We zijn er achter gekomen dat onze Golden Retriever reu van 1 jaar en 3 maanden waarschijnlijk verlatingsangst heeft. We kwamen afgelopen weekend terug van een feestje en hoorden in de verte een hond blaffen, dit bleek onze Max te zijn.. De dag erna heb ik met een app op de mobiel via een webcam hem weer in de gaten gehouden en het bleek dat hij ging piepen en blaffen (niet constant, maar hij was de hele tijd dat we weg waren onrustig). Ik heb het idee dat dit sinds kort is, nog nooit eerder hebben wij dit gehoord. Sowieso is hij de laatste tijd erg onrustig, piept vaak uit het niets en staat bij het raam naar buiten te kijken. Ik weet niet zo goed wat ik nu moet doen, ik lees op internet dat je weer moet trainen met het wegblijven, langzaam de tijd weer opbouwen? Ik hoor graag jullie tips/zienswijze en hoe jullie het zouden aanpakken.. Naar mijn idee krijgt Max wel genoeg uitdaging en beweging. We doen vaak (denk)spelletjes en lopen elke dag 3 x met hem, vaak gaan we er ook een hele dag op uit naar een bos of strand..
Ik weet me even geen raad wat ik nu het beste kan doen, ik hoor graag van jullie!!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golden Retriever verlatingsangst?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
kan ook (als hij niet gecastreerd is) hormonaal ingegeven zijn
en dan is zijn drang naar buiten heel groot
en komt hij moeilijk tot rust
loopse teefjes hoeven daarvoor niet in de straat te wonen
honden hebben een fabuleus reukvermogen
Eerst hadden we ook het idee dat het dat was, maar we bedachten ons toen dat er hier maar 1 teefje in de buurt woont en die is gesteriliseerd, maar inderdaad het zou goed kunnen dat Max toch van afstand het ruikt.
Het hondje van mijn ouders is trouwens wel een teefje en is loops, zij wonen niet in de buurt maar we gaan er wel elke week op bezoek. Zou het ook kunnen zijn dat hij daar thuis dan nog last van heeft? We merken wel dat als we op bezoek zijn het voor hem ook niet prettig is (piepen en onrustig), daarom zijn we er in zo'n geval ook maar kort op visite...
tja, een jonge reu kan daar wel last van hebben denk ik
de ene reu is ook de ander niet
de 1 stuitert nog 3 dagen door en loopt maar te miepen en te zeuren
de ander heeft er niet zoveel mee
ik denk ook niet dat je daar heel veel in sturen kan, dan zelf heel duidelijk overal de leiding in te nemen, maar als je niet thuis bent is dat lastig.
het klinkt wel zo, als hij eerder rustig alleen kon blijven en nu met 15mnd het veel lastiger vindt zal hij echt bezig zijn volwassen te worden en soms willen ze dan weleens uit proberen te vergeten wat ze als pup/jonge hond prima hadden aangeleerd, en dus ook het alleen blijven.
kan je hem niet wat meer "afsluiten" dus bv in de keuken en gang doen?
Als wij weggaan doen we hem inderdaad al alleen in de keuken en gang.. Was er trouwens vergeten bij te zeggen dat meneer ook niet tot erg weinig eet de laatste dagen. Hij krijgt kvv en normaal gesproken eet hij het gelijk op. Ik hoop toch dat het binnenkort een keer over gaat, ik vind het nogal rigoureus om dan maar voor castratie te gaan..
joh, laat er eerst een chip in zetten
het werkt niet altijd, maar vaak toch wel een aantal maanden
kalmeert hij, en kan je goed met zn gedrag aan de slag
is zonde, in 1x castreren (vind ik hoor, tenzij het medisch echt noodzakelijk is)
hij is nog maar 15 maandjes schrijf je
zelf zou ik nooit voor 2-2,5jr casteren, hij is ook geestelijk letterlijk nog niet uitgegroeid
zo'n chip kan veel verlichting geven, kan je daarna nog altijd zien wat je doet
enne... probeer in "strengheid" ook weer even de puntjes op de i te zetten
het kan ook zijn dat hij probeert "niet alleen te hoeven zijn"
tenslotte is het veel gezelliger als de baas er is
of.... en dat komt ook voor, wil hij graag controleren wat jij (gaat) doen
het niet eten, of slecht eten past wel erg bij een hormonale oorzaak
een probleem wil ik het niet noemen, want het hoort bij de natuur van een reu
alleen is het wel zo, das dan mijn ervaring zelf met reuen, dat de ene reu het stukken minder heeft
dan de andere
soms wordt het zo erg, dat het inderdaad een (uiteindelijke) goede keuze is om de reu te laten castreren, maar nu nog niet hoor, ik zou hem echt nog veel te jong vinden.
Hai, mijn golden eet niet als er loopse teven zijn. Omdat ik hem niet wil laten castreren heeft hij een implantaat gehad. De eerste heeft 8,5 maand gewerkt en dat is lang. Hij heeft sinds een week of 5 een nieuw implantaat en het begint nu weer te werken. Als zo'n implantaat goed werkt kun je je hond laten castreren omdat je dan zeker weet dat dat helpt. Hier kost een implantaat € 86,- inclusief inbrengen, consult etc. Het is natuurlijk een keuze dat je zoals ik heb laten doen om nog een keer een implantaat te nemen. Maar ik doe dat liever dan castreren. Na een week of twee merk je al dat je hond wat rustiger wordt en na 6 weken werkt het vaak optimaal. Vanaf 6 weken zijn ze ook niet meer vruchtbaar en zie je de ballen (sorry) kleiner worden. Soms worden injecties gegeven, maar daarmee voegen ze oestrogeen toe, en Benin geen voorstander van. Ook werkt dit niet tegen het hitsige gedrag vind ik. Bij een implantaat wordt progesteron verminderd/verwijderd.
Jullie hebben het over chemische castratie? Daar had ik me nog niet eerder in verdiept (wel eens van gehoord). Dan is dat sowieso eerst het overwegen waard, ben zelf ook absoluut geen voorstander van castratie, en inderdaad helemaal niet op zo'n jonge leeftijd.. Heb alleen zelf het idee dat Max er wel onder lijdt en dat vind ik erg vervelend. Bedankt voor de reacties hier heb ik wat aan! Ga me gelijk inlezen over chemische castratie
en een poot van puberende Beau...
let op:
er is een "chemische" castratie
dat is een injectie met een stof die eigenlijk niet zo gezond is en maar heel kort werkend
en er is de "chip" een implantaat
wat veel minder schadelijk is en veel langer werkt
succes met de afweging !!
Hai,
Volgens mij heet het implantaat suprelorin..... Goja geeft hetzelfde aan wat ik ook bedoelde te zeggen. Een injectie die ze gebruiken werkt heel kort en bij mijn hond heeft het niks gedaan. Soms helpt dit wel als je hond een vergrote prostaat heeft en er bloed mee komt met plassen, maar als chemisch casteratie vind ik het niks.
Hier zijn een aantal honden die het implantaat hebben, of hebben gehad. Het varieert erg per hond hoe lang het werkt. Bij een aantal heeft het net als bij mijn golden dik 8 maanden gewerkt, maar er zijn er ook waar het maar 4 maanden of een half jaar heeft gewerkt. Het kan tot 9 maanden werken, maar dat heb ik nog niet gehoord hier.
Succes met je keuze!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golden Retriever verlatingsangst?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?