hond kiezen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Beste mensen,
ik heb al aardig wat topics geopend over verschillende rassen, maar net toen ik de ideale rassen voor mij gevonden had, was ik wat vergeten , mijn ouders hebben er ook inspraak in..
De rassen die aan mijn eisen voldeden waren de zwartwitte Newfoundlander en de Leonberger, maar dit vond mijn moeder te veel 'hond' , ze vond het mooi en lief maar te groot en mijn stiefvader heeft ook een lichte allergie, dus alleen bij honden met zulke vachten en honden die veel verharen..

Hebben jullie hondenrassen die dus ook sportief zijn (waar je mee kan gaan fietsen, lopen,.. ) waaks zijn, kindervriendelijk en niet te groot, galgo-hoogte is zowat de maximumhoogte en die ook niet te veel ruiven en aanleg hebben om gehoorzaa te zijn 
(btw de vacht van bv een border collie , is dan weer geen probleem)


ik heb een ZEER grote tuin, een zwembad dat de hond ook mag gebruiken en zeer grote wandelomgeving

mvg

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

De "zwart witte newfoundlander"?? Ga je dan niet een beetje te specifiek voor uiterlijk ;-) (heet volgens mij ook harlekijn??)

Heb je een border collie al serieus overwogen? Als je net zoveel tijd in de hond wilt stoppen als je hier doet in het krijgen van info dan zou dat best eens een leuke hond voor je kunnen zijn. Qua vacht heb je ze langharig en kortharig, ze KUNNEN heel gehoorzaam zijn (je zult wel veel tijd in opvoeding moeten steken en vooral in het bezig houden van de hond met zowel beweging als denkwerk). Of misschien een Australian shepherd?

honden page profiel Beau Beau

honden foto van Beau

herder (Groenendaeler, langstokhaar of oudduitse ;-))
of misschien een labra/goldendoodle (zijn toch allergie vriendelijk?)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Oh en echt hoor, bijna elke hond verhaart. Langhaar en korthaar. Over het algemeen liggen de korte haren over de hele vloer terwijl de lange hare wat meer in kluitjes liggen zeg maar.

Of je zult voor de specifieke rassen zoals de poedel moeten gaan. Die dan een "allergy-proof" vacht hebben.

honden foto van Nicole, Guus, Flynn & Puk

misschien een labrador?

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

heb er nu 1 en wil iets met wat minder jachtinstinct..

honden page profiel Nicole, Guus, Flynn & Puk Nicole, Guus, Flynn & Puk

honden foto van Nicole, Guus, Flynn & Puk

ooh oke

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" De "zwart witte newfoundlander"?? Ga je dan niet een beetje te specifiek voor uiterlijk ;-) (heet volgens mij ook harlekijn??)

Heb je een border collie al serieus overwogen? Als je net zoveel tijd in de hond wilt stoppen als je hier doet in het krijgen van info dan zou dat best eens een leuke hond voor je kunnen zijn. Qua vacht heb je ze langharig en kortharig, ze KUNNEN heel gehoorzaam zijn (je zult wel veel tijd in opvoeding moeten steken en vooral in het bezig houden van de hond met zowel beweging als denkwerk). Of misschien een Australian shepherd? "

De zwartwitte newfoundlander vind ik niet alleen mooier, hij is ook anders qua karakter heb ik me laten vertellen, hij is aanweziger en sportiever, en ik val voor het beerachtige uiterlijk , maar bon, dit gaat jammergenoeg niet door.
En dat is het probleem ik ben niet bepaald van plan echt cursussen te doen met mijn hond buiten de  puppycursus en gehoorzaamheid, en er zijn  ook jongere kindjes in mijn gezin, en de collies durven drijven en nippen dus dit is denk ik niet de beste combinatie met jonge kinderen, thans vinden mijn ouders het een zeer mooi en leuk ras, maar er zijn betere rassen voor mijn situatie denk ik..

honden page profiel Christel & DieksChristel & Dieks

honden foto van Christel & Dieks

Dat drijven ben je zelf bij he... Hier ook elke week 2 kleine kids een dag en owee als Dieks begint te drijven dat wil ik niet hebben, en dus krijgt hij een andere bezigheid..... Je kan ze zóveel leren dus ook dat drijven niet mag... Als je er maar voldoende mee doet! ;-) succes met je zoektocht!!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Borders nippen niet. Dat zijn australian shepherds.
Borders drijven met hun ogen om de schapen vooruit te krijgen
Aussies doen dat met hun tanden/bek door te nippen

En wat al gezegd word, het drijven ben je zelf bij,  maar eerlijk is eerlijk, als je niet zeker weet of jij aan de eisen van een werker kan voldoen.. zou ik het ook zeker niet riskeren te proberen ;-)

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" herder (Groenendaeler, langstokhaar of oudduitse ;-))
of misschien een labra/goldendoodle (zijn toch allergie vriendelijk?)   "

als het aan mij lag wel, maar mijn moeder is geen fan van de herderachtige honden en husky's enzo, honden met een wolfachtig uiterlijk dus ( ik namelijk wel :p) 
en ik heb nu een labrador-teckel en ik wil hierna eens iets anders.. met wat minder jachtinstinct ook, een die ik zorgeloos kan loslaten (mits training) en gewoon niet te lange haren is goed hoor, hij mag wel verharen, maar het verschil tussen het verharen van een border collie en een newfoundlander scheelt natuurlijk wel !

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

"
De zwartwitte newfoundlander vind ik niet alleen mooier, hij is ook anders qua karakter heb ik me laten vertellen, hij is aanweziger en sportiever, en ik val voor het beerachtige uiterlijk , maar bon, dit gaat jammergenoeg niet door.
En dat is het probleem ik ben niet bepaald van plan echt cursussen te doen met mijn hond buiten de  puppycursus en gehoorzaamheid, en er zijn  ook jongere kindjes in mijn gezin, en de collies durven drijven en nippen dus dit is denk ik niet de beste combinatie met jonge kinderen, thans vinden mijn ouders het een zeer mooi en leuk ras, maar er zijn betere rassen voor mijn situatie denk ik.. "


Een stabiele border collie drijft en nipt echt niet naar kinderen hoor ;-) Ik ken er persoonlijk niet 1 die dat doet (voor zo ver ik weet). Dat bedoelde ik met veel tijd in de opvoeding steken :-) En de Aus? Die hebben het drijven een stuk minder en dergelijken.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Wacht voordat wij allemaal van alles op gaan noemen. Wat vinden je ouders dan WEL goed? Kun je niet beter je ouders laten kijken naar wat ze eventueel wel oke zouden vinden en daar dan zelf uit kiezen?

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

en de beschrijving die ik net gaf , voldoet aan iedereen zijn eisen!en een hond die koud en warm weer aankan (ivm vakanties)
ik weet het een korte vacht en koude gaan niet bepaald samen, maar ik bedoel een vacht waarvan het binnen de perken te houden valt en die niet om de 5stappen getrimd moet worden

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

"

Een stabiele border collie drijft en nipt echt niet naar kinderen hoor ;-) Ik ken er persoonlijk niet 1 die dat doet (voor zo ver ik weet). Dat bedoelde ik met veel tijd in de opvoeding steken :-) En de Aus? Die hebben het drijven een stuk minder en dergelijken. "

Ja een Aus zie ik in ieder geval wel zitten ! hebben ze een kortharige variant want de langharige variant , heeft precies wel een ZEER weelderige vacht... :-D vind het goed dat ze van aard al vrij gehoorzaam zijn en je ze los kan laten lopen en qua lopen en fietsen zit dat ook goed, maar zijn ze waaks en beschermen ze het baasje?  ik hecht hier namelijk tamelijk veel waarde aan , want ik wil geen hond die staat te kwispelen als er inbrekers binnenvallen of als ik word lastiggevallen op straat , en ik weet wat het met zich meebrengt mocht hij een inbreker aanvallen ofso,.. natuurlijke waaksheid vind ik dus belangrijk (het moet niet overdreven zijn als bij een molosser maar toch in zekere vormen)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Nee de aus heeft geen kortharige variant. Althans ik heb er nog noooooit van gehoord ;-)

Maar je pint je denk ik te vast aan wat je over het algemeen hoort over rassen. "Dat ze van aard vrij gehoorzaam zijn" zegt echt weinig hoor. Sowieso is elke hond anders, en daarnaast zit het voor 80% in de opvoeding ;-) Los lopen kan naar mijn idee ook BIJNA ieder ras wel, mits goed opgevoed dus. En zo denk ik ook dat bijna elke hond met der tijd wel waaks wordt. Als er eenmaal echt iemand is die ze niet vertrouwen, dan merk je dat wel hoor. Mijn borders zijn niet bepaald waaks, dacht ik altijd. Tot ik 2 dronken mannen tegen kwam en Joey dreigend, met de haren overeind en luid grommend rondjes om ze heen bleef lopen tot ze weer weg gingen. Verder zijn ze absoluut niet waaks als er bezoek over de vloer komt. Maar een inbreker die stiekem probeert de deur op te breken kiest toch bij ons het verkeerde huis denk ik.

Als je echt voor een ras gaat dat per definitie waaks is, dan kom je snel uit bij de "overdreven" waakse honden. In mijn ogen is waaks gewoon het verdedigen van eigen terrein en gezin (of roedel hoe je het ook noemen wilt). Iedere hond voelt aan wanneer zijn of haar baas echt bang is. Mijn honden hebben mij nooit beschermd, behalve die ene keer dat ik me dus echt niet op mijn gemak voelde. Als jij een goede band hebt met je hond, dan komt dat vanzelf wel goed.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Varianten zou ik ze niet noemen, maar ze komen voor in verschillende typen. Het hangt ervan af wat voor fokker je treft en wat hun streven in uiterlijke kenmerken is. Ik ben zelf geen aussie expert, maar ik hem me laten vertellen dat er een verschil is tussen Europese, Australische en Amerikaanse honden. De australische zouden bekend staan om hun extreme weelderige vacht, maar dit type schijnt tegenwoordig ook op Europese shows te overheersen. De amerikanen zijn lichter van bouw en hebben vaak een minder overdreven vacht.

honden page profiel Beau Beau

honden foto van Beau

"
Ja een Aus zie ik in ieder geval wel zitten ! hebben ze een kortharige variant want de langharige variant , heeft precies wel een ZEER weelderige vacht... :-D  "


Ik heb ook een allergie voor honden maar heb bij kortharige honden meer last dan bij langharige honden. Hebben je stief en grootvader last van korthaar of is dat niet helemaal duidelijk?

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

In mijn ogen verharen langhaar en korthaar ook evenveel. Joey (korthaar) verhaart net zo veel en vaak als Yuna en Lennon (langhaar). Allen Joey zijn haren liggen door het hele huis en wapperen makkelijk op enzo, terwijl de langere haren zich opkluiten en in een hoekje waaien, klaar om opgeruimd te worden ;-)

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Nee de aus heeft geen kortharige variant. Althans ik heb er nog noooooit van gehoord ;-)

Maar je pint je denk ik te vast aan wat je over het algemeen hoort over rassen. "Dat ze van aard vrij gehoorzaam zijn" zegt echt weinig hoor. Sowieso is elke hond anders, en daarnaast zit het voor 80% in de opvoeding ;-) Los lopen kan naar mijn idee ook  BIJNA ieder ras wel, mits goed opgevoed dus. En zo denk ik ook dat bijna elke hond met der tijd wel waaks wordt. Als er eenmaal echt iemand is die ze niet vertrouwen, dan merk je dat wel hoor. Mijn borders zijn niet bepaald waaks, dacht ik altijd. Tot ik 2 dronken mannen tegen kwam en Joey dreigend, met de haren overeind en luid grommend rondjes om ze heen bleef lopen tot ze weer weg gingen. Verder zijn ze absoluut niet waaks als er bezoek over de vloer komt. Maar een inbreker die stiekem probeert de deur op te breken kiest toch bij ons het verkeerde huis denk ik.

Als je echt voor een ras gaat dat per definitie waaks is, dan kom je snel uit bij de "overdreven" waakse honden. In mijn ogen is waaks gewoon het verdedigen van eigen terrein en gezin (of roedel hoe je het ook noemen wilt). Iedere hond voelt aan wanneer zijn of haar baas echt bang is. Mijn honden hebben mij nooit beschermd, behalve die ene keer dat ik me dus echt niet op mijn gemak voelde. Als jij een goede band hebt met je hond, dan komt dat vanzelf wel goed. "

Ja , maar een ras heeft altijd wel meer aanleg voor iets denk ik, een border heeft er meer aanleg voor dan een berghond, die is gefokt om te zwerven en zelfstandig en onafhankelijk te zijn, snap je?
ik begrijp zeer goed dat opvoeding veel doet maar rassen zijn op bepaald eigenschappen gefokt he..
en ik en mijn hond hebben een goede band, wandelen veel, knuffelen veel, hij kwispelt altijd als hij me ziet en komt bij me liggen, maar is absoluut niet waaks, sommige rassen hebben hier nu eenmaal geen aanleg voor, volgens mij looopt hij te kwispelstaarten als een inbreker binnenkomt :p 
maar volgens mij begrijp je me wel, borders zijn niet de kings in gehoorzaamheid , agility,etc. omdat het koppige ongehoorzame honden zijn he :p

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Dat zal je nog wel eens heel smerig tegen gaan vallen, wij hadden een hele domme hond, altijd vrolijk tegen iedereen, altijd kwispelen, en op de avond dat er bij de buren werd ingebroken, liep zij constant te grommen, een hond weet heel goed wat goed en slecht is.

Maar ik denk dat de keus van de hond beter aan je ouders overgelaten kan worden, die weten wat ze wel en niet willen, daarbij borders behoren tot een van de intelligenste honden, ze hebben een enorme werkdrift en hebben een enorme wil to please hoe dacht je anders dat ze de schapen dreven als het zulke koppige honden waren.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Hebben jij en je hond ooit in een situatie gestaan waarin bescherming nodig was dan? Want tot op dat moment kun jij niet zeggen of jou hond je zou beschermen of niet ;-)

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

"

Ik heb ook een allergie voor honden maar heb bij kortharige honden meer last dan bij langharige honden. Hebben je stief en grootvader last van korthaar of is dat niet helemaal duidelijk?

"

Mijn stiefvader (het is trouwens alleen m'n stiefvader) heeft altijd whippets gehad en heeft van onze labrador ook niet bepaald last, het is een zeer lichte allergie hoor, maar als je dan toch een ras kiest kan je beter gaan voor het ras dat het beste past he! een newfy zou gwn te veel haar geven

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Een poedel....mischien idee..
(ook even qua vacht)

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

Waarom hou je je zo vast aan het waaks zijn... Waarom is dat zo belangrijk voor je? Ik krijg daar namelijk zo'n negatief beeld bij

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Als je van een collie misschien het idee hebt dat ze teveel drijven, misschien een Toller? Actieve honden met een middellange vacht, niet te groot, wel slim en hebben ook echt een uitdaging nodig. Niet super waaks maar minder allemansvrienden dan labradors bijvoorbeeld

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

" Een poedel....mischien idee..
(ook even qua vacht) "

Mee eens, dit zijn sportieve honden die mits goed opgevoed prima los kunnen lopen en met kids kunnen, niet te groot en degene die ik ken zijn zeker waaks te noemen.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Er is een ras dat me onmiddelijk te binnen schiet:
De Schotse Herdershond Korthaar (ook wel Smooth Collie).
Zeer stoere honden van karakter, werklustiger en beschermender dan de langharige variant. Zeer sportief, intelligent, gemakkelijk trainbaar, sociaal met kinderen, sociaal met honden en andere dieren, middelgroot-groot, waaks en beschermend maar enkel wanneer nodig, zeer geschikt als gezinshond. Wel verharen ze redelijk veel, maar met goede voeding en een regelmatige borstelbeurt is dat in toom te houden. Zachter, gevoeliger en socialer dan de gemiddelde herdershond.





Verder zou je kunnen denken aan de Wetterhoun.
Wetters zijn ook erg leuke honden, niet zo bekend. Het zijn honden met brede berenkoppen en een ruige gekrulde vacht (verharen niet), in zwart, bruin en bont. Middelgroot-groot. Qua karakter zijn ze sociaal, geduldig met kinderen, absoluut geen blaffers maar wel waaks (en in nood ook betrouwbare verdedigers), actief maar tevens wel kalm en stoïcijns, weinig jachtinstinct (erfvast), intelligent en leergierig maar wel wat zelfstandig en ietwat koppig. Ze zijn prima geschikt om mee te sporten maar worden niet vervelend als het eens een dagje minder is. Zeer geschikt bij allergieën.




Meer over het karakter kan je hier lezen:
http://www.nvsw.nl/index.php?sp=128

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

" en ik heb nu een labrador-teckel en ik wil hierna eens iets anders.. met wat minder jachtinstinct ook, een die ik zorgeloos kan loslaten (mits training) en gewoon niet te lange haren is goed hoor, hij mag wel verharen, maar het verschil tussen het verharen van een border collie en een newfoundlander scheelt natuurlijk wel ! "

Je bent nu al aan het kijken voor een nieuwe hond terwijl je nog een hond hebt?
Als je je "droomhond" gevonden hebt, wat gebeurt er dan met de huidige?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Alsof je niet meerdere honden kan hebben?

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Dierenarts eerste entingen Woef
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^