Help ten einde raad! Antiblafband met vibratie gebruiken??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Dag lieve allemaal,

We zijn zeer blij en gelukkig met onze twee honden. Bibi de franse bull, en Fleurtje de jackrussel. Beiden hondjes hebben we pas met een leeftijd van drie maanden gekregen. Ondanks het feit dat ze beiden dus de belangrijkste piriode van hun socialisatie mis hebben gelopen zijn ze goed opgeknapt, en kunnen goed met andere honden overweg. Mijn vraag is een vraag die betrekking heeft over hondje Fleur. ..Want bij haar was bij aankomst toch wel enig afwijkend gedrag te zien.. Blaffen naar alles wat beweegd, met name kinderen en katten.Dus we hebben haar des te meer  hiermee positief mee in aanraking mee gebracht. Tevens kwam na een half jaar een zwerfkat aan wandelen die hebben we in huis genomen. Bijde honden slapen samen met de kat tommy in de mand. Maar denk maar niet dat het blaf gedrag naar katten hierdoor minder werd bij fleur..! het werd meer en meer. Het zelfde geld voor het blaffen naar kinderen. Des te meer hebben we kinder geprobeerd leuk te maken voor Fleur met snoepjes enz.. Gedrag negeren, toe spreken, afleiden met bal enz enz niks helpte meer tegen het blaffen.

Nu blaft feur ook naar anderen mensen (heeft ze altijd al een beetje gehad.) Echter is het niet meer alleen een blafje ze blijft tekeer gaan naar alles wat beweegd, afleiden lukt niet meer.(bal, worst enz enz)  Dit zelfde vertoont ze naar andere honden(omdat het beweegd) maar ze is heel lief als ze uiteindelijk bij de hond aankomt. Bij vreemde honden laat ze ene keer hierin wel heel extreem onderdanig gedrag zien, terwijl de andere keer extreem dominant gedrag. (echt haren overeind en kop er op..) Fleur is een super lieve hond, maar ik zit echt met mijn handen in mijn haren.

Ook mijn andere hond bibi heeft met haar rustige energie geen invloed op het gedrag van fleur. Fleur luisterd wel heel erg goed, maar in dit gedrag ben ik haar helemaal kwijt geraakt.. Prima hond als we alleen ergens afgelegen zouden wonen dus..Maar helaas woon ik in de stad, en kan ik de mensen, kinderen en dergelijk niet ontwijken. Daarbij komt dat ik momenteel in verwachting ben, en zo graag dit gedrag wil verminderen. Een hond mag van mij zeer zeker blaffen, maar dit kan niet meer. Het beperkt ook mijn contact met mensen...  Die kunnen starks niet in de kinderwagen kijken naar onze baby, daar zorgt fleur wel voor;-)

IK ben tegen anit-blaf banden.. Toch zit ik zo diep met mijn handen in mijn haren dat ik een blafband van petsafe besteld met vebratie. Al enkele dagen kijk ik er naar, wel of niet gebruiken? Hoe gaat mijn hondje fleur reageren. Ik wil het niet nog erger maken.

Heeft iemand tips of ervaring met anit-blafbanden met vibratie? (dus niet met E-stroom!!!)

Alvast heel erg bedankt,
Linda

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Als je dan toch voor zo iets kiest zou je dan niet eerst een band die een geurstof afgeeft proberen?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Je hond blaft vanuit angst en zelf wil ik dit begeleiden en niet corrigeren. Heb je al eens gedacht om er iemand bij te halen en jou te gaan begeleiden?

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ahh wat fijn dat je mee denkt! Thanks. Heb echter vernomen dat de geur erg lang blijft hangen, en dus straffend blijft?

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Hoe oud is Fleur?

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Fleur is bijna drie jaar. Hoe ouder zij word, hoe erger het gedrag word. We hebben ook al extra cursus gevolg. Ze luisterd echt heel erg goed, en heeft plezier tijdens training (veld is open en blaffen naar heel veel mensen en honden vind fleur niks aan. ) Ik besef dat er een stuk angst bij zit. Blaffen naar alles wat voorbij komt is wel aantrekkelijk voor fleur, of nodig in haar ogen. Raakt zich zelf hierin kwijt....

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou er nooit aan beginnen,wat je hebt besteld ,afzeggen of retourneren.Als je je hond 'stuk'wilt maken,dan moet idd het gedrag wat voort komt uit ongenoegen gaan straffen en stoppen met iets wat hem angstig gaat maken,daar komt heel veel stress bij kijken,stress boven op stress.

Je weet dat er bij stress ook stress hormonen vrijkomen die dagen nodig hebben om weer afgebroken te worden? 5 Dagen ongeveer,daar krijg je uiteindelijk een veel onstabielere en ongelukkige hond voor terug.

Hier nog een stukje over blafbanden,scrollen naar onder:
Over het gebruik van blafbanden

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Belangrijk is hierbij hoe jezelf erop reageert en wat je doet om een balans te creeëren in lichamelijke beweging, geestelijke beweging en rust.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Wat hier waarschijnlijk ook meetelt is dat het zelfbelonend gedrag is geworden. Fleur blaft, mensen lopen weg ( of gewoon voorbij, maar ze zijn wel verder van fleur weg gegaan tijdens het blaffen). Dus Fleur denkt dat haar geblaf de oplossing is voor haar angst voor kinderen en dat wat beweegt.
Het is geen oplossing, maar misschien helpt het de situatie anders te bekijken. Ik lees dat je ook al veel hebt gedaan en geprobeert op een positieve manier. Das heel goed en zou ik zeker mee doorgaan. het liefst onder begeleiding van een deskundige. Die kijken naar jou én Fleur en de rest van het gezin en pikken daar vaak andere dingen uit op dan je misschien zelf ziet.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Bedankt voor je fijne en prettige reactie. We zijn inderdaad in gaanzien dat het blaffen voor fleur zelf belonend gedrag was geworden, omdat alles wat langs komt verdwijnt als ze blaft. Dit zijn we extra gaan oefenen. (mensen gevraagd op straat of we even bij hun mochten blijven staan, of mee mochten lopen.) Maar blaffen stopte niet, boze blik van andere mensen ook niet;-)

Gevolg... de nagatieve energie bleef aanwezig bij een ieder...

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

bedankt voor jullie reacties tot zo ver, en gedachtegang':-)Hebben jullie mogenlijk andere oplossingen, want we hebben echt al van alles geprobeerd om dit gedrag te stoppen.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

(bedankt voor de tip, betreft het inspreken van een comando. Echter is er binnenhuis (als ik geen bezoek krijg) geen problemen. Het is echt buitenhuis, en tijdens dit gedrag reageerd ze dus niet op een camando.. Ik denk dat fleurtje binnen huis juist zou blaffen om mijn stem te horen, als ik zo iets zou gebruiken hihihi. Wel echt prachtig dat het bij jou hond helpt!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik zou ook nooit met dat soort dingen beginnen. Geen enkele blafband en ook niet van die dingen die een hoge piep afgeven wanneer een hond gaat blaffen.

De hond blaft om een rede. Je zult deze rede (desnoods met een GT die bij jou thuis komt) moeten vinden.

Een hond straffen op het moment dat hij blaft is niet effectief. Zeker niet als een hond uit angst blaft. De hond zijn angst wordt dan bevestigd en daarmee wordt hij nog angstiger, wat uiteindelijk tot agressie (bijten) kan lijden.

Het kan ook zijn dat de roedel verhoudingen verkeerd liggen (kijkend naar je foto). Dat de hond dus denkt dat hij de baas is en dat hij jou dus moet beschermen. Nu jij zwanger bent, zal dit alleen maar toe nemen.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Wat jou kan helpen is BAT.

B.A.T. Veel honden weten tegenwoordig niet meer hoe ze een hond moeten benaderen en gaan daarom maar meteen grommen, uitvallen of trekken aan de lijn. Ze vergeten de hondentaal (kalmerende signalen). BAT is een techniek waarbij je de kalmerende signalen benadrukt (beloond) en zo de hond weer leert kijken naar een andere hond zonder agressie en dat de hond zelf een keuze maakt voor conflict vermijdend gedrag. Dit kan zijn door kijken naar de andere hond en daarna bv. te gaan snuffelen. Of na het kijken de kop te gaan draaien. We gaan het kijken naar de hond met een beloningswoord markeren en daarbij maak ik gebruik van een functionele beloning, nl. weglopen van de situatie. Door dit in scene te zetten en gebruik te maken van een stabiele hond ga je je hond zien veranderen. Mijn honden heb ik al vaak in kunnen zetten om andere honden weer fijne ontmoetingen te hebben. Veel mensen willen juist dat hun hond alleen maar kijkt maar hunzelf maar ik wil juist het tegenovergestelde, leren dat er een wereld is waar gewone ontmoetingen mogen plaatsvinden. Deze methode is ontwikkeld door Grisha Steward.

Mocht je dit willen toepassen dan kan ik je helpen of doorsturen naar een collega trainer. In welke provincie woon je?

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Bedankt voor je fijne reactie. Klinkt echt super, en zou zeker niet verkeerd zijn voor mij en Fleur. Hond bibi is ook zeer stabiel, en helaas neemt ze daar niks van over? Bibi spreekt het gewenste honden gedrag zeer goed. Heb jij mogenlijk een idee hoe het komt dat ze niks van haar maatje bibi over neemt? IK gebruik bibi ook vaak als bunker in de hoop dat Fleur haar enrgie over neemt.. maar helaas. IK ga eens meer over deze methode lezen. IK ben alleen bang dat dan niet alles opgelost is .. Bedankt tot zo ver!

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Ga je welééns apart met haar wandelen en zo ja; merk je verschill in het (blaf)gedrag?

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

voor training neem ik de honden appart. En soms als ik even bibi wat meer rust wil geven  tijdens de wandeling en mijzelf" wandel ik alleen:-) Fleur blaft dan veeeeel minder.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik had hier ook een stuiterende blaffert. Mee op trainingen geweest e.d. (het is mijn eerste eigen hond) maar daar werdt het alleen maar erger ipv minder. Dus ik ben verder gaan zoeken en indd ook bij een GT terecht gekomen die met kalmerende signalen werkt. Lootah was gewoon helemaal overprikkeld en hij had een trauma doordat hij een keer heel erg door een hond is gegrepen.

En als er stresshormonen in de bloedbaan zitten kan het wel tot een week duren voordat deze afgebroken zijn, maar als er in de tussentijd steeds nieuwe prikkels bijkomen, daalt dat dus nooit. En dan blijf je een hond houden die niet normaal op zijn omgeving reageert en ook niet vatbaar is voor afleiding door jou. Zie ook de afbeeldingen hieronder...




Wat ik heb gedaan met lootah is het volgende;
- plakplastic voor de ramen tot waar hij kan kijken (wij hebben ramen tot aan de grond en geen voortuin).
- op rustige tijdstippen wandelen (evt alleen als je ze nu samen uitlaat)
- korter, maar vaker, wandelen.
- speurspelletjes en veel laten snuffelen tijdens het wandelen (komen endorfines bij vrij en dat werkt rustgevend)
- Braingames doen, kong vullen e.d. geestelijke stimulatie.
- geen actie spelletjes (bal gooien, touw trekken) want daar wordt adrenaline bij aangemaakt (eigenlijk bij alles wat snelheid bevat, rennen e.d. dus ook)

De clue is dus eigenlijk. Zorg voor een prikkelarme omgeving.En stimuleer de geest en endorfine aanmaak (dit werkt adrenaline tegen). Bij Lootah is het echt 200% minder geworden.

En als ze blaft naar mensen en honden, blaffen is een afstandsvergotend communicatie middel. Ze geeft aan de situatie bedreigend te vinden en geeft daar haar grenzen aan. Probeer te vermijden dat die grenzen steeds overschreden worden. Ga buiten de andere kant op als er mensen aan komen waarvan je weet dat ze daarop reageert. Vermijd spannende situaties. Wat vaak wel weer goed werkt is op voor haar prettige afstand parralel lopen aan elkaar (in dezelfde richting) dat werkt vaak heel positief en niet bedreigend.

Maar eigenlijk veroorzaakt alles wat nadert stress. Helemaal als dit in een rechte lijn is en mensen/andere honden je hond strak aankijken. Honden die netjes kalmerende signalen gebruiken gaan even staan snuffelen, lopen rustig in een BOOGJE op elkaar af en reageren goed op elkaars lichaamstaal. Aan de lijn kunnen honden dit gedrag niet goed laten zien ;-) En ik merk bij Lootah dat hij op dat soort dingen heel erg reageert.

Dus ik hoop dat je hier even iets aan hebt :-)

Anoniem (Gast)

tjee wat een pracht verhaal en voorbeeld schets je hier zeg. bedankt voor je informatie.;-)

Anoniem (Gast)

oeps ik zie dat ik al uitgelogd ben... Maar de reactie van de anonieme gast is van mij. (de persoon die de vraag opgesteld heeft:-)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Blaft ze ook vanuit de auto naar dingen?

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

vanuit de auto blaft ze alleen naar dingen als we bijna thuis zijn... Veder vind ze de auto erg leuk, en ligt de hele weg altijd heerlijk te slapen;-) Tot we een bepaalde bocht maken, dan weet Fleur dat we thuis zijn, en dat laat ze weten!

Cotons (Gast)

@Amber
Wat een mooi stukje leesplezier. Exact zo heb (en doe ik nog steeds)  ik het ook gedaan met mijn blafmonster. Het is een hele weg maar geeft  zoveel voldoening. :-D

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Wat Amber heeft gedaan heb ik dus ook gedaan bij Koda.

En ook bij hem zie ik heel veel verbetering hij is echt veel rustiger.

Hij kan inmiddels naar een ander hond kijken zonder te blaffen. Bij de ene hond moet de afstand wel groter zijn als bij de andere. Hij bouwt nog wel spanning op maar veel minder en na de ontmoeting schut hij zich even lekker uit en dan is de spanning zo goed als weg.

Dat van die ramen scheelt hier ook, Koda ging de hele dag zitten waken waardoor hij de hele dag door al behoorlijk hyper was. Hij heeft zoveel meer rust nu dat niet meer nodig is.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Het is alleen wel verstandig dat je begeleiding krijgt Iemand die werkt volgens BAT of kalmerende signalen. Wat een mooi boekje is, is de kalmerende signalen van Turid Rugaas. Ik heb wel een pdf voor je van het boek als je interesse hebt. Stuur me dan maar even via pb je mail adres dan stuur ik het op.

Welke provincie woon je? Misschien kunnen we iemand aanraden. Het is een hele mooie en fijne manier van omgang met je hond.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

nou heel graag, alle info is welkom. ;-)

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.



LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Ik had hier ook een stuiterende blaffert. Mee op trainingen geweest e.d. (het is mijn eerste eigen hond) maar daar werdt het alleen maar erger ipv minder. Dus ik ben verder gaan zoeken en indd ook bij een GT terecht gekomen die met kalmerende signalen werkt. Lootah was gewoon helemaal overprikkeld en hij had een trauma doordat hij een keer heel erg door een hond is gegrepen.

En als er stresshormonen in de bloedbaan zitten kan het wel tot een week duren voordat deze afgebroken zijn, maar als er in de tussentijd steeds nieuwe prikkels bijkomen, daalt dat dus nooit. En dan blijf je een hond houden die niet normaal op zijn omgeving reageert en ook niet vatbaar is voor afleiding door jou. Zie ook de afbeeldingen hieronder...




Wat ik heb gedaan met lootah is het volgende;
- plakplastic voor de ramen tot waar hij kan kijken (wij hebben ramen tot aan de grond en geen voortuin).
- op rustige tijdstippen wandelen (evt alleen als je ze nu samen uitlaat)
- korter, maar vaker, wandelen.
- speurspelletjes en veel laten snuffelen tijdens het wandelen (komen endorfines bij vrij en dat werkt rustgevend)
- Braingames doen, kong vullen e.d. geestelijke stimulatie.
- geen actie spelletjes (bal gooien, touw trekken) want daar wordt adrenaline bij aangemaakt (eigenlijk bij alles wat snelheid bevat, rennen e.d. dus ook)

De clue is dus eigenlijk. Zorg voor een prikkelarme omgeving.En stimuleer de geest en endorfine aanmaak (dit werkt adrenaline tegen). Bij Lootah is het echt 200% minder geworden.

En als ze blaft naar mensen en honden, blaffen is een afstandsvergotend communicatie middel. Ze geeft aan de situatie bedreigend te vinden en geeft daar haar grenzen aan. Probeer te vermijden dat die grenzen steeds overschreden worden. Ga buiten de andere kant op als er mensen aan komen waarvan je weet dat ze daarop reageert. Vermijd spannende situaties. Wat vaak wel weer goed werkt is op voor haar prettige afstand parralel lopen aan elkaar (in dezelfde richting) dat werkt vaak heel positief en niet bedreigend.

Maar eigenlijk veroorzaakt alles wat nadert stress. Helemaal als dit in een rechte lijn is en mensen/andere honden je hond strak aankijken. Honden die netjes kalmerende signalen gebruiken gaan even staan snuffelen, lopen rustig in een BOOGJE op elkaar af en reageren goed op elkaars lichaamstaal. Aan de lijn kunnen honden dit gedrag niet goed laten zien ;-) En ik merk bij Lootah dat hij op dat soort dingen heel erg reageert.

Dus ik hoop dat je hier even iets aan hebt :-) "

 Wat wordt er bedoeld met de displacement behaviors.

 

Ik vraag dit omdat Sadi erg ongeduldig is en als zijn moet wachten bij de stoep voor we oversteken om even een van de situaties te benoemen gaat ze onmiddelijk zitten krabben. (terwijl ze geen jeuk heeft want normaliter krabt ze ook niet) Zo gauw we gaan oversteken is het dan ook over.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  Wat wordt er bedoeld met de displacement behaviors.
 
Ik vraag dit omdat Sadi erg ongeduldig is en als zijn moet wachten bij de stoep voor we oversteken om even een van de situaties te benoemen gaat ze onmiddelijk zitten krabben. (terwijl ze geen jeuk heeft want normaliter krabt ze ook niet) Zo gauw we gaan oversteken is het dan ook over. "

 

Volgens mij is de nederlandse term overspronggedrag

 

ook heel mooi bij 2 katten die elkaar zien, en dan ineens besluit de ene zomaar om zich te gaan wassen... 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hondenuitlaatservice
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^