Mijn vorige hond heb ik nooit laten castreren want dat was niet nodig.
Nu heb ik echter een reu die heel erg druk is buiten op straat en vraag me af of het niet beter is om hem te laten castrren en wat de voor- en nadelen hiervan zijn?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "voor- en nadelen castratie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ik zou het alleen doen indien medisch noodzakelijk. Veel gedrags problemen liggen zoals de naam al zegt in het gedrag. En zul je met trainen en mentale uitdaging op moeten lossen. En evt hulp van een GT. Zomaar snijden in een gezond dier is niet nodig met wat inzet en training. Je hond is jong en de bloei van zijn leven. Castratie heeft namelijk veel nadelen!
Je hond kan er onzeker door worden (angst agressie), hij ruikt mega aantrekkelijk voor intacte reuen, bepaalde tumoren komen meer voor bij gecastreerde reuen, gewichts toename en dat zijn er maar een paar. Ik zal even de link zoeken naar de encyclopedie...
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_35-castratie.php
Dit is 1 van de artikelen. Er staan er nog meer.
Amber heeft het goed verwoord, lees je goed in voor je zoiets laat doen, ook dierenartsen zijn vaak van overtuigd, dat als er geen medische kwestie is dat er dan geen reden is om te castreren.
oefen met je hond, blijf goed conseqwent, je hond wordt ouder en rustiger, vaak is het echt de oplossing niet om te castreren, zeker niet om die reden.
Ik heb het gedaan om medische problemen voor te zijn. Want honden die niet gecastreerd zijn kunnen ook "kwaaltjes" krijgen. Maar dit is zo een onderwerp met veel voor- en tegenstaanders
Gecastreerde honden schijnen gemiddeld langer te leven...
Zolang Nous Nous nergens last van krijgt, ga ik het niet doen...
mijn advies niet doen !!!...
nu waarom, zelf ook een gecastreerde reu rond lopen, ik wilde dat ik het nooit had gedaan...
Toen advies ingewonnen bij een dierenarts, second opinion bij een andere dierenarts en op de hondenschool advies gevraagd allemaal zeiden castratie doen! Dus vanuit gaande dat ik het aan allerlei "experts" gevraagd had toch het besluit genomen te laten casteren,
Wat heb ik er aan over gehouden, een angstige hond, onzekerder en het heeft ruim een jaar geduurd voor andere reuen hem met rust lieten en niet meer op hem wilde rijden...
Achteraf had ik het nooit moeten laten doen en had Dusty echt die hormonen nodig.
nee, ik baal als een stekker dat ik toen niet verder heb gezocht naar de mogelijkheden, en dat ik dacht dat ik het aan de juiste experts had gevraagd. Het gaat na intensieve training stukken beter maar helemaal weg gaat de onzekerheid nooit meer helemaal weg.
Ik zou dus als er geen medische noodzaak is niet gaan snijden in je hond...
Mijn da heb ik ook eens naar castratie gevraagd. Hij zei resoluut dat wanneer het niet medisch noodzakelijk is, hij het liever niet wilde doen.
Dit is een uitgebreid onderzoek naar zowel de nadelen als de voordelen van zowel sterilisatie als castratie:
http://www.collieclub.nl/index.php/gezondheid/36-feiten-en-fabels-over-castratie-en-sterilisatie.html?showall=1
Dit is het origineel (in het Engels):
http://www.2ndchance.info/cruciatelongtermneuter.htm
Ik wil nogmaals even terugkomen op dit onderwerp, omdat ik van mening ben dat het voor Zoran toch het beste is om tot castratie over te gaan.
Natuurlijk moet ik hem niet laten casteren omdat hij buiten druk is, maar dit is het niet alleen...hij bespringt regelmatig andere honden en dit wordt nu toch wel irritant!
Hij is verder niet echt dominant want vaak is hij bang van andere honden, want als ze maar naar hem grommen dan loopt hij met zijn staart tussen de poten weg, maar zodra hij leuk aan het spelen is met een hond waar hij niet bang van is wil hij deze meteen bespringen.
Hij slaapt ook in zijn mand naast mijn bed en elke avond als we boven komen gaat hij meteen zijn mand berijden...ik heb er alles aan gedaan om hem dit af te leren maar helaas heeft het tot nu toe niet het gewenste resultaat opgeleverd.
Ik weet dat op dit forum de meeste mensen tegen castreren zijn, maar is er dan niemand die er goede ervaringen mee heeft??
Zo wil ik ook niet doorgaan em ik hoop dat er iemand is die er wel achterstaat en mij kan helpen in mijn beslissing, want ik wil het beste voor mijn hondje
De onze is geholpen en ik merk eerlijk gezegd niets verschil in zijn gedrag of doen.
Ik laat al onze huisdieren helpen om medische problemen voor te zijn.
Bij reutjes zijn er niet veel nadelen aan verbonden denk ik maar ben zelf ook voorstander om hem niet te castreren als het niet echt nodig is. Ik denk ook niet dat je hond echt rustiger gaat worden na de castratie mijn ouders hebben paar jaar geleden onze (familiehond) ook laten castreren maar uiteindelijk was hij nog even hevig en reed hij nog steeds op zijn mama.
Bron kvgd:
"Daarnaast zijn er direkte medische redenen waarom gekozen wordt voor een castratie van teef of reu. Een voorbeeld hiervan is de ernstige baarmoederontsteking bij de teef en de prostaatontsteking en goedaardige vergroting hiervan bij de reu. "
Het is waar dat een operatie ook risico's met zich meebrengt, maar ik ben persoonlijk voorstander van laten doen. Ik snap soms ook niet waarom het bij katten MOET en bij honden niet mag.
Mijn kater heb ik ook laten castreren maar dit is omdat hij anders ging sproeien dus dat kon niet anders.
Dat klopt maar veel mensen maken er soms in mijn ogen nogal een scene over
Onze kater is hiervoor ook geholpen. En de kattinnen zijn ook allemaal geholpen. Maar de laatste niet op de standaard manier via de buik maar via de flank.
Bij katten is het omdat deze loslopen en katten van andere mensen gaan bevruchten maar zolang je geen problemen hebt met je hond zou ik het niet doen, en de wildheid van je hond zal waarschijnlijk niet veranderen :s dus zal het een ingreep zijn voor niets
De onze komen niet buiten Baasjes moeten hun verantwoordelijkheid op dit vlak gewoon opnemen. Maar sommige
Waarom probeer je niet eerst een implantaat? Zo'n chip werkt minimum 6 maanden en zorgt ervoor dat je hond niet langer interesse heeft in loopse teefjes. Een chip is niet definitief, je kan kijken of het gedrag van je reu in positieve zin verandert en dan kan je nog beslissen voor een definitieve castratie. Ik zou dat in jouw situatie een ideale oplossing vinden.
@ Aleida, wij hebben onze hond ook eerst tijdelijk laten castreren dmv een implantaat. Dus niet chemisch.
Zo kun je kijken of zijn gedrag na verloop van tijd verandert. Het duurt wel een aantal weken voor het chip werkt, hoe lang, hangt af van de grootte van je hond,
Chemisch schijnt minder goed en minder lang te werken,maar daar zou je zelf even naar moeten informeren. Als ik me goed herinner was het implantaat 90 euro en het definitief castreren 200 euro. Maar het verschilt per dierenarts, dus je kunt je eigen da er even over bellen.
Verschil weet ik niet, maar mijn reu heeft verleden jaar een implantaat gehad. Kosten zo rond de 75 euro excl. consult kosten.
Ik moet zeggen, ben blij dat het uitgewerkt is. Nu was de mijne al een beetje onzeker, maar werd nog erger en daarnaast heel erg fel aan de riem. Nu heeft ie wel eens van de "uitvalletjes" aan de riem, maar toen de implantaat echt werkte was het zo'n beetje bij elke hond die hij tegen kwam dat hij vast in de aanval ging. Daarnaast veranderde hij heel erg, minder vrolijk, zeer onderdanig...
Ik ozu in ieder geval eerst op die manier castreren dan weet je hoe je hond er op reageert. Onze chip duurde ongeveer een half jaar.
Spencer heeft een chemische castratie gehad. Bij hem veranderde er niks aan zijn gedrag. Hij is inmiddels echt gecastreerd en ik ga nu wel verschil merken. Hij is een stuk rustiger in z'n koppie en gaat een gevecht met een andere reu nu wel uit de weg ipv er in te hakken. Voor hem en voor mij is het wel beter zo. Ik kan wel merken dat hij nu lekkerder ruikt voor andere reuen, maar hij zal zich nooit laten berijden. Het blijft een pittige vent, gelukkig
@kristina ik heb 2 katten die genieten van buiten te komen dus ga ze ook niet tegenhouden en ons vrouwtje is daarom ook gesteriliseerd omdat ze al eens een nestje heeft gehad van een andere kater
Het zou goed kunnen dat die van mij er ook van genieten maar vrouwlief gaat niet zo genieten als ze vergiftigd terug komen Bij ons in de buurt zitten duivenmelkers en kattenhaters. Wij zijn in de familie (ouders) ook veel poezen verloren op verschrikkelijke manieren : vergif, spons voeren, ...
Later gaan we ons terras op de eerste verdieping helemaal in orde maken en afspannen. Zo hebben ze een mooie plek om buiten te kunnen genieten. En kan niemand iets aan mijn poezels doen en zij vallen niemand lastig. Momenteel kennen ze het niet dus heb er geen last van.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "voor- en nadelen castratie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?