Vuurwerk angst van mijn Nina advies wie weet raad.?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Floor ArensmanFloor Arensman

honden foto van Floor Arensman

Mijn hondje Nina is extreem bang voor vuurwerk vanmorgen wandeling moeten inkorten. Als puppy was zij niet bang sinds vorig jaar erg bang. Ik heb een thundershirt. Vanaf nu mag Nina niet meer los wegens vluchtgedrag wie weet er raad.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vuurwerk angst van mijn Nina advies wie weet raad.?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marion  en DjangoMarion en Django

honden foto van Marion  en Django

volgend jaar op tijd beginnen met trainen, als het even kan vanaf juni al. Ik ben begonnen met een vuurwerk cd en bij ons werkte dat goed. Bij anderen minder. Ga na een hondenschool en vraag advies bij tijds en niet pas in december.
Probeer er dit jaar gewoon even het beste van te maken. En volgend jaar bijtijds beginnen.

honden page profiel MariekeMariekegoedgekeurde fokker

honden foto van Marieke

Is ze in huis ook zo bang?? Als ze in huis ook zo bang is dan zou ik even medicijnen ophalen bij de dierenarts (Alprazolam - is een angstremmer itt andere middelen verdooft dit de hond niet en vergroot het niet de geluidsgevoeligheid zoals bijv, acepromazine).
Anders gaan wandelen op momenten dat er weinig geknald wordt (etenstijd, heel vroeg) of op afgelegen plekken, altijd goed aanlijnen! Kort naar buiten. Binnen een veilige plek maken (holletje), radio aan, 's avonds de gordijnen dicht en de hond niet alleen laten.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Heeft Nina een plekje waar ze zich kan verstoppen/terugtrekken ? Luca is levenslang angstig gebleven na een incident met een rotje. Ik had voor hem boven op de logeerkamer een iglo laten maken van zachte stof en daar ging hij in als hij bang was en het geweld losbrak. Ik zorgde van te voren dat hij zijn behoefte had gedaan en ging daarvoor met de auto weg, ver weg van het geweld, en dan deed hij zijn behoefte, want anders had hij dat gewoon twee dagen opgehouden. Als het geweld voorbij was, meldde hij zich boven aan de trap en dan liet ik hem in de tuin zijn behoefte doen. Het laatste jaar is redelijk gegaan omdat ik toen maandenlang een vuurwerkcd heb gedraaid, die toch wel geholpen heeft. Ik deed overal de rolluiken dicht, zodat er geen geflits te zien was. Luca kroop onder een kast, waar hij dan niet meer onderuit kon. Luca is in 2010 gestorven en Romeo heeft 2 jaar op rij gezien, dat Luca panisch was en ik vind ook sinds vorig jaar, dat hij veel angstiger is dan andere jaren. Bij mij in de buurt wordt er al vanaf october geknald en ik heb het de afgelopen dagen/weken, meegemaakt dat hij ophield als hij zijn behoefte wilde gaan doen, als het knalde.Ik loop dan wel door, maar dan wil hij toch naar huis.Romeo heeft een bench en dat is zijn vertrouwde plekje, de bench staat normaal open, maar met deze dagen doe ik het deurtje dicht, een deken eroverheen, zodat hij het geflits niet ziet en dat gaat redelijk, totdat de vuurwerkbommen ontploffen.  Het is heel goed dat je haar aangelijnd houdt, want er zijn genoeg honden, die vluchten en onder een auto terechtkomen. Luca zou ook zo de straat op gerend zijn. We blijven in elk geval thuis, net als vorig jaar, gewoon rustig in zijn eigen vertrouwde omgeving met veel rust. Een hond wil vluchten als er gevaar dreigt, dus ik zou haar niet opsluiten in een bench, omdat het dan erger wordt, omdat ze niet kan vluchten, maar wel een plekje maken, dicht bij jullie, waar ze kan wegkruipen.Romeo vindt het fijn als ik alles dichtdoe. Vanmorgen stonden de vaders al om 7.00 uur in de rij om vuurwerk te kopen. Ik hou mijn hart vast. Voor mij mogen ze het afschaffen, die idioterie.Het heeft niets meer met het inluiden van het nieuwe jaar te maken. Daarom vind ik onze regering ook verkeerd bezig. Oudejaarsdag mag er om 10.00 uur in de morgen geknald worden, terwijl het pas om 24.00 uur nieuwjaar is. Het lijkt bij mij in de straat net de Gazastrook. Maar ja er moet gewoon geknald worden en liefst zo hard mogelijk.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Je kunt bij sommige (de meeste?) hondenscholen ook een vuurwerkcursus doen met je hond. 
 
Die vuurwerkcd werkt bij ons dus niet, vuurwerk op radio of tv is niet te vergelijken met echt vuurwerk, Mellow kijkt even op en slaapt weer verder. Echt vuurwerk daarentegen... 
 
En inderdaad voor nu gewoon doen wat kan. Desnoods 10 keer op een dag naar buiten voor 1 plasje. 
Of met de auto (als je die hebt) de bebouwde kom uit en lekker naar het bos.
Wij kunnen al weken niet meer fatsoenlijk lopen hier in de wijk, dus ik weet er (helaas) alles van.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De vuurwerkcd hielp bij Luca wel. Deze had ik van een gedragsdeskundige en er zat een uitgebreide handleiding bij. Vaak worden deze cd's ook meteen te hard gezet, omdat het baasje zelf niets hoort, de hond des te meer en dan werkt het averechts. Ik begon in augustus met het heel zachtjes afspelen, elke avond een half uurtje, onder het tv kijken, als het rustig in huis was en het duurde lang voordat ik de stand hoger zette, ondanks dat ik wekenlang zelf niets hoorde. Werd Luca onrustig, ging de stand weer naar beneden. Meestal worden de vuurwerkgeluiden van internet geplukt en daar zit vaak geen goede instructie bij en wordt de cd gewoon aangezet. Luca was na het incident met het rotje overal bang voor, voor onweer, vuurwerk, geflits, knappend haardvuur, gillende kinderen. Zijn laatste jaarwisseling was Luca's rustigste oud en nieuw.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vuurwerk angst van mijn Nina advies wie weet raad.?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: 2 x loops in 3 maanden
^