In een ander 'algemeen' topic wordt aangeraden de voethaartjes te knippen als er sneeuw ligt. Het lijkt me toch dat dit voor een poolhond niet nodig is? Ik snap de logica van het knippen wel maar kan me haast niet voorstellen dat onze poolhonden al niet het beste hebben van moeder natuur. Wat doen jullie?
hihi Linsey das t verschil he tussen poolhond en een niet poolhond
Hallo,
Ik doe het wel i.v.m. het laminaat. En zag net in de rassenstandaard van de Siberische Husky staan dat het is toegestaan om bij de voetjes haren weg te knippen, op elke andere plek is het uit den boze
Groetjes,
Deborah
ja t is wel toegestaan maar niet noodzakelijk. ook voor het laminaat doe ik het niet hij heeft er geen last van hihi!
Het gaat om de haren tussen de kussentjes toch? Waarom zou een poolhond daar minder last van hebben dan een andere hond? Als er bij een poolhond sneeuw tussen zijn tenen blijft hangen in die haren is het toch net zo irritant?
Ik heb geen poolhonden maar ik knip de haartjes onder de poten om de zoveel tijd even weg, ook als er geen sneeuw ligt.
Ja, idd, de haren tussen de tenen. Mijn vorige (kees)hond had wel last van de sneeuw, Byr blijkbaar niet. Hij heeft ook vliezen tussen de tenen tot ongeveer de helft. Ik kan me niet voorstellen, vandaar deze vraag, dat deze 'oerrassen' niet optimaal uitgerust zouden zijn voor hun eigen oorspronkelijke leefomgeving.
Hier twee malamutes, ze lopen heel veel in de sneeuw maar ze hebben geen last van ijsklontertjes tussen de tenen.
Honden met langer haar (zoals het wooly-type) kunnen daar wel last van hebben omdat hun haar zo lang is.
@christel : euh.. ik denk dat een samojeed behoorlijk 'wooly' is? Mja, dat zegt in dit geval misschien niet zoveel over de voetjes?
Volgens mij zou de ondergrond daar best invloed op kunnen hebben. Ik denk dat in woeste gebieden de haren sneller slijten dan in onze gemaakte wereld met vlakke ondergronden etc.Net zoals teennagels en vingernagels even snel groeien maar er een verschil zit in de lengte door wrijving en dus afslijten.
Haha, Fabienne, met wooly bedoel ik de afwijking in het gen. Van Samojeeds weet ik het niet, maar Huskies en Malamutes hebben soms deze gen-fout en dan krijgen ze zo'n hele lange vacht. Dit type honden heeft meestal ook meer haar onder de voeten en vandaar sneller last van ijsvorming.
wat mij geleerd is via de husky club, (ik had net zo'n topic)
is dat de haartjes tussen de pootjes bij sledehonden lang zijn om de pootjes te beschermen, en eigenlijk nooit ijsklontjes vormen.
Bij Skippa knip ik ze ook nog moet, moet zeggen dat ze toch echt wel lang zijn al. En hij heeft nog geen ijsklontjes. En die ligt toch veel buiten hoor!
In de winter knip ik die haartjes extra bij zodat ze meer grip heeft in de sneeuw en op het ijs. Ijsklontjes heeft ze nooit last van.
Schattig beestje trouwens
ze hebben al veel grip op sneeuw he. en op ijs gaan die van mij niet, te glad, en ze kunnen zo wat verrekken, scheuren, breken. brrrr
Het gaat prima eigenlijk zonder knippen! Byr heeft nergens last van gelukkig. Ik grijp nog maar even niet in dus. Knippen kan altijd nog, andersom niet.
Hier helpt het niet om de voetzooltjes kort te houden, komen evengoed sneeuwklonters tussen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?