Isha heeft sinds meer dan een week een grote donkere plek, die heel haar lies bedekt. Aan de andere kant is er ook een plekje,maar duidelijk minder uitgesproken. Ze likt er maar af en toe aan, dus het is niet dat het erg jeukt, en ze eet, slaapt de hele nacht door, en speelt zoals normaal. Vorige week ben ik er mee naar de DA gegaan. Ze nam een staaltje en bekeek het onder de miscroscoop, en zei toen dat het bacterieel was. Ik moest 10 dagen antibiotica geven. Nu zijn we aan dag 6, en ik zie absoluut geen verbetering. Ik denk zelfs dat het erger is geworden. Het is een bruinachtige droge vlek met schilfertjes, zwarte puntjes en enkele rode puntjes. Momenteel kan ik geen foto nemen, omdat mijn camera moet opgeladen worden. Maar ik vind op het net echt niks hierover. Isha heeft wel al een keer een erge allergische aanval gehad na het geven van bachbloesems. Toen had ze een dikke kop en bulten op haar lijfje. Ik kan dus alvast niet proberen met homeopathie. En cortizone wil ik liever niet geven, want toen ze dus die aanval had gekregen, moest ze een week aan de cortizone, en daar reageerde ze dan weer heel vreemd op. Als eten krijgt ze Renske vers vlees voeding, maar dat krijgt ze al 2 jaar zonder probleem. Heeft iemand raad of ervaring hiermee ?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Donkere huiduitslag " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Als je het niet vertrouwd zo ik terug naar de da gaan evt een andere voor een second opiniun..
Succes
Ik heb hier geen ervaring mee, maar als er na 6 dagen nog niets is verbeterd, eerder verslechterd zou ik de DA even bellen om te vragen wanneer je verbetering moet kunnen waarnemen.
En of je op deze manier wel door moet gaan met de antibiotica.
Ik hoop voor je dat het probleem bij Isha snel opgelost wordt.
Wendy is op dit gebied een echte experte.Zij kent de naam waarschijnlijk van deze reactie. Stuur een pb
Soms zie je met een behandeling eerst nog even een opflakkering voor alles gaat genezen.
Kuur afmaken!
en; beterschap!
Raar onder een.microscoop kun je niet zien dat het bacterieel.is...
Ik zou een andere da opzoeken en vragen.naar een schildklier onderzoek.
Al is dit meestal meer op de plaats van de nieren en dondere kale plek.
Maar komt ook regelmatig voor op andere plaatsten.
Donkere kale plekken....ik zou zeggen....schildkliertest
Ik weet dat je na een allergische reactie een grijze liesverkleuring (soms) kunt zien.
Ik kan nu alleen niet op de naam komen.
Jammer dat je er geen foto van hebt. Zoals jij beschrijft heeft ons teefje precies hetzelfde, volgens onze DA zijn het ligplekken, als een hond er gevoelig voor is en het is wat broeierig in de lies kunnen zulke plekken ontstaan. Als ik het regelmatig insmeer met Purol gaat het beter, doe ik het weer even niet, verergerd het gelijk weer. Ze heeft dit al jaren en zo ineen keer gekomen, voor die tijd nooit iets gezien. Ik heb er een foto van, maar weet helaas niet hoe ik die hier moet plaatsen. Via email kan ik hem je eventueel doorsturen
Ik ga morgen een foto maken, ben de camera weer vergeten op te laden... dan plaats ik hem hier en kun je even meekijken, Bulleke.
Oké, ik zal waarschijnlijk morgen pas reageren, we gaan straks weg en komen laat thuis. Maar ik hou je foto in de gaten.
Zo ziet het eruit, maar op de foto toont het iets roder dan het eigenlijk is, het is wat donkerder in het echt.
Ik zag je foto's al op de begin pagina van hp en dacht gelijk aan een allergie. De liezen van mijn herder konden er ook zo uit zien of erger..
Bij veelvuldige allergische reacties, kun je zwarte vlekken op de huid krijgen.
Dat je hond na 2 jaar ineens reageert kan heel goed, maar het kan ook een tussendoortje geweest zijn of poep..
Pimentvorming komt bij chronische irritatie voor.
Pigmentvorming, dus....
Begint het op een olifantenhuid te lijken?
Onze hond heeft waarschijnlijk een allergie voor rundereiwitten.
Zij likte niet eens zo vaak, dachten wij. En haar huid begon eruit te zien als een olifantenhuid. De da dacht aan atopie en gaf ons speciaal voer en een spuit voor de jeuk. Want ineens werd de jeuk heel erg.
Na 3 maanden is het eindelijk weg en krijgt ze speciaal voer met vis en aardappelen erin verwerkt. Zij doet het nu goed erop.
Het is iets heel vervelends.
Ik vind de huid met momenten wel vrij ruw lijken. Olifantenhuid niet echt.. Ze krijgt Renske vers, en "lijkt" daar goed mee. Ze eten de kip, konijn en eend, lam, en kalkoen met eend. Maar ze laat de laatste tijd wel vaak stinkende winden. Met twee honden is het niet altijd makkelijk te weten van wie het komt maar nu ben ik zeker dat zij het is. Ik dacht automatisch Zorro, want hij is namelijk de man in huis
Misschien is verandering van voer toch noodzakelijk... Intussen heb ik voor donderdag een afspraak kunnen maken met de dermatologe, dus even afwachten wat daar uit komt, en dan zien we verder.
Wanneer heeft ze de volgende dingen gehad:
- Enting
- Ontvlooing
- Ontworming
- Medicijnen
Ik zou de Renske kip voorlopig laten liggen.
Mijn teckel had ook iets soortsgelijks. Was toen nog jong en volgens de dierenarts was het een voedselallergie. Waarvoor? Heb haar een hele tijd een lam/rijst voeding gegeven. Het is over gegaan en inmiddels er waarschijnlijk overheen gegroeid. Ze kan iig alles weer verdragen. Ik heb het ook met de fokker besproken, zij kende het probleem niet van de moeder/vader hond. Later kwam ter sprake dat mijn hond in die tijd ook een paar maal werd gestoken door wespen en dit zou volgens de fokker ook de oorzaak kunnen zijn. Honden schijnen huidproblemen te kunnen krijgen door insecten beten.
Ik hoop dat het met jouw hondje snel beter gaat en dat hij er iig geen jeuk aan krijgt. Jeuk had mijn hondje overigens ook niet.
Enting is bijna een jaar geleden, moet in april terug; ontworming is lang geleden, heb tabletjes thuis en was dit van plan; medicijnen, alleen de antibiotica die ze vorige week mee kreeg; ontvlooiing zo een maand of 3-4 geleden, maar ze had toen geen vlooien, was preventief. Roosje, ik ga alvast je raad opvolgen en even geen renske kip meer geven. Isha is 3 jaar en heeft wel een historiek van allergie maar dan vooral aan planten. Ooit is ze 1 keer gestoken door een wesp, waardoor ze ging zwellen. Maar nu is dit dus helemaal het seizoen niet... Kan misschien een spinnetje zijn of zo... wie weet. Ik hoop dat we donderdag uitsluitsel kunnen krijgen, of toch al meer gaan weten.
Daar zou het dan dus niet aan moeten liggen.
Honden die allergisch reageren, reageren vaak op kip, rund, graan en/of chemische toevoegingen. Rijst behoort ook tot graan, maar Renske maakt gebruik van bruin rijst, wat minder kans op allergische reacties zou geven.
Maar vandaar dus mijn advies om de kip er even uit te laten.
Wat voor tussendoortjes krijgt ze?
Ik zou geen entingen geven zolang je neit weet waar ze op reageert. Er zitten namelijk kip en/of rund eiwitten in de entingen.
Als tussendoortjes krijgen ze droge koekjes van onbekend merk, ik koop ze per gewicht, opgeschept uit een bak bij Tom & Co. Ook wel eens een stukje appel, rauwe wortel, maar niet dagelijks. Nu wel een beetje leverpastei recent om de pilletjes te verdoezelen. Anders krijgen ze dat niet. Een enkele keer een stukje kaas. Maar het zijn dus vooral die koekjes, waar ze er zo een 3-tal per dag van krijgen.
Het zou van de leverpastij kunnen. Dat is zout, bevat chemische toevoegingen en varkensvlees. Ik zou de pilletjes gewoon in een blokje Renske schuiven.
Het kan ook de koekjes zijn (zitten vaak granen in), maar ik vind de leverpastij meer voor de hand liggend omdat je zegt dat het sinds een week is en ongeveer sindsdien ben je begonnen met de leverpastij (tenminste dat begrijp ik uit je verhaal).
Het lijkt me ook een allergie. Ik las dat je Renske gebruikt. Kan het niet zijn dat ze een gevogelteallergie heeft ? Je zou van Renske versvlees de lam, vis, konijn kunnen gebruiken.Maar ook de koekjes ed. kunnen graan bevatten of iets dat de allergie triggert. Romeo krijgt koekjes en kauwproducten van Alsa Nature. Zij hebben alles met natuurlijke ingredienten, zonder chemie. De koekjes die je zo in de dierenwinkel krijgt hebben meestal niet zo'n goede ingredienten. Meestal graan, zout, en geur en smaakstoffen. Leverpastij kan rund of kalfsvlees bevatten, maar misschien ook varkensvlees en ook dat kan een trigger zijn. Ook met pipetjes ed. kan de huid aangetast worden. Op de site van CDVet staan allerlei middelen, op natuurlijke basis, zonder chemie. Pigmentvlekken kunnen wel erger worden door een schildklierprobleem. Ik ken een hondje dat jarenlang behandeld is tegen jeuk en uitslag en uiteindelijk is het baasje erachter gekomen, zelf, dat hij het aan de schildklier heeft. Dit hondje kreeg ook een soort van grote pigmentvlekken. Die zijn na de juiste behandeling grotendeels verdwenen.
Ze krijgt de leverpastei pas sedert ze de pilletjes moet nemen, dus nadat ik al bij de DA was geweest met haar huidprobleem. Dat kan dus niet de oorzaak zijn. Iemand anders had al gesuggereerd dat het misschien een eiwitten allergie zou kunnen zijn. Ik ga al stoppen met de koekjes en stukjes wortel geven als tussendoortje. Probleem is dat Renske hier slechts in 1 winkel verkocht wordt, en ze de vis variant niet hebben. Ik moet 15 km rijden naar de andere dichtst bijzijnde winkel waar ze dat hebben. Voor ik een voorraad insla, ga ik eerst even wachten op wat de dermatologe zegt. Jullie zijn schatten om allemaal mee te denken. Zo weet ik ook beter wat zeggen bij de DA, ik ga alles netjes moeten opschrijven..
Ik ben blij dat je er wat aan hebt
Hier nog een filmpje over entingen:
Boris heeft het toevallig onder de oksel en lijkt aardig op een olifantenhuid, het lijkt op de eetlligplekken op de ellebogen.
Gern idee waar dit ineens vandaan komt.
Wordt overigens sinds vorig jaar helemaal niet meer geent, ontvlooien en ontwormen niet nodig geweest.
Haai Roos,
Hij heeft inderdaad al van die foam matrassen, gelijk maar de orthopedische maar hij ligt indd nog het liefst op mn vloer vinyl en dat de stroevere versie
Kan best zijn hoor indd dat het daarvan komt,hij ligt altijd zo lekker languit met de poten gestrekt, aan de ene kant heeft hij het meer dan aan de andere kant en het jeukt op zn tijd.
Zoals ik het zie, lijkt het heel erg op de plekken die onze teef ook heeft. Zoals ik al zei, maakte mijn DA er niet veel van en hield ze het op ligplekken. Allergie kan ik mijn bijna niet voorstellen, ze zit hartstikke mooi in haar vacht, krabt helemaal nooit (onze andere hond heeft wel allergie en dat merk ik ook duidelijk aan vacht en overmatig krabben en bijten)
Dus ik ben heel benieuwd naar het vervolg op jouw verhaal.
Ik heb de foto van haar lies op mijn profielpagina geplaatst, want ik weet niet hoe ik hem hier moet krijgen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Donkere huiduitslag " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?