Ik vraag me al heel lang af wat mensen bezield om een hond uit het buitenland te halen zolang in Nederland de asiels nog vol zitten.
Het klinkt misschien hard voor mensen met een buitenlandse hond, maar als ik zie hoe mager en verwaarloosd deze honden vaak zijn,En dan niet te vergeten het grote aantal gedragsproblemen, zou dan het probleem niet opgelost worden door alle zwerfhonden vredig te laten inslapen ipv hun lijden maar op te rekken in de hoop dat het beter word als ze naar Nederland komen?
Even voor de duidelijkheid...ik hoop niet op pissige reacties nu, maar op zinvolle antwoorden die mij van mijn twijfels hierover verlossen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een hond uit het buitenland" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Oeh...pittige uitspraak voor iemand die blijkbaar van honden houd (anders meld je, je niet op een hondenforum) ongelofelijk dat die liefde ophoud bij de nederlandse grens
Heb je, je wel eens verdiept in de erbarmelijke toestanden waar de honden in het buitenland in verblijven?
En de succes verhalen van de geadopteerde honden?Hoe ze opbloeien, wat voor een fijn leven ze krijgen?
Een nederlands asiel is absoluut niet te vergelijken met de opvangplaatsen in het buitenland.
Er zullen idd honden zijn met gedrapsproblemen, maar die zitten ook in nederlandse asielen, en komen zelfs voort uit nestjes van erkende fokkers.
Lijkt me nou niet direct een rede om deze dieren in te laten slapen.
Uiteraard wanneer ze zo verzwakt en ziek zijn zal een hond uit zn lijden worden verlost maar honden die nog een kans hebben maar in laten slapen??
Ik zou je aanraden even te gaan lezen in de rubriek Kruisingen en buitenlandse honden, daar is al heel veel uitleg gegeven.
Wat mij bezielde is dat ik een hond die vier jaren lang niemand anders wilde nog wat wilde laten meekrijgen van het leven.
Ik vind het ook een behoorlijk heftige reactie ja, dus pittige reacties zul je denk ik ook wel krijgen.
Het kan best dat je het niet nodig vindt, maar om nou maar te zeggen dat ze beter af zijn door ze in te laten slapen, sorry, maar dat gaat wel érg ver hoor.
Ik heb zelf een hond van Malta, oké, ze is niet helemaal stabiel, heeft periodes van behoorlijke angst (als ik dan 5 minuten kan 'wandelen' is het veel), maar om nou te zeggen dat ze lijd en we haar beter hadden kunnen laten inslapen?
Nee, dan sla je de plank toch een beetje mis in mijn ogen.
Dat zeggen we toch ook niet van adoptiekindjes uit het buitenland? Oké, kinderen en honden niet vergelijken, maar in principe komt het op hetzelfde neer.
Neem nou de Galgo's in Spanje. Die mochten willen dat ze allemaal in een NL asiel zouden zitten. Echt, als je die verhalen leest, dan breekt je hart! Die honden zijn zó ontzettend dankbaar.
Hoewel ik het soms best zwaar heb (getuige mijn verhalen hier) zou ik haar voor geen miljoen willen missen! Ik ben trots op elke stap voorwaarts die we zetten en huil soms dikke tranen als het weer slecht gaat, maar we hebben al zóveel bereikt en daar doe ik het voor.
Overigens gingen wij niet speciaal voor een buitenlandse hond. Zij zat ook in het asiel in NL, maar was 2 dagen daarvoor vanuit Malta overgekomen.
Misschien moet je je eerst een beetje inlezen over honden uit het buitenland (en vooral de omstandigheden waarin ze soms leven), denk dat je dan niet zo zou oordelen.
Eens met bovenstaand reactie. Lees even de al bestaande topics hierover en kijk even op mijn profiel. Lees het verhaal over Denzel en kijk vooral de foto's van mijn blije, opgebloeide, lieve, trouwe, slimme clown........
Zie het verschil met de eerste foto's van hem. Ik zeg niet dat het makkelijk was en hij had veel problemen maar man, man, wat is het de moeite waard geweest. En dat zou hij volgens jouw theorie moeten zijn ingeslapen........
Sorry, maar ik vindt dit een rare topic...zijn hier veel mensen met honden uit het buitenland...Vindt het een stomme discussie om te starten, omdat je WEET dat mensen hier heftig op gaan reageren...maargoed...succes ermee
Met de groeten van mijn Spaanse adoptie dame
Het voorbeeld waarom jou oplossing helemaal niet nodig is
Zoals al gezegd is, kijk eens onder Kruisingen en buitenlandse honden..., bijvoorbeeld dit recente topic
.php" target="_blank">http://www.hondenpage.com/hondenforum/140986/ik-probeer-te-snappen?-waarom?-geen-haat,-ofso!!-.php
..., dan begrijp je hopelijk ook waarom de discussie voor buitenlandse hondenbaasjes zo af en toe vermoeiend worden, helemaal als ik jou oplossing lees.
Het probleem van teveel honden (waar dan ook) los je niet op door honden in het asiel dood te maken. Dat is dweilen met de kraan open. Voorlichting zou een metaliteitsverandering moeten geven en castratie zou de hoeveelheid honden terug moeten brengen.
Oke...
Ja Erika, ik houd van honden, maar ik ben absoluut tegen lijden voor zover dat mogelijk is.
Familie van mij vangt honden op die uit het buitenland komen, en als ik dan zie wat ze binnenkrijgen....
Honden die voor de rest van hun leven doodsbang zijn, kreupel, blind etc. Dan ga ik twijfelen aan de goede bedoelingen van de hondenliefhebbers.
Liefde houd idd niet op bij de grens, Maar zoals ik al zei, de asiels zitten vol hier. Deze honden krijgen minder kansen doordat mensen hun hond uit het buitenland halen.
En Dobry...Ik begrijp je wel hoor, Ik heb zelf ook weleens gekeken of er geen hond voor me bij was, maar ik heb me altijd schuldig gevoeld tov de asielhonden hier, daarom kon ik er nooit toe komen.
Verder nav alle reacties dat ik me in zou moeten lezen....
Ik weet dat, heb me ingelezen, weet ook dat ik een pittige discussie losmaak. Maar dat mag ook...toch?
Ik ben niet nieuwsgierig naar hun omstandigheden daar, Ook dat weet ik,Maar naar de beleving van mensen hier...Naar het waarom iemand wèl een buitenlandse hond neemt.
Welke honden er naar hier komen hangt af van de organisatie die hier achter zit.
Er zijn van die stichtingen die alleen maar "zielige" honden naar hier halen, en dan is dat volgens mij uit winstbejag.
Er zijn ook stichtingen die zorgvuldig selecteren, alleen plaatsbare honden naar hier halen, (okee, sommigen moeten nog een en ander leren, zoals bijvoorbeeld niet bang zijn aan de lijn, maar dat komt omdat ze nog nooit aan de lijn gelopen hebben), die ook ter plaatse iets doen aan de situatie. Dat zijn de goeie stichtingen.
Kijk maar eens op mijn profiel, wij hebben 3 blije buitenlanders, en vangen momenteel ook een Spaans hondje op van de stichting.
Geen van allen is zielig of wat dan ook...
Maar er zijn asielen die samenwerken met stichtingen dus ook al ga je in Nederland of Belgie kijken in een asiel kan het toch nog voorkomen dat hij uit het buitenland komt.
Ik voel me niet schuldig of verantwoordelijk voor volle asiels waar dan ook, ik heb nooit een hond daar gedumpt. En al is het geweldig dat er asiels zijn voor de juiste mensen (die er echt niet meer voor kunnen zorgen en niemand hebben die hun hond opvangt) wordt er toch soms wel heel makkelijk een hond aangeschaft en als hij niet zo is als verwacht gedumpt in een asiel. Dus nee ik voel me dan niet schuldig dat ik een hond uit een asiel hier 600 km verder gehaald heb.
Verder vind ik niet dat wij mensen recht hebben om honden af te maken als het ons te lastig wordt.
Bovendien ben ik ervan overtuigd dat als je een herplaatser, waar dan ook vandaan goed begeleid en alleen dat doet wat hij aankan hij nog een heel leuk leven kan leiden. Van sommige angstige honden die teveel getraumatiseerd zijn kan je nu eenmaal niet veel meer verwachten, die moet je niet gezellig mee gaan nemen om te winkelen of denken dat hij het leuk vindt lange wandelingen te maken. Stapje voor stapje, soms twee stapjes terug, een hoop geduld en liefde en je kan met de meeste honden toch heel wat bereiken. Vooral hun gevoel dat ze weer in iemand vertrouwen kunnen hebben.
Van de stichting waar ik Lola vandaan heb is ook een verhaal van Beti en Seth, twee oudere honden, in een asiel geboren die nooit hun hok verlaten hadden. Deze beiden zijn samen toen ergens geplaatst en krijgen nu specialistische begeleiding. Ze hebben hun eigen plekje, met lekker een stuk tuin waar ze in rondscharrelen en verder hoeven en moeten ze niets behalve nog een beetje genieten van hun laatste tijd op aarde.
Idd Dobry, je moet rekening houden met wat ze aan kunnen. Dat is bij Denzel ook zo. Hij heeft zich enorm goed aangepast maar we zullen, in bepaalde situaties, altijd rekening met hem moeten houden met wat wel en niet kan.
Dat verandert nooit meer. En dat is prima, wat ons betreft. Hij is al heel erg verandert en met de rest houden we rekening.
Maar de honden die ik ken, van HP, uit het buitenland hebben toch allemaal een super leven en baasje gekregen. Baasjes met erg veel geduld en liefde. Voor deze honden is hun hele wereld veranderd en daar doen we het toch voor?
Precies daar doen we het voor, en met het voorbeeld van de twee oude honden die nooit iets meegemaakt of gezien hebben, zelfs met hen was er nog iets positiefs te bereiken
Je krijgt inderdaad steeds de standaard reactie van "de asiels daar zijn niet te vergelijken met de asiels hier". Ze gaan hier heus niet aan de grote klok hangen dat ze om de zoveel tijd een massagraf maken om plaats te maken voor de anderen. Het is hier ook niet zo rooskleurig hoor. Het zal bij de "manier waarop" wel gebeterd zijn van de hamer naar een elektrische schok. Of in de echt geavanceerde asielen naar een prik. Maar hier zijn ook horror asielen hoor. IKZELF heb er niet gewerkt maar ik heb dit van een nonkel vernomen en anderen. Ik heb zelf wel een dossier in handen gekregen van asiel ****** hoe ze daar massaal de katten lieten "verdwijnen". Tot ze de sloot achter het asiel leegmaakten.
Ik snap de vraag van Lente wel. "Waarom ze naar hier halen als er hier ook zoveel problemen zijn?" Ik vind dat we eerst zelf stevig op onze pootjes moeten staan en hier een goed beleid voeren/vormen/brengen. En dan met dat beleid naar de probleemlanden gaan en het daar "onderwijzen" aan de bevolking. Als je zelf niet weet waar je mee bezig bent moet je je niet gaan bemoeien met een ander land vind ik Komt belachelijk over. (Deze uitspraak komt neer op de "regering" en niet de baasjes hier)
Jeanine...
Pissige reactie= boze reactie
Pittige discussie = verhitte discussie
Lijden vind ik zoals hierboven is aangegeven(ik dacht door Dobry) Een hond die zo angstig is voor de rest van zijn leven, pijn etc. (er zijn dus idd instanties die uit winstbejag honden naar Nederland halen blijkbaar)
De Klik: Logisch...Zonder klik neem je geen hond lijkt me, Maar een klik vanaf een plaatje, kan dat wel?
ow ... laatste stukje was dus van mij en niet van Lente .... wordt moe van mijn pc soms
Wat ik nu ga schrijven zal waarschijnlijk heel veel mensen tegen het been aanschoppen, maar het is gewoon de realiteit.
Als een persoon een auto, kleding, motor, huis, zelfs partner uitkiest, is dit eerst puur op uiterlijke kenmerken, iets moet men aanspreken, men moet een bepaald gevoel bij het zien van het product, eventueele partner en dus ook de hond hebben.
Daarna gaat men kijken naar de gegevens, de hoeveelheid pk, benzine verbruik bij de auto, kleding de maat en de soort stof, motor de hoeveelheid cc en verbruik, huis hoeveel kamers badkamer en oppervlakte, partner naar gemeenschappelijke hobby's gevoel voor humor enz enz, bij de hond naar de geschiedenis, raseigenschappen en karakter.
Immers alles wat je uitzoekt moet voldoen aan je persoonlijke voorkeur, eigenlijk is een hond, heel hard gezegd een product wat wij gewoon uitkiezen omdat het bij ons past.
En laten we wel zijn, niemand loopt het asiel binnen kijkt in de eerste kennel en zegt, doe mij die maar want een hond is een hond, het gaat om het gevoel dat je bij een bepaalde hond hebt en dan verder gaat kijken naar de gegevens of het model echt bij je past.
En of dat product nu in dit asiel zit of helemaal in Australie, als wij iets zien waar ons gevoel zegt dit is het en de gegevens matchen met wat wij willen dan kiezen wij voor zo'n dier.
Want wat is het verschil tussen een zwerver of een stamboom hond uit Spanje te halen, de stamboom hond zet misschien een lijn voort, de zwerver komt gewoon in een gezin.
Dat hier de asiels vol zitten is puur omdat mensen heel matrealistisch zijn, buurman heeft nieuwe hond, wij ook nieuwe hond, buurman nieuwe auto wij ook nieuwe auto.
Nieuwe mobiel, huppa de oude word zo weggegooid, staat je partner in de weg, hup naar de advocaat scheiden, men ziet nergens meer de waarde van in of wil ergens moeite voor doen, men kijkt alleen nog maar heb ik het nodig of is het een blok aan het been.
Pas als die menthaliteit is veranderd dan pas zullen de asiels leeg raken,dan zal een asiel een plek worden voor honden die helaas door pech er zijn gekomen.
Dus of mensen nu hier een hond adopteren of uit het buitenland dat maakt niets uit, het hangt van het baasje af hoe die in het leven staat, of die voor 13 jaar de verantwoording op zich wil nemen voor een levend dier of naar 3 jaar zegt, nee de hond past niet meer bij mijn nieuwe laarzen ik doe deze weg en koop een nieuwe.
Moeten we alle Nederlandse asielhonden die verwaarloosd zijn geweest, als zwerver zijn binnengekomen en/of gedragsproblemen hebben, ook maar een spuitje geven?
Want... wat maakt hen anders dan buitenlandse asielhonden?
Het spijt me zeer, maar je redenering klinkt wel een beetje lullig. Ik heb in een Spaans asiel gewerkt en de honden daar verdienen net zo goed een thuis als Nederlandse asielhonden. Het gros is niet gedragsgestoord, maar juist overmatig vriendelijk. Ik zou zelfs zeggen dat je bij een Spaanse asielhond meer kans hebt dat de hond sociaal is naar soortgenoten, omdat ze in groepen worden gehuisvest.
Een asielhond komt vrijwel altijd met een rugzakje, of het nu een Nederlandse of een buitenlandse betreft. Dat zou niet uit moeten maken.
ja van plaatje kan maar in mijn geval ( met kat ) ook combi beschrijving maar in eerste instantie soort kat / hond en deze was niet speciaal of wat dan ook maar het had iets ... en blijkbaar iets wat de andere niet had, ja 1 ontstoken oog wat na een 3 weken blind was.
En is dat dan lijden voor een kat? Had ik die dan moeten laten inslapen ( zoals DA adviseerde ) ze wist niet beter en ving elk vliegje of wat dan ook met het meeste gemak, het is mss geen beauty maar voor mij was ze dat zeer zekers.
vandaar vraag wat is je definitie van lijden, want ik denk dat dat voor velen iets anders is.
Alrijd maar die topics die ik voorbij zie komen over waarom mensen liever een hond uit het buitenland kiezen en dat de asiels hier overvol blijven...
Ik vind dat we elkaars keuze gewoon moeten accepteren!
Wie zijn wij om van elkaar te zeggen dat iets niet mag en dat iets moet?
Wilt iemand een hond bij een fokker, prima toch, wilt iemand een hond uit het asiel, dat is toch ook prima.
Een hond is een hond en evengoed nog steeds een hond waar die ook vandaan komt!
Ik heb 2 x keer een hond bij een fokker vandaan, nu heb ik een buitenlandse hond, en nee niet omdat ze uit het buitenland komt. Maar omdat wij gewoon voor een herplaatser wilden gaan en hier in het asiel niks vonden. Want heb hier lang naar gezocht!
Je helpt een hondje en je helpt de honden daar, dus meerdere vliegen in 1 klap! Je kan mij niet vertellen dat dit geen goede keuze is. Want iemand die van dieren houdt die zou het met me eens zijn dat dierenliefde geen grenzen kent!
Iemand die een hond bij een fokker haalt die zou er anders toch ook voor zorgen dat de asiels vol blijven?
Ik ben blij met mijn beide honden, van de fokker en uit het asiel.
En ja ze hebben een rugzakje maar daar val je een ander toch niet mee lastig? Wij moeten ze zelf opvoeden hoor. En dit kan met een hond uit het asiel in Nederland evengoed zo zijn!
Mijn buitenlandertje is een lieverd! En ik heb totaal géén spijt dat ik voor haar heb gekozen.
mail uit graag
Je bedoeld alleen de honden uit het buitenland via een organisatie?
Alle 3 mijn honden komen ook uit het buitenland, maar zijn als pup bij mij gekomen. Ik heb de bewuste keuze gemaakt om ze bij een buitenlandse fokker te kopen.
Met asiel honden heb ik niets, ik wil mijn hond van pup af aan zelf opvoeden en ik wil weten wat de achtergrond is.
Misschien is het handig in de titel te vermelden of het om alle buitenlandse honden gaat of alleen via een organisatie die verwaarloosde honden naar NL haalt.
Ja maar de TS zegt: Ik vraag me al heel lang af wat mensen bezield om een hond uit het buitenland te halen zolang in Nederland de asiels nog vol zitten.
Vandaar dat ik er even naar vraag. Natuurlijk is het ieders eigen keus en dit moet ook zo blijven. Ook de mensen die een hond via een organisatie uit het buitenland haalt mag dit zelf bepalen.
Ik maak ook het onderscheid tussen katten en honden. Al mijn katten komen van een opvang (geen asiel) en eentje van op straat. En Luca komt van een fokker. Ook bewust om hem van pup af aan op te voeden en zonder rugzak. Mijn vriend heeft te nare herinneringen aan hun asiel hondje en wilt dit nooit meer meemaken.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een hond uit het buitenland" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?