Krabben en bijten (jeuk?) na antiwormen pasta

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Denise & HappyDenise & Happy

honden foto van Denise & Happy

Hallo allemaal,

Afgelopen zaterdag 20 december hebben we onze chihuahua pup Happy antiwormen pasta gegeven op aanraden van de DA. Zijn buikje stond helemaal bol! 
Ik weet niet zeker of het precies vanaf dat moment is, maar het is ons opgevallen dat Happy de laatste dagen veel aan zijn poten bijt en zichzelf krabt. Misschien dat hij jeuk heeft. 
Mijn moeder dacht dat het misschien kon komen door de pasta omdat het antibiotica zou zijn en mensen deze bijwerkingen ook wel eens hebben. 
Hij is nog maar heel klein, vandaag precies 3 maandjes oud en weegt 800 gram. Maar verder helemaal gezond volgens de DA (op de wormen na).

Heeft iemand een idee of het daardoor zou kunnen komen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Krabben en bijten (jeuk?) na antiwormen pasta " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Joop (Gast)

In ontwormingspasta zit GEEN antibioticum maar een ontwormingsmiddel.

Welk merk hebben jullie gebruikt?

In principe krijgt een hond geen jeuk van een ontwormingspasta, alleen als hij er allergisch voor zou zijn, maar die kans is erg klein.

Veel logischer is een andere oorzaak van de jeuk: vlooien/mijten bijvoorbeeld, of stress, of krabben aan zijn halsbandje (ik noem maar wat).

Hoe vaak jeukt hij eigenlijk? Echt de hele tijd of af en toe? Chihuahua's bijten wel vaker af en toe aan hun poten.

honden page profiel Denise & HappyDenise & Happy

honden foto van Denise & Happy

Dat dacht ik ook.. Maar laatst was hier een DA assistente (kennis van ons), Happy was moe en sliep veel die dag. Toen zei ze: ja hij moet herstellen van de antibiotica, dat is heftig voor zijn klein beestje. Binnen 48 moet er verbetering zijn en binnen een week zou hij weer helemaal hersteld moeten zijn.

Dus toen dacht ik, hmm zou er wel antibioticum in zitten dan? En aangezien zij er meer van weet dan ik nam ik dat van haar aan.

We hebben van de DA Vitaminthe gekregen. 

Happy draagt nog geen halsbandje. Stress zou wel kunnen, hij is pas sinds 18 december hier in huis. Opeens weg van zijn ouders en broertjes en zusjes en een nieuw huis plús de drukte van Kerst. Ik heb een beetje in zijn vacht gekeken, ik zie niks zitten. Maar het zou kunnen.. 

Hij krabt zeker niet de hele tijd, maar wel meer dan de eerste twee dagen dat hij hier was. Sinds we 20 december bij de dierenarts zijn geweest ging hij voor het eerst krabben richting de plek waar hij de vaccinatie had gekregen - leek me logisch. Maar daarna is hij blijven krabbelen en ja volgens mij rond zaterdag (toen hij de pasta kreeg) meer. En ook op zijn bootjes gaan bijten. 

Zijn nagels zijn nog wel lang en scherp als kattennageltjes dus ik dacht misschien doet hij het daarom..

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Een ontworming is altijd heftig. Het hele darm stelsel wordt ontregelt en moet zich dus weer herstellen.

Heftige jeuk duidt vaak op een allergische reactie. Ben je mss recent van brokken of snoepjes veranderd? Heeft hij recent entingen gehad? Het zou natuurlijk ook 'gewoon' van de pasta kunnen.

honden page profiel Denise & HappyDenise & Happy

honden foto van Denise & Happy

@Roosje,
We hebben Happy pas sinds 18 december. Ik heb hetzelfde voer gekocht als hij kreeg bij de vorige eigenaar: Royal Canin. Maar miss heb ik wel andere snoepjes, dat zou kunnen inderdaad.
En ja, hij heeft 20 december een inenting gehad. Sindsdien is hij gaan krabben. Eerst alleen naar de plek waar de spijt gezet was. Later ook op andere plaatsen (na 2-3 dagen ongeveer) en ook het bijten  op de pootjes werd meer. Kan het met de inenting te maken hebben?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Dat kan zeker de jeuk verklaren. Ook een combinatie van ontwormen en vaccineren kan tot problemen leiden. Dit is maar een klein hondje dat regulier een volle dosis vaccinatievloeistof krijgt. Tel uit je winst. Als deze klachten aanhouden, dan zou ik me wenden tot een bekwaam holistisch dierenarts die ervaring heeft met vaccinatieschade. Als  je betrouwbare adressen wilt, dan kun je me PB'en. Voor nu zou ik een goed probioticum geven.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Een allergie voor een vaccinatie heeft vaak te maken met het kippeneiwit dat erin zit. Kip zit echter ook in Royal Canin. Dat hij na de vaccinatie is gaan krabben kan ik verlaren omdat er met de vaccinatie ineens pure kippeneiwit ingespoten wordt, wat met de brokken natuurlijk niet zo is.
Een andere verklaring is dat je hond op de chemische stofjes in de enting en/of ontworming reageert.
Nog een verklaring kan zijn dat je hond op je koekjes/kluiven reageert.

Honden die allergisch zijn, reageren vaak op rund, kip, graan en chemische stofjes.

Royal Canin is een product waar verkopers veel winst op maken. Het is echter zeer vergelijkbaar met het supermarkt voer: veel granen, veel chemische stofjes en weinig vlees. Dit terwijl een hond natuurlijk afstamt van de wolf en dus een vlees eter is..

Ik zou je willen adviseren om toch kritisch naar je voeding te kijken en opzoek te gaan naar een beter voer waar zo min mogelijk chemische stofjes in zitten, zo min mogelijk graan (rijst hoort daar ook bij) en zo veel mogelijk vlees. Soorten waar ik dan aan denk:
- Orijen 6 fish (80% vis, 0% graan)
- Fish4dogs (55% vis, 0% graan)
- Renske vers (80% vlees/vis, kleine hoeveelheid bruine rijst wat minder allergie gevoelig zou zijn)
- Of gewoon kvv of barf. Dat zijn rauwe vlees voedingen voor de hond.

Als je beloningen en/of kluiven rund bevatten en je hondje dat bij de fokker niet kreeg, zou ik die niet meer geven. Geef een beloning dat bij het door jouw gekozen voer past. Kies je voor vis, dan neem je dus 100% vis beloningen.

En tot slot je dierenarts: Ik zou eens verder kijken naar een andere dierenarts omdat ik sterk het idee krijg dat hij/zij niet weet waar ze het over heeft.

honden page profiel Denise & HappyDenise & Happy

honden foto van Denise & Happy

" Royal Canin is een product waar verkopers veel winst op maken. Het is echter zeer vergelijkbaar met het supermarkt voer: veel granen, veel chemische stofjes en weinig vlees. Dit terwijl een hond natuurlijk afstamt van de wolf en dus een vlees eter is..
"

@Roosje,

Dank je wel voor je reactie! Ik ben wel verbaasd over je reactie. Ik heb me  bij de dierenwinkel (Pet's Place) laten adviseren over het voer. Ze vertelde me dat Royal Canin het duurst was (in hun schappen), maar dat daar het minste granen en het meeste vlees in zat en dat het daarom duurder was en beter voor de hond. Dat is de reden dat ik dat voer heb genomen! 
Ik vind het geen enkel probleem om op iets anders over te stappen, zeker niet als het beter is voor de pup. Ik dacht een goede keuze gemaakt te hebben.. 

En het was niet mijn DA, het was een kennis die DA assistente is. En niet bij mijn dierenarts :-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Je kunt kijken op www.voerwijzer.com. Daar vind je heel veel info over bijna alle mogelijke hondenvoedingen.

Je bent helaas niet de engiste die dat verhaal te horen krijgt en daarom het product koopt.. In werkelijkheid verdient in dit geval de Pet's place enorm aan jouw zak RC.
In RC zit naast heel veel graan en weinig vlees ook nog heel veel chemische toevoegingen, waarvan conserveringsmiddelen, zie onderstaande link wat daarmee gebeurd:
http://www.lifetimepetfood.nl/Chemische.htm

RC is inderdaad een heel duur voer. Je betaald voor de naam, de reclame en dubbel en dwars het brood van de verkoper en fabrikant.

Als je overstapt van voer, doe dit dan wel geleidelijk. Zet je pup dus niet in 1x op het andere voer, maar meng het minimaal 7 dagen.
Als je over wilt stappen op kvv of barf, dan moet je absoluut niet mengen. Alleen Renske vers kan gemengd worden met brokken of kvv/barf. Als je kvv of barf mengt met brokken, dan is er een zeer grote kans dat je hondje last van zijn buikje krijgt omdat deze 2 op verschillende manieren verteerd worden.

Als je over stapt op welk voer dan ook, hou er dan rekening mee dat je hondje de eerste 8 weken ziek kan zijn. Dit noemen ze ontgiften. De chemische stofjes en het geen waar je hondje op reageert moeten het lijfje uit.
Omdat je hondje nog vrij jong is, verwacht/hoop ik dat het minder lang als 8 weken duurt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Krabben en bijten (jeuk?) na antiwormen pasta " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Negatief imago Dalmatische hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^