Kan een King Charles Cavalier een chihuahua bevruchten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bella (Gast)

Wij hebben thuis twee King Charles Cavaliers mannetjes rond lopen en zelf heb ik een chihuahua teefje van 5 maanden oud. Nou is mijn vraag: Kan een chihuahua bevrucht worden door een Charles King spaniel? Zo ja, dan zou ik mijn kleine meid moeten laten steriliseren...

Weet iemand hier iets van?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan een King Charles Cavalier een chihuahua bevruchten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ja tuurlijk kan dat. elke hond kan een andere hond dekken.
dus in ieder geval apart houden wanener je chihuahua loops is. en misschien in de toekomst dan inderdaad steriliseren.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Jazeker, dat kan.
Het is inderdaad verstandig om maatregelen te nemen om nestjes te voorkomen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Of de chihuahua zwanger raakt van de KCC is afhankelijk van de baas. ;-) 

Ja, het kan. Een hond is een hond en of dat nou een Duitse Dog met een chihuahua is maakt niet uit. Je zult in de tijden van de loopsheid de honden dus van elkaar gescheiden moeten houden om een bevruchting te voorkomen. Een broekje omdoen houdt een reu echt niet tegen!

Heel veel succes ermee.

Bella (Gast)

Ik dacht inderdaad op z'n minst een broekje aan te doen als het zo ver is, maar zo te lezen zit er niks anders op dan een sterilisatie.. Balen..

Bella (Gast)

Houdt ze na de sterilisatie geen lelijke littekens over of andere verschijnselen?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

In principe houden ze geen litteken over maar er zitten natuurlijk wel nadelen aan een sterilistatie net zo goed als voordelen. De kans is heel klein maar ze kunnen incontinent raken, gedrag en vacht kan veranderen (negatief) en een operatie is natuurlijk sowieso een risico.

Ik heb twee gesteriliseerde teven en merk gelukkig niks van de nadelen. Bij beide heb ik er niet voor gekozen. Jamie kreeg op 2,5 jarige leeftijd een baarmoederonsteking. Voor mij een reden om iedere volgende teef na de eerste loopsheid te laten helpen.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

waarom balen ? als hondenbezitter moet je ook hierin je verantwoording nemen...

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Eerlijk gezegt vind ik dat je hierover na had moeten denken voordat je de honden had aangeschaft.
ik zou persoonlijk eerder de reu castreren omdat dat een veel kleinere ingreep is dan een sterilisatie wat toch een buikoperatie is.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

zo kom je aan kruisingen ;-)

je teefje zou ik eers laten uitgroeien voor je haar laat steriliseren tot dan zal je de reu's appart moeten houden van je teefje tijdens haar loopsheid.

je kan ook gewoon je mannen castreren, die zijn wel oud genoeg en dat is een kleinere ingreep. het castreren neemt niet weg dat ze je teefje wel zullen lastig vallen tijdens haar loopsheid, er komt alleen dan niets uit voort. het kan dus wel zijn dat je de reutjes (ondanks dat ze dan gecastreert zijn) nog af en toe moet appart zetten tijdens de loopsheid om je teefje rust te geven.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Volgens mij zijn de reutjes niet van haar, maar van andere familieleden.

Ik zou als tip geven: als je gaat steriliseren (wat niet een vereiste is zolang je de honden uit elkaar kunt houden tijdens loopsheden) doe dat dan als de hond uitgegroeid en volwassen is. Geslachtshormonen spelen een belangrijke rol in de groei.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Er zijn toch ook mensen die hun reu en hun teef uit elkaar houden in die periode?

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Ehm, een Chihuahua kan nog een Deense Dog bevruchten. Zaak is natuurlijk om het wel te voorkomen ;-). In jouw geval zou ik zeker voor sterilisatie kiezen want als het mist mocht gaan heb je twee rassen op elkaar die bol staan van de erfelijke ziektes (die de pups ook krijgen...).

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Een andere optie zou trouwens kunnen zijn dat iemand tijdelijk op jouw teef of reuen past, zodat ze niet bij elkaar komen. Je kunt met sterilliseren toch echt het beste wachten totdat je teef minimaal 1x loops is geweest. Dit omdat ze de hormonen nodig hebben om te stoppen met groeien en door de loopsheid maken ze ook een bepaalde geestelijke ontwikkeling door, tenminste.. dat is mij verteld. Wij hebben een teef die niet is gesterilliseerd en dat gaan wij ook niet doen, dus hoef er niet over na te denken.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik zou mijn  chi teefje wel degelijk laten helpen...dan heb je 100 % garantie dat  het teefje niet overlijd aan een onverwachte zwangerschap van veel te grote baby...daarnaast barsten beide rassen van de erfelijke afwijkingen...
Ik bedoel dit niet vervelend ...ik hoop dat je hondjes gezond oud worden!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Er zijn toch ook mensen die hun reu en hun teef uit elkaar houden in die periode? "
heb je de openingspost gelezen... ik denk dat het verstandiger is om of reutjes of het teefje te laten helpen.

de ts kan natuurlijk ook gewoon heel jong zijn maar als de ts geen kind is vrees ik dat er toch een oeps-nestje zit aan te komen als alle honden intact blijven.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Ik zou je chihuahua zeker laten steriliseren ik zou het risico niet willen nemen, zeker niet met een ras dat wat groter is dat kan gevaarlijk zijn!
Onze hond is gesteriliseerd met 6 maanden.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Een andere optie zou trouwens kunnen zijn dat iemand tijdelijk op jouw teef of reuen past, zodat ze niet bij elkaar komen. Je kunt met sterilliseren toch echt het beste wachten totdat je teef minimaal 1x loops is geweest. Dit omdat ze de hormonen nodig hebben om te stoppen met groeien en door de loopsheid maken ze ook een bepaalde geestelijke ontwikkeling door, tenminste.. dat is mij verteld. Wij hebben een teef die niet is gesterilliseerd en dat gaan wij ook niet doen, dus hoef er niet over na te denken. "
je kan best wachten tot de teef helemaal is uitgeroeit wat wil zeggen ongeveer 2 loopsheden. na de eerste loopsheid zitten de teefjes nog volop in de groei (je hebt natuurlijk altijd laat komers ;-)) en hebben ze dat hormoon dat de groei tegenhoudt nog nodig.
heel wat mensen schenken geen aandacht aan dat hormoon en verwaarlozen de waarschuwingen hiervoor. ze leggen op latere leeftijd ook de link niet tussen het te vroeg castreren en problemen aan de botten. doorgroeien geeft grote honden en kans op broze botten waardoor de ouderdoms kwaaltjes (aan botten en gewrichten) sneller naar voren komen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" je kan best wachten tot de teef helemaal is uitgeroeit wat wil zeggen ongeveer 2 loopsheden. na de eerste loopsheid zitten de teefjes nog volop in de groei (je hebt natuurlijk altijd laat komers ;-)) en hebben ze dat hormoon dat de groei tegenhoudt nog nodig.
heel wat mensen schenken geen aandacht aan dat hormoon en verwaarlozen de waarschuwingen hiervoor. ze leggen op latere leeftijd ook de link niet tussen het te vroeg castreren en problemen aan de botten. doorgroeien geeft grote honden en kans op broze botten waardoor de ouderdoms kwaaltjes (aan botten en gewrichten) sneller naar voren komen. "
Ja maar bij vroege sterilisatie neemt onder andere kans op melkklier kanker drastisch af..het is dus niet zwart wit...
 Ik denk  vooral dat de keuze ligt, bij hoe strikt de ts ze apart kan houden en zwangerschap kan voorkomen...liever broos na tien jaar...dan na een jaar zwanger van een cavalier

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ja maar bij vroege sterilisatie neemt onder andere kans op melkklier kanker drastisch af..het is dus niet zwart wit...
 Ik denk  vooral dat de keuze ligt, bij hoe strikt de ts ze apart kan houden en zwangerschap kan voorkomen...liever broos na tien jaar...dan na een jaar zwanger van een cavalier "
de kans op broze botten is veel groter dan de kans op melklierkanker. de botten worden dan niet pas na tienjaar broos maar zijn dat al van jongs af waardoor de 'slijt' er ook vlugger op komt ;-)

de baas moet er gewoon voor zorgen dat er geen dekking/nest komt zonder dat haar teefje aan gezondheid moet inbinden. het is van de zotte om een hond te vroeg te laten helpen enkel omdat de baas zijn verantwoordelijkheid niet neemt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan een King Charles Cavalier een chihuahua bevruchten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: CEA oogtesten
^