Mensen geef niet zomaar een pup mee!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel liekliek

honden foto van liek

Ik weet niet of dit in de goede hoek staat, anders hoop ik dat de modjes het willen verplaatsen.

Afgelopen week heb ik vol verbazing gevolgd hoe sommige mensen met smerige trucjes proberen een gratis pup of jonge hond te krijgen..  Er is een man die daar blijkbaar al maanden hiermee bezig is.. 

Hij vertelt een verhaal over dat hij pas zijn hond heeft moeten laten inslapen en dat zijn kind vreselijk verdrietig is. Maar hij heeft niet zoveel geld voor de aanschaf dus vraagt dan om een gratis pup of jonge hond. Of op afbetaling.. Zodat zijn zoontje niet meer zo verdrietig zal zijn..

Hij heeft allerlei mooie praatjes, dat hij de hond wel kan verzekeren voor dierenarts bezoek en goed voer kan geven. Dat wegens scheiding zijn huis in de verkoop staat en zodra dat verkocht is hij weer meer geld zal hebben. Dat hij nu in een uitkering zit. De ene keer heeft hij zogenaamd meer kinderen, de andere keer maar 1.

Van de week liep hij ergens tegen de lamp. Hij had het voor elkaar dat hij gratis een 2jarige herplaatser reu zou krijgen en hij was zo overdreven blij met allerlei dank berichten op een forum! Maar ondertussen vroeg hij bij een andere fokker ook om een gratis pup. Die fokker had toevallig op dat forum gelezen dat hij die herplaatser zou gaan halen, en toen de fokker vroeg wat hij dan met die herplaatser ging doen begon meneer te stotteren en naar woorden te zoeken. Weer een andere fokker vond het verhaal zo zielig voor zijn zoontje, dat die bijna een pup wilde geven. Maar gelukkig is die fokker op tijd ingelicht.

Het bleek dat meneer ook een aantal opties had op asielhonden, maar ook bij diverse fokkers vroeg om een gratis pup of op afbetaling. Ook stond er een advertentie op marktplaats.

Inmiddels is duidelijk dat deze persoon al maanden bezig is met dit soort zielige praatjes. Zo heeft iemand met een nest 2 maanden geleden ook het verzoek van hem gekregen om een pup te schenken. Omdat zijn hond was overleden en de kinderen zo verdrietig waren. Deze persoon geloofde het verhaal niet en heeft geen pup gegeven. Helaas zijn er nog best veel mensen die goedgelovig zijn, en wel een pup meegeven!

Niemand weet precies hoeveel honden deze man al heeft gekregen. Het vermoeden is ook dat hij diegene is die steeds biedt op goedkope honden van Marktplaats die snel weg moeten. De honden krijgen zogenaamd allemaal een gouden mandje, maar ondertussen worden ze doorverkocht met winst, of misschien wel ingezet als fokdier of erger nog..

Voor zover ik weet is deze persoon vooral geïntresseerd in Staffords, maar het zou me niet verbazen als hij ook andere rassen neemt.

Ik hoop gewoon dat iedereen die een nestje heeft héél goed wil opletten met wie de pups meegaan! En niet zomaar in dit soort zielige verhalen zal trappen. Hij gebruikt vooral het verhaal dat zijn hondje pas is overleden en dat zijn kind(eren) zo verdrietig zijn, en dat hij ze weer gelukkig wil zien met een nieuw hondje. En dat hij geen geld heeft voor het aankoopbedrag! En ze dan gratis wilt of op afbetaling.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mensen geef niet zomaar een pup mee!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Bambibi (Gast)

Opereerd deze persoon in een speciaal deel van het land?

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Brr dat klinkt eng.
Lijkt wel alsof hij een broodfok wilt opstarten en daarvoor goedkope honden zoekt.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Nou als die alleen geinteresseerd is in Staffords dan zal die zich vast wel niet bezighouden met de knuffel brigade maar meer met de vechtsport.
Wat ik zo heb begrepen zoeken ze dan zwakkere en jonge honden om de echte vechter zelfverzekerder te maken.

Er is maar een goede oplossing voor dat soort mensen, een goedkope onderbroek aan, een goedkoop hempje insmeren met marinade saus en tussen de hongere varkens gooien, dan lost het probleem zichelf wel op en hebben we de troep er ook niet van

honden page profiel kipjekipje 3 doggies

honden foto van kipje

Ik heb varkens..........:-D

honden page profiel liekliek

honden foto van liek

" Opereerd deze persoon in een speciaal deel van het land? "
Er is een sterk vermoeden dat het om een bekende brood-fokker uit Enschede gaat, die onder diverse namen hondjes tracht te verkrijgen!

Maar hij zoekt niet alleen honden bij hem in de buurt, zover ik weet door heel Nederland en misschien ook wel daarbuiten.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Walgelijk figuur bij mij krijgt niemand een gratis hond als je niet kan betalen kan je ook bij ziekte of ongeluk niks doen

honden page profiel Alyda, Wolf. Sofie en GizmoAlyda, Wolf. Sofie en Gizmo 3 doggies

honden foto van Alyda, Wolf. Sofie en Gizmo

Ik had de advertentie ook op marktplaats gelezen.
Had dit er ook niet achter gezocht.

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

Heee bahhh is de eikel weer bezig!! zag t op face book ook staat die lekker met zen kop op de foto. Laat iedereen maar weten wat voor vieze geld wolf t is!!

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Pff wat heb je toch een idioten zeg...

Maar eerlijk gezegd zou ik het wel choquerend vinden als een fokker hier op HP in zo een verhaal als dit zou trappen. Natuurlijk is het verschrikkelijk als je zo een verhaal hoort, maar als fokker wil je het beste voor je pups en let je op een hele hoop dingen bij de screening. Prijs is zeker niet het belangrijkste maar een verzekering lost zeker niet alle mogelijk noodscenario's op dus zou voor mij voor iemand die weinig geld heeft om de pup zelf te betalen alsnog geen optie zijn. Je hoeft niet rijk te zijn om een hond te kunnen onderhouden maar je moet deze wel de basislevensbehoeftes kunnen bieden en ik ben wel van nature zo wantrouwend dat ik een verhaal als dit niet gauw zou geloven. En al doe ik dat wel dan nog zou ik mijn twijfels hebben over de plek waar de pup terecht komt, of dit echt wel het juiste gezin voor zo een pupje is.

Kortom ik denk dat een waarschuwing zeker op z'n plaats is hier op een site waar veel mensen het lezen! Ik hoop alleen wel dat het wat betreft de HP fokkers niet zozeer nodig is... O-)

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka 3 doggies

honden foto van Claudia & Layka

Het gaat schijnbaar over ene xxx  las ik op facebook.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 02 februari om 21:58 --

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Goed dat dit topic word neergezet, zag toevallig net weer de foto's van die verschrikkelijk dunne pups...

Die blauwe teef die zogenaamd dood is, is niet dood maar bij hem weg gehaald en heeft nu een gouden mand! Die kinderen die zoveel verdriet hebben, wonen niet bij hem, maar zijn uit huis geplaats!

Hij heeft zelf een advertentie geplaatst dat zijn hond vermist is en is gestolen toen hij op zijn werk zat en zjin vrouw de hond uit ging laten en vast zat met de buggie in de modder.

Deze man heeft een zeeer rijke fantasie zeker ook in combinatie met dat witte spul dat zijn neus in gaat.

Echt mensen hou iedereen op de hoogte en waarschuw zo veel mogelijk mensen voor hem!!

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

" Goed dat dit topic word neergezet, zag toevallig net weer de foto's van die verschrikkelijk dunne pups...

Die blauwe teef die zogenaamd dood is, is niet dood maar bij hem weg gehaald en heeft nu een gouden mand! Die kinderen die zoveel verdriet hebben, wonen niet bij hem, maar zijn uit huis geplaats!

Hij heeft zelf een advertentie geplaatst dat zijn hond vermist is en is gestolen toen hij op zijn werk zat en zjin vrouw de hond uit ging laten en vast zat met de buggie in de modder.

Deze man heeft een zeeer rijke fantasie zeker ook in combinatie met dat witte spul dat zijn neus in gaat.

Echt mensen hou iedereen op de hoogte en waarschuw zo veel mogelijk mensen voor hem!! "


Mijn hemel, wat een mafkees... ;-)
Kan me ook maar moeilijk voorstellen dat er mensen zijn die hier in trappen...

honden page profiel liekliek

honden foto van liek

Het blijkt inderdaad de brood-fokker uit Enschede te zijn die weer nieuwe honden zoekt.

Deze man is van 2008 tot 2010 ook actief geweest maar door inspanningen van vele is hij uiteindelijk voor het gerecht gekomen. Helaas is tijdens de zitting door een plaatsvervangend officier niet alles aangehaald. In een krantenartikel staat dat de politie ervan baalt dat de man niet is aangepakt als brood-fokker, terwijl het dossier daarvoor genoeg mogelijkheden bood. Hij kreeg een boete van 250euro en 1250euro voorwaardelijk. Zijn honden werden in beslag genomen (diegene die het overleefd hebben) en hij beloofde niet meer te zullen fokken en zijn leven te beteren..

De honden die hij had waren voornamelijk Stafford, Pitbull en Ambull. Hij fokte maar wat raak, soms ook met mensagressieve honden. De meest verschrikkelijke dingen zijn gebeurd en de honden werden niet goed verzorgd. Van heel veel dingen zijn ook bewijzen en foto's.  Hij nam ook herplaatsers op die hij zogenaamd een gouden mand zou geven. Later bleek dat ze werden doorverkocht of gebruikt voor de fok, en sommige hebben het niet overleefd door slechte verzorging.

Nu blijkt dat deze man weer opnieuw goedkoop honden probeert te krijgen. Dit door allerlei leugens en zielige verhalen op te hangen. Hij zoekt in asielen, zoekt op marktplaats naar goedkope of gratis herplaatsers die snel weg moeten vanwege omstandigheden en hij benaderd fokkers. Ook mensen die eens een gelegenheidsnestje hebben, en niet bekend zijn met dit soort praktijken. Ervaren fokkers hebben vaak al meer meegemaakt met pupkopers die achteraf toch niet te vertrouwen waren.

Deze man schuwt ook geen agressie op zijn tijd. Mensen en dieren in zijn omgeving hebben dit helaas al ervaren. Iemand die op een forum openlijk twijfels had bij zijn WAO verhaal, kreeg via pb de pittige kant van deze man te zien (en dan druk ik het erg zacht uit).


Waar ik mij vooral over verbaasd heb de afgelopen week, dat er toch heel veel mensen zijn die deze man zijn verhalen geloofden. Ze vonden het zielig en dachten echt dat het verhaal betrouwbaar was. Een aantal ging meteen moeite doen om voor hem een hond te vinden. Ook een aantal fokkers waren er bijna ingetrapt, maar gelukkig, mede door sociale media als forums, facebook en hyves werden deze mensen op tijd gewaarschuwd!

Nu is er natuurlijk niks mis mee om nog in de goedheid van mensen te geloven en behulpzaam te willen zijn.. Maar ik hoop toch echt dat mensen eerst verder nadenken of onderzoeken in dit soort gevallen!!

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

Deze man is toch ook al een keer eerder ten sprake gekomen op HP? Zo ja dan heb ik het artikel gelezen en foto's van e puppy's en ouderhonden gezien, daar wordt je niet goed van (ik had tranen in mijn ogen)...

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

DIT SOORT PRAKTIJKEN GEBEUREN DOOR HEM!!! DIT WAS EEN NEST VAN HEM!! KIJK IN DE VOERBAK NAAST DE ZWARTE PUP!!

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Waar doel je nu precies op? Of ben ik nu zo blind... O-)

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

Wichita je kan het hele verhaal zo vinden op hyves als je de eerder genoemde naam googlet. Ik wordt niet blij van deze foto, maar het hele verhaal en de rest van de foto's zeggen genoeg...

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Is dat nou een dood pupje in die bak? Of zie ik het verkeerd?

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

" Waar doel je nu precies op? Of ben ik nu zo blind... O-) "

Je moet goed kijken om de allerkleinste pup te zien in de voerbak.. Komen allemaal uit hetzelfde nest en kijk de verschillen tussen de kleinste en magerste pups... en paar van deze pups hebben het ook niet gered

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik vind ze inderdaad veels te mager maar die formaat verschillen komen ook in gezonde nesten wel eens voor. Vandaar mijn vraag ook... Niet dat het niet erg is hoor wat ik zie! Is pure dierenmishandeling om pups zo mager te hebben die horen juist flink wat puppyvet te hebben op die leeftijd. Maar schokkend vind ik het nu ook weer niet, maar misschien heb ik daarvoor ook al te veel dierenleed gezien en ligt dat meer aan mij dan aan de foto hoor.

honden page profiel liekliek

honden foto van liek

" Deze man is toch ook al een keer eerder ten sprake gekomen op HP? Zo ja dan heb ik het artikel gelezen en foto's van e puppy's en ouderhonden gezien, daar wordt je niet goed van (ik had tranen in mijn ogen)... "
Ik weet het niet, ik zit nog niet zo lang op HP. Het zou goed kunnen dat dat in 2010 is geweest toen de man aangepakt is.

Maar nu sinds een maand of 2 is hij weer bezig met het zoeken naar hondjes. Voornamelijk met het verhaal dat hij en z'n kinderen zoveel verdriet hebben van hun pas ingeslapen hond. En dat hij een nieuwe pup of jonge hond zoekt maar geen geld heeft voor aankoop.

Door dit onder de aandacht te brengen hoop ik dat het hem niet gaat lukken ooit nog een hond te krijgen!

honden page profiel DiegoDiego 3 doggies

honden foto van Diego

" Nou als die alleen geinteresseerd is in Staffords dan zal die zich vast wel niet bezighouden met de knuffel brigade maar meer met de vechtsport.
Wat ik zo heb begrepen zoeken ze dan zwakkere en jonge  honden om de echte vechter zelfverzekerder te maken.

Er is maar een goede oplossing voor dat soort mensen, een goedkope onderbroek aan, een goedkoop hempje insmeren met marinade saus en tussen de hongere varkens gooien, dan lost het probleem zichelf wel op en hebben we de troep er ook niet van "

whahahah je haalt de woorden uit mn mond

honden page profiel DiegoDiego 3 doggies

honden foto van Diego

" Waar doel je nu precies op? Of ben ik nu zo blind... O-) "

dat is stront..........

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Wat is stront?

honden page profiel liekliek

honden foto van liek

" DIT SOORT PRAKTIJKEN GEBEUREN DOOR HEM!!!/foto/foto/276413.jpg DIT WAS EEN NEST VAN HEM!! KIJK IN DE VOERBAK NAAST DE ZWARTE PUP!! "

Vreselijk!! Dit is inderdaad een van de foto's van zijn praktijken. Niet alle puppen hebben het gered... :'(

honden page profiel DiegoDiego 3 doggies

honden foto van Diego

dat vieze iets naast die zwarte pup...........(niet dat kleine hondjeO-)) maar de andere kant dat is toch geen eten????????

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Denk dat dat zwarte de bodem van de bak is...

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Het is gewoon slechte fok maar helaas gebeurt dat nog erg veel in ons land en blijven er nog altijd mensen pups kopen bij dat soort fokkers :'(. Maar goed dat is weer een heel andere discussie...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mensen geef niet zomaar een pup mee!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: teefje dat drupjes urine verliest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^