Iemand bekend met gebruik hiervan ?Ben flesje vet gaan halen om onder eten te doen, lees dat na 1 maand dagelijks gebruik er een maand moet gestopt worden.....vind dit raar
Hoop dat het helpt voor vachtprobleem yorkje.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schapenvet" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
ik ga dit volgen
heb ook een flejes
maar ik wissel, soms geeft ik zalmolie, dan omega 3-6-9, dan schapenvet, ook levertraan en ook dikwijls niets
maar ik ben benieuwd
Hij lust het ,likt het van mijn vinger. Hopelijk krijgt hij vanacht niet lopende diaree......
Schapenvet is hard vet. Dat is dus eigenlijk een 'verkeerd' vetsoort. Het zet zich vast in oa de organen.
Eigenlijk zou je beter voor gezuiverde visolie zonder chemische toevoegingen kunnen gaan.
Neen Roosje , niet akkoord ,heb genoeg gegoogeld en het zou zelfs goed zijn tegen virussen, bevordert darmflora en botvorming en vooral heel goed voor de haren.
We zullen afwachten of het betert zijn haaruitval.
Ik spreek uit eigen ervaring en theorie, dus ga vooral uit van al het positieve op internet.. Het is niet voor niets dat er op het flesje staat dat je het maar 1 maand mag gebruiken..
niet alles wat op internet staat is de waarheid..
Het "beste" vet (voor mens en dier) is vet wat op kamer temperatuur vloeibaar is.
En schapenvet is in zuiveren vorm hartstikke hard bij kamertemperatuur.
Ik ben het met roosje eens.
Overigens; als je hondje zoveel huidproblemen heft lijkt met me slim om ook eens kritisch te kijken naar wat je voert, waarmee je je hond evt wast, waarmee je je vloer schoonmaakt en welk wasmiddel je gebruikt..
Ik geef wel elke avond een klein blokje schapenvet (met knoflook), dat is ook echt haar 'midnight-snack' (en o wee als ik het vergeet! )
Heb altijd die van Biofood, de mini-bonbons (1 blokje per 10 kilo, zij krijgt er ook altijd 1 en weegt 15 kilo).
Heb vaker gelezen dat schapenvet niet zo goed is, geld dat voor alle soorten/smaken?
Misschien moet ik eens een ander 'midnight-snackje' zoeken en de schapenvet bijvoorbeeld alleen in het weekend geven, vind het alleen wel fijn dat het toch een beetje preventief werkt tegen enge beestjes als vlo en teek.
Over haar eten krijgt ze wel eens een pompje zalmolie. Geloof dat je per zoveel kilo gewicht zoveel ml moet doen, maar ik geef gewoon af en toe 1 of 2 pompjes. Soms een week niet, soms 1 keer per week en soms 2 keer per week. Is vooral afhankelijk van wat ze in het gras deponeert
Ik heb de laatste tijd ook gezocht naar vet. Spikkel krijg het hele jaar door visolie dus met de EPA en DHA zit het wel goed. Omdat de dosering maar 2,5 ml per dag is zoek ik voor de winter rauw vet als extraatje. Het enige wat ik kan vinden is bewerkt schapenvet en rundervet met glucose. Wat ik van dat rundervet moet denken weet ik niet, ik betwijfel of het natuurlijk is. Bewerkt schapenvet, vloeibaar of de bekende bonbons, zijn niet meer dan een snack. Door verhitting schijnen de nuttige stoffen eruit te zijn verdwenen en hebben zich transvetten gevormd.
Alleen van Carnivoer kan ik rauw schapenvet vinden maar dat is, als het goed is, een diepvriesprodukt dus bestellen gaat niet. Eens kijken of mijn KVV leverancier hier aan kan komen bij de volgende bestelling. Dat is pas in mei of juni.
Vet blijft vet en TE veel vet is nooit goed.Ik zou dus zeker het geen wat op de fles staat aanhouden.
Voor de maand dat je geen schapenvet "mag" geven kun je zalmolie geven, is ook goed voor de vacht Wissel je het lekker af.
Hoi anny
Mischien dat hier nuttige informatie tussen zit voor je kwa schapenvet.
http://www.hondenpage.com/hondenforum/7222/schapenvet.php
Ik lees dat yorkje haaruitval heeft.
Heeft die ook last van jeuk, dunne of kale plekken in de vacht, korstjes of huidschilfers? Of alleen haaruitval?
Wat voor voer krijgt yorkje als ik vragen mag?
Als dit een tekort aan vitamine & mineralen probleem is, weet ik niet of vloeibaar schapenvet hiervoor de oplossing is. (Ook al zitten daar vitamines en omega vetzuren in toegevoegd)
Dit kan ook zonder schapenvet aangevuld worden op het voer.
Wat chantal zegt; Te veel vet is nooit goed.
Of overgaan op ander voer waar wel voldoende vitamines etc in zitten (als dit het geval is natuurlijk)
Haaruitval kan meerdere oorzaken hebben.
Ik hoop dat het probleem snel verholpen is, succes
Ja ik ga dat zeker doen, na 1 maand een tijdje stoppen. Ik ken nochtans mensen die hun goldens al jaren iedere dag schapenvet onder hun eten geven. En in mijn geval is het alleen omdat het denkelijk een tekort is aan iets. Hij kreeg dus gekookt vlees en gekookte pekes en rijst. Dit is voor Duane dat ik hetbnog even herhaal.Nu geefik Duck en geraspte pekes en schapenvet.
Dat haarprobleem is niet met kale plekken , haar valt niet echt uit. Hij heeft gewoon van dat flossig haar gekregen, heel fijn en dun , ...vroeger zon dikke vacht....snik. Hij krabt niet, of een heel klein beetje.....
Misschien ook de shampo ? Ik zal eens een topic openen over de shampo's die jullie gebruiiken ?
Maar zoals met het vorige eten, ik gebruik die shampos ql heel mijn leven voor mijn honden. Het is om zot te worden als ge niet weet wat die haarproblemen veroorzaken.
Bedankt mensen voor al jullie opmerkingen, ik hou er zeker rekening mee!
Ga ook update geven over mijn mening over dit vet.
Anny, ikzou proberen aan vers schapenvet te komen dit moet te krijgen zijn bij een islamitiche slager.
Het is veel gezonder dan al die blokjes en flesjes die zijn allemaal op een of andere manier toch behandelt,wat ook zeer gezond is een klein beetje zalmolie(wel 100% puur).
Geef wel een heel klein beetje anders kom je wel eens een nare verrassing krijgen 's ochtens (diaree).
Succes.
Ik zou de hond helemaal niet wassen.. Waarom was je je hond? Bij een goede, complete voeding en vachtverzorging, reguleert de vacht zichzelf. Je hond zal dan niet meer stinken en geen vette vacht hebben (tenzij je schapenvet voert en je hondje daar uiteindelijk een vette vacht van krijgt).
Roosje mijn hondje slaapt dikwijls enige uurtjes mee in bed dus moet hij wel heel proper zijn he.
proper zijn heeft niets te maken met het wassen van je hond.
De honden worden hier alleen gewassen als ze in de poep, rotte vis of andere rommel hebben gelegen.
En mijn honden stinken niet en liggen ook regelmatig in bed bij ons..
Is je york niet gewoon zn puppyvacht aan het verliezen? De
Yorkjes die ik ken hebben ook geen dikke vacht maar Lange, sluike, dunnen haren. Hij is niet geschoren geweest toch?
Ik geef t in de lente en zomer niet maar in de herfst en winter elke dag... Dit omdat mijn honden het vet goed kunnen gebruiken binnen de sport en de intensieve trainingen.
Het is mijn derde yorkje, neen het is zijn volwassen vacht al (11m) ik hoop dat het van de shampoos komt, Spijtig dat er geen yorky eigenaar hier meeleest, komt misschien nog.Jullie kunnen zien op de fotos dat zijn vacht heel mooi was twee maand geleden....
Binnenkort moet ik weer die verdomde pipets tegen vlooien en pil tegen hartworm geven, is ook allemaal niet goed zeker voor zijn gestel. Maar het moet nu eenmaal. Geven jullie datbook ? Advantage .
je MOET je hondje niks geven.
Jij kiest ervoor om dat te geven.
Tegen vlooien krijgen ze hier helemaal niks.
En als ik een vlo tegenkom dan vermoorden we die door de hond te wassen en het huis grondig schoon te maken.
Pillen tegen hartworm ken ik niet.
Bedoel je wellicht het algemene ontwormen?
Dat doen wij ook niet.
Waarom zou je een hond die geen wormen heeft ontwormen?!
Dat spul ( net als dat vlooienspul) is puur gif.
Hier wordt de poep getest.
(we doen toevallig mee aan het spoelwormen onderzoek van de universiteit van Utrecht) Als er wormen zijn wordt er ontwormt.
En anders niet..
Ik wil je graag verwijzen naar het topic over natuurlijke ontvlooing van Willemijn, baasje van Bamse. Daar staat ook een stukje over natuurlijke ontworming en wat al die chemische middelen eigenlijk kunnen doen. Het is namelijk niet zonder risico's. In de pipetten zit immers gewoon landbouwgif (waar oa bijen aan dood gaan).
Ik zelf gebruik de producten van CDvet voor zowel vlooien als wormen. Het werkt erg goed en is op natuurlijke basis. Ik heb afgelopen zomer een zwaar verwaarloosde kat in huis gehaald. Die zat onder de vlooien, net als in no time mijn huis. Mijn andere dieren hebben echter geen vlooien gehad.
De pipetten gebruik ik alleen bij een echte vlooienplaag. Ik gebruik het dan 2x met 4 weken tussentijd. Ik gebruik dan ook Stronghold omdat die nog het veiligste en effectiefste van alles zou zijn. Bovendien werkt Stronghold tegen veel meer dingen zoals wormen en oormijten (oormijt komt vaak door vlooien).
Geef je pup niet alles tegelijk (enting, ontworming en ontvlooing). Dat is een te grote aanslag op het lijfje. Als je al voor chemie kiest, geef het dan verspreid met enkele weken tussentijd.
Betreffende entingen: Laat je hond titteren. Ze kunnen dan precies zien hoeveel antistoffen je hond in zijn lijf heeft zitten en zo voorkom je dat je de hond overent. Overenten brengt namelijk ook onnodige risico's met zich mee.
Ik geef niets.
Geen pipetjes tegen vlooien of teken.
Geen tabletten voor 'preventieve' wormen. Twee of drie keer per jaar laat ik de ontlasting onderzoeken op wormen. Dat doe ik nu bijna 3 jaar en ze heeft nog nooit wormen gehad. Teken heeft ze heel weinig. Afgelopen zomer heb ik een paar keer een vlo gevonden. De volgende dag heb ik haar laten zwemmen, mochten er meer hebben gezeten dan waren ze na de zwempartij dood.
Ook natuurlijke middelen gebruik ik niet.
Het enige wat is af en toe gebruik is een spray met neem-olie. Dat is om muggen op afstand te houden. Spikkel vindt dat gezoem om haar kop heel irritant en ik wil niet lekgestoken worden.
Ontvlooien doe ik ook niet, als ik iets tegenkom dan wel maar ga geen troep aanbrengen/inbrengen voor niks. Ook heb ik alleen ontwormt toen ie klein was en net uit turkije kwam puur voor mijn eigen gevoel, maar dat doen we hier ook niet meer. Zoals janine al zei je Moet niks natuurlijk. En het was maar een idee. Zou toch gaan kijken voor een shampoo voor honden en niet te vaak wassen. Alleen als het nodig is. Of je moet er shows mee doen dan is het een ander verhaal.
steeds meer shows schijnen titreer-bepalingen an te nemen las ik laatst in een topic wat betreft titreren..
*sorry off-topic My bad..
Oke interesant, zou leuk zijn als het wat meer bekendheid zou krijgen...vroeg er laatst mijn dierenarts naar en die stond me zo schaapachtig aan te kijken...
*nu weer on-topic haha*
Ik voer zelf ook "rauw" schapenvet, ik houd niet van de bewerkte versies uit de dierenwinkel. Ik haal het uit de diepvries bij Lotgering aangezien ik ook vlees daar bestel. Ik voer het niet elke dag, ik wissel een beetje af.
ik heb ooit begrepen van een engelse voedingsdeskundige die ik tegenkwam op een show
dat schapenvet alleen goed is voor honden die veel buiten zijn in de winter
schapenvet schijnt (zo is mij vertelt) een laagje onder de huid te leggen, als isolatie en als energie voorraad
dat is voor honden die het niet nodig hebben en niet verbruiken, zelfs schadelijk
die doen er niks mee, en slaan alleen maar vet op, en net als voor mensen is te veel vet
ook voor een hond niet goed
wat de fabrikant er allemaal voor goeds aan koppelt...... uiteraard die promoot zijn product
ik wel lange tijd heel speciale zalmolie toegevoegd omdat de hond nogal achterstand had, maar ik merkte er niks positiefs aan, waarop de holistisch da nuchter opmerkte dat het voldoende is de hond op een juiste wijzen (dus naar hondse behoeftes) te voeren, en dat vaak zelfs problemen oplost die zijn ontstaan door toevoegingen die de balans uit de hond halen
wat betreft vlooien: ik geloof niks van die knoflook (sorry, maar das mijn mening en ervaring)
als er echt vlooien zijn, helpt maar 1 ding, en dat is een bestrijdingsmiddels waar ze dood van gaan, uiteraard zo spaarzaam mogelijk gebruiken, het is gif voor de hond en voor de hele omgeving, maar vlooien gaan niet van knoflook dood, dat moet je echt een stuk grondiger aanpakken
ik behandel de hond trouwens maar 3-4mnd per jaar, verder nooit
maar het scheelt enorm of je ook katten in huis hebt
want de vlooien die wij zien zijn kattenvlooien geen hondenvlooien (die zijn -vrijwel- uitgestorven)
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schapenvet" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?