Hallooo,
Wij hebben een newfoundlander x bernersennen van bijna 7 maanden nu.
Maar hij is zich nu steeds aan t bijten net boven z'n kont en bij zijn nek in de buurt..
We denken dT het vlooien zijn maar zover ik weet hebben honden daar niet veel last van in de winter, tenminste onze vorige hond niet..
Zou dit ook iets anders kunnen zijn? En wat kunnen we daR het beste tegen doen dan?
Groetjess
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nu al last van vlooien?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Hoi Dominique nou ook in de winter is het hier wel eens een vlooienparadijs, om het zeker te weten even de vlooiekam er door heen als je allemaal zwarte puntjes ziet (vlooienpoep) is het prijs.
Momenteel heeft Dinos + duchi (poes) er ook last van
Vlooien kunnen het hele jaar door. Het merendeel van de vlooien + eitjes liggen in huis. Eitjes kunnen lang goedblijven en als wij het weer warm gaat stoken komen ze heerlijk uit.
Maar zoals Peter ook zegt, eerst een vlooienkam erdoor heen halen.
Vroeg me af welke vlooienkam er gebruikt kan worden voor honden met zoveel onderwol,geld ook voor een Tibetaan.
Bij Dinos snap ik het.
Wat ook een mogelijkheid is,dat de rui is begonnen en dat je hond gewoon jeuk heeft van de losse haren .
Maar vlooien kunnen er het hele jaar zijn. Het gekke is dat de hond meestal last van katten vlooien heeft en zelden van honden vlooien heb ik begrepen.
Ik gebruik een normale vlooienkam. Wel met ijzeren pootjes, niet die plastic dingen.Het scheelt dat de ondervacht bij zijn staart een stuk minder is op het moment. Zijn hals kan ik nu dus niet uitkammen met een vlooienkam omdat hij daar nog steeds een donsvacht heeft.
Verder schijd ik de vacht ook gewoon als ik even een snelle check wil doen
En het klopt dat het over het algemeen katten vlooien zijn. Honden vlooien komen hier bijna niet voor. En nog een leuk weetje, er zijn zelfs mensen vlooien :P
Wat wordt ik hier toch weer wijs (wist ik niet van kattenvlooien) eruit met die vlooien koningin
Treden er straks twee af
Sorry Dominique even off topic
Je bedoelt toch niet dat aardige koninginnetje tussen de poten van Dinos.
Ja dus,heb je Suzetje haar reactie niet goed gelezen er zijn ook mensen vlooien,dus eruit met Koning Peter.
Ja zal het maar niet tegen mijn dochter zeggen anders lig ik inderdaad in hondenhok met mijn hele kleine vrienden
de vacht is dik om daar met een vlooienkam door te komen, lukt bijna niet, maar je kan zeker kijken of je hond vlooien hebt, staartaanzet lekker plekje.
met je vingers de haren scheiden, net zolang tot je op de huid kan kijken, en kijk of je zwarte puntjes ziet. een hond die in de rui is heeft overal last en niet alleen op de staartaanzet.
als je hond vlooien heeft, dan heb je ook in je huis vlooien. dan is het nodig om je huis ook aan te pakken en niet alleen je hond.
je kan natuurlijk pipetjes gaan geven, maar ook een natuurlijk middel is goed. bijvoorbeeld ECOSTYLE tegen vlooien, dat is natuurlijk en dat spray je op de vacht, goed inwrijven , daar gaan de vlooien van dood.
dan is het zaak de omgeving aan te pakken, dierenwinhkel en bolfo gaan halen, goed lezen hoe het moet, bolfo is een stof die zes maanden werrkzaam is.
alles eruit als je sprayt, goed alles insprayen ook boven, auto enz. dan drie uur later alles goed luchten.
je vraag, in de winter komen toch geen vlooien voor ?
zeker wel hoor, de kachel gaat lekker aan, en dan hebben de vlooien het heerlijk warm, eitjes komen dan uit, en in een mum van tijd heb je dan je hele huis vol vlooien.
de kleedjes van de hond wassen in azijn gewoon in de wasmachine zonder wasmiddel, kan geen enkel kwaad.
60 graden, dood alles.
doe dat voorlopig een keer in de week. eitjes zijn in het huis en komen steeds uit, ondanks de spray, de eitjes komen uit en de vlooien gaan dood als ze in aanraking komen met de spray, vlooien sterven dus langzaam uit.
Ja hier ook hoor ik moet ook de honden gewoon behandelen en goed stofzuigen schoonmaken en sprayen. Wel geef ik mijn honden knoflook en dan lijkt het wel of ze minder lekker smaken ofzo want ze hebben echt veel minder last ervan. Maar vlooien moet je het hele jaar door aanpakken en niet denken de winter hoeft niet want ook dan zijn ze er. Zou mooi zijn als ze er in de winter niet zouden zijn want dan zouden ze min of meer uitsterven
Onze Daiko had er vorige maand ook last van. We hadden van die pipetjes gekregen van de DA en het is al helemaal verdwenen. De DA zei dat er ook vlooien in de winter zijn, ze zijn er het hele jaar door alleen zijn ze er op een bepaald moment iets heftiger dan in de winter.
in maart kan je al voorzorgsmaatregelingen treffen.
je huis ontvlooien. en dan de cdVet gebruiken tot oktober voor je dieren, honden en katten, niet hetzelfd gebruiken, voor de kat is er een andere variant. let daar op.
begin in maar al met de druppels na drie vier weken ben je beschermt, je dieren dan, en dan is het maar 2 x in de week nodig om bij te druppelen, tot oktober gebruiken.
Okee, bedankt voor de tips!
Ik ging ervantussen dat in de winter geen vlooien zijn omdat onze vorige hond er geen last van had in de winter..
En aangezien Waldo zich op 2 specifieke plekken aan het krabben en 't bijten is dacht ik dat het ook iets ander s kon zijn..
Knoflook vinden zowel vlooien als teken niet zo leuk, als wij naar het bos gaan zorgen we ook altijd dat ze knoflook heeft gehad. Verder de standaard preventie natuurlijk.
Verder hangt een deel ook af van anderen toen ik mijn vriend nog niet kende had Beauty nooit vlooien,
1 van zijn katten mocht naar buiten maar werd destijds alleen behandeld als ie al wat had (heb ik verandert) nu zijn er nog twee katten en wonnen we samen. De enige manier waarop er hier eigenlijk nog vlooien zijn geweest is door familie met dieren die niet even zo nestjes zijn om van te voren te waarschuwen dat hun hond of katten vlooien heeft met gevolg dat je ze onwetend mee naar huis neemt.
Als wij hier vlooien hebben gaan we niet op visite en laten anderen bij voorkeur ook niet op visite komen. Alleen om t feit dat t zich zo makkelijk kan verspreiden. Bij 1 vlo ben ik al half panish en zal niet rusten voor die weg is en eitjes etc goed bestreden zijn. Moet er niet aan denken dat ik een vlooien bron in huis krijg, want dan sta ik echt buiten en ga niet terug naar binnen voor het is opgelost.
Alser één is ben ik meestal de eerste die 'm ziet en anders komt ie wel bij me geloof dat ik aantrekkings kracht heb of zo als er iets zit weet ik het, heel apart...
Jeuk kan van alles zijn. Je kunt bij de da langs gaan. Zij kunnen andere dingen uitsluiten en checken op vlooien.
Mijn bouvier beet aldoor boven haar staart en krabte ook elders op het lijf als haar anaalklieren weer eens vol zaten.
Bodhi heeft ook vlooien kom ik net achter. De hond van mn zusje is elke dag op de manege, dus ik denk dat hij daar de dupe van is geworden . Je hebt niks aan zusjes .
Paar vraagjes over knoflook geven aan je hond:
Kun je gewoon knoflook geven die wij zelf ook gebruiken/eten?
Hoe vaak moet je dit geven? Hangt dit af van de grootte van je hond?
Gaat de vacht er van ruiken?
Ik kom er bij ons erg moeilijk van af, het zijn er niet veel maar 1 is al TE veel Heb het hele Ecostyle pakket, huis zuig ik 2x per week helemaal (alle hoekjes gaatjes) Omgevingsspray in de stofzuigerzak en spuit dit verder ook bijna op/in/onder/tussen alles wat er in huis te vinden is.
Ook heb ik alles wat je kunt wassen op 60 graden gewassen met afwasmiddel, zelfs dingen die maar op 30 graden gewassen kunnen worden (is goed gegaan haha) ben er zoooooooooooooooo klaar mee! Bah! Kan er echt chagrijnig van worden, elke keer al die moeite voor niets...
Alvast bedankt '!
2x per week zuigen is ook te weinig bij een vlooienplaag
Hoeveel knoflook weet ik niet omdat ik het niet geef. Een te veel aan knoflook geef je namelijk snel en dat is niet goed voor je hond.. Ik kies daarom liever voor CDvet.
Je ziet er meer niet als wel
Echt alle dagen alle kiertjes en hoekjes stofzuigen en consequent je honden behandelen, anders kom je er echt niet vanaf. Na elke keer stofzuigen je stofzak weg gooien in de buiten bak of de stofopvangbak afwassen.
Dweil je ook? Want dat moet je echt niet doen.
Wat gebruik je voor spul voor je honden? Niet alles werkt namelijk.
Wees voorzichtig met die omgevingsspray. Die zijn niet al te vriendelijk voor alle dieren en kinderen, maar ook niet voor volwassenen en honden.
niet dweilen ? je kan beter drastisch de stoombezem hanteren, dan komen alle eitjes uit, die er zitten, waarom mee wachten ? anders heb je het hele jaar door vlooien. beter goed aanpakken dan ben je er van af.
wasmachine azijn gebruiken voor de kleden van de hond, een keer per week wassen ermee. geen wasmiddel. geen afwasmiddel dat schuimt en echt daar is het middel niet geschikt voor de wasmnachine, gewoon azijn gebruiken, heus het is niet schadelijk.
kom je bij je hond ondanks de natuurlijke middelen niet van de vlooien af, gebruik dan STRONGHOLD. wel bij je dierenarts vragen .
en onthoudt. niet ..en en en en gebruiken, een middel, meer niet, koop vlooienbanden, knip het in stukjes, en leg het onder de hondenmand, of in de stofzuiger zak, niet bij de hond natuurlijk.
Stomen is wat ander als dweilen. Zoals ik al vaker gezegd heb is stomen wel goed omdat dat de boel doodt, maar dweilen niet omdat dat de boel alleen maar vochtig maakt en de vlooien dan juist gaan vermenigvuldigen.
@Ts: Ik zelf heb hier van de zomer een kat in huis gehaald die onder de vlooien zat. Mijn dieren werden al behandeld met CDvet. Mijn dieren bleven ook vlo vrij, terwijl mijn hele huis onder de vlooien zat. Ze wandelden heerlijk over mijn scherm.
Ik heb 2x alle dieren met stronghold behandeld, met 4 weken tussentijd. Alle dagen werd er zeer goed gestofzogen. 2x per week werd er gestoomd en binnen 2 tot 4 weken zag ik niets meer. Toch zijn we minimaal 8 weken door gegaan ivm de tijd dat de eitjes nog uit kunnen komen.
Het is niet leuk en veel werk, maar het resultaat is wel fijn
Ik heb overigens geen omgevingsspray of andere dingen gebruikt.
Ik gebruik voor de katten (de katten variant) en voor de honden (de honden variant) cdvet druppel's, twee keer in de week.
Ook krijgen de honden 1x per dag een halve knoflook bonbon.
Helaas heb ik gisteren een vlooien beet bij Milow (Chihuahua) gevonden en ook vlooien poepjes.
De andere drie dieren hebben nergens last van!
Toen ik het zag meteen alle vier de dieren een pipet gegeven.
Ik weet het, niet het gezondste middel, maar dat is het enige wat ik in huis had.
Ik hoop echt dat dit niet verder uitbreid.
En ik snap niet hoe Milow er aan is gekomen.............
Zou de cdvet niet werken dan?
Je bent pas kort bezig, dus het zou kunnen dat het nog niet volledig werkt. Het zou ook kunnen dat je hondje iets onder de leden heeft, waardoor ze gevoeliger/lekkerder is voor vlooien.
Milow heeft niets onder de leden hoor, hij is volledig gezond.
Dat hij gevoelig er voor is, kan natuurlijk.
Zo zit ik zelf binnen no time onder de mugge bulten, zelf als er nog geen één mug te bekennen is.
Wat kan ik nu het beste doen dan?
Ik heb wel de buffer opgebouwd met cdvet, voordat ik naar 2x per week ging.
Vooral goed door blijven gaan volgens de gebruiksaanwijzing en stipt optijd. Ikzelf gebruik dus alleen in de zomer CDvet en geef dat minder als de gebruiksaanwijzing en nogsteeds hadden ze geen vlooien, terwijl mijn huis onder zat..
Ik geef ook niets anders dan CDvet.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nu al last van vlooien?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?