Vragen Quirine

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnaAnna

honden foto van Anna

Omdat ik het topic van de vermiste teckel Quirine niet wil "bevuilen" en verwarring wil scheppen bij de zoekers zet ik het hier maar even neer, want ik heb wel wat vragen..
Wat ik me namelijk afvraag is of Quirine, mocht ze een dezer dagen gevonden worden ( en ik hoop het echt!!) vervolgens thuis dan de draad weer gewoon oppakt.
Ik kan me voorstellen dat een hondje dat al ruim drie maanden weet te overleven in de natuur inmiddels aardig aan het verwilderen is, en het best moeilijk zal worden om dan weer op de oude voet verder te gaan.
Weet iemand dat? Moet je weer helemaal opnieuw beginnen met opvoeden bijvoorbeeld? Zindelijkheid, leren aan de riem lopen enzovoorts?
Nogmaals..geen kritiek, maar puur nieuwsgierigheid over hoe zoiets vervolgens dan gaat.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vragen Quirine" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat denk ik niet... de hond vergeet basis gewoontes niet, zou die weer bij het gezin herenigd worden, dan zou die zich weer kunnen aanpassen.

en ja hoe lang duurt het ? gaan er jaren overheen dan is dat natuurlijk weer anders. of als tie bij anderen in huis is opgenomen.

al is een hond maanden jaren verdwenen en hij wordt weer herenigd met het gezin waar die lang heeft gewoon de herkenning zal er zijn, en ook de basis regels die die daar heeft gehad zal die dan weer na een poos weer opnemen, en zal het zeker goed kunnen gaan. het ligt aan vele veranderingen in zijn/haar leven, en hoe lang hij op zich zelf is aangewezen geweest.

een huishond kan moeilijk overleven in de natuur, waar haalt tie zijn eten vandaan ? ik wil niemand zijn/haar hoop ontnemen, maar of een hond makkelijk kan overleven in de natuur. waarschijnlijk is tie mee genomen en leeft ergens anders in een gezin. weet ik niet, maar dat is mijn idee.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Mee eens.

Ik moet eerlijk zeggen Willemijn dat ik dat ook denk, maar als men dan zegt dat Q weer gezien is twijfel ik of mijn gevoel wel klopt.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Willemijn...., overleven in Noordwijk zal een teckel geen problemen mee hebben qua voedsel en beschutting.
Konijne- en vosse holen in overvloed....., en hoeveel heeft een teckel nodig aan eten...., dat vind je bij de eerste de beste prullenbak...., zelfs met slecht weer ;-)

Ik denk dat de zelfstandigheid die Q nu heeft moeten ontwikkelen misschien wel een probleem kunnen worden bij terug komst....., of ze is zo blij thuis te zijn, dat ze nooit meer verder als de tuin wandelt .

Ik heb eigenlijk geen idee, ik weet alleen dat ik hoop dat ze echt nog in de duinen rond dwaalt en inderdaad niet is mee genomen door iemand...., ik zou helemaal gek worden als baasje zijnde.

Wij zijn ooit bijna twee weken één van onze katten kwijt geweest, en die zijn in de regel een stuk zelfstandiger buiten....., nou ik heb niet geslapen..., werken moet wel na een paar dagen, maar enig begrip kreeg je van geen kant....., het heeft mij uiteindelijk 10 jaar van mijn leven gekost..., wat een drama zeg.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Voor mij staat bovenaan de Q gevonden moet worden, ik moet er ook niet aan denken dat een van mijn honden onvindbaar is:'(ik zou niet rusten tot ze weer thuis is.
Ik hoop dan ook van harte dat Q snel weer thuis is, maar wat ik vooral hoop is dat ze op de juiste plek aan het zoeken zijn.
Daar twijfel ik vanaf het begin soms aan, heb steeds maar het gevoel dat ze bij iemand thuis zit.Maar goed ik hoop dat ik er naast zit.;-)

honden page profiel ..

honden foto van .

ik snap je twijfel wel hoor Mary, zo zie je het ook aan t verhaal van lilo in ede, wekenlang gezocht met allerlei hulptroepen, vangkooien etc en bleek uiteindelijk gestolen te zijn en al in Duitsland te zitten. 
ik hoop er net zo naast te zitten, ik hoop dat ze snel gevonden wordt, niet iemand haar thuis heeft, of niet meer in leven is... maar 

Overleven opzich zal elke hond wel kunnen, maar een hond die medicatie nodig heeft, en al zo lang weg is. ik weet t niet, maar men zegt dat ze gezien wordt, gehoord wordt dan zal ze uiteindelijk toch wel haar weg vinden en aan eten komen... Probleem is denk ik ook eerder als ze weer thuis komt na al die maanden op zich zelf, verwilderd...


Stoppen met zoeken zou ik al baas niet kunnen, niet tot ik me hond terug vind in wat voor staat dan ook... Hoop doet leven ;-)

honden page profiel Simone en MikeSimone en Mike

honden foto van Simone en Mike

ik hoop echt dat ze gevonden wordik heb al aangeboden om in mn auto te posten maar dan krijg ik tehoren dat ik moet overleggen
wat ik gedaan had dus beetje jammer

maar ik denk eerlijk gezegd ook dat iemand haar meegenomen heeft
want een hond horen blaffen/janken in een duingebied is nou niet echt bewijs......
en haar zien ..ja inderdaad hoop doet leven

ik hoop echt dat ze terug komt
ik blijf duimen

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik vroeg me ook al af... als ze ooit gevonden word, kan ze dan ooit nog los? Want of ze is zo bang haar baas kwijt te raken dat ze geen stap uit de buurt durft te doen, of ze is zo zelfstandig dat ze denkt haha vrij. Best jammer.

honden page profiel HarrietHarriet

honden foto van Harriet

Goed van je Antonnet dat je dit topic hier opent en niet op het topic van de vermissing, want het is logisch dat hun die zo keihard zoeken geen negatieve dingen willen lezen, al vind ik jou verhaal helemaal niet negatief, ook ik vroeg me dit al af, hoe overleeft zo'n hummeltje, ja er zal vast wel rest voedsel liggen, maar is dat wel goed voor het teckeltje, ik bedoel wij doen ons best om onze honden zo goed en zo gezond mogelijk te voeden, ieder op zijn eigen manier, maar zou het teckeltje echt restjes eten die naast een prullebak liggen, ( want in een prullebak kan hij niet )en hoe past ze zich weer aan thuis, ja en loslopen zal ze niet meer kunnen denk ik....ik leef erg mee met het baasje van Qtje en alle zoekers en heb respect dat ze zoveel hoop blijven houden...

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ook ik heb een opmerking over Q.
Ik denk dat wat er als Q op de cams gezien wordt niet gaat om Q.
Ik ben echt bang dat er voor niets gezocht wordt, ik ben bang dat Q ergens anders woont doordat zij is gevonden en meegenomen is door mensen die haar niet meer kwijt willen.

Ik neem daarentegen mijn petje af voor de mensen die maar blijven zoeken, zowel op de dag als in het donker.
Hoop echt mee dat zij gevonden wordt, maar is vrees er echt voor :'(

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Ik betwijfel ten zeerste of ze daar idd nog rondloopt. Als dat zo is zou dat al een wondertje op zich zijn. Een teckel vindt idd eten genoeg, maar van wat ik toch wel denk te weten van honden is dat ze hun weg naar huis gaan zoeken! Daar zijn meerdere verhalen van bekend en een daarvan heb ik van zeer dichtbij meegekregen. Een witte herder van vrienden van mij is in Belgie weggelopen, ze woonde in Nederland en uiteindelijk na een zoektocht van 2 maanden waarbij ze nooit gesignaleerd was, is ze terug gevonden. Doodgereden op de snelweg, 20km van huis af ... en zeker 130km van de plaats waar ze weg was gelopen. Zou het dan niet logisch zijn dat Quirine die in Noordwijk woont toch wel de weg naar huis zou gaan zoeken en die ook wel kunnen vinden?

Als ze al drie maanden geen medicijnen heeft gekregen hoe nodig waren die medicijnen dan? En als ze zo nodig zijn voor haar, hoe kan ze dan overleven zonder?

En wie weet zeker dat het Quirine is die gezien wordt? Ja mensen kunnen een halsbandje beschrijven, maar hoeveel kleine hondjes lopen rond met roze Rogz bandjes? Dat lijkt al snel op elkaar. En haar horen blaffen en dan op een geluidsopname luisteren en kunnen zeggen dat het echt hetzelfde klinkt. Dat vind ik ook een knappe. Ik heb het blaffen van mijn eigen Myla opgenomen, en op een geluidsopname klinkt haar blaf zelfs in mijn oren anders. Dus als ik dan een hond hoor blaffen, en ik zie hem niet, op het bandje klinkt het blaffen hetzelfde, dan zou ik er eigenlijk vanuit gaan dat het niet mijn hond zou zijn. Helaas.

Ik hoop dat ze gevonden wordt ... maar ik ben er toch heel bang voor. En als ze gevonden wordt denk ik idd dat ze bij mensen thuis zit. En dat het Q-team (mooie naam overigens), daar ook in die richting zoekt maar dat dus niet op internet bekend wil maken want ik begrijp dus nu uit het topic dat alleen mensen die zoeken alle informatie krijgen omdat ze sommige dingen niet op internet kunnen zetten.

Alle begrip voor uiteraard. Maar een topic van meer als 100 pagina's met alleen maar berichten die positief moeten zijn etc, dat gaat er bij mij niet in. Ook kritische vragen kunnen een ander licht op de zaak werpen.

Uiteraard hoop ik wel dat Quirine gevonden gaat worden! Dat staat voorop!

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Over de twijfel of het wel Q is die daadwerkelijk gezien is... Ik weet niet van hoe dichtbij ze gespot wordt steeds? Q is namelijk een héél zeldzaam type teckel. Een getijgerde ruwhaar zie je echt maar heel heel zelden en valt zeker wel op. De aftekening van haar vacht zie je ook echt niet over het hoofd.

De kans dat ze wordt verward met een ander hondje is dus wel heel erg klein. Mits ze dus niet gesignaleerd is in de zin van: ik zag daar een schim wegduiken die wel wat op een teckel leek... Als jullie begrijpen wat ik bedoel.

honden page profiel Simone en MikeSimone en Mike

honden foto van Simone en Mike

nouja ik blijf echt hopen dat ze terug komt
maar het is wel erg appart 100 pagina's alleen zonder informatie waar je kan zoeken
en helemaal de laatste paar dus ze weten wel iets alleen zeggen ze het niet
terwijl iedereen volgens mij erg meeleeft.........

ik hoop gewoon dat ze terug komt maar dat blaffen ja ik geloof het niet

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Over de twijfel of het wel Q is die daadwerkelijk gezien is... Ik weet niet van hoe dichtbij ze gespot wordt steeds? Q is namelijk een héél zeldzaam type teckel. Een getijgerde ruwhaar zie je echt maar heel heel zelden en valt zeker wel op. De aftekening van haar vacht zie je ook echt niet over het hoofd.

De kans dat ze wordt verward met een ander hondje is dus wel heel erg klein. Mits ze dus niet gesignaleerd is in de zin van: ik zag daar een schim wegduiken die wel wat op een teckel leek... Als jullie begrijpen wat ik bedoel. "



Nee zonder gein, wat ik me dan afvraag waarom Q nooit heeft gereageerd op het roepen/nabijheid van Letty (baasje) of roedelgenootjes.. Ja, eigenwijs, maar denk jij dat een teckel zover gaat?
Zouden Karel en Pekipijn;-) ook niet terugkomen?

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Ik heb me dat ook vaak afgevraagd, maar ik weet het echt niet. Teckels (en de ruwharen die ik ken hebben dat nog een stukje sterker dan hun soortgenoten) zijn zo verdomd zelfstandig.

Ik durf echt niet volmondig te zeggen dat die van mij na zo'n tijd niet een switch in hun koppie zouden maken en weer gewoon vrolijk op me af zouden rennen. Wel als ze op dat moment in paniek zouden zijn en nog bezig waren met "mij kwijt zijn". Maar als Q daar al overheen is en zich met compleet andere dingen bezighoudt... Dan kan het goed zijn dat dat konijn dat ze aan het vangen is belangrijker is dan het geroep van haar baasje.

Teckels zijn leuke, lieve honden, maar ze bepalen wel zelf wat ze op dat moment belangrijk vinden. Is ook niet heel gek als je naar de geschiedenis en het gebruiksdoel van het ras kijkt. Er zijn er bij die dat nauwelijks meer in zich hebben, maar bij die van mij zie ik dat nog wel heel duidelijk terug.

Ikzelf twijfel er dus ook absoluut niet aan dat ze daar nog gewoon kán zijn. Maar het kan natuurlijk ook net zo goed zijn dat ze is meegenomen of al niet meer leeft. Maar die kansen schat ik niet groter in dan dat ze daar haar eigen schuilplekjes heeft en haar eten bij elkaar jaagt.

honden page profiel Simone en MikeSimone en Mike

honden foto van Simone en Mike

 iete wat overdreven ;-)

maaarrrrrrrrrrrr het is wel een punt
mike smeert hem ook wel eens en heeft het dan heel druk met hondjes pesten ballen afpakken en op zn tijd bijten in broekspijpen

maar als ik em streng roep weet hij niet hoe snel hij komen moet

honden page profiel karin en milokarin en milo

honden foto van karin en milo

ik reageer zelden maar kan het nu niet laten

ik volg het Q topic ook al een poosje
en mijn vermoeden is ook dat ze allang bij iemand anders zit ...of erger waar je niet aan moet denken

op de vragen over het medicijngebruik krijg je geen antwoord en heb dan ook mn twijfels of ze die wel gebruikt
bij 9 van de 10 vermissingen staat dat het vermiste dier medicijnen gebruik
mss in de hoop dat wanneer mensen haar vinden haar terug geven omdat ze niet dure onkosten vast willen zitten

en tevens vind ik het ook vreemd dat Q niet reageer op de stem van dr baasje

al met al hoop ik wel dat Q ergens opduikt en met dr baasje herenigd kan worden

honden page profiel Simone en MikeSimone en Mike

honden foto van Simone en Mike

maar zo lang er bij staat HOGE beloning ja dan wil de Q kern de touwtjes niet uit handen geven
het lijkt mij dat je alles zegt wat je weet zodat het hondje thuis komt en schijt aan de HOGE beloning
misschien krijg je een kaartje voor de euromast die is hoog ;-)

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Maar maakt het uit of en wat voor medicijnen ze gebruikt of dat het een mogelijke motivatie is voor mensen die haar hebben meegenomen om haar terug te brengen? Voor ons niet toch? :-)

Karel gebruikt ook medicijnen. Zonder die medicijnen voelt hij zich helemaal niet lekker. Hij heeft ze in mijn ogen dus nodig. Maar zonder medicatie valt hij absoluut niet dood neer en zal hij ook prima kunnen overleven. Zelfs als hij zelf zou moeten jagen.

honden page profiel karin en milokarin en milo

honden foto van karin en milo

maakt ook niets uit leila

maar vind het vreemd dat die vraag niet beantwoord word
waarom word daar zo geheimzinnig over gedaan ????

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Ik denk precies daarom. :-) Het klinkt nog belangrijker wanneer er vermeld wordt dat ze medicatie gebruikt. Voor ons als HPers is een vermissing al reden genoeg om te zoeken, maar voor veel andere mensen niet.

Vergeet niet dat er ook een heleboel gasten (en dat zou dus ook iemand kúnnen zijn die haar in huis heeft bijvoorbeeld) meelezen hier. Als hier dan open en bloot vermeld wordt dat ze het zonder medicatie ook wel redt, zijn er mensen die het allemaal meteen een stuk minder belangrijk vinden.

Afijn, is ook maar een mogelijke verklaring ervoor. Ik weet het ook niet natuurlijk, maar ik kan me zoiets wel indenken.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

off topic,

@Leila, sorry voor dat lachebeertje bij jouw antwoord.
Het was niet de bedoeling om jou uit te lachen om wat je schreef, het is de manier waarop je dingen schrijft en ik zat nog teveel met mijn hoofd bij jouw andere topic.;-)

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Haha ja dat snapte ik! O-)

honden page profiel Simone en MikeSimone en Mike

honden foto van Simone en Mike

ja ik blijf het gewoon vaag vinden........
hoge beloning
medicijnen.....

Q zit allang bij iemand of is dood

of ze chanteren het baasje

want dit kan gewoon niet
iedere dag zoeken er mensen

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Ondanks de goede bedoelingen bij dot topic gaat het toch op slot. Uit respect voor de baasjes van Q. We gaan met het team overleggen of het op slot blijft, of dat het later weer open kan.

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

Ik kijk ook zo nu en dan in dat topic, maar wat ik niet snap (en ik heb meerdere mensen dat zien vragen, zonder antwoord overigens) is dat Quirine steeds gezien wordt, maar hoe? Alleen maar via de cam of wordt ze ook in real life gespot?

Ik heb ook af en toe op de cam gekeken maar volgens mij kan je daar nooit duidelijk zien wat voor beest het is laatst staan de kleuren waaraan je Q zou moeten herkennen.

Niet lullig bedoeld hoor, ik hoop echt dat Q gevonden wordt, maar ik heb het idee dat Q al lekker bij iemand anders voor de kachel ligt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vragen Quirine" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: voor de 1ste x fietsen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^