Is dit nou zielig of niet? Vervolg blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Hoi,
Naar aanleiding van mijn vraag aangaande slopen en blaffen van mijn beagle vorige week maar weer even een vervolg.
Ik heb nu een deken over de bench. Mijn hond blaft eigenlijk nog steeds constant als ze los is. Staat dan bovenop de leuning van de bank en blaft, rent heen en weer over de banken en tafel en raamkozijnen. Ik word echt gek van het blaffen.
Meestal (volgens mij) zonder reden maar ook als er iemand langs loopt of als ze ook maar iets hoort. Alleen stopt het blaffen dan niet als er niemand meer loopt.
Alleen als ik haar in de bench stop. Eerst blijft het blaffen maar binnen ongeveer 5 minuten is ze stil.
Alleen heb ik het gevoel de bench nu als straf te gebruiken want ze ligt er wel erg veel in. 
Bij blaffen geef ik eerst een speeltje of bot of knuffel en als het blijft gaat ze de bench in.
Het lijkt of ze daar toch tot rust komt.
Uiteraard wordt ze ook uitgelaten en als ik op de bank zit ligt ze lekker bij me. Dan blaft ze ook niet.
Maar is het nou zielig dat ze zoveel in de bench zit of moet ik dat idee van me afzetten en het zien als 'iets' om haar te helpen rustig te worden?
Wat vinden jullie?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is dit nou zielig of niet? Vervolg blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

http://www.hondenpage.com/hondenforum/133302/mijn-hond:-(.php

Het is wat verwarrend als je een nieuw topic opent wat eigenlijk vervolg is op het vorige topic.

Heb je al iets gedaan met de adviezen om wat minder te doen en eerst wat meer rust erin te brengen?

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Sorry voor de verwarring.Ik ben met alle tips bezig. We wandelen elke keer hetzelfde rondje en verder probeer ik haar inderdaad te laten rusten. Maar dat doet ze dus alleen verplicht in de bench helaas:-(

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Goed dat je al minder doet.

Misschien kun je haar na iedere aktiviteit wat langer in de bench leggen met een kauwbotje zodat ze verplicht wordt haar rust te nemen. Als je dit consequent volhoudt zal ze zelf op bepaald moment deze knop kunnen omzetten. Belangrijk is dat de bench op een prikkelvrije plek staat. Je kunt ook kiezen voor een andere prikkelvrije ruimte als haar dit beter bevalt.

Als ze beter in balans is kun je verder kijken wat ze nodig heeft. Belangrijk is ook dat je haar goed begeleidt. Laat haar niet blaffen, maar kalmeer haar en begeleid haar.

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Ze is niet te kalmeren als ze zo blaft, met geen mogelijkheid.Ze rent dan als een gek door het huis van bank naar bank en van raamkozijn naar raamkozijn.
Ik kan haar roepen wat ik wil en ze geeft me niet de kans in de buurt te komen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Je kunt haar ook niet kalm pakken aan een halsband en naar haar bench begeleiden en daar neerleggen met een kluifje?

En dat dit niet lukt als ze zich al helemaal over haar toeren blaft snap ik, maar ben het voor. Ga er veel meer bovenop zitten. Niet toestaan dat ze uit het raam aan het speuren is, maar haar bij de aanzet al stoppen. Heb je een plek waar ze niet uit het raam kan kijken, maak daar haar plek van. Zodra ze gaat zitten spotten breng je haar terug naar eigen plek. Dit alles kalm en zonder boosheid of straf, maar wel heel consequent. Jij vind het niet goed dat ze alsmaar met buiten bezig is...punt.

Hier help je haar mee. Ook zij is er niet bij gebaat dat ze een taak als poortwachter heeft die ze helemaal niet aankan. Ga veel meer rust in de hond brengen door haar duidelijk te laten weten wat jouw taak is en wat haar taak is. Bied daarnaast geestelijke uitdaging.

Onthoud dat je in alles moet gaan voorkomen dat ze zich al helemaal overhoop jaagt. Waar dan ook in.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ze is niet te kalmeren als ze zo blaft, met geen mogelijkheid.Ze rent dan als een gek door het huis van bank naar bank en van raamkozijn naar raamkozijn.
Ik kan haar roepen wat ik wil en ze geeft me niet de kans in de buurt te komen. "

Kalmeren doe je natuurlijk niet door te roepen, maar door net zelf heel erg rustig te zijn.
Wat je mischien es kan proberen om je hond op verschillende plaatsen rustig te houden: zet de bench steeds ergens anders. Als ze wel rustig is in een bench, kan je op die manier misschien een link leggen naar alle andere plaatsen van het huis. Dus de ene dag de bench in de woonkamer naast het raam, dan nast de bank, in de gang, in de keuken, enz enz. Misschien werkt het.

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Ik hoop in ieder geval dat er iets helpt want het wordt steeds erger. Gek word ik ervan en ik heb al overwogen te vragen of ze terug mag.Ik kan toch niet 24/7 met de hond op schoot gaan zitten en haar gaan zitten aaien? Of de ramen dichtplakken?
Nu heb ik om te proberen de bench maar bij mijn voeten onder mijn bureau gezet.
Vannacht is ze in ieder geval om half 5 begonnen (voor het eerst 's nachts) en ze is nog steeds niet stil geweest (alleen even toen ze buiten was)
Uit mijn vorige huis ben ik al weg gegaan vanwege het geblaf van mijn vorige hond. Waarom blaffen al mijn honden?:'(

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Anneke,

Het gaat om een herplaatser begrijp ik?
Hoe oud is de hond?
En wat is de reden dat de hond herplaatst moest worden?
Daarnaast is het een Beagle, een ras met een heel eigen karakter en behoeften, ik hoop toch dat je je daar van te voren over hebt ingelezen!!
Beagles zijn jacht honden, zijn oplettend, meestal eigenzinnig, gaan hun eigen gang, erg actief, met veel uithoudingsvermogen en vastberadenheid, waakzaam en intelligent.
Dit is een ras waar echt wat mee ondernomen moet worden, niet alleen voor in huis en 4 x per dag even uitlaten!
Heel ideaal zou zijn om te gaan speuren, als sport, 1 a 2 x per week bv of een jachttraining oid..
Verder in huis ook veel laten speuren/zoeken, lekkers verstoppen en laten zoeken, jezelf bv verstoppen en laten zoeken maar ook idd de intelligentie spellen, hondenpuzzels; hersenwerk/denkwerk!
Daarnaast ook echt voldoende rust/slaap zonder afleidingen.

Wat je ook niet moet vergeten is dat het om een herplaatser gaat!
De hond is nu een paar weekjes bij jou, de meeste honden raken dan al iets gewend idd, maar deze hond heeft een verleden, heeft al veel meegemaakt, moest om een bepaalde reden herplaatst worden en is nu bij een vreemd iemand in een vreemd huis!
Dat is voor een hond erg moeilijk en het kost veel tijd dat de hond een weg gevonden heeft en alles goed gaat!
Hier gaat heel veel tijd, geduld en training in zitten, ik hoop dat ja daar toch wel rekening mee hebt gehouden en je er ook zo in staat!!
Ga desnoods met de hond naar privetraining of laat een gedragtherapeut bij je komen.

Veel mensen maken de fout door te denken, ik neem een volwassen hond ipv een pup, das veel makkelijker en die heeft alles al geleerd!
Maar een herplaatser is misschien nog wel intensiever dan een pup!
Iets afleren of bijsturen is moeilijker dan aanleren namelijk!

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Ze moest herplaatst omdat de vorige eigenaren allebei 36 uur in de week werkten. En...........ze is geen binnenhond en heeft ruimte nodig om te hollen (letterlijk citaat).Ze zou niet slopen en niet blaffen. En eigenlijk deed ze dat in het begin ook niet.
Ik ga ook met haar op cursus (hoewel ze puppycursus en gehoorzaamheid gehad zou hebben) maar ik kan daar pas in januari terecht helaas.
Verder wil ik best tijd en aandacht in haar investeren anders was ik hier niet aan begonnen maar het kan niet zo zijn dat je met niets anders meer bezig bent lijkt me. Ik heb meer dieren en een huishouden en ook heel soms wat tijd voor mezelf nodig;-)
Daarbij heb ik het gevoel nutteloos bezig te zijn want werkelijk niets helpt.
Qua karakter had ik haar ingeschat op het niveau eigenwijs van een teckel en teckels heb ik vroeger altijd zonder problemen gehad.
Overigens, om je vragen verder te beantwoorden, is ze vorige week een jaar geworden. En als ik daaraan denk slaat de schrik me om het hart want nog 15 jaar dit geblaf trek ik echt niet.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Dat ze bij de vorige eigenaar niet blafte en sloopte, wil niet zeggen dat ze dat bij een ander nooit zou doen, alles is immers nu anders!
Ik kan me ook zo voorstellen dat ze bij de vorige eigenaar dus is tekort gekomen, die energie en frustratie kropt allemaal op, het kan zijn dat dat er nu uitkomt en daar moet dan aan gewerkt worden.
Nu moet je even investeren en alle tijd erin stoppen voor het beestje, kan immers niets aan de hele situatie doen, maar op termijn ook voor jezelf!
Als je nu het eerste jaar bv (ik noem maar iets)veel investeert, heb je grote kans dat je de 14 jaren hierna een hele leuke hond hebt!

Ook is ze nog maar een jaar en kan het zijn dat ze ook in de puberteit zit, ook voor de hond zelf een soms wat verwarrende fase!
Probeer het ook om te draaien en je in te leven in de hond!

Wat voor cursus ga je met haar doen?

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Ik vind het zeker ook zielig voor haar. Dat geblaf zal geen teken zijn dat ze lekker in haar vel zit.Ik ga in januari beginnen met elementaire gehoorzaamheid omdat ze voor puppycursus te oud is.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Het gevaar is echter wel dat je al gauw geneigd bent om haar idd zielig te vinden en dit ook uit te stralen, medelijden te hebben.
Ik denk dat dat niet hoeft, wel kun je proberen haar te begrijpen en haar rust en uitdaging geven.

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Ik denk dat ik in hoofdzaak onzekerheid uitstraal, helaas. Omdat ik echt niet weet hoe ik haar rustiger krijg.Op het moment is ze even druk met de katten aan het spelen dus het is even stil.
Je zou toch zeggen dat ze zich niet hoeft te vervelen?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Omdat er ook katten rond lopen en ze zich daar nu even op richt, zou ze zich niet hoeven vervelen..?
Een hond, vooral een Beagle moet werken, samen met en voor de baas!
Als ze uitdaging krijgt, haar hersenen geprikkeld worden dmv de eerdere dingen die ik noemde en de voldoende rust (iig 15 uur per 24 uur!) zou ze minder snel verveeld en gefrustreerd raken!

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Dat heb ik toch geprobeerd. Dan koop je een hondenpuzzel voor 15 euro en die heeft ze binnen een kwartier finaal gesloopt. Zover is ze echt nog niet dat zulke dingen kunnen, blijkt wel.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Mijn hond had dus ook de neiging om te gaan zitten speuren/waken voor het raam.

Ik heb hem echt wel 80 keer per dag bij het raam weggehaald. Hij kan wel rustig kijken maar zodra hij een hond zag vloog hij zowat door de ruit. Ik heb geprobeerd bij hem te gaan zitten in de vensterbank dan kon ik hem rustig houden maar zodra ik in de keuken was en er kwam een hond dan was het weer zover.

Omdat ik er zelf bloednerveus van werd en de hele tijd aan het opletten was zit hij niet bij het raam heb ik inderdaad het raam gedeelijktelijk afgeplakt met raamfolie.

Bij Koda helpt dit heeeeeel goed hij werd meteen vele malen rustiger. En ook tijdens het wandelen is hij rustiger want hij is niet de hele dag aan het hyperen.



honden page profiel Simone en MikeSimone en Mike

honden foto van Simone en Mike

probeer een kong
dat helpt bij de beagle van vrienden van mij ook
of een bot met 1 ofander goedje er in dat loopt in een punt en dat krijgt kyra alleen als ze rustig is en nu gaat het steeds beter met haar maar die 3

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Is blaffen ook niet beagle eigen om jou aan te geven dat ze wat ziet. Het is natuurlijk wel een jachthond.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Vertel es Anneke, hoe een gewone werkdag er voor je hond zoal uitziet, en in welke omstandigheden hij woont (hoeveel mensen in huis, hoe vaak die thuis zijn, wie wat doet)

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Hij woont alleen met mij, de katten, kippen en duiven.Hoe ziet een dag eruit?
Ik ben in ieder geval altijd thuis behalve als ik even boodschappen doe.
Als ik wegga doe ik haar inmiddels in de bench en verder gaat ze eigenlijk waar ik ga.
Ik woon in buitengebied dus ik ben regelmatig ook buiten bezig en dan gaat ze mee.
Ze kan hier vrij op de binnenplaats en in de wei en dan is er eigenlijk niets aan de hand.
Als ik op de bank zit gaat het eigenlijk ook wel. Ze kruipt dan klem tegen me aan maar blaft niet.
De problemen komen als ik binnen iets aan het huishouden of op de pc ga doen..............als ze geen aandacht krijgt dus.
Als ik dan wacht tot ze slaapt is ze acuut wakker als ik opsta en begint het alsnog.
Ze heeft een behoorlijke hoeveelheid botjes en flosstouwen en kan daar soms wel even zoet mee zijn.
Ik denk weleens dat het te stil is hier waardoor ze overal op reageert. Als hier iemand voorbij komt of rijdt is dat bijzonder. Verder hoor je hier ook niets. Ik denk weleens de radio aan te zetten zodat zij evt. geluiden ook niet hoort en daar ook niet op reageert.
En dan wordt ze natuurlijk uitgelaten. Ik ben begonnen met lange wandelingen maar op advies van jullie is het nu 5 maal daags een kort rondje.
Kortom, als ik maar heel de dag op de bank zou zitten was er weinig mis, denk ik.

Cotons (Gast)

Ik kan op de een of andere manier niet meer inloggen. Reageer heel weinig maar lees altijd mee.
Ik herken dat blaffen heel erg goed. Ik heb (had) er ook zo een. Herplaatser was 6 jaar toen hij bij ons kwam. Een kampioen van de fokker, veel naar shows geweest enz. Hij was een bonk stress. Heb ook de fout gemaakt door naar een hondenschool te gaan en gehoorzaamheidstraining te gaan doen. Ik kan je vertellen daar werd het alleen maar erger. De oefeningen deed hij perfect, was leergierig, slim maar het blaffen werd allen maar erger. Als we naar les waren geweest was hij nog 3 dagen compleet gestresst. Naderhand ben ik bij iemand gekomen die op een heel andere methode werkt, ja kalmerende signalen. Je hebt er vast al over gelezen. Ik ben sociale wandelingen gaan doen. er ging een wereld voor me open. Doe dit nu 2 jaar en het is een verslaving geworden. Gisteren nog geweest en wat een genot, amper geblaf en in de auto gaat hij al lekker liggen pitten en dan thuis gooit ie zich ergens neer en een diepe zucht.......heerlijk.
Het is niet iets wat je in 10 lessen bereikt maar gaat heel langzaam stap voor stap (en het baasje gaat ook anders denken en doen). Hij gaat nog steeds vooruit. Ik weet niet waar je woont anders zou ik deze manier zeker overwegen.
En oh ja, we doen niet alleen maar wandelen. er gebeurt van alles, speuren, hersendenkwerk,snuffelen, samen met je hond over enge bruggetjes lopen enz enz.
Ik doe dit bij iemand die ook op dit forum zit. Succes.

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Dat klinkt geweldig inderdaad. Mijn hond leert volgens mij ook heel graag en gemakkelijk en lange wandelingen heeft ze zeker geen problemen mee (ik trouwens ook niet)Ik woon op de grens van Brabant/Noord-Limburg en ik weet niet of zoiets hier in de omgeving ook is.
De vorige eigenaren waren met gehoorzaamheidstraining gestopt omdat de hond andere honden veel belangrijker vond dan luisteren dus ik vrees, ook omdat het een beagle is, dat dat inderdaad niet veel zin zal hebben.
En ik hoef ook geen perfekt luisterende hond hoor. Beetje eigenwijs mag best maar niet 24/7 blaffen.
Als een hond na een week zit en blijf perfect kan doen terwijl er een bord vlees voor hem staat moet hij dingen kunnen leren, dus ook afleren, lijkt me.
Nou alleen de manier waarop nog vinden:-(

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ik denk toch dat je haar misschien meer te doen moet geven en samen meer echt actief zijn!
Die hondenpuzzel is niet het enige dat er bestaat!(heb al eerder meerdere dingen genoemd)
Aangezien je altijd thuis bent ga ik ervan uit dat je niet werkt(?)en kan ik me indenken dat het voor jou redelijk makkelijk activiteiten met haar in te plannen.
Je kunt ook een paar x in de week erop uit gaan, samen weg, naar het strand naar het bos, haar lekker laten snuffelen (van snuffelen worden honden rustiger).
En ik denk dat het raam afplakken helemaal niet zo'n slecht idee is, als haar dat meer rust geeft en jou uiteindelijk ook..
:-)

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

@Cotons, ik hoop dat je nog even mee doet.
Ik ben onder de indruk van jouw bovenstaande reactie en zit mijzelf nu spreekwoordelijk 'achter de oren te krabben'

Met een van mijn honden (de zwart/witte) mestizo, doe ik ook gehoorzaamheidstraining. Afgelopen vrijdag nog geweest.
1,5 minuut af op de plaats en blijf, commando's op afstand, afijn,, je kent het wel.
Ik apetrots op mijn straatschoffie uit Spanje, die met zijn 11 maanden jong, zo goed gehoorzaamd en hard werkt.

Maar net zoals jij schreef, op straat doet hij niet anders dan uit zijn figuurlijke panty schieten. Ook in huis kan er geen slak voorbij het huis kruipen, zonder dat Rock met het kwijl op bek, de longen uit zijn lijf staat te blaffen. Op straat aan de riem loopt hij vrijwel standaard met een grote kam op zijn rug, zijn ogen gaan alle kanten op.

Ik heb al geregeld met mijn handen omhoog en schouders opgetrokken gestaan van: ik snap het niet meer, hij is de beste van de klas!!!!! en toch kan hij zich als zo'n ongetemde brutus gedragen!

Mijn vraag: wat zijn dan die kalmerende signalen?
Wat zijn sociale wandelingen?

Soms denk ik wel eens: arme jongen, je krijgt het nog eens aan je hart. Op hondenschool lijkt hij precies te begrijpen wat hij moet doen. Eenmaal weer buiten komt die roedelbeschermende wolf weer opzetten. Ik weet niet hoe ik hem dan moet bedaren.


Cotons (Gast)

Noord-Limburg, dat is gunstig. Daar woon ik ook. Neem eens contact op met Dewi (daar doe ik sociale wandelingen). Je zult er geen spijt van krijgen. Of kijk even op hun site. Dogsigns .
Ze nemen alle tijd ook voor individuele vragen en problemen. De 1e keer dat ik meeging heb ik bv alleen op afstand met de hond op een bankje zittten kijken naar de andere honden. Ik dacht toen....moet hij hiervan rustiger worden. Toen we naar huis gingen sliep hij al in de auto en verder thuis de hele middag. Hij was moe. Gisteren hebben we het er nog over gehad hoe goed hij het nu doet en van hoe ver hij is moeten komen. Je moet er echt achter staan, niet teveel en te snel iets verwachten. Ik dacht altijd dat ik veel van honden wist maar wat ik afgelopen 2 jaar heb geleerd hoe simpel het kan zijn zonder commando's, geschreeuw enz.
Hoop van harte dat je het overweegt. Als je contact met hun opneemt noem de naam Bradley en ze weten direct wie ik ben.:-D

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Maar ik woon in Zuid-Holland, bij Leiden en Den Haag.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Hij woont alleen met mij, de katten, kippen en duiven.Hoe ziet een dag eruit?
Ik ben in ieder geval altijd thuis behalve als ik even boodschappen doe.
Als ik wegga doe ik haar inmiddels in de bench en verder gaat ze eigenlijk waar ik ga.
Ik woon in buitengebied dus ik ben regelmatig ook buiten bezig en dan gaat ze mee.
Ze kan hier vrij op de binnenplaats en in de wei en dan is er eigenlijk niets aan de hand.
Als ik op de bank zit gaat het eigenlijk ook wel. Ze kruipt dan klem tegen me aan maar blaft niet.
De problemen komen als ik binnen iets aan het huishouden of op de pc ga doen..............als ze geen aandacht krijgt dus.
Als ik dan wacht tot ze slaapt is ze acuut wakker als ik opsta en begint het alsnog.
Ze heeft een behoorlijke hoeveelheid botjes en flosstouwen en kan daar soms wel even zoet mee zijn.
Ik denk weleens dat het te stil is hier waardoor ze overal op reageert. Als hier iemand voorbij komt of rijdt is dat bijzonder. Verder hoor je hier ook niets. Ik denk weleens de radio aan te zetten zodat zij evt. geluiden ook niet hoort en daar ook niet op reageert.
En dan wordt ze natuurlijk uitgelaten. Ik ben begonnen met lange wandelingen maar op advies van jullie is het nu 5 maal daags een kort rondje.
Kortom, als ik maar heel de dag op de bank zou zitten was er weinig mis, denk ik. "

Ik lees nergens dat je iets echt SAMEN met je hond doet. Jij werkt buiten, de hond gaat mee. De hond loopt in de wei, de hond knaagt op iets. Maar wat doen jullie samen? Samen speuren, samen op onderzoek, samen door het kreupelhout kruipen, verstoppertje spelen, verzin het zo gek je kan, maar doe iets MET je hond. Je kan geen band op bouwen door naast elkaar te leven. De hond moet jou vertrouwen, hij moet je leren kennen en jij hem. En eens dat vertrouwen er is, komt er ook rust in de kop.

honden page profiel kikikiki

honden foto van kiki

hoi , zo te lezen denk ik dat jullie hond aandacht vraagt ik zou meer met hem bezig zijn met zijn speeltjes dan gaat dat blaffen meschien over; om straffen zal niet veel helpen met hem in de bence te zetten als die blaft .

Cotons (Gast)

@Rocky, lieve hond van Suzan,
Kalmerende signalen zijn signalen honden gebruiken bv gapen, schudden, één pootje optillen, wegkijken enz. Aan ons de taak om ze te leren lezen. Wat moeilijk is in begin maar als je er echt in verdiept ga je het steeds beter leren. Dan kun je zien wat je hond je wil vertellen en sommige situaties vóór zijn.
Sociale wandelingen is niet alleen maar wandelen. Je leert hoe je kalmerende signalen kunt "lezen". We doen de ene keer bv speuren, dan denkspellen, dan bv eens een terras opzoeken, gisteren een flinke wandeling. Iedere keer weer iets anders. Zowel de baas als de hond leert heel veel. Al denk je eerst is dit alles......:-D 
Ik weet niet zo direct of er zoiets bij jouw in de buurt is maar er zijn hier vast mensen die dat wel weten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is dit nou zielig of niet? Vervolg blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: GT in Noord Holland eo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^