft ook nog een eigen bench. Bij de pup gaat s''nachts de bench dicht in verband met de zindelijkheidstraining.
Ik begrijp de commotie niet om een bench. Of je nu een mand of bench neerzet... Het gaat er toch om dat je hond een eigen plek heeft waar hij zich terug kan trekken.
Mijn honden zijn blij met hun eigen plekje en een regel hier in huis is...
Gaat de hond in de bench of mand liggen... laat hem met rust.
Dan weten de kinderen ook gelijk waar ze aan toe zijn :-)

honden page profiel NoaNoa

honden foto van Noa

@Miranti.. dat is precies bij ons ook van toepassing, zodra Noa in de bench gaat liggen
mogen de kinderen niet bij haar komen, ze voelt zich er prettig in ..
de deur is alleen dicht als wij er niet zijn  voor de zindelijkheids training,
en aangezien ik hele dagen thuis ben, is dat niet vaak.

Maar ik snap ook wel dat ze bedoelen dat de hond uit zichzelf de bench niet zou kiezen maar dat het word aangeleerd en dat het meer een hulpmiddel is voor de mens,
ik vind het een fijn hulpmiddel;-) en denk dat onze hond, nu ze geleerd heeft dat dat een veilig plekje is, er ook behoefte aan heeft..;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Wat ik niet helemaal begrijp (zonder dit op verwijtend of aanvallende toon tegen iemand te willen richten)Is waarom een bench altijd maar als prettig, veilig, kalmerend enz, gezien moet worden.

Mijn huis is gewoon de veilige plaats van de hond. Ruimtes waar ik hem liever niet heb, daar blijven de deuren van dicht. De mand is hun eigen plaats, en als ze rust willen is er ook nog een deken in de bijkeuken. 

Toen ik mijn honden net had, waren ze erg van slag, vooral als de lichten uit gingen en het stil in huis werd, hoorde ik zacht gehuil...
Ik heb ze op mijn slaapkamer laten slapen op een deken of in de mand. Iedereen riep dat ik ze er mee zou verpesten/verwennen maar nu ze volwassen zijn slapen ze gewoon weer beneden in hun mand, nooit problemen mee gehad. "

Je moet het niet zien als een veilige ruimte voor een hond, maar mijn ervaring bij een hele berg honden is dat dit wel vaak zo is. Zoals al eerder in dit topic aangegeven zeker voor honden die moeilijk zelf rust kunnen vinden of snel zenuwachtig zijn, zoals bijvoorbeeld een border collie of andere herderachtige.
Aan veel pupjes merk ik dat het hele huis is het begin nog te groot voor ze is. Er is zoveel te zien en te ontdekken en er gebeurt zoveel. Een pups bekijkt de wereld natuurlijk ook heel anders, als je zo klein bent, lijkt alles om je heen veel groter.
Pups worden bij de fokker nog vaak in een beperkte ruimte gelaten, dus zijn ze het ook niet gewend om een heel huis constant tot hun beschikking te hebben.
Het is ook best logisch, want om je veilig te voelen heb je overzicht nodig. Een pup of hond die nieuw ergens is, heeft dat nog niet. Dan heb je honden die overal wel slapen (ik heb er zo eentje.. midden in een workshop in een grote hal ligt meneer languit te maffen.. of tijdens de Aussie doe-dag..) en honden die zich niet zo snel veilig voelen.
Veel honden gaan daarom onder de trap, onder de salon- of eettafel liggen, onder een stoel..
Als je verder geen dieren hebt of kinderen kun je dat ook prima vinden. Maar zeker met kinderen is het heel handig als er een bench is waar de hond zich veilig in voelt. Dan kun je heel goed uitleggen: dat is zijn plek, daar blijf je altijd weg. En een bench kun je ook meenemen, de salontafel meestal niet :-)
Mijn vorige hond was bang voor vreemde mensen, maar ik nam altijd zijn bench mee. Dan had hij een veilige plek en voelde hij zich prima en ik kon toch langer dan vier uur van huis en hij hoefde dan niet altijd alleen thuis te blijven.
Biko gaat eigenlijk altijd mee op trainingen. Nu heb ik geen bench meer nodig, want blijft hij (meestal) gewoon liggen waar ik hem neerleg, maar eerst ging hij dan gewoon in een bench. Hij was er bij, ik kon hem pakken als dat kon, maar ik kon hem ook even 'parkeren' en dan voelde hij zich veilig. En andere honden konden ook niet bij hem komen. Want dat gebeurt nu weleens. Dan stuift er een pupje gezellig bovenop Biko en die heeft dan meteen een snauw te pakken. Want Biko heeft de opdracht 'blijf' gekregen, maar hij vindt het niet fijn als hij wordt besprongen. Dus ook daarvoor is het weer erg handig.
Nou zo kan ik me wel tientallen gevallen bedenken waarin het ook voor een hond erg fijn is om een soort slaapkamer te hebben.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Als ik thuis ben dan slaapt Twinko overal.
Als ik weg ben geweest en ik kom thuis dan ligt Twinko altijd in z'n (open) bench te slapen.
Dat zegt wat mij betreft genoeg. 

Zoekt je hond niet zelf de bench op maar vind hij/zij ergens anders rust dan kan de bench weg.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Luca had een bench en die stond open. Hij sliep ook overal. Net zoals nu met Romeo. Hij wil zelf in zijn bench, sterker nog als ik thuiskom, ligt hij heel vaak in de bench. Met onweer, met vuurwerk, is dat voor hem een veilig plekje. De bench is wel een stuk groter dan voor zijn ras gebruikelijk is. Een hond vindt het vaak veilig in een holletje te kruipen. Lekker kussen, deken, knuffel, alles in de buurt. Ik heb de bench ook nooit als strafplek gebruikt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bench: weg ermee? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Trekken naar andere honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^