Hoe wandelen jullie met je hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

We wonen op 100 meter van een losloopzone dus ik lijn Lizzie eigenlijk vrijwel nooit aan. Ze blijft altijd in de buurt, ook als we andere honden tegenkomen waar ze mee speelt en voor elke stoeprand gaat ze uit zichzelf (getraind) zitten en wacht ze tot ik zeg dat ze mag oversteken, ook als ik al overgestoken ben. Geen probleem dus :-) onze wandelingen zijn haar moment om stoom af te blazen dus dan mag ze lekker haar gang gaan :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe wandelen jullie met je hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik ben best wel jaloers op iedereen die dicht bij een losloopgebied woont. Lijkt me echt heerlijk! :-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

" Ik ben best wel jaloers op iedereen die dicht bij een losloopgebied woont. Lijkt me echt heerlijk! :-) "


Nou ik heb er ook wel speciaal mijn huis op uitgezocht hoor! We gingen van rotRotterdam waar niks is voor honden naar een dorp verhuizen en toen heb ik eerst de uitlaatgebiedenkaart erbij gepakt voor we huizen gingen bekijken ;-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

"

Nou ik heb er ook wel speciaal mijn huis op uitgezocht hoor! We gingen van rotRotterdam waar niks is voor honden naar een dorp verhuizen en toen heb ik eerst de uitlaatgebiedenkaart erbij gepakt voor we huizen gingen bekijken  ;-) "

Ja ik denk dat ik dat ook ga doen als ik verhuis! Lekker dicht bij een park of groot bos :-D

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

"
Ja ik denk dat ik dat ook ga doen als ik verhuis! Lekker dicht bij een park of groot bos :-D "


Kan ik zeker aanraden! Beste beslissing van mijn leven :-D ik denk dat er bij elke stad of elk dorp wel zo'n kaartje te vinden is als zelfs Alblasserdam er een heeft haha ;-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Hahah dat is wel echt super ja! Ik moet toegeven dat als je erover nadenkt het hier eigenlijk ook super is voor honden. Hondenbelastingvrije gemeente, eff fietsen en je hebt bossen tot aan Limburg waar je uren kunt wandelen. In onze eigen gemeente verschillende uitlaatplekken met water (afgravingen) die volledig omheind zijn en dus veilig voor hondjes en in Belgie (wij zitten ca 100 meter van de grens af) heb je nog een heel heide gebied! Prachtig!

Jammer dat ons hondje momenteel zo oud is dat ze al moe is als ze hier de straat uit is...O-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Wij hebben eigenlijk ook best wel wat leuke plekken in de buurt, maar je moet er toch de auto voor nemen en dat gaat helaas niet :-) Dus vandaar de 2de poging om de fietskar populair te maken bij Perdie! Dan zijn we tussen 5-20 min fietsen al bij enkele leuke plekken waar je heerlijk kan wandelen. Helaas is Perdie nog geen fan van de kar dus ik zal nog héél wat geduld moeten opbrengen ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow mag eigenlijk wel zelf weten waar ze loopt. En dat doet ze dan ook ;-) Soms irriteert het me dat ze naar links, rechts, links schiet en vlak voor mijn voeten stopt, dan moet ze even naast me lopen. Wel aan de korte lijn, want met slappe lijn naast me lopen gaat maar heel af en toe goed. 
 
Verder mag ze van mij snuffelen waar ze wil, als we met de Flexi lopen loop ik gewoon door en dan komt ze ook wel mee. 
Aan de kortere lijn wil ik best even wachten, maar als het mij te lang duurt (echt, hoe lang kun je snuffelen aan een grasspriet?) dan moet ze weer mee.

Ze kan ook best trekken, de laatste tijd stop ik dan weer, dat pikt ze wel snel op. De eerste keer heeft ze niet door dat ik stop en staat ze dus ineens stil (kijkt om 'waarom stop je?').
Lopen we door, trekt ze weer, ik stop en zij gaat zitten :-) 
Ze hoeft van mij niet te zitten, doet ze zelf, ik wil alleen niet dat ze trekt. 
Overigens trekt ze vooral wanneer het stormt of hard waait (en dat doet het vrij vaak hier), wanneer ze wat ziet (vogeltje, kat, blaadje) of wanneer ze echt, echt, écht naar huis wil. In dat laatste geval hou ik de lijn ook zo kort mogelijk (want dan kan ze best flink trekken).

Misschien zijn we in het begin ook wel iets te laks geweest aan de lijn, al trok ze toen eigenlijk helemaal niet zo (maar het naast lopen hebben we eigenlijk nooit echt gedaan, op cursus wel, maar daar zijn we ook niet bijster veel mee opgeschoten ;-))

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Luna en Mc lopen links van mij. Luna kan nog weleens trekken en dan is het stoppen of zoals de meesten draai ik me om. Tegenwoordig met No don't erbij. Als Mc los gaat dan mag zij aan de uitlooplijn ook vrij voor mij lopen. Maar ook ik heb mzzl natuur gebied is om de hoek dus heel lang in het gareel hoeft ze niet. Op het pad mag ze helemaal los.
Tuur doet nog hele kleine wandelingen maar nu met de gladheid gaat hij voornamelijk in de tuin want buiten glijdt hij te veel uit. 

En Nanook ...tsja .... ben haar nu aan het leren om links te blijven maar ben nu al blij dat ze aan de lijn mee wilt dus dat is heel voorzichtig stap 2.

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Veel losloop mogelijkheden zijn hier helaas niet en een rijbewijs heb ik niet :-) Maar ik ben terug bezig met het fietskar-gewenning-proces om zo binnenkort (hopelijk) met Perdie naar parken te kunnen fietsen! Dan kan ze wat vaker los :-) "
heb ook een hondenfietskar :-) Echt uper handig ik heb ook geen rijbewijs, en zo kan ik ook eens zonder me ouders mooi nr het Ijsselmeer of parken verderop :-D

honden page profiel simonesimone 3 doggies

honden foto van simone

Ze moeten bij mij beide links lopen, zonder te trekken (wat op de heenweg altijd stukken lastiger voor ze is dan op de terugweg haha) Iets voor of iets achter is dan niet zo belangrijk. Op bepaalde stukken geef ik ze vrij en mogen ze snuffelen en hun behoefte doen. Dit tot aan het losloopgebied, daar mogen ze lekker los en doen wat ze willen (tot op zekere hoogte natuurlijk)

honden page profiel BipkeBipke 3 doggies

honden foto van Bipke

Ik kijk graag naar ze als ik wandel dus mogen ze voor me lopen (of naast of achter als ze willen) maar wel steeds aan de linker kant, ze lopen meestal op het einde van hun lijn, maar trekken net niet, ik kan ze gerust met 2 aan 1 vinger vasthouden. Behalve op de terugweg, dan willen zij net weer sneller gaan lopen op snel thuis t zijn (ja omgekeerd van normaal, ik weet het)

Maar trekken mag dus niet, niet naar voren, en ook niet naar achteren om terug te lopen om te gaan snuffelen bijvoorbeeld, als ik verder wil.

Ik loop meestel per twee, met jethro en kaylee heb ik een vlote wandeling, het eerste eind effe hun ding doen, en daarna lekker doorstappen met af en toe een snuffeltje, Yuuka en Rusty zijn mijn ankerhonden, die gooien wel eens de rem er op, vooral rusty dan, voor een snuffel, vaak mag hij effe, maar ,niet te lang, dan is het 'vooruit' maar hij is 11 en tja.... hij mag wat meer zijn ding doen tegenwoordig :-) maar ook zij kunnen lekker doorstappen hoor, alleen remmen ze wat vaker of voor een suffel of markeringkje... daarom gaan ze steeds 2de's na de snellere twee hihi, kan ik ook al wat uitbollen :-) Maar tegenwoordig probeer ik wel er aan te denken mijn heupgordel aan te doen, loopt veel ontspannender :-)

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Hoi Yasmine,

Ik snap wat je bedoelt ik hou ook niet van dat gedril en dat constant gecommandeer en geschreeuw en te strak aan het been.
Ik heb graag een band van wederzijds respect.
Ik vind het wel belangrijk dat de hond naast of net wat achter me loopt, is zeker met het type hond wat ik heb belangrijk. Maar ik doe er niet moeilijk over als ze eens een enkele keer net wat voor me loopt zolang de lijn nog slapt hangt.
Ik loop altijd een blokje door wat straatjes en dan over een lange groenstrook. Ze weet nu precies dat door de straatjes betekent doorlopen en netjes volgen. Het stukje groenstrook is stukje "voor haar". Dan mag ze wat langer snuffelen en zo.
Werkt prima voor ons :-) Alleen als het geregent heeft of sneeuwt is ze toch nog wel afgeleid dan ruikt ze alles en wil ze door de straten ook nog wel eens wat te lang dralen.

Trekken betekent hier ook stilstaan net als hiervoor gezegd.
Een andere tip. Ga pas de deur uit als de hond rustig is en kalm. Anders wachten. Wacht je niet dan schiet de hond als ongeleid projectiel voor je de deur uit en dan is het moeilijker de controle te hebben. En eerst zelf door de deur en poort.

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Ik lees dat veel mensen de hond links laten lopen, de mijne loopt rechts omdat ik dit makkelijker vind lopen... Is hier eigenlijk een soort van ettiquette voor??

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

volgens mij geen etiquette voor maar wij doen het zodat ze niet aan de straat kant lopen of als er mensen passeren dat ik dan tussen sta en daarbij heb ik graag mijn rechterhand vrij voor andere dingen, deur open etc aangezien ik rechtshandig ben. Maar meer een handig, prettiger iets dan iets dat hoort te zijn.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Perdie is altijd erg rustig met het aanlijnen voor we de deur uit gaan en ze wacht altijd tot ik de deur uit ben, dat heb ik haar ook niet moeten leren. Ik probeer haar ook altijd aan de binnenkant te laten lopen, dus tegen de huizen, dat is het veiligst. Er is ook één wandelstuk waar ze (als we met de flexi gaan) haar zin mag doen. Vooral het volhouden vind ik soms wat moeilijk. Op bepaalde momenten ben ik wat te laks en laat haar meer doen, ik denk dat ik wat consequenter moet zijn tegen haar zodat ze beter begrijpt wat wél mag en wanneer het mag :-)

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan



Bij bovenstaand ging er even wat mis.
Maar bij deze, ziet U toch eens hoe keurig de honden ''NIET'' naast mij lopen.

Ik zit hier zo onderhand met een uitschuifbare arm!

;-)

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Maar de mijne loopt altijd aan de kant van de huizen is maar net aan welke kant van de straat je loopt haha;-) ik ben ook rechts maar met links kan ik hem echt niet vasthouden, voelt niet fijn;-) masrja zo ieder zijn eigen ding!

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Heel herkenbaar moet ik zeggen! Aangenaam is het natuurlijk niet :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Maar de mijne loopt altijd aan de kant van de huizen is maar net aan welke kant van de straat je loopt haha;-) ik ben ook rechts maar met links kan ik hem echt niet vasthouden, voelt niet fijn;-) masrja zo ieder zijn eigen ding! "

Haha ja inderdaad, Perdie loopt dus zowel links als rechts. Op de hondenschool is het alleen rechts :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Op de stoep in de straat netjes meelopen. Dan aan het eind van de lijn langs de bomen op het plein. Naast me bij het stuk zonder bomen en oversteken, dan aan de flexi in de laan aan het gras.

Meestal loopt hij voor me, want hij heeft altijd haast haast haast. Ook los. Dat is iets wat hij al vanaf het begin heeft en het is er niet uit te trainen. Ook het normaal meelopen was een drama, omdat alle hier alom geprezen technieken bij Dobby gewoon niet werken. Ook niet met maanden geduld.

Nu door gewoonte weet hij waar hij wat meer speling heeft en waar niet.

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Zeker niet aangenaam, soms gewoon zere handen!
Al moet ik wel zeggen dat bij beide foto's, de kindjes voor de honden uitliepen.... dan is het bijna onmogelijk ze naast me te laten lopen.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

" volgens mij geen etiquette voor maar wij doen het zodat ze niet aan de straat kant lopen of als er mensen passeren dat ik dan tussen sta en daarbij heb ik graag mijn rechterhand vrij voor andere dingen, deur open etc aangezien ik rechtshandig ben. Maar meer een handig, prettiger iets dan iets dat hoort te zijn. "


Maar in principe houd je in NL toch altijd rechts? Dan loopt je hond dus rechts van je om niet aan de kant te lopen waar de tegenliggers passeren. De straatkant hangt natuurlijk af van aan welke kant van de weg je loopt en welke kant je dan oploopt. Of zie ik het nu helemaal verkeerd voor me hihi ik heb nooit een vaste kant gehad dus kan best dat ik het niet goed voor me zie hoor :-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

nee en toch ook met 3 honden allemaal links. De ier liep naast mij, daarnaast de golden en de newf schokte achter ons aan :-) en dat ging altijd prima, als ze andere honden zagen was het zitten of als we liepen en ze zagen er 1 achter hek dan wel interesse en kijken en soms ernaar toe willen maar kon ze met links dan toch gewoon mee krijgen of corrigeren. 
grappig die verschillen eigenlijk

In ned. deed ik het ook links woon nu in belg. maar ja nee altijd links moet nu even heel diep nadenken over tegemoet komende fietsers.

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Pfoew jeanine, respect hoor! Met 3 honden aan 1 kant lopen! Zie af en toe dat mensen het met 1 hond al moeilijk hebben! Haha

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

waar ik woonde toen had je nog een grasstrook naast fietspad en als er 1 passeerde dan ging ik daar altijd staan en de honden liet ik dan zitten. Maar ging daar altijd naar de honden wei dus was ook geen heel lang stuk een 5 min denk ik. 
en ja hier is het anders helemaal geen fietspaden :(

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

" Pfoew jeanine, respect hoor! Met 3 honden aan 1 kant lopen! Zie af en toe dat mensen het met 1 hond al moeilijk hebben! Haha "

ja maar zijn dus geen hele wandelingen hè om de hoek en ze waren vrij dus maar ja ... het ging wel en soms ook wel trots als je mensen moest passeren en ze liepen dan gewoon netjes door kon een tsjakka dan niet onderdrukken haha vooral omdat de meeste honden die we hier tegenkomen nu niet de aller vriendelijkste of meest opgevoede zijn.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

"
ja maar zijn dus geen hele wandelingen hè om de hoek en ze waren vrij dus maar ja ... het ging wel en soms ook wel trots als je mensen moest passeren en ze liepen dan gewoon netjes door kon een tsjakka dan niet onderdrukken haha vooral omdat de meeste honden die we hier tegenkomen nu niet de aller vriendelijkste of meest opgevoede zijn. "

Dan zou het héél gênant geweest als ik je ooit was tegengekomen. Jij loopt dan heel rustig en beheersd met drie grote honden voorbij en ik zit te klungelen met één middelmaatje :-D

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

wel dat was toen nu met Luna .... ze kan het maar soms is ze niet meer echt af te leiden dus ... en met Nanook nog afwachten. Nu loop ik nog maar met 2

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe wandelen jullie met je hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Röntgen foto pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^